Reklama

Reklama

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

  • Velká Británie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na konci prvního filmu KOKUSA (Kouzelnícký kongres USA) zajme s pomocí Mloka Scamandera (Eddie Redmayne) mocného černokněžníka Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp). Grindelwald ale splnil svou hrozbu, že uteče z vazby, a začal shromažďovat své stoupence, z nichž většina vůbec nic netušila o jeho skutečných cílech: připravit vládu čistokrevných čarodějů nad všemi nemagickými bytostmi. Ve snaze zmařit Grindelwaldovy plány, Albus Brumbál (Jude Law) získá svého bývalého studenta Mloka Scamandera, který souhlasí s tím, že pomůže, aniž by si uvědomoval, jakému nebezpečí se tím vystavuje. Bitevní linie jsou vytyčeny a ve stále více znesvářeném světě čarodějů je podrobena zkoušce láska a loajalita, dokonce i mezi nejvěrnějšími přáteli a rodinou. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (810)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem měl takové menší dejavu. Jen v rámci světa Harryho Pottera je ten příběh o pár desítek let starší, než ten tehdy aktuální se závěrečným dvojdílem bitvy o Bradavice. Jak kdyby se tu ale tvůrci opět vrátili v čase a udělali si takovou nenápadnou filmovou průpravu na závěrečnou epickou bitvu. A to už tu přeci jednou bylo. Chvílemi tedy první půlka filmu byla naprosto příšerná nuda. Celý film je v takových zvláštních, temně ponurých barvách, že máte co dělat, aby Vás to neuspalo. A jelikož se v příběhu nic neděje včetně nulové akce, máte doslova zaděláno. Sympatická jsou některá zvířata tak, jako tomu bylo v prvním díle, ale to je asi tak všechno. Chybí tu i trošku vtip a jediné, co si na hlavních postavách vezmu, je že Eddie tu asociála Mloka hraje opravdu více než věrohodně. Pár momentů tu ale přeci jen zůstane. Třeba výběr Jude Lawa na mladého Brumbála je skvělý. Také tu J. K. Rowlingová vytočila pár zajímavých příběhových výkrutů, které fanoušek Harryho Pottera jistě ocení. Citelně se ale jedná o slabší návrat nejen do Bradavic. Když se ale film odehrává v Bradavicích, film se tak nějak citelně probere. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ať se mi nikdo nesnaží namluvit, že ten film je dělaný primárně pro fanoušky... V kině jsem byl se skupinou +20 fanoušků (přičemž já jsem jeden z nich), a spokojených nás bylo opravdu jen velmi málo. Film je totiž až k uzoufání nudný, a prakticky nic se v něm neděje. Přijdete do kina na film, který někde začne, přičemž po nějaké době zase skončí. V průběhu se tak nestane prakticky nic zajímavého, protože pomrknutí na fanoušky jsou veskrze "dementní" (jinak se to říct nedá), nebo prostě nedávají smysl. Ať už chování jedné nejmenované profesorky, Brumbál učící OPČM (což se tvůrci snaží vysvětlit tím, že mu to na chvíli zakáží), použití kouzla Accio na živého tvora, a celkově celé závěrečné odhalení. To si Rowlingová vycucala z prstu neuvěřitelným způsobem, a dost pochybuji, že by pro to měla nějaké rozumné vysvětlení. Sama tak v průběhu filmu podkopává sebou skvěle vybudovaný svět, který nás okouzlil v sérii HP a v prvním díle ukázal potenciál svého rozšíření. Na druhou stranu je třeba Deppův Grindelwald jako záporák vybudovaný pečlivě, a jde z něj strach minimálně stejně, jako z Voldemorta. Charakterový vývoj se navíc daří i u Queenie, která se vyvíjí logickým směrem, a nepostrádá z hlediska zajímavosti smysl. Postava Brumbála pak vypadá více, než nadějně (Jude Law je ve své roli skvělý). Jednotlivá zvířata jsou značně v pozadí, ale jejich přítomnost zajišťuje alespoň nějakou zábavu (hřivoun, hastrmanec, hrabák). Na závěr si dovolím říct, že by si někdo měl uvědomit, že skupina školených bystrozorů se určitě nenechá zabíjet jen tak (bez toho, aby se bránili). Nad tím, co dokáže Mlok s hůlkou oproti mnohem zručnějším kouzelníkům zůstává rozum stát. Být to samostatné, na nic nenavazující fantasy, asi bych šel o hvězdu výš. Takhle jsem z toho jen více unavený a zklamaný. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako zapřísáhlý fanoušek potterovského univerza, který z fleku odříká jména a názvy drtivé většiny tamních postav, zaklínadel nebo míst, si nějak automaticky, vyjma Prokletého dítěte, držím od souvisejících "Rowlingovin" odstup - a filmová Fantastická zvířata zatím krásně vykreslují proč. Jedničku jsem ještě pozitivně akceptoval pro navrstvení potenciálně zajímavých postav a konfliktů a pro vizuálně obohacující rozšiřování známého fikčního světa, dvojku nyní z podobných důvodů upřímně nesnáším. Je až neuvěřitelné, že se vůbec dá vrstvit tolik kladných aktérů s propletenými vztahy na jeden tak mocný záporácký subsvět, aniž by se v tom filmu ve finále něco pořádného semlelo. V průběhu vás vlastně ani nenapadne, kam vyprávění směřuje, protože ono prostě nikam cílevědomě nesměřuje, nýbrž jen hloupě oddaluje setkání všech postav, aby zbyl čas na zvířata, romantiku a flashbacky pro blbečky. Stále sice věřím, že další pokračování dokážou všechny zdánlivě nadbytečné motivy osvětlit, ale to nic nemění na tom, že dvojka Fantastic Beasts je hrozná nuda, v níž se jenom vykrádá dříve viděné a gradace je vlastně stagnace s mnoholičným lektvarem. Zlatá první část Relikvií, která měla několik highlight sekvencí a jasný vypravěčský směr - tady jsou fajn jenom Bradavice, mladý Brumbál a jedna intimní scéna s Mlokem a Tinou, která skrývá skutečné emoce. Jinak mi vymažte paměť a o nic mě neochudíte.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, Rowlingová se nenaučila krátit a racionalizovat, spíš to vypadá, jako kdyby to, co se v prvním filmu relativně naučila, zase zapomněla. Vizuální bomba, ale marná sláva, když během filmu přemýšlíte, jak se vlastně jmenujete vy, když už vzdáte všechny ty příbuzné příbuzných a náhodně schválně se potkavších postav, je to špatně. Zajímavá myšlenka na konci snímku (zachraňujeme lidstvo před sebou samým), pak už moc nepomůže. Ale pořád lepší, než když Johnny Depp šaškoval jako pirát. No snad je tohle příprava před aspoň lehce nadprůměrným třetím dílem. Víc moc asi nečekám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Já jsem velmi spokojen, pokud tedy nepočítám fakt, že jsem na ten film šel do kina na3x, jelikož jsem se kvůli plného sálu do kina nedostal. Svět Herryho Pottera se mi líbil, protože velkých čarodějnických Fantasy je poskrovnu, takže když byl ukončen nezbylo nic jiného než doufat,že se objeví něco podobného a Fantastické zvířata jsou skvělá náhrada ( Podobně jako Hobbit za Lotra). Oproti Herrymu je zde mnohem lepší herecký cásting. Johnny Depp jako záporák je vynikající a konečně se objevil ve filmu, který finančně nepropadne, Jude Law jako mladý brumbál je skvělý a u Eddieho Redmayna mi sice vadí jeho podivný výraz, ale je to mladý nepochybně nadaný oscarový herec,takže se to dá zkousnoust. Výprava je super a návrat do známého světa je příjemně nostalgická, potěší i četné EasterEggy, slušně zvládnutá akce byť jí není moc,tak finále s modrým ohnivým drakem je velkolepé. Jde sice silně cítit,že se teprve rozdávají karty a teprve se slibuje něco velkého, vůbec mi to nevadí, protože první dva díly Herryho byly na tom obdobně a od Azkabanu to byla už jízda. Těším se na pentalogii. 75% ()

