Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (810)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, asi takhle nejak jsem to cekal. Oproti prvnimu dilu, kde se jen saskovalo po meste, se tu hraje vic na pribeh a celkove jen ton filmu lehce temnejsi. Ale ve vysledku tu dost razantne ubylo zvirat, humoru a furt se neco jakoze desne osudovyho resi a po 130 minutach si clovek uvedomi, ze se vlastne nic nevyresilo, dej se nikam neposunul a vzhledem k neustalymu predstavovani dalsich a dalsich postav vlastne nikdo nedostane poradnej prostor neco predvest. V pripade Redmaynea to je spis plus, ten je na pest jako minule, ale zamrzi to treba v pripade Foglera, kterej tu dela vicemene jen krovi, Deppa, jehoz zaporak ma naprosto nevyuzitej potentical a nebo Lawa, kterej je sice extra sympatickej, ale taky nema sanci nic predvest. Tvurci si tak asi vsechno nechavaj az do dalsich dilu. Nicmene abych jen nekritizoval, predstaveni par postav potesi, triky a celkove vizual jsou na skvely urovni, akce je povedena a netvrdil bych, ze ji tu je malo a tech 130 minut jsem se zkratka bavil. Takze se sice nekona nic zasadniho, jen vyplnovej dil, ale v zasade povedenej a vic se z toho stejne asi vytezit nedalo. Slabsi 4*. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

I když jsem se docela těšila, nemůžu se zbavit stísněného pocitu, který zcela přesně vystihuje citát našeho génia: "nuda, nuda, šeď, šeď". Rowlingová zřejmě ve snaze opět dobýt svět fantazie stejně, jako když před lety stvořila fenomén HP, značně polevila a místo napínavého souboje dobra se zlem z toho vznikla patlanice rodinných pout. Filmové efekty sice efektní, jenomže to ten sakra slabý scénář fakt nemůže zachránit! Většinou usínám u nezáživných projekcí a tady jsem se vrtěla opravdu často s tendencí to při nejbližší příležitosti zalomit na rameni spolusedícího. A to jsem byla s jedničkou opravdu spokojená. Škoda ... Avšak já jsem rozený optimista a občas nepoučitelný, takže se i přes tohle zklamání těším na další díl, jež zvedne ze dna tento příběh jako bájný pták Fénix a vynese ho do výšin. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Plusy oproti jednotke: mohutnejšie napojenie na (nadchádzajúci) svet Harryho Pottera (Dumbledore, Rokfort, Flamel, McGonagallová), Jude Law (hoci má skôr väčšie cameo, než plnohodnotnú rolu), Johnny Depp, finálny twist (ktorý z Kredenca po jednom filme a dvoch hodinách druhého konečne urobil aspoň trošku zaujímavú postavu), gay motív (samozrejme len zbabelo načrtnutý, ale od rodinnej fantasy za 200 miliónov je aj to veľa) a nacisticko-fašistické náznaky vedúce k svetovej vojne (ktoré by ste v „potterovkách“ fakt nečakali). Je tam plno zvierat, ktorých dosadenie do deja je samoúčelné, ale minimálne za „čínskeho dráčika“ to tvorcom odpúšťam. Zaujímavé je, že filmu svojím spôsobom teoreticky chýba finále, niečo tam síce je, ale úplne iné, než by ste čakali. Výprava krásna, ale je pravdou, že som ju vlastne ani príliš nepostrehol a keby mi niekto povedal, že sa dej odohrával v New Yorku, zrejme mu uverím. Palec rezolútne a rapídne dole za nudné ženské postavy. Neviem no, plno okamihov na 4*, ale je tam dosť aj takých za 2*. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

První díl byla klasická seznamovačka. G.zločiny ovšem rozjíždějí solidní zápletku s uvěřitelným a kvalitním záporákem která se potáhne dalších několik dílů. A právě proto dávám 4* . Film má sice spoustu nedostatků, ale Rowlingová jako scénáristka trochu vyspěla,a já mohu říci, že jsem dostatečně navnaděn na další díl této (pěti dílné..?) série. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Buď J.K. Rowlingová vyčerpala svůj autorský um, nebo prostě není dobrá filmová scenáristka. Tak příšernou nesouvislou příběhovou změť jsem dlouho neviděl. Přitom jednotlivé nápady jsou zajímavé a mají potenciál, ale nějak se to všechno dost divně kupí na diváka. Je toho hodně a jednotlivé náměty se nevyvíjí nijak zvlášť zábavně, naopak je tu hromada klišé jak z té nejhorší béčkové produkce. To vše se odehrává v kulisách magického světa, kde je občas nějaké to prostředí fakt působivé... na druhou stranu zvířátka vypadají maximálně počítačově. Je zarážející, jak se tenhle rodinný film snaží být hrozně dospělý - je zde zabíjení dětí, provrtávání krku hůlkou, psychické týrání... Pokud by to měla být nějaká temnější verze Harryho Pottera, tak jsem jedině pro, jenže zbytek filmu tomu neodpovídá. Jsou tu různé brutalitky, ale příběh je pohádkově prostý a naivní. Na nějakou realističnost se tu kašle. Například u filmů Harryho Pottera se pro větší akčnost z hůlek víc "střílelo" (bez klasického vykřikování kouzel), ale zde už hůlky v některých scénách (aby byly cool a drsné) slouží jako pistole, někdy i jako meč či dýka. To spíš považuji za lenost než nějakou větší invenci, protože to prostě do toho světa nesedí - v budoucnosti takhle hůlky nepoužívají. Proč? Proč nemají kouzelničtí policajti jiné magické zbraně? Něco takového může projít filmové pohádce, ale pokud si tu hrají na tu dospělost, tak se vším všude. Tohle je jenom dospělost na oko a je to otravné. Především jsou ale Fantastická zvířata 2 zvláštní směsicí dějů, z nichž většina nestojí na nic, takže je to zatraceně únavná nuda. (3/10) ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Prof. Minerva McGonagall (Fiona Glascott) v tomto filmu vyučuje, i když se narodila až 8 let po událostech. Narodila se totiž v roce 1935 – jak je napsáno v knize „Harry Potter: Fénixův řád“, v Bradavicích začala pracovat v roce 1956 po dvou letech práce pro ministerstvo, kam nastoupila okamžitě po promocích 1954, a tak se jako studentka dostala poprvé do Bradavic v roce 1947. A ač Brumbál (Jude Law) řekne pouze přímení McGonagall, což by dávalo tušit, že se může jednat o Isabel McGonagall – tedy matku Minervy McGonagall, ale v titulcích se jasně píše Minerva McGonagall. (Maulincio)
  • Proti obsazení Johnnyho Deppa kolovala po internetu petice poté, co vyšlo najevo, že se jeho bývalá manželka Amber Heard stala obětí domácího násilí. Spisovatelka a scenáristka J. K. Rowlingová i režisér David Yates se herce zastali a utvrdili jeho pozici v roli Grindelwalda. (hansel97)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama