Reklama

Reklama

Avril a podivuhodný svět

  • Francie Avril et le monde truqué (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v Paříži na začátku 40. let minulého století. Zdá se, že Francie usnula ještě ve století páry, ustrnula v pravidlech, které zavedl Napoleon V., a vědci snažící se o modernizaci jsou krutě pronásledováni. Dívce Avril zmizí při jednom takovém policejním zásahu oba rodiče i dědeček, kteří jsou nadějnými chemiky a vynálezci, a Avril se je později, v období dospívání, rozhodne najít. Při svém pátrání potkává mladého muže, objevuje svou identitu i neznámé světy. Zajímavý je zejména žánr snímku, jakési „retro sci-fi", v jehož kulisách se odehrává zamotaný a dojemný příběh o lásce, rodinných poutech, přátelství a „právu na vědu." (Anifilm)

(více)

Recenze (25)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,4miliónaTržby USA $295,488Tržby Celosvetovo $495,879▐ Originálny pútavý námet na svet aký by bol v 20.storočí bez vedcov. Je to primerane uletené, bláznivé, mierne pochmúrne a hlavne to srší nápadmi, pestrou animáciou. Také nevšedné Verneovské dravé dobrodružné sci-fi. /70%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Pěti hvězdičkami objektivně vzato Avril spíš přidávám, ale co naplat, báječně jsem si ji užil a na to, že je určená dětskému publiku, na mě fungovala takřka dokonale a umožnila mi vrátit se na chvíli do dětství. Je to esence francouzské komiksové školy s perfektním výtvarným pojetím, je v tom špetka Mijazakiho, Julese Verna, hodně steam punku, výtvarně to připomíná styl komiksových Tintinových dobrodružství. Vtipná stylová záležitost se sympaticky rozumnou stopáží. Podobná hra na to, co by se stalo, kdyby, nebývá zas tak často k vidění. Celkový dojem: 90 %. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět, že národu Julese Verna ani v moderní době nechybí fantazie. Velmi zajímavé, propracované, na můj vkus docela naivní, ale má to své kouzlo... 8,2/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní kříženec naivního, dobrodružného filmu (který si užije kdokoliv, jakéhokoliv věku) s nádherně funkčním steampunkovým světem (určitě mě tu čte pár lidí, co neví, co to je, takže ve zkratce - žánr, který se odehrává ve světě, kde je hlavní technologií pára, většinou se odehrává v alternativních verzích historie, tady ve třicátých letech ve francii). Má to v sobě nádhernou poetiku příběhovou i výtvarnou, kdy oboje nádherně odkazuje na evropskou/francouzskou komiksovou tradici a .. Je to fakt skvělé, fungují tu emoce (kočičkaaa), napětí, dokonce i groteska (postava inspektora) a všude je nádherná kresba, plná techniky a parních strojů a ještěrek a dalších zábavných věcí. Zkrátka je to pro mě osobně unikátní film, kterých je dneska hrozně málo a k tomu navíc v dokonale technicky zvládnuté animaci s nádhernou kresbou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšika tohto typu kreslenej animácie je tento film pre mňa sklamaním. Po prvé neviem, či bolo toľko zatrpklosti už v scenári alebo tam niečo pribudlo cestou. Za druhé takéto filmy ladia často síce jemne nostalgicky (často smútok po veciach starých, dobrých, teraz opustených), ale vyvažovalo to komikou a groteskou, nadsádzkou, neustálym údivom nad moderným svetom a povedzme istým zmierením sa s novinkami. Tento film, kde občas je animácia vynikajúca a inokedy ako z amatérskeho komiksu, totiž chýba onen nadhľad, humor, veselie a je len štipľavo nostalgický, až nepríjemny, často sentimentálny, až to bolí. Prišlo mi to celé nakašírované, neživotné. No, podľa mňa to nie je to pravé a začal som sa po desiatich minútach projekcie ošívať. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prológ mohol byť námetom na tri seriálové série a že by som si ich rád pozrel. Potom sa dej trochu usadí, ale v poslednej tretine, keď príde k ďalšiemu zásadnému a nepredvídateľnému zvratu, sa opäť všetko zbesilo rozbehne. Krásnou čerešničkou na torte je potom aj epilóg. Vizuál je parádny, srší množstvom nápadov, až ma trochu zamrzelo, že Avril nevznikla ako hraný film, niečo v štýle Sveta zajtrajška tu už poriadne dlho nebolo, asi od... Sveta zajtrajška. Určite je lepšie si o deji vopred nič nezisťovať, ja som si neprečítal ani slovo, možno aj preto som bol -takmer- nadšený. Finančný prepad je veľmi smutný, nepochopiteľný a neprajníci filmu by si zaslúžili, aby sme na nich vypustili... ale to by som spoileroval. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Grafický styl Metropie, takže paráda. Navíc mám poslední dobou ráda tyhle historicko-futurologistické zamotaniny, takže další plus. Myslela jsem si, že to bude spíše pro děti, ale hodně mě to překvapilo a potěšilo. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Žeby sa dnes už ručné animované 2D filmy točili viac pre dospelých a počítačové 3D animácie sú určené pre deti? Vyzerá to tak. "April And The Extraordinary World" je podľa mňa veľmi zaujímavým, inteligentným, vtipným a zaujímavým filmom z alternatívnej reality vývoja Zeme, ktorý rozhodne stojí za Vašu pozornosť. Má to skvelé nápady, ukazuje nám ako by vyzeral svet, keby sme ostali zmrazení v storočí pary navždy a aké sú naše najhoršie vlastnosti. Funguje to skvele. Humor to má dobrý, atmosféra filmu je skvelá, postavy sú dobré a myslím si, že každého si tu nejako zapamätáme. Nemôžeme sa zaobísť bez nejakých tých klišé, no na druhú stranu je tu tak zaujímavý koncept, že človek to dokáže prijať a užíva si film, lebo všetko naokolo je veľmi zaujímavé. Film som si užil a pre fanúšikov animákov odporúčam. Hodnotenie: B+ ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že je tu pár dobrých nápadů, ale celkové ladění mi nesedělo, kdy se pohybujeme mezi dystopickou, temnou sci-fi, animací jak z Tintina, pokusy o vtipné vsuvky a o legraci z nemotorných policistů, aby se nám zhruba dvacet minut před koncem dostalo zvratu jak z konspiračních teorií ve stylu Ztraceného světa a Jurského parku naruby. A do toho mluvící, nesmrtelná kočka. Navíc Avril vypadá spíš jako babochlap, takže jsem si k ní žádné sympatie nevypěstoval, a ten mladík pořád vypadá jak hajzlík z kriminálu, takže když mu Avril řekne, že ho miluje, napadá mne, že se zbláznila nebo je ujetá či má nějakou úchylku. Navíc vlastně ten příběh nedává smysl, když se nad tím člověk trochu zamyslí, ale o to tady asi ani nešlo. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Animovaný film s velmi dobrým nápadem, alternativní dějiny mě bavily, potěšila mě klasická animace, která mi dala vzpomenout na rodinu Smolíkových, technika a celková atmosféra filmu mi zase připomněla filmy Karla Zemana. Děj byl zábavný s mnoha vtipnými momenty, ale zároveň obsahoval hlubší a temnější podtón. Bavil jsem se, zamyslel jsem se a byl jsem spokojený. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Krásný animovaný film, který si v rámci animace bere inspiraci v belgické čisté lince. Ano, párkrát jsem měl pocit, že vidím postavy z "Tintina". Zajímavý příběh, který opět jen prokazuje, že steampunk francouzskému hlavnímu městu sluší. Rozhodně něco, proč stojí chodit na animované filmy. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* kupodivu se mezi málo známými animovanými filmy dají najít i skvosty, které překvapí a potěší. Sice úvodní nadšení v průběhu polevovalo, ale nakonec jsem od něj odcházel s dobrým pocitem bez zklamání. Rozhodně je toto futuristické retro dílko hodně originální nápadem i stylizací. Trošku ho kazí naivní a občas přehnané scénky, ale to asi k současnému akčnímu stylu patří. I když animace patří spíš k průměru, tak se na to příjemně dívá. Pohádka pro děti to ale není a má v sobě hodně fantastických příběhů japonského anime, ale s evropskou duší. Doporučil bych ji dospívajícím a nebo těm, v kterých dřímá fantasta či objevitel. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na začiatku som sa veľmi potešil skvelej myšlienke prezentujúcej tok alternatívnej histórie o tom aký by bol svet, keby sa priemyselný boom zasekol v "dobe pary". Počiatočné nadšenie však neskôr nahradil nezmyselný zvrat o paralelnom svete jašterov, ktorí ovládajú Zem. No a zrazu bolo po radosti! Aj keď ono to zas až tak márne nebolo, ale viac by som privítal čosi viac reálnejšie ako jašterice v skafandroch, ktoré za pomoci najväčších vedcov sveta prevzali nadvládu nad planétou. Absurdné, že až! A tak sa z filmu, ktorý mal nábeh na 5* stal priemerný animák... ()

campix 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se steampunk potká s animací francouzského komiksu. Avril a podivuhodný svět je opravdu hodně originálním animovaným počinem se skvělou atmosférou a rozumnou stopáží. Dílko, které výrazně vystupuje z řady zažitých animovaných filmů. Rozhodně velmi zajímavé, plné nápadu, které sebou přináší steampunk, a rozhodně velice osvěžující. ()

Chandra 

všechny recenze uživatele

Kdo chce vědět, proč i po alternativních historických událostech nakonec Eiffelovka vypadá tak, jak ji známe, a kam se poděla její druhá půlka, měl by se určitě podívat na tenhle animák. Ta hodinka a půl v Paříži rozhodně nebude ztrátou času - z filmu vyzařuje taková vášeň pro vědu, techniku, objevy a vynálezy, že i mnozí z těch, které svět techniky nikdy neoslňoval, budou fascinovaně hltat obrazy neskutečně začouzené Paříže se všemi jejími komíny, stožáry a ocelovými konstrukcemi a při pohledu na dopravní prostředky od pozemních čmouďáků přes obří lanovky až po policejní vzducholodě se možná neubrání určitému pocitu zalíbení. Potěší i drobné vtípky a narážky na tu "naši" historii. Ale dost už slov, dávám 4* a spěchám do laboratoře namíchat si nějaký ten elixír. ()

Reklama

Reklama