Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (810)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Wizarding world sága s nejpitomějším názvem je tu po dvou letech zas a jak napovídá slabé hodnocení, já se moc dobře nebavil. Tentokrát je to hodně o sympatiích. Přestože většinu původních filmů mám rád a vyrůstal jsem na nich a jedničku Fantastických zvířat jsem si celkem užil také, ač nemám sebemenší potřebu je vidět znovu, dvojka mě chytla až v závěrečném "souboji," který není nic objevného sám o sobě, ale aspoň dojde na pár alespoň trošku zajímavých zvratů. Herecky mě tu bavil pouze samotný Grindewald a Brumbál, Law i Depp jsou cool a věděl jsem, že jestli to může nakopnout, tak oni..to by ovšem museli mít výraznější role. Hlavní tu jsou totiž mí neoblíbení Eddie Redmayne a Katherine Waterston, vyloženě iritující Ezra Miller (v dalších dílech bude bohužel více) a Dan Fogler, jehož skřeky a imbecilní momenty mě iritovaly už minule. Velice slabá skvadra, při jejímž pomyšlení, že nás to čeká ještě třikrát, mě teda vůbec netěší. A také si nemyslím, že je úplně moudrý krok, aby tolik dílů točil jeden režisér (už od HP5). Propříště už prosím změnu, Yates už z toho nic pořádného nevykřeše. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem veleprůměrnou kouzelnickou výplňovku a světě div, ono se nakonec zadařilo. Fantastická zvířata 2 pochopitelně trpí syndromem jednoho z mnoha dílů velké ságy - podobně jako šestý Harry Potter, třetí Kapitán Amerika nebo sedmé Star Wars zkrátka nejsou pro někoho, kdo zabloudil do kina a chce soběstačný blockbuster. Pokud je však berete jako další návrat do známého světa, jenž vyřeší hrstku velkých otázek, aby mohl nastolit pár ještě zásadnějších, je to překvapivě osudová podívaná, která je "rowlingovská" až do morku kostí. Co přesně to znamená? Že je to na jednu stranu absolutní fan-service, na druhou ale film přetéká kouzelnickou hravostí a zůstává přesně v té outsidersko-hravé zóně, která tak šlapala u prvního dílu. Řemeslně to je od začátku do konce nádhera, směřování k potterovské sáze funguje, o zábavu se zvířaty není nouze... v jádru je prostě všechno na svém místě. Jen tu holt některé postavy vyfasovaly krátkou sirku (Creedance, Théseus...) a celý prostředek je tak zamotaný a utahaný, že to leckdo nerozdýchá. Pak ale nastoupí finále a... krucinál, už aby tu byla trojka, čtyřka a pětka! (7/10) ()

Reklama

Mazarini 

všechny recenze uživatele

Jako samostatny film to moc nefunguje ale jsem neskutecne rad, ze tu vznikla dalsi kouzelna serie filmu, co si jednou pustime jako kompletni pribeh v celodennim maratonu. Tak jak to jednou za cas udelame s HP filmy. 1 dil byl uvod k novym postavam, 2 dil je predehra a rozjezd silne serie a ted snad uz zacnou pridavat plyn ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film má neuveriteľné diery. Tak v prvom rade neviem ani čo bola hlavná pointa filmu. O čo išlo v tomto filme? Názov je Grindelwaldove zločiny, ale nezdalo sa mi že to je hlavným dejom filmu. Ani jeho dolapenie. Dokonca ani neviem, kto bol v tomto filme hlavnou postavou. Rozoberalo sa milión vecí. Taktiež sa opäť aj táto séria zvrhla na teenage film, kde naši starí hrdinovia z Harryho Pottera sú tu puberťáci, ktorí riešia svoje vzťahy a mladé lásky. Credence absolútne zbytočná postava, ktorá tu len hľadá, kým vlastne je. Neurobí vo filme absolútne nič. Minimálny priestor pre mladého Dumbledora. Ale za to zistíme, že je to celý čas skrytý gay, čo ani tak nieje prekvapivé keď to píše najväčšia liberálna sviňa Rowlingová. A neodpustím si ani poznámku, že táto séria sa volá "fantastické zvery" a práve tie sú po stránke technickej absolútne nedoladené a oku odpudzujúce. V Potterovi boli všetky sci-fi príšery uveriteľné - tu sú ako zo 70.rokov, kde všetky splodil sám lietajúci Falco z Nekonečného príbehu. Tento diel vyzdvihuje len čarovná atmosféra a kvalitní herci. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se nikdy nepřenesl přes obsazení Radcliffea, je pro mě původní potterovská série zvláštně zapovězená, ale v některých aspektech se podle mě povedla skvěle - zejména vzít ten celý svět a přenést ho do "reality". Kdokoli budete mít možnost, určitě se stavte v Universal Studios (L.A. a Orlando), kde vznikla krásná a vypiplaná část parku ve stylu HP (viva butterbeer). Jak hezky to vypadá, všechny možný čarovný píčovinky, muzika (starý soundtrack od Williamse už je pro mě prakticky klíčová vánoční tradice)... To je důvod, proč jsem měl radost z rozjezdu tady téhle série - komplet nový příběh odproštěný od knížek, stejný potterovský vesmír. Dvojka Beastů bohužel nemá lehkost jedničky, respektive ztrácí ji ve druhé hodině, kde se zamotává do vážných výrazů a francouzských rodokmenů, nicméně i tak mám konečně pocit, že si tyhle filmy můžu plně užívat i já a to je fajn. Baví jak dobrotivý Jude Law, tak náckovský Depp a hlavní postava Divnomloka, vrací se Niffler (!), radost jsem měl z vize světa v hrozbě mudlovský války, pro příště snad ubyde slabých pasáží a najede to na silnější nit. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Mnoho fantastických zvierat je inšpirovaných bytosťami z rôznych mytológií, ako napríklad čínskym drakom Zouwu, škótskym Kelpie, či francúzskou mačkou Matagot. (Astonko)
  • Proti obsazení Johnnyho Deppa kolovala po internetu petice poté, co vyšlo najevo, že se jeho bývalá manželka Amber Heard stala obětí domácího násilí. Spisovatelka a scenáristka J. K. Rowlingová i režisér David Yates se herce zastali a utvrdili jeho pozici v roli Grindelwalda. (hansel97)
  • Tento film ukázal obrovskou nevýhodu elixíru života produkovaného kamenem mudrců (zmíněném už ve filmu Harry Potter a kámen mudrců, 2001) jakožto metody pro dosažení nesmrtelnosti. Přestože tento elixír dokáže při pravidelné konzumaci prodloužit lidský život teoreticky neomezeně, nebrání samotnému stárnutí, což už při věku „pouhých“ několika set let může přestavovat problém. (vojtaruzek)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama