Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (674)

Psema 

všechny recenze uživatele

Okouzlující a po Popelce znovu ryze starosvětská podívaná čechraná hlavně bez výjimky sympatickými postavami, kterým nechybí chemie. Kupodivu i Evans je asi o 300 procent živější než v Hobitech a bez problémů doplňuje ústřední tokání, které si nepotrpí na okázalá vyznání, ale jde vychytrale po jemných nuancích při odkrývání vzájemné minulosti. Emmička klasicky rozkošná a Stevens moderně cynický charismaťák i přes nános CGI make-upu. Condon ale vyhrává hlavně tím, že dokáže vykouzlit zájem i v digitálním nábytku (který na konci díky bohu nezabíjí jako v animáku) a při oprašování původního filmu přijde i s pár fajn aktualizacemi. Těším se hlavně na reakce "ortelistů" a podobně retardovaného lidského odpadu. Tomu z té moderní homo-trans-multi-kulti polevy budou hodně cukat nervy. P.S: Na dabovanou verzi může jít u muzikálu s francouzskými přízvuky snad jen naprostý idiot. Echt s překladem písní, který je svou tragičností vyloženě k breku. Jakékoli hodnocení podle něj je irelevantní. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

--- Všetky komentáre, ktoré boli napísané na základe dabingovej verzie, sú pre mňa bezpredmetné. --- Bál som sa tohto spracovania ako čert kríža, ale moje obavy boli našťastie zbytočné. Nakoľko som si pred zhliadnutím v kine nevyhľadal info o filme, netušil som, že sa jedná o "remake" pôvodnej rozprávky s takmer pôvodným autorským tímom a pôvodnými audiovizuálnymi motívamy. O to viac som bol okúzlený vkusným spracovaním, ktoré ruku v ruke ctí originál, a zároveň pridáva obohacujúce plus jak po dejovej, tak po hudobnej stránke. Hudba: Zo začiatku som mal pocit, že sa jedná o identické árie, ale po krátkej dobe som zistil, že sú často pozmenené jak formou, tak textom či rytmom. Najviac ma zaujala pridaná ária zvieraťa, "Evermore". Naopak, jediná pieseň, ktorá ma v tomto spracovaní nezaujala, bolo "Be our guest" - jediná bola totiž podaná digitálnymi postavami, čo len utvrdzuje moje presvedčenie o tom, že je treba sa digitálneho sajrajtu vo filmoch zbavovať, keď len je to možné. Dej: Príbeh je rozšírený prvkami, ktoré prehĺbujú psychiku postáv, a vysvetlujú veci, ktoré boli v rozprávke nepodchytené - tam na to nebol priestor ani potreba. Vojnová minulosť Gastona, či príbeh matky Belle prispievajú k celkovejšiemu, celovečernému príbehu. Výkony: Hlavná predstaviteľka po filmoch ako Colonia len potvrdzuje, že je elitnou herečkou, ktorá i krásne spieva. Síce je počuť, že sú na jej hlase použité všetky možné štúdiové kúzla existujúce pod slnkom, to ale nič nemení na tom, že je jej spevácky prednes civilne prirodzený a farbou pohlaďujúci. Herecky sa tradične chmúry viac, než by možno bolo potreba, ale inak je presná a uveriteľná v každom momente. Dan Stevens je neokukaný, šarmantný, dobre spievajúci prírastok Hollywoodu, ktorému sa dá zazlieť len záverečný "pomäkčilý" tanečný výkon. Paradoxne je kúzelnejší ako zviera, než ako človek, čomu ale tak bolo už i v rozprávke. Luke Evans bol skvelou voľbou pre ľuďského zloducha, ktorý sa behom deju charakterom podobne intenzívne premieňa, ako hlavná dvojica, a je to zaujímavé sledovať. Beauty and the Beast je pre mňa najvačším milým prekvapením z dielne Disney za posledné roky. Ps: Všetci, čo píšu, že je to film vyrobený na objednávku pre biznis, nikdy nemohli mať naozaj radi pôvodnú rozprávku z 91.-ho. Pre mňa bola i je jedna z najobľúbenejších, a na tomto filmu je na každom kúsku cítiť, že bol vytvorený zo srdca všetkých zúčastnených. ALAN MENKEN NAVŽDY! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru si nedovedu představit, že by šlo Krásku a zvíře natočit lépe. Kostýmy jsou krásné, výprava velkolepá, nápady neotřelé (vystřelující klávesy!), obsazení skvělé, animace nábytku nádherná. A jelikož se považuji za emancipovanou ženu, musím uznat, že pohádky, kde hlavní hrdinka nečeká pasivně na záchranu a kde je naopak ztvárněna jako sebejistá, sečtělá, přemýšlivá dívka/žena, jsou mi více než sympatické. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

