Reklama

Reklama

Zpověď

(festivalový název)
Krátkometrážní / Dokumentární / Drama
Československo, 1968, 17 min

Obsahy(1)

Film s dotekem existencialismu sleduje každodenní rutinu mladé ženy a jejích spoluvězeňkyň: nástupy na vězeňském dvoře, práce, hygiena a němé pohledy zpoza zamřížovaných oken. Její osud byl zpečetěn dávno před tím, než spáchala jakýkoliv zločin, protože ani rodina, ani společnost jí nedokázaly pomoct, když to nejvíc potřebovala. (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (2)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Obraz "kolobehu" života v jednej base (väčšinou nudná práca), ale predovšetkým "spoveď" mladej delikventky. Tej najväčšie želanie je, aby jej matka získala nejaké city. Nám aj dievčaťu je však jasné, že toto želanie v jej živote ostane nenaplnené. Vzhľadom na záver ale dúfame, že tie ostatné by sa mohli splniť. Je to viac menej iba na nej a škoda, že Sýkora po 10 rokoch nenakrútil pokračovanie. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nesmírně lidský pohled na jednu z mnoha, které vír všeobecného odcizení, úzkostné podezíravosti a setrvačného přežívání odstředil na okraj společnosti. Hloubka dívčiných emocí vyniká zvláště v kontextu mechanického života ve vězení: na pozadí přehledně zorganizovaného zástupu zdánlivě zaměnitelných bytostí, v čase odměřovaném bezobsažnou prací lidí-strojů se tichá pokojně vyrovnává s nejtěžšími křivdami a divákům-svědkům jejího neštěstí ukládá lekci z odpouštění. ()

Reklama

Reklama