Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Marys 

všechny recenze uživatele

Ne efekt pekne prerobená rozprávka, no ten spev mi liezol veľmi na nervy ku koncu. Zviera by mohlo byť hrôzostrašnejšie a aj keď som od Väzňa z Azkabanu ako každý druhý tínedžer slintal za Emmou Watson, tu mi zrovna ako Kráska neprišla a nefungovalo mi to u nej. Ale tí, čo takéto rozprávkové filmy zbožňujú, prídu si vo veľkom na svoje so všetkou noblesou. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

,,He's not a monster, Gaston! You are!" Pohádka, která nepatří k mým nejoblíbenějším. Musím však uznat, že toto zpracování se povedlo. Obsazení jednotlivých postav nemá chybu, Zvíře je přesně takové, jaké jsem si ho v hrané podobě představoval. Trochu však utrpěly živé předměty, které bez kouzla animace tolik netáhnou. Hudební čísla jsou stejně krásná jako v legendárním animáku. ()

Žižina 

všechny recenze uživatele

Bylo to jednoduse nadherny. Jsem odkojena na Disneyovkach a todle mi splnilo sen. Pri klasicke scene, kdy spolu tancuji a Kraska ma ty zarive zlute saty mi slzy tryskaly proudem (no a je to venku) :))))) P.S.: Chlapa bych na to asi nevzala :) ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Beauty and the Beast mě svým trailerem zaujalo okamžitě. Čím více jsem se o filmu dozvídala, tím víc jsem na něj byla natěšená. Bohužel jsem ale přehlédla jeden "detail", a to, že se jedná o muzikál. Já muzikály jednoduše nenávidím! Nakonec jsem ale přece jenom neodolala a vyrazila do kina. Hned ze začátku mě téměř omráčila naprosto dokonalá výprava s úchvatnou Emmou Watson v čele. Samotnou mě překvapilo, že mi zpívané části vlastně ani nevadí, protože jdou krásně s dějem a výborně dokreslují příběh. Snad jen jedinou, ale velmi výraznou chybou zpívaných částí byla jejich délka. Závěrečný chór se stále a stále opakuje, že se divák pomalu začne nudit a tím ztratí své "kouzlo" ... Herecké výkony mi s každou novou scénou braly dech a scénář potěšil ve všech směrech. Romantika, humor i napětí byly dokonale vyvážené a proto jsem ani "nenadávala" na typický závěr, kdy se všechno zachrání v poslední sekundě. Tady to prostě sedělo ... Normálně bych asi hodnotila čtyřma hvězdičkama, protože jak už jsem zmínila, zpívané části byly na můj vkus příliš rozvláčné, ale vzhledem k tomu, že v porovnání s jinými muzikály, je to jeden z velmi mála, ze kterých jsem byla opravdu nadšená, musím v rámci tohoto žánru hodnotit všemi pěti. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého dětství s nesmírným kouzlem, které se tady tvůrcům podařilo krásně převést na plátno. Nemám výhrady, až na fakt, že se tady moc zpívá - úvodní zpívaná sekvence je neskutečně dlouhá. 85% ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Funguji tu mezi hromadou lidí, kteří už nějaký ten pátek na filmy koukají a přesto ještě nechápou jak by kvalitní počin měl vypadat. Prvních 20 minut je věnováno krásce Belle (průměrně vypadající holce), která nám zazpívá asi 3 písničky o tom, jak by chtěla něco víc než maloměstský život. Nemám pocit, že by si to nijak zasloužila. Jedinou její odlišností od zbytku vesnických buranů je její záliba v knihách - určitě ale čte sračky. Taky se dozvíme, že má ni na crush Luke Evans, jenž jí miluje pouze kvůli jejímu odolávání vůči jeho dotěrnosti. Někdo by to zvládl odvyprávět za 5 minut a mnohem působivěji. Já to však musel trpět 20 minut a už tady jsem věděl, že to bude zlý. Když se Emma Watson dostane na hrad ke Zvířeti, tak film teprve ukáže svou kýčovitou vizuální přeplácanost, jejíž atmosféra zůstala někde za zeleným plátnem. Romantický vývoj vztahu je silně nevěrohodný. Každých pár minut si musím poslechnou písničku o tom, jak se postavy cítí a každá ta písnička trvá ukrutných 5 minut a přitom kurva žádná nezní dobře. Nikdy jsem nechtěl slyšet zpívat pochcaný nádobí o tom jak připraví jídlo a jak se Kráska dobře nají za doprovodu nechutného digibordelu. To co z toho nakonec vylezlo bylo k smíchu. To už mi skoro mozek vytekl uchem. To nádobí 5 minut servíruje na obří stůl nejrůznější pokrmy, ale v poslední sekundě to všechno vyhodí a kráska dostane k večeři jen jedno - nějakej dortík. Postavy dál otravujou na obrazovce, dokud se Luke neprojeví jako zmrd a nerozhodne se zverbovat vesničany, aby zaútočili na zámek. Sám pak hodlá zabít Zvíře a násilním se oženit s 'Kráskou'. Naštěstí je zámek pod stráží živého nábytku, který vesničany vyžene. Nutno dodat, že i zde jsou otravné postavy. Koukám se na tu operní skříň. Achjo... Jak já ty písně nenáviděl. Nulová výpovědní hodnota. Nulová zvučnost. Skutečnost, že písně zpívaj lidi s dobrým hlasem ještě neznamená, že bych ty písně chtěl někdy slyšet. Učte se z La La Landu. Závěrem tedy Evans střelí Zvíře, které následně mělo skvělou možnost ho zabít, ale neudělalo to, pač by to bylo moc kruté. Tato jeho debilita ho stála život, pač ho Evans střelil ještě 2x dokud se pod nim nepodlomil most. Zvíře umřelo, Kráska řekla že ho miluje, objevila se tam čarodějka, která dala vše zas do pořádku. Před Bellou tedy najednou nestál jakýsi kozí medvěd, ale nějakej nevýraznej týpek. Ok. Z filmu jde šíleně cítit papírovost. Chování postav a od toho se odvíjející děj nedává žádný smysl. Všechno se děje jenom proto, aby to nakonec skončilo Happy Endem, což je stejně zbytečné, pač film nemá žádnou sílu, tudíž mě emočně nezasáhl. Jestli však vás zasáhl, tak si dej, píčo, pár facek jelikož musíš být ukrutně debilní. Tvá emoční inteligence a jakékoliv vidění skutečnosti je na nízké úrovni. Celé je to zaobalené v nechutně přeplácaném vizuálu bez sebemenšího nápadu (který například Gatsby měl). Perfektní slovo, jenž popisuje celý film ve všech směrech je "kýč". ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

