Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

vito_corle 

všechny recenze uživatele

Zase jedna hraná podle Animáče. Pohádky se pořád nosí. Kostýmy byli skvělé, písničky se přezpívaly. Před filmem jsem četl kritiku na gaye, kterého jsem asi přehlídnul. Jediné, co nebylo povedené, byl zvířecí valčíček. Ale kdo by to na zadních zvládl líp. Pohádku přehráli herci zkreslených not skoro přesně. Taková nedělní oddechovka. ()

Derny 

všechny recenze uživatele

Užívat si to překrásné prostředí, ty masky, ty drobnosti i okázalou nádheru jistě musí každý. Myslím ale, že stejně jako mě, i mnoho ostatních musely rušit často ne zas tak skvělé písně a přestože klasický příběh je hezký, je poněkud jednoduchý a trošku postrádá šmrnc. Méně písní a hezčí a rozhodně bych měl daleko hřejivější pocit po zhlédnutí. ()

Erinien 

všechny recenze uživatele

Říkala jsem si, má cenu točit něco, kde znáte celý příběh a víte jak to bude vypadat? Disney na tom zapracoval a překvapil a vzal mě na dech beroucí podívanou na roztomilou Emmu, ještě roztomilejší zvíře a když přežijete pár těch hrozně zdlouhavých disney písní (Ona je divná, On je Gaston atd.) jde o dost zdařilou pohádku pro děti, která mě ke konci pomalu dohnala k slzám (zatracený Disney). ()

rounen 

všechny recenze uživatele

Když pominu písně, ktere se mi nelíbily, tak je to celkově hodně povedený snímek.. Hlavně mi tam seděla herečka Emma Watson.. Šlo vidět že je zkušená herečka a romanticky tam zahrála dobře.. + se mi líbilo zpracování příběhu a vizualni hudba.. 80% ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejslavnějších pohádek světa se dočkala natočení v opravdu velkém stylu. To jak si pohráli filmaři s barvami a zachytili svět Krásky a především tajuplný svět zvířete, je jedna velká fantazie. Zakletý hrad není nejen snad největším filmovým hradem, nýbrž je jedním obrovským vau... :D Stejně tak zimní krajina plná vlků kolem něj je jedno obrovské vau pro oči. Hrad je plný oživlých věcí jako jsou hodiny, svícny, příbory a hrníčky. Ostatně to již známe ze starší Disneyovské animované verze. Ovšem tady se mi to fakt líbilo, možná je to dokonce to, co se mi na celém filmu líbilo nejvíc. Děj je mírně poupraven, a to tím, že Kráska pozná pána domu už docela brzy, že je Zvíře. Parádní je i Gaston, který je tu velice namyšlený a arogantní. Především ale zaujme Emma Watson, kterou můžeme konečně poznat jinak než Hermionu z Harry Pottera. Kromě toho se jedná o pohádkový muzikál, jehož písničky dobře zapadají do příběhu. Ovšem pro mě příběh Krásky a zvířete není tak oblíbený jako u jiných pohádek. A tak ačkoliv tento film nejen svojí technickou stránkou vyniká zdaleka nad mnohými jinými pohádkami, nenašel si u mne oblibu. [17093. hodnocení, 639. komentář, 72%] ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