"Mami, můžu zamluvit lístky na Krásku a zvíře, prosíííííím" "No dobře, venku má být hnusně, půjdem do kina". Nějak mě minula informace, že je to muzikál. Sotva to začalo, zděsila jsem se. No to nevydržím! Představa 130 minutové stopáže plné zpívání mě upřímně vyděsila. A téměř okamžitě mi vytanula v mysli slova písně skupiny Fugess "killing me softly with his song". Jako správný tvrďák jsem neutekla a připravila jsem se na utrpení. Nicméně jsem byla velice příjemně překvapená. Miláček Ewan, charismatický herec, kterého mám spojeného s charakterním Bardem, mě rozsekal svou rolí nadutého, tupého, arogantního, sebestředného a zlého Gastona, ctitele krásné Belly. Nakonec to množství písní nebylo tak strašné. Musím ocenit ten obrovský kus práce, nádherných melodií, které mi připomněly staré, animované disneyovky. V příběhu se mi nezdálo nic extra přehnaného snad jen to množství Afroameričanů, kteří mi prostě v pohádkách budou vadit vždy. Chtěla bych vyzdvihnout opravdu výborné zpracování a i ta stopáž se nakonec dala vydržet, na rozdíl od kecalistů, jenž měli neodkladnou potřebu všechno komentovat a seděli hned vedle mě. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Těžká sázka na jistotu. Na druhou stranu ale pečlivé barevné vysoustružené dílo pro všechny věkové generace, které po příběhové stránce pečlivě adaptuje jeden z nejúspěšnějších animáků z Disneyho dílny. Popeluška se mi asi líbila o chloupek více, ale na to, že je to o půl hodiny delší mě to poměrně příjemně překvapilo...75% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Příběh Krásky a Zvířete byl do filmu převeden už mnohokrát. Tentokrát Disney převedl kreslený film do reálu prakticky jedna ku jedné a navzdory řečenému, podařilo se vytvořit opravdu krásnou podívanou (i poslouchanou, ale to je divné slovo). Emma Watson byla půvabná Kráska a v žluté plesové róbě bych si troufla pro popis použít i slovo nádherná. Myslím, že být takováhle princezna, bude ještě dlouho pro všechny karnevaly snem každé malé holčičky.edit Včera to tu běželo dvakrát! a bylo jednoznačně řečeno:"Mám prostě ráda Krásku, víš?!" ()

castor 

všechny recenze uživatele

Almara, konvička nebo svícen coby sluhové s hlasy vynikajících britských herců, jeden namyšlený princ přeměněný v ohavné zvíře a jedna krásná milovnice knih, která naráží na závistivé a vlastně dost hloupé sousedy. Kletbu zvrátí pouze láska, takže nejen desetileté holčičky budou v kině poskakovat nadšením. Lehčímu kýči se nevyhneme, ale to k tomu jednoduše patří. Byl i v případě nedávné Popelky, která je téhle novince velmi podobná. Magická atmosféra, pečlivá výprava, dynamická akce, vypiplané kostýmy, velmi dobrá kamera (jen v davových scénách se trochu vytrácí choreografie), barevná stylizace a hlavně vskutku vydařené triky. Těch je v Krásce velké množství, oprášené verzi navíc uvěříme i rodící se romantickou linii (ač mohlo „oťukávání“ trvat o pět minut déle), netrpí zkratkovitostí a hlavně výtečně funguje po hudební stránce. Určitě je v téhle oblasti třeba vypíchnout práci herců, kteří se ukazují jako solidní zpěváci. Někdy je sice zpěvu moc, ale prostě mi to celé pojetí sedlo. Okatá Emma je nesmírně půvabná, ač místy nemá moc co hrát. To, že je Bill Condon otevřený homosexuál, víme, to, že Disney dělá za pár scén ramena za progresivnost, víme také (jen černoši na parketu určitě nekřepčili s ostatními), to, že mají v Rusku zákon zakazující propagaci homosexuality, je naopak na trochu jinou debatu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Milo prekvapený, ako ma samotný snímok bavil. Zrejme vďaka výprave, sympatickej Emmy, a občasnému vtipu. Asi som sa dobre vyspal :) ()

CANNIBAL odpad!

všechny recenze uživatele

Říkám si, kdo je v tomhle filmu vlastně větší zvíře. Scénárista? Režisér? Anebo snad mrňavá šereda, co ve své roli vystupuje děsně 'inteligentně' Emma Watson? Jak se tahle kr*va ocitla v roli krásky je mi velkou záhadou. To snad muselo být nějaký zas***ý feministický hnutí, který ji na tu roli protlačilo, jinak si to prostě nedokážu vysvětlit. Jediný, co vím bezpečně je, že zvíře rozhodně není ten směšný digitální roháč, co vypadá jak kozel ze známé pivní reklamy. Celý film u mě taky padá krom nemožnýho kýč-digitálu a ohyzdy Watson na hnusných a nervy drásajících 'písní' (jest-li se to vůbec písní dá nazvat). Zkrátka je to naprostý průser roku. A řekl bych i pošpinění krásné disneyovské animované tvorby z '91. Za mě prostě odpad! ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bude to obrovský hit. Během celého filmu jsem si však říkala, že tohle bylo točené jako sázka na jistotu. Bez žádné inovace - risku, což je vlastně největší škoda. Krásně to vypadá, výprava je úchvatná a vlastně je to velice pěkný film, ale nic víc. Škoda té občasné přeplácanosti, některé scény totiž opravdu patří spíše do animovaného filmu, v hraném to může působit divně a hlavně divák se v tom lehce ztratí (ta šíleně dlouhá scéna tančícího a zpívajícího nádobí). Rodiny budou odcházet z kina spokojené, rodiče nebudou naštvaní, ale když si vzpomenu třeba na nedávnou Popelku, tak se mi na tváři objeví úsměv, na tu Kráska a zvíře zkrátka nedosáhla, ale je to fajn film. (Viděno s titulky, dabing podle mého ubere filmu takových 50% vzhledem k tomu, že jde z poloviny o muzikál). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu gýčové, to je pravda, ale malo to svoje čaro a film si vás napriek tomu podmaní. Veľký podiel na tom má Emma Watson, ktorá krásne dozrela. Mňa jej Potterovky nezaujímajú a vyrástla z nej talentovaná a sympatická herečka. Celkovo výborné obsadenie, humor i napätie funguje. Z traileru som mal pocit, že to s trikmi bude opäť prehnané, ale vo filme to nakoniec nepôsobí rušivo. triky sú účelné a filmu pomáhajú. Celkovo spokojnosť a určite dobrá voľba pre príjemný večer. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Vlastně je to poprvé, co u těchto hraných disneyovských remakeů pociťuji jakousi pachuť zbytečnosti, která mi nedovolila, abych si film užil naplno. Díval jsem se na to s vědomím, že mi ten snímek vlastně nemá co dát, že příběh až moc dobře znám, že už jenom z plakátu přesně tuším, v jakém duchu a atmosféře se bude vše na plátně odvíjet. Takže jsem si jen v podstatě scénu za scénou odškrtával povinné záběry a tak nějak napůl otupěle sledoval tu krásnou, dojemnou, zamilovanou pohádku plnou barvitých písniček a digitálních efektů... ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálne je to úchvatné. Výprava, kostýmy, kamera, efekty, hudba, celková atmosféra....to všetko vzbudzuje úžas. Emma Watson je ako Belle skvelá, Zviera je celkom sympaťák a Evans si svoje záporáčenie užíva. Nevedel som od plátna odtrhnúť oči. A navyše ten príbeh mám veľmi rád, takže vládla spokojnosť. No nadšenie sa nedostavilo a slzy som mal na krajíčku viac zo spomienok na animovanú verziu, než z diania na plátne. Problém je v tom, že je to však iba dokonalo načančaný produkt, ktorému chýba srdce. Čo je pri tomto type filmu dosť problém. Štylizácia prevzatá z animáku takisto pri nadmernej dĺžke nefunguje dokonale a počas pesničiek sa stráca tempo rozprávania. Možno je to spôsobené iba dabingom, no to muzikálové čísla, ktoré mali byť emočným vrcholom sú úplne zabité, pôsobili rušivo a fungovali iba ako naťahovanie času. Niečo mi vraví, že v originálnom znení to bude omnoho lepšie. Oproti nedávnej francúzskej verzii je to však dokonalé umelecké dielo. 8/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel jsem viděl dabovanou verzi, takže jsem si nemohl užít hlasy Ewana McGregora a Iana McKellena (kterého jsem asi pod maskou nepoznal) a jsem si dost jistej, že originál bude na hony lepší. Ovšem i s tímhle hendikepem je to moc fajn a přestože je to jen další Disney "animák, co přetočíme do hrané podoby" tak přidává pár věcí navíc - třeba díky logicky temnějšímu vizuálu působí Zvíře opravdu jako netvor a ne jako produkt zakázané lásky geneticky upraveného paviána pláštíkového, co sežral kilo svalotvorných sterojdů a lvice Elsy. A vzhledem k tomu, že animák je hodně fajn, je tohle hodně fajn taky a co se týče věcí, co byli přidány, je to snad jen pár (velmi vtipnejch) homoftípků a překvapivě vysoký počet černochů na Francouzském venkově. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád kreslenú rozprávku od Disneyho a táto takmer verná kopia tiež nie je zlá. Bavili ma identické scény s rovnakou hudbou len tento krát v hranej podobe, doslova som si to užíval a hľadal čo a kedy zmenia. Občas mi to nevadilo, ak pridali nejakú hudobnú vložku, alebo dejovú linku a občas aj áno, keď som videl pridaných hercov tmavej pleti, ktorý sa mi sem absolútne nehodili. Trošku ešte zamrzí ta zbytočne dlha stopáž, ktorá by miestami potrebovala zostrihať pre lepšie tempo, ale inak som spokojný a bavil som sa. Casting sa podaril, krásna Bella, Hermiona a hlavne ta Emma Watson mi výborne zapasovala, ostatný väčšinou iba prepožičajú hlas, okrem famózneho Gastona v podaní Luke Evansa, ktorý spestrí každý jednu scénu. Kamera, vypráva, masky, kostýmy a celkovo vizuálna stránka je nádherná a doslova každý jeden dolár je tu vidno. Potešila ma aj pôvodná hudba a pôvodný skladateľ Alan Menken, niečo malo nového sa podarilo zložiť, ale hlavne ta pôvodná hudba tu je a je opäť super a vynikajúco pasuje. S inou hudbou by to už proste nebolo ono, už by tam chýbalo to čaro. Zručnejší režisér by možno dokázal popracovať ešte trošku viac na emóciách, ale inak som spokojný a Disneymu sa po Popoluške podarila ďalšia hrana rozprávka. Obľúbený soundtrack: Transformations. 80% - 4* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jestli od filmového muzikálu čekáš promakané choreo, líbivé melodie, dobré hlasy herců, trochu napětí, trochu srandy a trochu romantiky, no tak to seš tady správně. Nějaké připomínky bych sice měl, jako třeba že bych klidně uvítal víc songů nebo stručnější finále, ale radši budu chválit. Byla to velká zábava, i díky poznávačce Kdo je kdo známých ksichtů zmaskovaných k nepoznání. Jo a závěrečné titule u mě mají cenu za měsíc duben. Ovšem co mě potěšilo snad ze všeho nejvíc, tak přístup Emmy Watson. Pobíhala po tom zámku zhruba týden a zmákla to v jedněch hadrech! To je holka podle mého gusta, žádná princeznička Fň. Film jsem samozřejmě viděl v originále, dabované verzi nechť prosím pohlaváři ČSFD založí náhradní profil. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bounjour! Disney se opět rozhodl natočit hraný film dle jejich úspěšného disneyovského animáku. A povedlo se natočit neuvěřitelně skvělý nádherný film který je natočen zcela neuvěřitelně. Jde spíše opravdu o hraný remake známého animáku avšak je to natočeno neuvěřitelně geniálně s neuvěřitelně krásnými písněmi a geniální práci za kamerou i před ní. Krásná pastva pro oči a práce krásná a poctivá. Dlouho jsem nebyl tak nadšen z vizuální podoby a celá scéna s písní We Are Guest je neuvěřitelná. Už od scény Bonjour jsem si říkal, že jsem něco tak nádherného dlouho neviděl a vydrželo mi to do konce. Krásná práce Disney! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím co se to se mnou dělo když jsem na to koukal. Ano je to kýč, jak poleno. Ale líbilo se mi to. Velice oceňuji, že si někdo dal práci i s překladem a přezpíváním všech písní do češtiny a že jich tam je. No a taky - zbožňuji Emmu Watson. Šílím, když jí někdo nazývá Hermiónou, U mně je to herečka jiných skvělých filmů např. Kolonie... Pohádka se povedla, dětem se líbí a to je myslím to nejlepší ocenění toho zda se povedla či nikoliv. Vadí mi jen jedna věc. Nenazývejte mne prosím rasistou, ale proč proboha v této staré evropské pohádce hraje tolik afroameričanů? Děsím se okamžiku kdy natočí někdo remake bajaji a hrdina bude Asiat nebo s hodně tmavou barvou kůže? Rasová vyváženost ve filmech je poslední dobou celkem problém, všímám si toho u spousty snímků. Někdo by si už konečně měl uvědomit, že všude cpát herce s jinou barvou pleti z jiných kontinentů prostě nejde... V tomto ohledu vesnice Krásky je sice krásně multi-kulti etno mix, ale pokud to má být ve Francii někdy v sedmnáctém nebo osmnáctém století jak uvádí na začátku (dle obleků) pak mi tam ti černoši fakt sedí jak pěst na oko. A že jich tam je. No ale je to pohádka. jen jestli dětem někdo podprahově cosi neaplikuje. S přihlédnutím k tomu co se dnes vše kolem děje navzdory zdravému rozumu bych se možná i bál, že to může být něčí záměr... 4 růže. * * * * ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem dojat a mile překvapen. I když velký podíl na tom mají písničky Alana Menkena z původní animované verze z roku 1991. Sice jsem si na digitální nádobí musel jistou dobu zvykat, ale nakonec tleskám. A závěrečné titulky jsou jedna úžasná děkovačka. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama