Reklama

Reklama

Obsahy(1)

S koncem střední školy si většina maturantů River Side High School začíná uvědomovat, jak složitá je čeká budoucnost. Strach a obavy nabývají na velikosti, když si uvědomí, že jejich zdánlivě bezstarostné a bezpečné dětství se stává minulostí. Těžká zkouška čeká i Daniela a Barryho - kamarády, kteří se den co den stávali oběťmi krutých žertů a násilí ze strany svých nebezpečných spolužáků. Poslední den na místě, které jim přinášelo jen bolest a ponížení, Daniel ztrácí nervy a v nekontrolovatelné touze po konečném zúčtování navždy změní svůj život i životy svých přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

okkac 

všechny recenze uživatele

Boll se snáží upozorňovat na střelby v amerických školách. Sledujeme několik postav studentů případně učitele nebo rodičů v průběhu posledního školního dne. Každý řeší, co bude po škole dělat, až na dvojici kluků, kteří byli celou dobu šikanováni, až se rozhodli všem pomstít a jejich motivace je postupně vysvětlována v černobílých flashbacích. Na Bolla celkem uspokojující, takový neškodný průměr až mírný podprůměr. 5/10 ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Děsná nuda o dvou zakomplexovaných ubožáků a jedné feťačce, která si mimochodem udělala na střeše školy "Love parade"!. To nebyl ani televizní film, ale jakási stupidní inscenace, která se nám snažila ukázat, jak je to s násilím v amerických školách! Tak nevím, ale já studoval v Brně a na naší škole bylo spoustu šikany, ale nikdo nevzal zbraň a nestřílel a nezabil sebe samého, prostě se to řešilo jinak :-) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Film o násilí mladých na středních školách a o tom, co to přináší za výsledky. Snímek je vzdáleně inspirován masakry na německých školách, do psychologie má ale daleko. Režisér Uwe Boll se vyžívá spíše v samoúčelném násilí a efektních scénách. Podobnými tématy násilí mladých a mladistvých se zabývaly i některé filmy 40. a 50. let minulého století, a kupodivu to zvládly bez naturalistického násilí a přinesly hodnotnější a bohatší pohled na problematiku. DVD: Jako bonus skoro tříminutový trailer s CZ titulky v letterboxu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Příběh začíná v sedm hodin deset minut ráno v poslední školní den. CITÁT - Zrovna jsem ho odnaučila říkal prdel............. Hudba (Reinhard Besser) je celkem povedená a krásně dolaďuje celý příběh. Za to kamera je hrozná a ani nebudu jmenovat toho, kdo za ní stojí. Práce kamery je otřesná a odfláknutá. Vrátím se ještě k hudbě, ale z jiné stránky. Jsem rád, že agresivitu a násilí v příběhu podbarvuje Hip-Hop a šikanované teenagery doprovází Death Metal. Štěstí, že to není obráceně. Metal si šikany zažil celkem dost a je dobře že to násilí zde propaguje jiný hudební styl. Reakce je však adekvátní. CITÁT - 8:30 První zvonění.......... Šikana - celosvětový problém. Co se však stane ze psem, když do něj kopete dostatečně dlouho? Buď zemře nebo kousne. V tomto příběhu začne kousat. Povedený a šokující příběh o smrti. Divák vtažený do děje začne dokonce chápat i některé šikanující postavy a když jde do tuhého je jim jich i líto, ale už je pozdě, pes začal kousat. Film má celkem brutální konec. Vím, že to natočil Uwe Boll a že spousta uživatelů na ČSFD má vyrážku jen z toho jména, ale tohle je prostě podařený snímek, který ťal do masa. Dávám čtyři hvězdy a tleskám. Výpis událostí na konci filmu už snad nikoho ani nešokuje, protože se stali v našem světe všedními. Lidé se dokáží nad smrtí pozastavit jen když zemře někdo hodně blízký a nebo když zemře najednou větší množství lidí. Ostatní jde tak trochu mimo nás. ()

KaKKashi

všechny recenze uživatele

Ono je uplně jedno jak se to řešilo u vás, film se jmenuje srdce Ameriky, a pravděpodobně reaguje na násilnosti na školách v Americe té doby..to Livingdead... nějaký chlapec vystřílej pistolí už ani newim kolik lidí.. začíná mě tenhle film zajímat,protože tyhle maniakální filmy Uwemu jdou..až zkouknu doplním ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v kanadském městě New Westminster. (Terva)

Reklama

Reklama