Vizual, herci, fajn... ale dementne pesnicky ktore sa ani nerimuju, navyse to ani nie su pesnicky, ale snaha o spev typu : "dopijem kavu, pojdem sa vysrat, a potom si zapalim". Nemam rad kde sa spieva to, co by mal byt monolog/dialog. Tak krasna rozpravka by to mohla byt, keby ju doslova neotravili hudbou... ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Takhle uzpívanou pohádku, to ani já bez úhony nevydýchám, a že na pohádkovém poli skousnu kdeco. Zde je těch zpívánek fakticky jako máku, až je to bohužel ke škodě. Emma je krásná a sympatická Bella, trikové animace mluvících starožitností působí jako živé a v jedné dvou scénách se až tají dech. Princova knihovna na mě udělala velkej dojem, na takovou místnost by mě dozajista taky sbalil :-). Ale když se to vezme kolem a kolem, když už to nikdá neuvidím, slzy ronit nebudu.... a PS: Zvíře je mnohem větší fešák v podobě Beasta s rohama a chlupama než pak jako princ. Je to zkrátka taková vyprávěčka se zpěvy o tom, kterak se z urostlého, sexy, tajemného a charismatického Zvířete stal nanicovatý, nemastný, neslaný, chlapečkovitý rádoby princ. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Velmi koukatelné. Jistá přeexponovanost výpravy atd mi nevadila, spíše naopak. Emma v hlavní roli se mi líbila moc. Slabinou jsou nezajímavé, nudné písně. Každopádně jich tam mohlo být méně, když už nesehnali schopnějšího skladatele. Každý neumí sypat z rukávu chytlavé melodie jako Andrew Lloyd Weber. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Ani velkolepá výprava, působivé kostýmy či povedená animace tento pohádkový film (spíše však muzikál) nevytáhnou z podprůměru. Afroamerické herečky coby francouzské šlechtičny snímek posílají do nechtěné parodie a pak je tu (jak řekl císař na novou Amadeovu operu): „Příliš mnoho not.“ A zpěvu... a tance..., chtělo by se dodat. Což o to, kdyby byla úroveň skladeb alespoň srovnatelná s těmi, které zazní ve filmech Odvážná Vaiana, Největší showman či Princ egyptský (no, to už bychom asi chtěli příliš) nechaly by se ty vlekoucí se chvíle přečkat, ba co víc, divák by si je třeba i vychutnal, ale proti naprosto jalovým a nadbytečným skladbám, které svou „vatou“ tento film jen natahují, je i současná Bollywoodská produkce hudebně-tanečních rejů nedostižnou metou. Filmu navíc chybí režijní nadhled, který by z filmu udělal něco poněkud onačejšího, než otrocký přepis původního animáku. A Ian McKellen, Emma Thompson nebo Ewan McGregor... jen pár okamžiků na závěr? To jako vážně??? ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Proč muzikál ???!!! Bez napětí, atmosféry, plytkými zpěvánkami se vytrácí dramatičnost..... škoda slov a času. Souhlas Pedronaut. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Krásná vizuální podívaná, na které je vidět, že se penězi nešetřilo. Líbivé digitální zpracování, hezké melodie i texty. Vlastně je to přesná kopie původní verze. Ta je nicméně lepší, už jen díky kratší stopáži a méně umělému vzhledu. Věří, že děti jsou z tohoto filmu nadšené. Mně se líbilo hlavně to zpracování po řemeslné stránce.PS: princ jako zvíře byl mnohem hezčí. Dávám 75%. ()

