Reklama

Reklama

Cop Car

  • Slovensko Šerifovo auto
Trailer 1

Dvaja desaťroční chlapci Travis (James Freedson-Jackson) a Harrison (Hays Wellford) nájdu opustené policajné auto s kľúčmi v zapaľovaní. Rozhodnú sa využiť skvelú príležitosť a podniknúť dobrodružnú jazdu, pri ktorej sa s autom poriadne vyšantia. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď malomestský šerif Kretzer (Kevin Bacon) začne pátrať po svojom stratenom aute, v ktorom ukrýva veľké tajomstvo. Zmätení chlapci sa tak ocitnú v centre smrtiacej hry na mačku a myš, ktorej pravidlám nerozumejú. Jediný spôsob, ako sa zachrániť, vidia v čo najrýchlejšom úteku. V strachu dupnú na plyn a skúšajú, čo všetko policajné auto dokáže. (TV JOJ)

(více)

Recenze (99)

POMO 

všechny recenze uživatele

Originálny crossover chlapčenského dobrodružstva očami detí a drsného dospeláckeho thrilleru s krvou a mŕtvolami. Zaujímavo bizarné, nezávislácky minimalistické, dejovo nepredvídateľné a napínavé. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $800,000║Tržby USA $134,552║Tržby Celosvetovo $143,000▐ Taká haluška. Soplaví chalani sa dostanú k opustenému policajnému autu a ich dobrodružstvo sa môže začať. /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako keby bol predlohou k tomuto filmu režisérov starší kraťas, ktorý sa zapáčil môjmu obľúbencovi Kevinovi Baconovi a ten sa rozhodol zohnať pár miliónov a ako producent a hlavná herecká hviezda Wattsovi kryť chrbát v snahe urobiť z kraťasu celovečerák. V (neexistujúcom) kraťase však žiadna postava šerifa nebola. Ani tajomstvo v kufri. Ani akčné vyvrcholenie. To všetko akoby bolo do filmu dodané až dodatočne, aby mal aspoň hodinu a dvadsať minút. Je to poznať. Blbnutie chlapcov má čaro a pôvab (hoci občas sa to s ich inteligenciou predsa len preháňa: „A čo ak nás niekto uvidí?“ – „Povieme, že sme policajti.“), ale akonáhle do deja vpadne šerif, začne to byť klišé nuda, v ktorej Kevin často uteká, čo je vtipné, ale aj tak si nadvládu nad scenárom čoraz mocnejšie berie nuda. Svoje robí práve scenár, v ktorom je priveľa do očí udierajúcich náhod (napr. žena v okuliaroch). Do istej miery ma však sklamal koniec. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mud se nekoná, ale za tu klukovskou radost, která je z toho psaní cítit, za ten dobrodružný příběh dvou mladých chlapců, tu nejprostší filmařskou krásu a minimalistickou kameru, nemůžu jít pod 7/10. Jsem zvědavej, co Watts provede se Spider-Manem. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Křivý fízl má další běžný den v práci. Vedle příkazu od velícího kolik peněz z pokut má pro stanici vybrat, má i osobní a lehce nevšední povinnosti v pomáhání a chránění společnosti. Musí zakopat vlastnoručně zavražděné mrtvoly dvou dealerů a kompliců, díky kterým získal zlaté cihly, prachy v hotovosti a několik kilo solidního heráku, což kolegiálně uschoval pod podlahou svého vlastního domu. Zdálo by se, že se jedná o další fádní den českého politika, ale nepatrné rozdíly zde přece jen jsou. Místo krabice od vína je zde robustnější plechová krabice s mrtvolou v kufru, se kterou jak náhodu ujedou dvě děti na státovku provětrat své stále nefunkční koule, když zakopává opodál tu druhou, a hlavně, Kevin Slanina není žádný zženštilý doktor, ale pořádnej tvrďák, takže místo infantilního brečení, že ty mrtvoly do té krabice dal někdo jiný a on si jí jen nese domů bez znalosti obsahu, hodlá celou situaci rázně řešit. Nejprve si musí dát maratonský sprint od místa zakopání mrtvoly až k nejbližšímu osídlení, tam šlohnout auto, s tím se dostat domů, doma spláchnout do hajzlu veškerý herák, sebrat cihly a prachy, připravit falešnou občanku na cestu do Mexika, kdyby to prasklo, vytáhnout několik nelegálně držených samopalů pro likvidaci každé překážky, přesvědčit své kolegy, že se nic neděje, je v autě a normálně hlídkuje a nebohé kleptomanské adolescenty najít a v případě potřeby eliminovat. Zdá se to jako skvělý příklad toho zábavného druhu thrilleru, ve kterém se hlavní postavě během jednoho dne úplně všechno posere a on to musí na hranici nervového zhroucení za pochodu řešit a zachraňovat, že? Tak přesně takový ten film není, tahle zábavná část totiž zabere patnáct minut celé stopáže a ten zbytek čumíme na dvě děti jak si hrají s policejním vybavením. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kluci jsou kluci. Nezávislácky pomalý a komorní road thriller, který místy napne, ale kde se toho dohromady moc nestane a postavy jsou docela ploché Taky mi u toho přišlo na mysl STAND BY ME a ačkoli se to na to ani náhodou nechytá, určitý potenciál tu byl. Takhle jde o film na jedno zkouknutí. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Perfektně budované drama bez zbytečných pičovin a patosu. Pomyslnou třešničkou na tomto minimalistickém thrilleru je fantastický výkon Kevina Bacona v roli policajta-zmrda v nesnázích. Možná by se dalo ledacos vytknout, ale proč? Má to skvělou atmosféru a hraní si na cobykdyby funguje skvěle. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nenechavé děti, zlý polda, stejně zkažený obsah kufru, jedna uvědomělá občanka a několik střetů nepravého času s nepravým místem. Měl jsem z toho pocit, jako by se Coeni chopili Stand By Me.. Jon Watts po šaškovské transformaci znova přesvědčil o svém talentu. Pomohl si „outdoorovým“ feelingem amerického venkova, nepředvídatelností spojenou s absencí doslovnosti, ztvárněním toho jak dětské vidění světa legračně obrušuje drsné hrany reality či Wiggumem Baconem, který se svým kartáčem pod nosem už od pohledu vzbuzuje dojem, že kromě kokainu má doma i porno s šestiletými chlapci a ve stáji oblíbenou ovci, které se každé ráno ptá, zda ji má za a) vyvést na zelenou pastvinu, dát napít pramenité vody a pak se s ní něžně pomilovat a nebo za b) jí to hned a tvrdě udělat na místě a věřte nebo ne, ona mu vždycky odpoví bé.. Cop Car je přesně ten druh filmu, u něhož nářky místních uživatelů nad nudou de facto znamenají doporučení.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dvaja otravní pankharti, Kevin Bacon imitujúci Jima Carreyho z Ja, moje druhé ja a Irena + ukradnuté policajné auto s údajným prekvapením v kufri.. = 1 z najprázdnejších road thrillerov vôbec; slabší než ktorýkoľvek z tých 90tkových kúskov, na ktoré by sa chcel odvolávať. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jo, když se sere...:) Cop Car je dokonalou filmovou ukázkou "dominového efektu." Kevin Bacon si opět střihl jednoho ze svých perfektních záporáků a role drsného šerifa v uniformě mu skvěle pasuje. Snímek však především stojí na dvojce hlavních dětských hrdinů, jež ztvárnili James Freedson-Jackson a Harrison Hays Wellford. Chlapci se činí s lehkostí protřelých hereckých es a je radost jejich výkony sledovat. Závěrečná zhruba půlhodinka se opravdu začne ku*vit v největší možné míře a člověk si jen říká, že hoši zažívají opravdu dost špatný den. Závěr přece jen možná nechává nějakou malinkou naději. Cop Car je vydařeným malým snímečkem, u něhož budete jen zírat, jak se události můžou zcela nepředvídatelně vyvíjet. Nakonec člověku přijde nějaký jeho mizerný den jako limonádka oproti tomu, co museli zažívat chlapci. Alespoň ho v rámci možností přežije:) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nečekaný žánrový mix. Klukovské dobrodružství se potkává s psychothrillerem z vidlákova. Bacon poměrně minimalistický, ale duo klučinů je super. Občas se děj trochu vleče, ale finále je až nečekaně pesimistické. Velimi odvážný počin, klobrc dolů. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kevin Bacon a jeho další ujetá role. Spolehlivě slizký byl už mnohokrát (Spáči, Muž bez stínu, Divoká řeka), tentokrát představuje rozhodně ne zrovna čestného šerifa, který nechá své policejní auto se zkaženým obsahem kufru uprostřed přírody, kde se zrovna potloukají dva vyjukaní kluci. Ti záhy dospějí rychleji, než by si možná na začátku svého tripu přáli. Kdo je zmetek a kdo je obětí? Nesmírně pomalu plynoucí příběh s minimalistickými prostředky, kterak tvůrce ví, co vyprávět, otázkou je, zda zvolený styl sedne každému. Ale o tom už divácký vkus je. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dva nerozvážní émeričtí mládenci čórnou auto lehce zkorumpovanýho a lehce vypsychlýho šerifa v podaní Bacona kterej je pořád ve více než slušný formě. Všechno se posere a film postupně spěje do svého vyvrcholení. Tempo opravdu nikam nespěchá, ale délka je na podobnej kousek tak akorát. Navíc má to něco do sebe, přesně jak píše Mike. Možná, že kdyby se ještě tvůrci nebáli trochu přitvrdit tak hvězdu přidám.65% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se dneska v libovolným filmu chovají všechny (!!) postavy tak, jak by to od nich divák vzhledem k situacím očekával i v reálu, jedná se o malý hollywoodský zázrak. To klukovský nadšení dvou hl. hrdinů z obrazovky doslova sálá. Perfektně vygradovaný finále! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jon Watts v mých očích představuje jedno z nejzajímavějších jmen, na které bude potřeba si dát v příštích letech pozor. Ten chlápek je velice šikovný pracant. S Klaunem to ještě nedokázal dotáhnout do cíle, tady už ano. Poměrně malý filmík o tom jak si kluci půjčí policejní auto se postupně změní v hodně napínavou podívanou. Jako divák jsem fandil nejvíce scénaristovi, aby jej nápady neopouštěly. 60% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

2,5* - dva malí asi retardovaný smaradi se v závěru filmu utkaji s dvěma velkejma retardama. Do toho se přimotá tajemná uječená dáma, která v baru s výrazem Frances McDormand z Farga sdělí barmanovi Přísahám, že jsem právě viděla nejdivnější věc ve svym životě na to barman beze slova odchází - wtf? Musim si ovšem zapamatovat, že kdybych se snad náhodou potřeboval zbavit mrtvoly, pro jistotu naházim všechny zbraně na sedačku, klíče nechám v odemčenym autě a vyrazim někam pul kilometru do lesa (jo, máte pravdu - to byla zápletka,žádnej spoiler, ale u zkušenýho zabijáka a šerifa navrch bych to nečekal). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Z větší části minimalistický film o dvou spratcích, kteří ukradnou auto šerifovi, když jsou na útěku z domova. I když oni ve skutečnosti neutíkají, jen si zkrátka na nějaký čásek odešli. Problém nastane v momentě, kdy jim je šerif v patách a oni otevřou kufr policejního auta. Všechny hlavní postavy jsou záporné, včetně těch dvou malých smradů, a tak se běžný divák nemá s kým ztotožnit. Postupně jsem si říkal, pro mě za mě, nechť chcípnou všichni.... Temný a dekadentní film, kde všechno je špatně. Výhrady bych měl jen k tomu, že dva desetiletí kluci, co umí řídit auto jen na PC, by takhle jistě nejezdili...jinak všechno klape jak má, na začátku si angličtinář začátečník dokonce osvojí nejfrekventovanější vulgarismy. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

COP CAR - to je název jak z nějakého videofilmu z nejchtovnějších osmdesátech :-). A já se bavil skvěle! Někomu možná nesedlo to rozvláčné tempo, pomalé a táhlé jak prérijní roviny amerického středozápadu. Ale do takovýchto lokací táhlé vyprávění zkrátka patří... čas na těch zaprášených silnicích přes něž se kutálí uschlé bodláčí běží jinak... Film nás hned ze začátku seznámí se dvěma desetiletými grázlíky, kteří prchli z domova a brouzdají se uschlou prérijí k horám v dáli. Náhle však najdou opuštěný policejní vůz i s klíčky a tak se rozhodnou si cestu trochu zpříjemnit. Je to asi sen každého kluka zařádit sis s Police Cruiserem.. Tohle auto má navíc vše co kluci chtějí vyzkoušet.. Zbraně, policejní pásky nevstupovat, neprůstřelné vesty, houkačky, rádio... i náklad v kufru o který má zatracený zájem šerif Kretzer, který si od auta jen na chvilku odskočil a jemuž patří. Kretzer není takovej ten hodnej taťka polda s koblihou a tak maj klucí zatracenej průšvih.... Tohle byl celkem slušnej novodobej western, akorát v moderních kulisách. Film zahaproval snad jen jednou a to ve chvilce kdy šerifa kontrolovala moto hlídka, divím se, že jej v tom prdelákově neopoznala... Kdyby film skončil závěrečnou bitkou, asi bych šel ještě o hvězdu výš. Já se nenudil ani minutu a naopak až neočekávaně jsem byl často napjatý, protože hlavně ke koci se jednoduchá zápletka začne šmodrchat.. Bacon opět potěšil! Protect and Serve! :-). Dávám 4 pytle heroinu. * * * * ()

Související novinky

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Marvel vybral nového Spider-Mana

Marvel vybral nového Spider-Mana

24.06.2015

V minulých týdnech se objevila spousta drbů ohledně nového Spider-Mana. Studio Sony ságu opět restartuje, tentokrát ale s pomocí Marvelu, který Petera Parkera integruje do svého filmového vesmíru.… (více)

Reklama

Reklama