Galerie (109)

Zajímavosti (32)

  • Prof. Minerva McGonagall (Fiona Glascott) v tomto filmu vyučuje, i když se narodila až 8 let po událostech. Narodila se totiž v roce 1935 – jak je napsáno v knize „Harry Potter: Fénixův řád“, v Bradavicích začala pracovat v roce 1956 po dvou letech práce pro ministerstvo, kam nastoupila okamžitě po promocích 1954, a tak se jako studentka dostala poprvé do Bradavic v roce 1947. A ač Brumbál (Jude Law) řekne pouze přímení McGonagall, což by dávalo tušit, že se může jednat o Isabel McGonagall – tedy matku Minervy McGonagall, ale v titulcích se jasně píše Minerva McGonagall. (Maulincio)
  • V USA kouzelníci navštěvují školu Ilvermorny, která se vyskytuje na hoře Mount Greylock. Stejně jako u Bradavic se jedná o hrad a má také čtyři koleje: Horned Serpent, Pukwudgie, Thunderbird a Wampus. O osudu studentů nerozhoduje Moudrý klobouk, ale sochy jednotlivých kolejí. Ve škole je pohřbena hůlka Salazara Zmijozela. Tato škola není ojedinělá a kromě Bradavic, Krásnohůlek a Kruvalu najdeme školy po celém světě. V Brazílii je Castelobruxo, v Japonsku Mahoutokoro, v Ugandě Uagadou, Koldovstoretz se nachází v Rusku a studovat lze také na Academy of Broom Flying, Charm School, Euro-Glyph School of Extraordinary Languages, Merge School of Under-Water Spellage a Wizarding Academy of Dramatic Arts. (3T)

Související novinky

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Harry Potter se dočká seriálu

Harry Potter se dočká seriálu

25.01.2021

A máme tu další televizní projekt, který byl nejspíš jen otázkou času. Streamovací služba HBO Max totiž ohlásila, že chystá seriál ze světa Harryho Pottera. Má to ovšem jeden malý háček - žádný… (více)

Batman našel svoji Catwoman

Batman našel svoji Catwoman

15.10.2019

Můžete spustit fanfáry, Batman režiséra Matta Reevese totiž oficiálně obsadil Catwoman. Po mnoha spekulacích, kdy se o roli v Hollywoodu ucházela snad polovina atraktivních hereček pod třicet, totiž… (více)

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

Třetí Fantastická zvířata se odsouvají

30.04.2019

Studio Warner Bros. oznámilo nové datum premiéry pro třetí díl fantasy ságy Fantastická zvířata od spisovatelky J. K. Rowlingové. Snímek nakonec dorazí až 12. listopadu 2021, tudíž tři roky pro… (více)

Reklama

Reklama