Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Zo škaredého káčera menom Hermiona nám vyrástla vskutku pôvabná a krásna Bella. Práve som zistil, že má zrejme tú najdokonalejšiu bradu na svete. To len tak na okraj. Filmový svet Disneyoviek sa nezaprie veľkolepou výpravou. Nebolo tomu inak ani tu. V zásade filmu nie je čo vytknúť, takže v konečnom dôsledku je to iba o tom, či Vám piesne sadnú alebo nie. Mne nesadli. Nieže by boli nejako hnusné či čo. To nie. Len žiadna pre mňa nebola zapamätateľná, a väčšinu melódii som stratil z hlavy ešte keď doznievali. Inak obsadenie bolo vynikajúce, humor trochu absentoval, a šaty v záverečnom tanci (ale nie tie žlté, tie kvetované) boli prekrásne. Je to ale celkovo iba priemer pri porovnávaní s inými hranými, ale musím konštatovať, že aj kreslenými disneyovkami i keď technicky výborne zvládnutý. Milé. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Velkolepý.. Muzikálový příběh o zakázané lásce.. Skvělé kostýmy.. Hrad.. Výprava.. Vše na jedničku.. Zvíře takovej chlupacek.. Hermiona jako ta krásnější polovička.. :) Musím říci.. že se mi většina lidí.. líbila jako ty věci nežli lidi. :) :) příjemná hudba.. 9o% krásná pohádková podívaná ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Uff, tak určitě tam bylo více informací než ve verzi Walta Dysneyho, ale jinak se to neskutečně táhlo. Myslím že ten kdo nemá náladu se dvě hodiny dívat na Emmu Watson, tak ať si radši pustí verzi od toho Dysneyho která je mnohem kratší. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Ve 4DX to byl hodně zážitkový film, efekty a vizuál mě, přiznám se, dostaly. Bohužel jsem si zvíře představovala trochu jinak a celkově mám pocit že ve 2d by to nebylo ažtak ono. Kdyby to šlo, dám 3,5 hvězdy. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Půl roku jsem se těšil jako malý kluk a stálo to za to. Přiznávám lehké zklamání, ale to bych přisuzoval mému nad míru vysokému očekávání. Kráska a zvíře je velice povedený remake klasické pohádky. Některé pasáže jsou naprosto úžasné a dojemné některé zase moc povedené nejsou ale co už. Jako celek to funguje skvěle a kdo zná příběh Krásky a zvířete tak ví do čeho jde a může se kochat naprosto impozantním vizuálem, skvělými pěveckými pasážemi a celkovým dojmem, protože takový krásný hřejivý pocit, když jsem odcházel z kina jsem dlouho neměl. ()

BardDeLune 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu čtyři hvězdičky, možná je to z mé sentimentality, ale jedno se této adaptaci musí nechat. Je naprosto kouzelná, obsazení je vynikající a hudba, klasická a krásná. Nicméně, co mi na tomto filmu vadilo, byl scénář. Mezi všemi hudebními kousky neměl film vůbec možnost pořádně ukázat postavy s příběhy, které jim oproti animovanému originálu přidal. Když potom nadešel čas grandiózního finále, bylo moc uspěchané a bez dostatečného vztahu ke staronovým postavám. Nicméně, já jsem byla okouzlená a spokojená. 80% ()

Katte 

všechny recenze uživatele

Shlednuto v kine a v originalnim zneni!! Diky bohu :) Vsichni vedeli jak to dopadne a presto nikdo ani nedychal - jednoduse nadherne! :) ()

Bazinka 

všechny recenze uživatele

Jsem sentimentální a nestydím se za to. Moje devítileté já se dočkalo živého zpracování té nejkouzelnější klasické Disneyovky a bylo to prostě krásné. Je to jediný film, kde člověka dojme k slzám svícen a čajová konvince... ()

george82 

všechny recenze uživatele

Emma je tu parádní a opět se Disneymu povedlo připravit oku lahodící podívanou. Tohle oni umí: kostýmy, scénář, masky atd. Na tohle by si mohli dát patent. Ale zpívání. To je prostě peklo. Vím, že to k tomu patří, ale mě to narušuje celkové vnímání na 4 hvězdy. ()

JajinkaBec 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila hodně a dlouho, a tak jsem měla na jednu stranu trochu obavy, abych nebyla zklamaná. Nebyla. Moje první věta po skončení titulků zněla: "Mohli by mi to pustit znovu?" Bylo to úžasné, dojemné a nehorázně milé. Po celou dobu jsem se usmívala, až mě pusa bolela. Kráska a zvíře je velkolepou pohádkou natočenou s pečlivostí a řemeslným umem. Je plná krásy, humoru i emocí, kulis, kostýmů, hudby, která chytne za srdce... Emma Watson je roztomilá bojovnice za svůj osud, Dan Stevens má obrovské charisma a Kevina Klinea jsem sledovala tak nějak s dojetím. Scéna, kdy se nábytek měnil natrvalo v nábytek, mě dokonce rozplakala. Dlouho, ale opravdu dlouho, jsem neviděla tak romantický a krásně smutný film. S trochou nadsázky říkám, že to má jen jednu jedinou vadu, a tou jsou dlouhé vlasy Dana Stevense :)) Viděno v originále a jedním dechem dodám, že člověk je někdy až překvapen, jak herci, které má prostě hlavně za herce, umí i nádherně zpívat. ()

DjsVorel 

všechny recenze uživatele

Samotnou mě překvapilo, že se mně to líbilo. Fakt jsme se u toho několikrát i zasmála. U „shine the horns" jsem byla mrtvá. Audru McDonald jsem poznala okamžitě, ta je nezapomenutelná. Zato Emma Thomson mně naprosto unikla, a to ji miluju (samozřejmě jsem viděla orginální verzi a ne dabing).Ty dvě jsou královny. Jedna je královna filmových hereček a druhá královna Broadwaye a opět to potvrdily. Vlastně je pravda, že celá produkce a písně na mě působily přesně jako z Broadwaye. Jinak nemám moc co k ostatním hereckým výkonům dodat, typická Emma a všichni ostatní dost průměrní. A nejvíc se musím smát, že se mně Beast líbil víc než ten "krasoň" na konci. Sorry jako....// A po zjištění, že Beasta hraje Dan Stevens, kterého znám z Downton Abbey, to je ještě víc k neuvěření. Evidentně se dá i z labutě udělat ošklivé káče. ()

mr.cartman 

všechny recenze uživatele

Bohužel já deb** jsem si před filmem nepřečetl, že to je muzikál. Bez toho neustálého kdákání by to bylo tak o 45 minut kratší a ději by to vůbec neubralo. Jinak nezpívací části se mi líbily. ()

sechmet5 

všechny recenze uživatele

Byla to pěkná pohádka, s milými herci. Vůbec se mi ale nelíbilo, jak moc umělý byl Zvíře. Jeho pohyby nebyly přirozené a mám i pocit, že se během filmu měnily jeho proporce. Chápu, že je to CGI, ale Disney si může dovolit mnohem lepší efekty. Přitom by stačilo, aby to Zvíře někdo zahrál a nenechávali všechnu fyziku na počítačovém programu. ()

Enthu 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem toho očekávala víc, taky když se o tom dost povídalo, jak je to dobré. Tak jsem si to tedy musela pustit a pro mě je to průměr. Takže mám menší radu, moc od toho neočekávejte a nebudete zklamáni. K tomu jsem si nějakým záhadným způsobem nevšimla, že to bude muzikál a bylo to pro mě dost velkým překvapením. Možná to je také trochu důvodem, proč hodnotím film třemi hvězdičkami. Alespoň pro příště jsem poučena, že nemohu dát na názor veřejnosti a zbrkle se podívat, aniž bych se podívala, co je to za žánr. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Jak tohle sakra popsat. Potkate krasnou holku. Je droboucka, roztomila, krasnoucka, ma Harvard. Je nacancana, v nadhernych satickach. Bydli ve stylovem, pohadkovem, staromilsky vystavenem domecku. Clovek by ji strasne chtel mit rad. Jenze po 45 minutach vas zacne unavovat, u druheho kafe zacne uplne zbytecne zpivat a ac je sebenadhernejsi, to rande proste utika desne pomalu. Nakonec vam dojde, ze - i kdyz byla jeji nevlastni mama pekna krava - chcete zpatky Popelku. Ze o vas neopre kolo ani Maruna z Draslovky? Tak to uz je zase jina story. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Nezklamalo a ani jsem z toho nebyla jak se říká na větvi. Ta kreslená předloha tam figuruje, klasická hraná disneyovka. Moc se mi líbili efekty, to služebnictvo a zvíře, to se povedlo. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy dávám jenom proto, že nejsem na muzikály a ani asi nebudu. Samozřejmě musím vyzdvihnout pěkně grafické zpracování a herecké výkony všech herců. Akorát písničky mi připadaly lehce jednotvárné, což se mi sice úplně nelíbilo, ale opět je to převážně kvůli mé lehké neoblíbeností muzikálů. Jinak obecně si myslím, že pokud nejste vkusem jako já, tak si užijete pěknou rodinnou podívanou u novodobě ztvárněné pohádky ze sbírky Walta Disneyho. 60% ()

Felisr 

všechny recenze uživatele

Ještě že jsem na to nešla do kina! Známý příběh slibující pohádkovou romanci byl tímto převeden na muzikálový paskvil s nadbytečnými CGI efekty. I kdyby tam těch písniček bylo půl, pořád to bude moc, i přes tu nataženou stopáž. Výprava a kostýmy samozřejmě pompézní, k tomu jedna hvězda za Emmu, ale krom ní a Kevina Klinea (otec) víc nemám co chválit. Fanynky Dana Stevense budou jistě dost zklamané, je tam všehovšudy 5 minut na začátku a totéž na konci, v roli Zvířete tuším spíše práci animátorů. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama