Reklama

Reklama

Cop Car

  • Slovensko Šerifovo auto
Trailer 1

Dvaja desaťroční chlapci Travis (James Freedson-Jackson) a Harrison (Hays Wellford) nájdu opustené policajné auto s kľúčmi v zapaľovaní. Rozhodnú sa využiť skvelú príležitosť a podniknúť dobrodružnú jazdu, pri ktorej sa s autom poriadne vyšantia. Všetko sa však zmení vo chvíli, keď malomestský šerif Kretzer (Kevin Bacon) začne pátrať po svojom stratenom aute, v ktorom ukrýva veľké tajomstvo. Zmätení chlapci sa tak ocitnú v centre smrtiacej hry na mačku a myš, ktorej pravidlám nerozumejú. Jediný spôsob, ako sa zachrániť, vidia v čo najrýchlejšom úteku. V strachu dupnú na plyn a skúšajú, čo všetko policajné auto dokáže. (TV JOJ)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (99)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako keby bol predlohou k tomuto filmu režisérov starší kraťas, ktorý sa zapáčil môjmu obľúbencovi Kevinovi Baconovi a ten sa rozhodol zohnať pár miliónov a ako producent a hlavná herecká hviezda Wattsovi kryť chrbát v snahe urobiť z kraťasu celovečerák. V (neexistujúcom) kraťase však žiadna postava šerifa nebola. Ani tajomstvo v kufri. Ani akčné vyvrcholenie. To všetko akoby bolo do filmu dodané až dodatočne, aby mal aspoň hodinu a dvadsať minút. Je to poznať. Blbnutie chlapcov má čaro a pôvab (hoci občas sa to s ich inteligenciou predsa len preháňa: „A čo ak nás niekto uvidí?“ – „Povieme, že sme policajti.“), ale akonáhle do deja vpadne šerif, začne to byť klišé nuda, v ktorej Kevin často uteká, čo je vtipné, ale aj tak si nadvládu nad scenárom čoraz mocnejšie berie nuda. Svoje robí práve scenár, v ktorom je priveľa do očí udierajúcich náhod (napr. žena v okuliaroch). Do istej miery ma však sklamal koniec. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dvaja chlapci najdu opustene policajne auto a trochu si v nom hoši zablbnu. A popritom ide po nich skorumpovany šerif. Zapletka ktora by ledva vystacila na nejaku slabsiu epizodu serialu Fargo je tu natiahnuta na nekonecnu 86 minutovu stopaz. Minimum dialogov, maximum dlhych zaberov v ktorych sa nic nedeje. Jednu hviezdicku davam za sympataka Slaninu a druhu za to, ze sa postavy v ramci tejto chatrnej zapletky spravali tak nejak normalne, ludsky bez zbytocnych prekombinovanych zvratov. Ale v ramci divackeho zazitku to je bohuzial velka nuda. 4/10. ()

Reklama

A_FISH 

všechny recenze uživatele

2,5* - dva malí asi retardovaný smaradi se v závěru filmu utkaji s dvěma velkejma retardama. Do toho se přimotá tajemná uječená dáma, která v baru s výrazem Frances McDormand z Farga sdělí barmanovi Přísahám, že jsem právě viděla nejdivnější věc ve svym životě na to barman beze slova odchází - wtf? Musim si ovšem zapamatovat, že kdybych se snad náhodou potřeboval zbavit mrtvoly, pro jistotu naházim všechny zbraně na sedačku, klíče nechám v odemčenym autě a vyrazim někam pul kilometru do lesa (jo, máte pravdu - to byla zápletka,žádnej spoiler, ale u zkušenýho zabijáka a šerifa navrch bych to nečekal). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do rukou policejního šerifa Kretzera se není radno svěřovat. Na ochranu obyvatelstva ho moc neužije, sere i na dodržování tradičních policejních metod. Když mu do rajonu vlezou dva desetiletí kluci, co jsou na útěku z domova, je to to poslední, co by ke své špinavé práci potřeboval. Zdánlivě opuštěné hlídkové policejní auto, které si chlapci přivlastní, se stane předmětem vyjednávání. V jeho kufru se nalézá něco, co by navždy zhatilo šerifovu zářnou kariéru. Maník se zakrváceným obličejem, který je tím "překvapením" z kufru, dozajista diváka neuzemní. Rozhodně však tenhle nízkorozpočtový thriller dostane diváka do úzkých. Ten si nebude moci vybrat, komu fandit. O žádné z postav se totiž nedá prohlásit, že by měla vyloženě kladný rozměr. Vše stěžuje fakt, že o nikom nevíme víc, než je bezpodmínečně nutné.Je na divákovi, jaký přístup k daným postavám zvolí, jestli jim dá sympatie, anebo mu budou ne úplně jednoznačné charaktery lhostejné. Takže divák ani neví, jestli je muž z kufru hajzl nebo oběť. O klucích toho také není moc známo, jen se letmo dozvíme, že jejich sociální poměry nejsou moc dobré a zbývá šerif, který je maniakální už od pohledu. Na začátku nejdříve v tichu houštiny odklízí mrtvolu, posléze se zbavuje balíčků drog, následně vyráží po stopě kluků. Finále je příjemně zběsilé a neodhadnutelné. Tempo filmu je celkově pomalejší. Na neotřelé story mě bavila její nevyzpytatelnost. Paradoxně nevyzpytatelnost postav mírně kazila příznivý dojem. Jejich jednání bylo kolikrát v rozporu s danými okolnostmi. Režisér si na to nedal pozor, a když už postavy po několikáté neudělaly to, co by z racionálního hlediska udělat měly, už to začalo být rušivé. I přes výkyvy scénáře, jsem byl s režijní prací stoupající hvězdy Johna Wattse, spokojený. Žádná přemíra nočních scén, aby se vyvolalo napětí, znepokojivou a dusnou atmosféru dokázal zařídit i ve dne. Produkující Kevin Bacon odvedl temnou postavu šerifa, která film táhne. Své ženě Kyre Sedgwick věnoval roličku na dispečinku policejní centrály. To její hlas vychází z vysílačky. Ani ostatní se herecky neztratili. Výsledkem je zvláštní thriller, který postupně nabírá na obrátkách a je natočen v příslušně nezávislém rozměru. 80% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu mě trochu mrzí, že Watts utekl ke Spider-Manům. A jo, jeho Spider-Mani mě baví, ale eh... možná bych radši viděl víc malých zajímavých filmů. Cop Car má opravdu minimalistickou premisu – dva kluci na útěku z domova najdou odstavené policejní auto. A tak v něm odjedou. Celá tahle linie je ohromně milá, a i když klukům občas zakolísá IQ nebo úroveň naivity, do dětství vás vrátí naprosto spolehlivě. No a potom je tu celá linie se zkorumpovaným šerifem Kevinem Baconem, který to policejní auto potřebuje dostat zpátky z podstatně pádnějších důvodů, než že mu ho někdo ukradl. A pak do děje ještě vstoupí jako vždy vynikající Shea Whigham a teprve to začne být opravdový nářez. Pokud máte chuť na čistý thriller, s tímhle rozhodně nešlápnete vedle. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • V rozhovoru režisér filmu Jon Watts prozradil, že nápad na film vzešel ze snu, který měl, když byl dítě. (JerryMalfoy97)

Související novinky

Nový Nezvratný osud je na cestě

Nový Nezvratný osud je na cestě

12.01.2022

Občas stačí, když je známý tvůrce dostatečně velký fanoušek, aby se věci daly do pohybu. A přesně tím údajně režisér posledních Spider-Manů a thrilleru Cop Car Jon Watts opravdu je. Ještě spolu se… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

Kdo vyhrál první filmové ceny za rok 2015?

02.12.2015

Oscarová sezóna pomalu začíná a jako tradičně se o první důležitá ocenění postarali pánové z National Board of Review. Tohle recenzentské sdružení potvrdilo, že nový Šílený Max nezasáhne jen do… (více)

Marvel vybral nového Spider-Mana

Marvel vybral nového Spider-Mana

24.06.2015

V minulých týdnech se objevila spousta drbů ohledně nového Spider-Mana. Studio Sony ságu opět restartuje, tentokrát ale s pomocí Marvelu, který Petera Parkera integruje do svého filmového vesmíru.… (více)

Reklama

Reklama