Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (810)

Darth Revan 

všechny recenze uživatele

Ajaj! Ač jsem to vůbec nečekal, nová JKR je překvapivě vynikající blockbuster, kterej mě až na pár výjimek dost bavil. Zatímco první díl je příšerná nuda, ve který hraje prim blb Redmayne, dvojka se vydává dál a do popředí staví i další charaktery. Nad celým osazenstvem ční dvojka Law a Depp, která perfektně láká na svůj budoucí velký souboj a překvapivě fajn byla i Kravitzova dcera, která skvěle ztvárnila další příslušnici rodu Lestrange. Hodně se mi líbili i noví parchanti, který si blb Redmayne strká do kufříku a krásný krajinný záběry Bradavic, Paříže, Londýna a taky jednoho místa v Rakousku. A i když nejsem nějak extra velkej Potterhead, tak oceňuju i tu snahu o propojení mytologií, byť teda Minervu si mohli odpustit... Co mě ale fakt nejvíc rozsekalo, je závěrečná půlhodina, ve který se Grindelwald chová jako Adolf a skvěle manipuluje s davem, jemuž ukazuje zničení Hirošimy i Overlord. Zní to neuvěřitelně, ale jelikož se přestalo v nejlepším, chci hned další epizodu. Snad tenhle storyline neposerou... Edit Asi jsem se trochu unáhlil, podruhý jsem se sakra nudil. Slabší trojka. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování se u mě vyrovnalo Šifře mistra Leonarda a Spidermanovi 2. Do této doby to byly jediné dva filmy, u kterých jsem v kině usnul. Ohromná nuda ale skolila i mou družku, která má HP sérii ve velké oblibě. Dá se proto říci, že tento film je dobrý k pouštění lidem s insomnií. Jiný důvod, proč na něj koukat, jsem nenalezl. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel zázrak se nekoná a ač dětinskost se vytrácí a nahrazuje ji vážnost blížících se velkých věcí, jde stále jen o blížící se velké věci, které ale nedostanou zde prostor. Ano, Johny Depp, Jude Law i Eddie Redmayne hrají seč jim síli stačí a je radost se na to dívat. Pod jistou režií Davida Yatese je toto jistota všech jeho filmů. Bohužel ale příběhově se zde jen upravuje prostor pro další filmy, které zřejmě budou epické, dramatické, plné všemožných zajímavostí, které chceme vidět, ale zde tomu tak není. Takže natahování, rozmělňování a nuda. To je doménou tohoto filmu. Ano, tu a tam zasvítí světlo, ale nestačí to na ty čtyři slunce. Takže.... film ze světa Harryho Pottera, který má nejblíže ke dvěma hvězdám. Bohužel musím říci. Snad tato rána nebude ranou pro snad již kvalitnější další pokračování. Naděje totiž žije. P.S. Grindelwaldova motivace proč zastavit moc lidí a nastolit vládu mágů je mi plně sympatická a škoda, že z něj dělají záporáka. Krásně zde totiž Rowlingová využívá vizi budoucnosti o blížící se Druhé světové válce, kterou mají mudlové vyvolat, pokud tomu mágové nezabrání. 65% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