chelsea17 

všechny recenze uživatele

Nenudící, zajímavé a dá se říct, že i okouzlující. Nemám rád muzikálové snímky a celkově zpěv ve filmech, ale tohle je snad poprvé co se mi to líbilo. Příjemné a zasloužené 4 hvězdy. Počet hodnocení: 3 769 ()

Silencia90 

všechny recenze uživatele

Je to výpravně krásné, líbilo se mi, jak použili ne moc častý motiv renesance - období paruk a líčidel. Diky tomu měl film krásné barvy a prostředí. Moc pohádek se do této éry dějin nezasazuje. Což je, myslím, dobře. Tady to však sedlo. Obsazení bylo výborné a efekty zvířete i starožitností dokonalé. Co mi však moc nesedlo byla Emma v roli nevinné Belly. Je sice krásná a moc jí to sluší, ale výraz jejího obličeje se podle mě úplně nehodí do takovéto role. Vypadá trochu zmateně a nevýrazně. Její obličej není moc dělaný na grimasy, které jsou zakladem pohádek. Ale jinak super. :) 4,5* ()

G900 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka má všechno, co by měla správná moderní pohádka mít: feministku v hlavní roli +pár gay herců, nebo alespoň negay herců, kteří hrají gaye + několik ošklivých, špinavých a zlých šovinistických patriarchálních chlápků + jednoho pohledného, ale hloupého a také patriarchálního a zpátečnického vojáka + spanilého prince, který byl pěknej idiot, ale s nárůstem chlupů, zubů a síly se z něj stal citlivý a všímavý bezkulák. Písničky mi osobně přišly tragické, zbytek zívačka a bolavé zuby. Ale což. Pohádky jsou pohádky. Ale že bych to musel vidět dvakrát... Eh. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Když já opravdu muzikály moc nemusim. 1 hvězdička za úžasný vizuál a stále více pr..telnou Herminou :-). No prostě matka příroda se na ní krásně vyřádila :-). Emičko Emičko, ty seš ale masíčko :-). Ale do tohodle muzikálu nebo jakéhokoliv muzikálu nechoď. Štěstí, že muj oblíbenec Obi Wan Kenobi aka Ewan McGregor hrál celou dobu svícen, to bych brečel asi ještě víc... ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama