Reklama

Reklama

Wataha

(seriál)
Trailer
Polsko, (2014–2019), 14 h 38 min (Minutáž: 38–60 min)

Hrají:

Leszek Lichota, Bartłomiej Topa, Aleksandra Popławska, Magdalena Popławska, Anna Dončenko, Andrzej Zieliński, Dagmara Bąk, Maciej Mikołajczyk (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Příslušníci pohraniční stráže jsou zabiti při bombovém útoku v Bukovských vrších. Přežije pouze jeden z nich. Mnoho lidí je odhodláno zjistit pravdu... V šestidílném kriminálním dramatu z originální produkce polského HBO. Snímek Wataha, z originální produkce polského HBO, je příběhem o pohraniční stráži v Bukovských vrších, ale také o místě, které je nositelem zvláštních postojů a chování. Toto kriminální drama začíná bombovým útokem, který zabije příslušníky pohraniční stráže nasazené v Bukovských vrších. Přežije pouze jediný. Kapitán Rebrow (Leszek Lichota) přijde následkem této události o svého přítele i milovanou Ewu. Ačkoli je zmatený, snaží se přijít spáchanému zločinu na kloub a zjistit, kdo za tímto neštěstím stojí. Po pravdě dychtí i jeho nadřízení. Oficiální vyšetřování je v rukou státního zastupitelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Renfield k tomuto seriálu (3)

Wataha (2014) 

Dobrá, ale přeci jen slabší první série nesmí odradit, tvůrci kvalitu té následující posunuli o slušný kousek výše. Wataha bezpochyby zaujme lokací Bukovských vrchů a samozřejmě nahlédnutím do práce jednotek pohraniční stráže. Navíc nabízí vícero řekněme místních postav, například takový Kalita a jeho pila, či neméně zajímaví obyvatelé odlehlých samot. Právě scény z výše zmíněného patří mezi nejsilnější, vůbec ty z nočních zásahů pohraniční stráže, výborná atmosféra. Co se vyšetřování týče, tam již má scénář rezervy a v podstatě to samé platí i pro herecké výkony, i když Leszek Lichota do role padne, obzvlášť do role poustevníka v druhé sérii. Více u jednotlivých sérií. 80% ()

Série 1 (2014) (S01) 

Velká škoda značně překombinovaného, natahovaného vyšetřování, které míří přehnaně vysoko, navíc jsou v něm i zbytečné postavy, jako červ. Ti hlavní by to totiž utáhli sami, i když herecké výkony nejsou z nejlepších, ale dění mezi pohraničníky funguje velice dobře. Právě práce pohraniční stráže, Bukovské vrchy a jejich obyvatelé jsou tu to nejsilnější. Scény jako ta úvodní, setkání s medvědem, nebo téměř hororová u šamana jsou výborné a takových je tu mnoho. Více než vyšetřování prokurátorky mě bavilo vyšetřování kapitána Rebrowa... škoda, že bylo možná příliš brzy ukončeno. Původně jsem hodnotil třemi, bylo to kvůli závěrečné epizodě a jejímu ne příliš šťastnému ukončení. Doufal jsem, že přijde druhá řada, což se naštěstí i stalo, tak snad bude dovysvětleno. Ona závěrečná epizoda má spoustu silných momentů, je jím například Rebrowův útěk a setkání s Grzywou... tam jsem čekal jiné vyřešení, hold zase zůstalo otevřené. Přesto je tu nová řada, tak si ta první ty těsné čtyři zaslouží. 70% ()

Série 2 (2017) (S02) 

Od první epizody je zřejmé, že kvalita této série bude vyšší. Tvůrci se poučili z chyb v té první, děj druhé je srozumitelnější, vyrovnanější, rychlejší a vlastně velice aktuální, ono proč toho nevyužít. Nejzásadnější postavou samozřejmě zůstává Wiktor Rebrow, tentokrát již ne kapitán, ale poustevník, tedy jeho ještě zajímavější verze. Děj série se věnuje především jeho příběhu, ten je ovšem propojen i s jinými postavami, proto se zde opět objeví Grzywa, Iga Dobosz, Luczak, či Kalita. Výborné scény jsou opět ty z práce pohraniční stráže, stejně tak vyšetřování u nich, do něhož se samozřejmě zapojí i Rebrow... například silná scéna "čekání na krtka". Skvěle natočena je i jeho první noční akce "na druhé straně" a samozřejmě, setkání s Grzywou, především to v závěrečné epizodě. Ta je bezpochyby dokonalá, děj se dovysvětlí, uzavře, i když... Zpět k setkání, s humorem řečeno jsem si vzpomněl i na Revenanta, jinak výborně natočený souboj a pronásledování. Následující dění již samozřejmě očekávané, přesto scéna se Stínem na mostě opět úžasná. A svého se v poslední epizodě dopídí i prokurátorka, dění v domě ABW velice povedené. Pokud by to takto mělo jít dál, doufám v třetí sérii. A pokud nebude, ukončení je více než dostačující. 85% ()

Reklama

Reklama