No jo, je to barevná cukrovka, ale sakra povedená. Hlavní roli hrají vizuály a CGI efekty, které jsou výborné, Zvíře vypadá přesvědčivě, zámek a okolí malebně, vesnice útulně... Film také dokázal zreplikovat tu správnou Disneyovsky pohádkovou atmosféru, například u písně Be Our Guest jsem měl pocit, že se se divám na nějaký jejich animák z 90. let. A samozřejmě špičkové obsazení snímku výrazně pomohlo. Emma Watson jako Belle zářila - no kdo by se do ní nezamiloval? Sem tam mi možná malinko připomínala Hermionu, ale možná to je jen její způsob hraní - jinak ale Belle jako vyšitá. Dan Stevens ve Zvířeti skvěle kombinoval jeho zevnější monstrozitu a hrubost a vnitřní lidskost a zranitelnost. Luke Evans a Josh Gad jako Gaston a LeFou byli dobrá dvojka, pohádkově praštění, a hlavně Gaston fungoval jako dobrý záporák. No a ostatní role také dobré, nádobí bylo skvěle zazpívané, a za vyzdvihnutí stojí vynikající duo McGregor a McKellen. Toť zhruba vše - kdybych měl hodnotit příběh jako takový, šlo by hodnoceni dolů, pořád mi to tak nějak přijde jako láska z donucení... ale to tady neřeším :) film je solidní, slušných 70%. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj..... Ďalšia prepesničkovaná detská rozprávočka. Pravda že nie som cieľovka pre tento film. Lenže nedokážem sa uspokojiť s niečím robené pre dievčatá - malé dievčatá. Príbeh je jednoduchý  ale uznávam, je to robené pre deti. Nie pre geeka, ktorý fičí na Alienovi a DC.....  Možno keby som sa premenil ako istý Wachowski tak by sa môj názor na tento dvoj - hodinový film premenil. Ty kokos, tento film je dlhý ako celovečerný thriller a je tam toľko zbytočných piesní. Herecké výkony no.... polovičné ako hej Emmmmmmmmmička sa do tejto úlohy hodí ale že totálne. Veď však asi aj dosť makala na konečný výsledok a hej spieva pekne. No teda nepočul som ju spievať lebo som film pozeral po Slovensky. Ale dúfam že  hádam by to tam nedávali keby Emma nevedela spievať. Ale šablóna je proste taká že: jeden bohatý a namyslený idiot a nevinná chudobná prekrásna dievčina si fidlikajú úvodné piesne, z ktorých som vďaka Bohu nedostal mŕtvicu. No a kráska si nájde chlpatého krampusa a splodia spolu deti - teda myslím že ich splodia v budúcnosti...  Len chcem povedať že nič nové a ani inovatívne nepriniesla táto "nová" verzia starého anímaku.  Ach, ani neviem ako to proste mám zhodnotiť. Lebo no nemôžem kritizovať niečo čo nie je stvorené pre mňa. Ale tak myslím že je to optimistická rozprávka, ktorá v tejto dobe padne. Videl som ju už viac krát len až teraz som sa rozhodol ju zhodnotiť. Viem že na začiatku som to celkom hejtil. Len pri mojom prvom stojákovi - Hermione nemôžem dať horšie a ani lepšie hodnotenie. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním. Překrásný a kouzelný vizuál, který nemá obdoby. 3D technologie využitá do poslední kapky a IMAX plátno jakbysmet. Byl zážitek po dlouhé době tohle pozorovat. Na druhou stranu, co to kazilo? Paradoxně to, na čem si Disney zakládá - hudba. Písně repetitivní a děj díky nim natahovaný. Přeci jen 130 min dá při minimálním ději zabrat. Co hůř, český dabing tentokrát kompletně snížil mé hodnocení na chabých 50%. Copak jsem si všiml jen já, že hlavní protagonistku dabují dvě herečky? Večer jdu znovu na originál a jsem si téměř jistý, že jsem své návštěvy měl zaměnit. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře mě nepřekvapila, ale ani nezklamala. Dostal jsem co jsem čekal. Kvalitní pohádku, u které vidím minimálně nominaci na Oscara za výpravu a kostýmy. Kostýmy byly opravdu krásné a jako další tu jsou písničky, které byly v české verzi moc hezky nazpívané. Kreslenou Krasku a zvíře z roku 1991 to ovšem nepřekonalo, ale ani nezahanbilo. Mě se film líbil a pokud máte rádi tu kreslenou, tak si na to zajděte stojí to za to. ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Žiaľ, Emma skrátka pre mňa nie je Bellou, tak ako Bill Condon nebude už asi nikdy mojím obľúbeným režisérom... pridanie piesní bolo tiež viac na škodu ako na osoh. Takže to opäť raz zachraňovala výtvarná stránka, ktorá bola naozaj tak správne (hoci až gýčovo) rozprávková. Veľmi sa mi páčil Luke Evans, asi by som bola jednou z tých ružových dámičiek, ktoré za ním vzdychali svorne v trojici :))) Dúfam, že si rozprávku pozriem v originálnom znení, lebo v tom slovenskom to bolo dosť trápenie.... ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad muzikálové pohádky. Vizuálně úchvatné, příjemně kýčovité a příběhové nenáročné. Ona jednoduchost je ale dobře promyšlená. Nejen kvůli skvělému výběru herců (Emma Watson!) a té správné chemii mezi nimi, ale i celkové hudební (byť malinko klišovité) stylizaci a úžasné fantazijní atmosféře. Vše zkrátka perfektně sedí! Snad jen moment překvapení by tomu ještě slušel. I tak se jedná o technicky dokonalou záležitost, která přijde vhod zejména ve chvíli, kdy chce člověk trochu oddechnout. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

It looks like the beauty was lost in the translation and beast was missing, because neither of the title has happened. All of that shining and unproportional posing leads to a headache, which creates unpleasant experience, even on big screen. It's only bubble with nothing precious inside - beauty and the beast vanished. ()

Kaktusak12 

všechny recenze uživatele

Sice je tu na můj vkus až moc zpěvu, ale i přesto je Kráska a zvíře povedenou disneyovkou. Watson byla pro roli Belle snad stvořená a Gaston v podání Evanse je geniální. Pěkná pohádka, kterou ale rozhodně nedoporučuji vidět s dabingem. ( už jenom kvůli McGregorovi, Thompson a McKellenovi) ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře může být natočena jako temné hororové drama s dobrým koncem, nebo jako romantická "komedie". V případě této verze se jedná o komediálně pojatou romanci a muzikál, nic temného. Nejsem příznivec filmových muzikálů a vždy mě muzikálové pojetí podobných filmů předem odrazuje a ani v tomto případě to není jinak, byl bych vděčný za klasické pojetí. Samozřejmě se v dnešní době jedná o digitální vizuál se vším všudy, takže je naivní čekat, že ještě dnes někdo natočí podobný film klasickou metodou a s klasickými triky s opravdovým prostředím, nikoliv se 100% digitálním. Což je na jednu stranu technická dokonalost a neomezené filmové možnosti, na druhou stranu škoda a hořký pocit, že všechno ve filmu je počítačová animace (triky, prostředí, masky, paláce a vše je na první pohled poznat) a klasické natáčení a filmové umění je minulostí...Ale to už je standard a nic jiného se čekat nedá....Celkově více se mi líbila verze z roku 2014 včetně Krásky samotné, která byla monhem hezčí. Bohužel v oné verzi z roku 2014 nebyla dost procítěná citová vazba, což film dost ochudilo. Zde se to podařilo lépe, to je ale tak všechno, co mi na tehdejší verzi z roku 2014 vadilo. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Jestli nebyla pohádka moc rasistická, když hlavní pár je i v roce 2017 světlé pleti. Alespoň, že to bylo genderově upraveno, aby ženská hrdinka mohla vzít svůj osud do svých rukou (konec ironie). Na můj vkus byl film moc rozvláčný, natáhnout jednoduché příběhy pohádek do dvou hodin, je sebevražda. Vždyť ani dětský divák neudrží tolik pozornosti. Písničky byly neoriginální, Zvíře málo děsivé (strašlivější pro divačky by byl poďobaný nerd :-)) a zbytečně moc postaviček bylo animovaných. Klidně to mohl režírovat Troška. Prozatím nejlepší verzi Krásky a zvířete jsem našla v příbězích o Zaklínačovi. ;-) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zvíře se mi líbil víc ve zvířecí podobě, to jeho závěrečné "odhalení" mě rozesmálo. Jinak já osobně jsem za převádění disneyovských animáků do dnešní podoby ráda a ani u Krásky a zvířete jsem nebyla nijak zklamaná. Já jsem především spokojená s obsazením, z Gastona jsem byla nadšená, Emma mi vadila úplně minimálně (je nádherná a krásně se mi na ni kouká, ale její herecké projevy moc nedávám) a chlupaté digi Zvíře mi přišlo stejně lidské jako to kreslené. Pro mě měla i tahle předělávka atmosféru shodnou s originálem - možná i vlivem jisté nostalgie. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z najznámejších príbehov po x-krát, teraz vo štýlu muzikál. Príbeh už samozrejme ničím neprekvapí, ale za to pesničky a choreografie sú pekné. E. Watson prekrásna a sympatická, a drží to celé na svojich ramenách. Medzi top momenty patrí odhalenie „hlasov“, zapožičané „predmetom“. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Přestože novodobé muzikály mi nic neříkají, dal bych tomuto zpracování klasického příběhu možná i 4 hvězdičky, ale ty zasrané kvóty, kdy se na začátku a na konci musí v barokních kostýmech promenádovat černoši a kdoví kdo ještě, to zazdily. To už vážně celému světu hrabe? Nejsem žádný rasista, rád se podívám na své oblíbené černošské, čínské, korejské a další herce v různých dobrých snímcích jiného ražení, ale proč proboha tohle? Fakt už tomu nerozumím ... 60% PS: Jinak vizuálně pěkně zpracovaná pohádka s kýčovitou hudbou (cz dabing) ... ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že mám slabost pro muzikály, takže jsem se na tenhle hodně těšila a nebyla jsem vůbec zklamaná. Už jen kvůli tomu, že všichni herci uměli zpívat, což v jiných muzikálech není samozřejmostí. Krásné kostýmy i melodie a asi vrcholem pro mě byla scéna, kdy věci připravovaly pro Belle večeři. Jeden z těch filmů, které vás pohladí po duši. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama