Reklama

Reklama

Akce Arktida

  • Česko Operace Arktida (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve snaze setkat se s otcem v jižním Norsku se třináctiletá Julia a její osmiletí sourozenci – dvojčata Ida a Sindre – schovají ve vrtulníku, který však musí náhle za letu změnit směr. Poté, co děti vystoupí a vrtulník odletí, všichni tři zjistí, že jsou zanecháni na neobydleném ostrově v arktické části Norska. Podaří se Julii tváří v tvář štiplavému mrazu, bouřím, hladovění a volně žijícím zvířatům zužitkovat svou vynalézavost k záchraně života svého i obou sourozenců? (Film Europe)

(více)

Recenze (25)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Akce Arktida je přesně ten vzorový norský rádoby blockbuster, který Norové točí, ale které mě vždycky neskutečně otráví tou obrovsky blbou kopií Hollywoodu. Záběry na zasněženou krajinu jsou samozřejmě krásné. Podle mě, kdybyste někoho postavili doprostřed norské divočiny s kamerou v ruce, ať něco natočí, tak pokaždé natočí takové záběry, u kterých budete jen zírat a chtít víc. Norové to s nimi ale hrajou dost na krev, protože po příběhové stránce je tohle dětský dobrodružství tak naivní a blbý, že Vás to hned z kraje rozčílí a nepomůže tomu ani konec. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet NOK 26miliónovTržby Celosvetovo $2,724,000▐ Nehorázne naivné, až nad rámec únosnosti, doslova paródia na fantasy. Aspoň že tu máme pekné zábery severskej prírody. /40%/ ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film dělaný s ambicí "natočíme kupu úchvatných záběrů Arktidy a vrzneme je do dětského bijáku, protože ty se dobře prodávají". Nefunkční logika a kauzalita mlátí do ksichtu každou scénu a k tomu navíc haranti strašně na pěst. Dětské filmy mám rád, ale tenhle si navzdory okázalému konceptu a vynaloženým prostředkům pozornost nezaslouží. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sorry, tie decká mi išli solídne na nervy. Ale inak to mohol byť celkom fajn survival. No žiaľ, okrem prírody tu divák nenájde nič, čo by aspoň trocha upútalo pozornosť. Okrem tých dvoch deciek. 30/100 ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Venku v mrazu cosi bručí, dětem v bříškách hlady kručí." Norwaywood, čili Hollywood z mrazáku v norské ledničce. Severské prodejné drama, které se s klišé nepárá a na drsnou přírodu dělá scenáristický dlouhý nos. I děti se snažily seč mohly, pokazit mi fajn výlet a survival zážitky v krásné, bílé a dočista pusté pustině. Rozmazleně kňouraly, lezly kam neměly, vylézaly kdy neměly, kočkovaly se s medvídky a zkoušely pevnost ledu i mých nervů (po plavání v ledové vodě žádný boj se smrtí podchlazením v řádu minut, jen střih... a už jako andílci spinkají v teplé postýlce v chatrči za devatero horami a devatero ledovci). Soutěžily spolu ve hře "Zahynu, zahyneš, zahyneme, kdo dřív?", místo volání o pomoc si z vysílačky dělaly sáňky, zapomínaly zavírat špajz (to bylo radosti v medvědím brlohu) a celkově se chovaly tak zodpovědně, že by jejich rodičům Barnevernet udělil Řád Bílé polární lišky za výchovu. Mně ale náladu zkazit nemohly, protože výlety do přírody mám rád, fracci nefracci, klišé neklišé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Príjemná survival dráma, samozrejme v duchu oddychových filmov pre celú rodinu, takže je jasné, kam to celé smeruje a že polárny medveď asi nikomu neukusne hlavu, či nejaké končatiny. Je tu všetko čo očakávate, krásna príroda, praskajúci ľad, spomínaný medveď, problémy s jedlom a pátranie. Mohlo tu toho byť však rozhodne viac, avšak dôležitejšia pre tvorcov bola hra na istotu. Decká sú akceptovateľné podľa vzorca čím staršie, tým sympatickejšie, takže najmladšia dcéra bola na hranici znesiteľnosti. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V kategorii "film o dětech v krizové situaci" zajímavý nadprůměr. Zjednodušené tím, že se téměř vůbec nevěnujeme rodičům (mohlo by být považováno za chybu). Trochu rychlý konec (ale takto by to v reálu asi doopravdy vypadalo). Chování dětí realistické (v rámci toho, že dělají chyby - máme dvojčata jen o rok mladší, než jsou ve filmu - a taky mají výrazně starší sestru). Lední medvědi. Špicberky. Arktida. ■ P.S. Viděno bez titulků, proto nedovedu říci, nakolik byly nebo nebyly dialogy ok. Zřejmě ale brzy uvidím v kině, napíšu. ■ Viděno v kině, dialogy jsou ok. Hodnocení 4* nechávám. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekné dobrodružstvo, ale až moc prepísknuté. Slušný vizuál a miestami krásne zábery. Toť vše. Film je hlavne pre mladšie publikum. Znovu vidieť netreba. 40% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Detiská durné sa odblukali na ostrov, do zimy, snehu, mrazu a medveďov. Neprežili by ani týždeň s ich mentálnou výbavou. Najviac zarážujúce je ale správanie rodičov a záchranárov, pri ktorom ostáva rozum stáť. 1 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

manuál pro děti že není třeba ve vypjatých situacích panikařit a postavit se medvědovi?V našich podmínkách si neumíme představit jak bychom přežili v oněch místech se to může stát komukoliv hlavně domorodcům ale takhle?Ale poradit si s tím by nedokázali ani dospělí natož děti ? ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ale až na tu ohavnú agitku o globálnom otepľovaní, ktoré len tak mimochodom nadhodia decka, je to prijemne detské s nádhernou prírodou, z ktorej ide mráz. Menšie deti sú správne otravné a naivné, čo je na začiatku cieľom. Potom ich prerába príroda sama a scenárista. Ten im trochu na krtkom úseku hádže až abnormálne prekážky. No Nori sú sympatickí, deti úplne milé s možnou šancou na vaše sympatie. Nie som si istý ale mnohými otázkami ako kde sú dospelý, ci si nevedia spojiť kde je pes prečo boli deti pri helikoptére a ten pilot o tom mlčí... Stretnutie ust mladej slečny a medveďa. To už nie. Ta najstaršia má vaše sympatie a priam súcitiť s nou keď sa dozvie ze dôležitá časť je preč hlúpou chybou. Rozplače sa. Priznám sa sledoval som to s istou formou nadšenia. Avšak prameň toho je nemožne pomenovať. Ci detská časť, ci časť milujúca zimu... Zimné a uletene dobrodružné. (Videné 11.1.2020, markíza archív) ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Super dobrodružný, rodinný film pre deti, z krásneho, zasneženého nórskeho prostredia. Príjemný a napínaný príbeh o stratených a zároveň hľadaných deťoch na nórskom ostrove. Určite stojí za to ho vidieť. Koniec dojme až k slzám. ()

MERKATtv 

všechny recenze uživatele

Film o troch deťoch ktoré majú tak nízke IQ že sa skoro navzájom pozabíjajú na arktíde... Pozerať tento film je utrpenie... ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Ide o rodinný film, takže dávka naivity sa dá pochopiť. Zápletka o deťoch, ktoré sa ocitnú samé uprostred ľadovej pustatiny je absurdná. Rovnako ako situácie, do ktorých sa dostanú (medveď,prepad pod lad) by tak ľahko nerozchodili. Mne navyše haranti liezli na nervy a zaslúžili by par faciek. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Skutočne naivné a detinské dobrodružné divadielko, ktoré útočí hlavne na menšieho diváka a ktorý si s logikou a realitou nedáva veľa námahy. Navyše je to jedna veľká nuda, ale naopak zaobalená do krásnej a podmanivej arktickej prírody. Preto sa zmôžem maximálne na dve ako tak zaslúžené hviezdy. 35 % ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Zoči voči polárnemu medveďovi, a ešte začne vrieskať... asi by sa na ňu dlho nečinne nepozeral. Plus dalšie na hlavu postavené situácie. Ako rozprávka pre deti fajn, ale inak dosť mimo reality. ()

Taliga 

všechny recenze uživatele

No, tento film nebol až taký zlý, ako tu píšu kolegovia... myslím si, že ako film pre deti je veľmi dobrý. ()

Související novinky

Scandi II – horký severský koktejl filmů

Scandi II – horký severský koktejl filmů

12.01.2016

Druhý ročník festivalu Scandi nabídne od 13. do 19. ledna přehlídku špičkových severských filmů v komplexním distribučním „cloudu": 13 filmů v deseti českých kinech, 41 VOD titulů na portálech… (více)

Reklama

Reklama