První díl byl krásnou vstupenkou do dalšího kouzelného světa, který nám více vyobrazí minulost určitých postav, ale příběhově to bylo slabší, proto jsem silnější a propracovanější příběh očekávala ve druhém díle, ale bohužel nestalo se tak. Film je srovnatelný s jedničkou, několik nových postav, které jsou zajímavé ale ne důležité, příběh velmi slabý, možná ještě slabší než v jedničce. Jude Law byla velké pozitivum, bála jsem se jak se popere s rolí Brumbála, ale zvládl to na jedničku, gesta, mluva, chování, prostě wow, jen nedostal tolik prostoru kolik bych si zrovna u téhle postavy představovala. Stejně jako Grindelwald, tahle postava měla být ústřední v tomto díle, ale i tak jsme se o něm moc nedozvěděli. ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla větší, mírné zklamání, snad to doženou v dalších dílech, efekty opět super, zvířata taky pecka, možná by jich tam mohlo být více, konec zajímavý, ale ne moc překvapivý, ten fénix to dost prozradil. Hezké 4*, snad se příště polepší 🙂 ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelnej sešup po celkem snesitelný jedničce,hlavně co se týče triků.V tomhle filmu jde o nic,prostě nějakou zápletku nečekejte.Já navíc pak už konec hodil na rychloposuv,prostě mě to nebavilo.20%. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnej stránke brilantné prevedenie. Fanúšikovia kúzielného sveta od J.K. Rowlingovej si prídu na svoje. Škoda len, že vo filme trochu viac neprepracovali príbeh do hĺbky. Samotné rozprávanie príbehu o pánovi Scamanderovi neprinieslo tentorkát prakticky nič nové. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jedničce jsem pár věcí odpustil za slušný spád. Dvojka už nemá ani ten a je to jenom přehlídka scenáristického pekla, kdy se patnáctiminutový děj rozesere na dvě hodiny, aby byly prachy za třídílný film s délkou šest hodin, který by se vešel do hodiny a půl. Jsem "zvědavý" na finále. 30% ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele

Byť řada událostí z děje byla více než zajímavá, musím přiznat, že takhle jsem se u potterovského filmu dlouho nenudil. Filmem jsem se v podstatě protrápil od začátku do konce. Jestli takto bude série pokračovat, tak nevím nevím. Rozhodně po tomto zážitku budu zvažovat, zda má smysl se koukat na další film. Ne, že bych nad potterovskou sérií zlomil hůl, ale nechci si jí kalit zbytečným rozčilováním. ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Nejspíš tomu pomohlo mé opatrné očekávání po prvních ohlasech, jelikož já jsem dostal luxusní kouzelnickou nálož, kterou jsem opravdu nečekal. Rowlingová rozšiřuje své univerzum se vší grácií a ta temná atmosféra to jen podtrhuje. Ano, jelikož se ví o pěti filmech, je jasné že některé holt budou hlavně budovacího charakteru, což je přesně případ druhých zvířat, což může dost ovlivnit zážitek z filmu pro neznalce celého kouzelnického univerza. Pro fanoušky to ale vůbec není na škodu, ba právě naopak. Těch pomrkávání, referencí a náznaků na Potterovskou ságu je tam fakt požehnaně a já se jen usmíval blahem a spojoval si souvislosti. Mladý Brumbál mě naprosto překvapil a Jude Law se této role chopil perfektně. Depp svůj prostor využil na stodvacet procent a jsem dost zvědavý, kam se tohle všechno posune, jelikož konec vás prostě nenechá v klidu a očekávání na další díl jsou prostě velké. Nelze taky nezmínit Howardův soundtrack, který opět dokonale vystihuje hravost a pojetí tohoto univerza. Perfektní fan-service dílo, které startuje jednu další velkou éru a příslib dalších tří návštěv kouzelnického světa. Za mě hodně milé překvapení tohoto roku. The wizarding and non-wizarding worlds have been at peace for over a century. Grindelwald wants to see that peace destroyed. ()

campix 

všechny recenze uživatele

První Fantastická zvířátka mě jako fanouška Harryho Pottera poměrně příjemně překvapila. Rozjíždí se nám tu nový vesmír, se kterým se ještě několik let budeme pravidelně setkávat. Bohužel druhý díl tvoří pouze takové dějové pojítko a jeho hlavním cílem je představit všeschny postavy, poodkrýt vazby mezi nimi, ale dějově se zas nic tak velkého nestane. Je tu více pomrknutí pro znalce HP. Mimo jiné se podíváme zpět do Bradavic a větší úlohu hrají Brumbál a Grindewald. Pozitivním zjištěním je, že se Depp pouze nepitvoří, ale je prostě kvalitním filmovým záporákem. Zároveǹ se ale nemůžu ubránit dojmu, že jednička byla taková více barevná, velkolepější, zajímavější a třeba i vtipnější. Přijde mi, že pro neznalce původních knih může tento film postrádat potřebnou nadstavbu, bez které se jedná o hodně průměrný blockbuster, jehož triková finále mě poměrně zklamalo. Po více stránkách takový polovičatý film, asi je na čase přestat hrát na jistotu a v příštích dílech zapojit trochu více osudovosti a velkoleposti. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pod vlivem kritiky, která se na druhá Fantastická zvířata sesypala, jsem si nechal ujít kinoprojekci a podíval se na rip čínského DVD se slovenskými titulkami. Tzn. hnala mě pouhá zvědavost a žádná očekávání. A víte co? Přestože jsem zpravidla za toho kritického, tak tentokrát se k místním poplivávačům nepřidám. Ale ano, je pravda, že první půlhodina byla zbytečně roztahaná, ano, je tam nesmyslné množství triků, aby se stopáž natáhla a aby se ten chatrný příběh něčím obalil. A ano, jsou tam občas nudné a smyslnedávající pasáže, jako kdyby střihač nečetl scénář. A ano, scénář měl dělat někdo jiný než Rowling, protože to je úplně jiná disciplína než psaní knih a moc dobrá scénáristka není. Ale přesto všechno to není zase tak strašný film, jak by se mohlo zdát. Deepův Grindelwald je velmi dobrá postava a Johny se mi v takové poloze líbí mnohem víc, než jako pitvořák Sparrow. Na to konto ale pro změnu nechápu nadšení z Lawa, protože neměl co hrát, stejně tak jako zbytek osazenstva...díky již zmiňovanému scénáři. Trochu potíž je i v tom, že pokud nepovažujete Scamandera za extra sympaťáka, nenabízí Fantastická zvířata vlastně pořádnou hlavní postavu, takže je to spíš popis událostí...u kterých se motá pár postaviček z minulého dílu. Ale abych ještě napsal, co se mi líbí. Líbí se mi myšlenka, kterou Grinďa odprezentoval na valné hromadě, resp pointa, proč chce aby vládli Zemi kouzelníci. Líbí se mi, jak na to jde a vlastně skoro víc fandím jemu, než zbabělému Brumbošovi a zástupcům ministerstva...byrokratům. Velmi jemně se mezi Grindewaldem a Brumbálem rýsuje podobný rozpor, jako mezi Magnetem a profesorem X . Tzn. oba to myslí dobře, ale ...je škoda, že se příběh neubírá tímto směrem. A taky je škoda, že není postava Scamandera výraznější...akčnější a zábavnější. Jak to tak po sobě čtu, tak opravdu není moc důvodů, proč jásat. Rozumím frustraci těch, kteří se těšili na návrat do světa, který nás tolik let bavil. Ano, je to velké zklamání a obsahově je to nejslabší film, jaký z kouzelnického univerza vznikl. Takže ať to zakončím pozitivně... je vcelku velká naděje, že trojka bude lepší. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Druhá časť spin-offu ,,Harry Potter"poskytuje zvraty a nádherné vizuálne prvky. Film má temnejší tón, čo spôsobí lepší boj medzi dobrom a zlom. Najlepšie zo všetkého je, že jeho postavy sú živšie vykreslené a zamotané do vzťahov. 7/10 ()

okkac 

všechny recenze uživatele

První díl se mi dost líbil. Opustit školní prostředí, přesunout se do USA a do minulosti 20. let a mít dospělé postavy. Tady je ten svět po přesunu zpátky do Evropy stále nádherný a zajímavý, ale proboha dát na scénu přehršel nových postav a řešit celý film zamotaný rodokmen fakt člověka nebaví. Akce vlastně taky žádná. Úvodní špatně sestříhaná a finální jeden velký modrý oheň. Doufejme, že v kontextu budoucích 3 filmů bude mít tento díl svoje místo, ale jako samostatný díl jde o nejsalbší Yatesův příspěvek- I když bych vinil scénář od Rowlingové, který potřebuje dobrého dramaturga a zkušeného scénáristu a Rowlingowá by dodávala jen námět. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na mně osobně Grindelwaldovy zločiny hluboce zapůsobily. Od prvního dílu se dost liší dospělejší a temnější atmosférou, dějem a vůbec celým tématem. "Fantastická zvířata" v názvu tohoto filmu vlastně ani nejsou nutná. Během celého dění sledujeme mnoho postav, z nichž některé buď vidíme poprvé, nebo je známe z předešlých fantastických zvířat, popřípadě je více či méně známe z Harryho Pottera. No a já jsem si většinu zdejších postav opravdu oblíbil a napomohlo k tomu i to, že většina z nich je právě i dobře napsaná i zahraná. Například Jude Law je jako mladý Albus Brumbál maximálně charmismatický a Johnny Depp tu jako Gelert Grindelwald působí jako důstojný záporák, který se (téměř) v ničem nesnaží kopírovat toho, jehož jméno nesmíme vyslovit. Překvapilo mě, že ve filmu je vlastně minimum akce a po většinu času se tu spíš mluví. To se mi tu ve výsledku ale také líbilo, i když kvůli tomu bude mnoho lidí určitě zklamaných. Podobně jako v prvním dílu je i zde rozšířen lore kouzelnického světa a musím říct, že na mě pořád působí... Prostě kouzelně, jinak to vyjádřit nedokážu. Velkým plusem je tu i hudba, která vyniká nejen jako doprovod, ale i při samostatném poslechu. Největším záporem filmu je asi právě "fázování", kvůli kterému se spousta lidí bude při jeho sledování poněkud nudit. Já jsem ale spokojen i s tím, protože J. K. Rowling alespoň ignoruje dnešní pravidlo Hollywoodu, že každých 5 minut musí být v každém blockbusteru strhující akce. Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů roku a jedno z mála letošních pokračování, které mě nezklamalo. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Začátek slušný, pak bych to torchu zkrátil, sestřihal a pak některé scény prodloužil, protože některé scénáristické zkratky působí trochu nelogicky a neprovázaně. Závěr je dost epický a temný. Za nejlepší scénu považuji návrat do Bradavic provázaný známým hudebním motivem. A jak to tedy dopadlo? 1:0 pro Grindelwalda. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Vlastně je v tom hodně subjektivní spokojenosti, která přebíjí snahu o objektivní hodnocení. V tom smyslu, že mi ten film přinášel obyčejnou radost. Spousta super nápadů. Nepovrchní, nedětinský příběh, byť občas šlo vidět, že není tak jednoduché jej vyprávět. Ale do Potterovského světa to zapadá skvěle. V matné paměti, když si člověk pamatuje dvakrát čtené Harryho příběhy z knihy, vůbec mu složitost u Rowlingové nemůže překážet, naopak. Díky za to, že to není povrchní film pro masy a přitom je na něj stejný rozpočet. Díky za to, že to není film, který se podbízí, ale ztěžuje divákovi soustředění a nebojí se trochy vrstevnatosti, včetně využití kultu osobnosti. Chápu, že kdo konzumuje filmy na běžícím pásu nemůže být spokojený, vyprávění se škrábe jako přes smirkový papír, ale cestování kbelíkem prostě má svoje kouzlo a mně se vlastně líbila úplně každá scéna, protože mi do toho světa dokonale zapadla. Za mě maximální pohádková spokojenost a minimálně jedna hvězdička hodnocení je čistě subjektivní pocit z dobře vykonané práce. U Harryho trvalo tři filmy, než se svět na plátně rozjel směrem k pořádné kvalitě, Scamander zatím nelenil ani chvilku, za to palec nahoru. ()

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama