Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Dyzny rozkázal - zanegrovat. Ne, nejsem rasista, mám  rád černé herce a má hodnocení u filmů Willa Smithe, Eddieho Murphyho a Morgana Freemana jsou jasnou obhajobou. Tady byl však černý knihovník úplně mimo mísu. Přestože šlo o sympatického herce... ... Ještě že "zagayovat" zaznělo asi fakt pozdě, ačkoliv malá narážka na konci moc lidem patrně neunikla... Dál... ... Emma Watson je úžasná, Dan Stevens k nepoznání, nádobí a nábytek hráli fajn, písničky člověka občas sr..ly - nápaditost to opravdu nemá - a chce to původní znění. Hodnocení zvedat nebudu. Originál bude sice možná lepší, ale shlédnout to podruhé bude zážitek... 3* ()

Kytarka 

všechny recenze uživatele

Rozkošné. Okouzlující. Emma Watson půvabná jako vždycky. Oči navrch hlavy z té rozšafné výpravy, která musela stát mrtě peněz... A ne, sarkasmus zde nehledejte. Cítila jsem se během sledování filmu jako malé nadšené dítě a díky bohu, že takové filmy existují! Nádhera. Kouzelnost. Radost pohledět. Ani mě nepřekvapilo, že se během závěrečných titulků nezvedl jediný divák s úmyslem odejít ze sálu. Kdo by taky dobrovolně přerušoval tak kouzelný dojem z tak půvabného filmu, že jo... :) ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Veľmi tradičné, veľmi magické, veľmi rozprávkové. Keď hodnotím film, vždy beriem do úvahy atribúty žánru. A žánrovo je Kráska a zviera jedna z najlepších rozprávok posledných rokov, ktorá je krásna v podaní, i keď sa nesnaží byť inovatívna v príbehu, čo je mi moc sympatické. 3D je pekné a zbytočné, dabing je fajn, ale rada by som si film pozrela ešte v originále, aby som docenila hlasy toho skvelého kastingu, v ktorom podľa očakávaní Emma Watson žiari ako Severka svojím pôvabom a talentom, najlepší je však prekvapivo Luke Evans, ktorý si Gastona očividne užíva. Filmík začína veľmi sviežo a čarovne, potom príde ona pred-zamilovaná fáza, u ktorej si divák povie, že o dve pesničky menej by nikoho nezabili, a v druhej polovici je potom film už len zábavný, milý, rozkošný, a to až tak, že som sa bez prestávky iba usmievala. Nečakala som, ako veľmi sa mi film zapáči, a i keď to nebol žiadny zázrak, svojim poctivým a tradičným prístupom k látke ma očaril. EDIT: Projekcia v originálnom dabingu filmu bola čerešničkou na už tak chutnej torte, avšak musím uznať, že i slovenský dabing sa vydaril. 2D však ukázalo, ako veľmi je film tmavý a obraz chvíľami neostrý, čo je škoda. A ako ženská časť publika musím povedať, že princova ľudská podoba je po dvoch hodinách vcelku sklamanie :D ()

jirijo 

všechny recenze uživatele

Moc krásná pohádka. Kouzelná výprava, hezká hudba, sympatické postavy, propracovaná hudební čísla a vše hezky plynule spěje k nevyhnutelnému (= k 110 % happyendu :-). Emma Watson je roztomilá, Dan Stevens je možná sympatičtější jako zvíře, ale dá se to přežít :-), Luke Evans si pro sebe krade každou scénu, ve které se objeví a Kevin Kline si svého potrhlého taťku vyloženě užívá. Režisér Bill Condon tady zúročil zkušenosti (nejen) ze svých Dreamgirls a režíruje jistě a zručně. A závěrečné titulky jsou prostě kouzelné, stejně jako celý tenhle příjemný film :-) ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Jsem velmi mile překvapena a rozněžněna. Krásná pohádka s úžasným vizuálem. Protože jsme byly v kině na 3D v češtině, momentálně mi hraje do uší původní soundtrack a musím říct, že v angličtině to nezní tak dětsky a pateticky. Emma je úchvatná, zdatně jí sekunduje digitální Zvíře, které máte celou dobu chuť pohladit po hlavě. ()

mikessc 

všechny recenze uživatele

Vizuál to tahá velmi ,ale velmi hore. No texty piesní strašne sprosté bohužial som to pozeral v dabingu,ale pod 4*hviezdy nejdem . Jeden z filmov ktoré sa oplatia pozriet v IMAXE . ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Spievankovo skopírované z animovanej Disneyovky ako lusk. Žiadna pridaná hodnota, nič navyše, okrem kukatelnej Emmky a množstva ďalších skvelých hercov. Prespievanie sa k záveru bolo dlhé a až príliš často neskutočne otravné. Principiálne nemám nič proti spevu vo filme, ale ak ho naložia aj tam, kde ho skutočne netreba, zabijú tým všetok vtip a pútavosť. Trhal som opierky na ruky, keď aj tie pasáže, ktoré sa nadýchli do zaujímavosti alebo nejakej srandy vzápätí zlikvidovala odrhovačka typu Néémyslííím, že by ma móóóh-lááááá míílováááť. A Emma alebo svietnik zanôtil späť - Nééévadííí, žééé vyzeráááš ako néééétvor, hlaaáááaavne, žééé máááš penáááze... Vizuálne to bolo naozaj príjemné a za to si to zasluhuje jednu hviezdu, inak nuda, nuda a ešte raz nuda. ()

Domislava95 

všechny recenze uživatele

Animovaná Kráska a zvíře je moje nejoblíbenější pohádka, takže když jsem zjistila, že bude filmový remake s Emmou Watson v roli Belle, nemohla jsem se dočkat. Bohužel mě ale film zklamal a to nejenom kvůli mému vysokému očekávání, ale taky kvůli tomu, že mi celý film tak nějak nesedl. Nové scény, které se liší od origináního příběhu filmu vůbec nepřidají, líčení postav jak na začátku filmu, tak na konci, je dosti přehnané a nechápu jeho původ, a herecký výkon Emmy Watson mi přijde tak trochu smutný. Není to ale tím, že bych ji viděla jako Hermionu z HP, ale tím, že jí roli Belle zkrátka nevěřím - jak už tu bylo zmíněno, ani jsem si nevšimla, kde se v ní najednou vzala láska ke Zvířeti. A i když jsem předem věděla, že jde o muzikál, samotné písničky jsou dlouhé a vůbec neposouvají děj. Spíše divák doufá, kdy už postavy dozpívají a konečně se něco stane. Za mě hodně slabé 2*. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Disneyovky moc nemusím, ale tahle se fakt povedla. Co může pokazit vnímání filmu v plné kráse: český dabing (nutno vidět v AJ), nepochopení desítek odkazů a drobných filmařských i hudebních fórků. Mimochodem s fantasy to nemá co dělat a trailer krutě zkresluje. Jde o humorný pohádkový muzikál. Kdo čeká víc, bude zklamán. Kdo chce vážné pojetí, nechť si pustí verzi J.Herze. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkný film ale znovu to vidět asi nepotřebuji. Opět zpívané scény s nemelodickou hudbou a nesmyslnými texty. Celé to navíc bylo díky těmto "písním" zbytečně zdlouhavé. ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Velmi neočekávané a příjemné překvapení. Viděno v kině ve 3D, což nemusím, ale co by rodič pro dítě neudělal. A nevadilo mi ty. Forma muzikálu nebyla vůbec špatná, písně i jejich pozadí jsou nosné a nenudí. Nádherné je celkové zpracování kulis. Les je správně ponurý, zámek patřičně pohádkový, vesnička kouzelná. Emmě to v hlavní roli moc sluší a je opravdu "jiná". Pobavily mě všechny ty neživé postavičky na zámku. Pokud hlavní milostnou romantickou píseň zpívá čajová konvička, je to vtipné a vtip nechybí i v dalších situacích, což je strašně dobře. Celkový dojem z pohádky mám ten, že je to POHÁDKA. Se vším, co pohádka má mít. Dcera (13 let) byla absolutně nadšena. Snad úplně jediné, co mi vadilo, byli černoši v čemsi jako barokních kostýmech - jak podotkla dcera: "Mami, není to blbost? V době, kdy se ta pohádka měla odehrávat byli snad černoši mezi takovejma lidma jedině jako otroci, ne? " - Souhlasím. Nejsem rasista, ale tohle je zkrátka historicky blbost. ()

segovesus 

všechny recenze uživatele

Vizuál nádherný. Obsazení povedené, některé herce jsem nepoznal až do titulků, třena Stanley Tucci jako klavír. Scéna a píseň s talíři je v kreslené verzi asi nejvíce WTF moment, ale ve filmovém zpracování mi to přišlo více patřičné. Nemůžu si pomoci, ale nejvíce mě rušila ta rasová nevyváženost, když už je v zapadlé francouzské vesnici 18. století plno černých obyvatel, a jeden z nich dokonce kněz, tak mi tam vyloženě chyběl asiat, arab, ind, indián, eskymák, ... Máme tam dvě otevřeně homosexuální postavy a režisér je taky gay, což filmu vysloužilo punc zakázaného ovoce v některý zemích. Ale na druhou stranu dost ubraly v dekoltech, kterými se měly pyšnit krásky svádějící Gastona ve vesnici a v kreslené verzi to bylo ve své době něco, co se u Disney nevidí. ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Na pohádky moc nejsem a na muzikály už vůbec, tady se ale lidé z Disney trefili do černého. Krásné provedení klasického příběhu, jehož výprava je naprosto úchvatná. I hudba a písně ve filmu se mi všechny velmi líbily, což mě samotného překvapilo. Emma pochopitelně za jedna, stejně jako Matthew z Downton Abbey v roli Zvířete. A vhodně je doplňovali i lukostřelec Bard či komická dvojka Obi-Wan/Gandalf. Po skončení promítání jsem se ještě dlouho usmíval a už je to nějaký pátek, co ve mě film vyvolal tolik pozitivních emocí, jako právě Kráska a Zvíře. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Krásná a sečtělá Belle (Emma Watson) to v městečku plném prostých lidí nemá příliš snadné. Jednoho dne zjistí, že její otec Maurice (Kevin Kline) byl na nedalekém zámku uvězněn za krádež růže, vydá se tam a s tajemným věznitelem se domluví, že na zámku zůstane místo svého otce. Belle totiž netuší, že oním zvířecím věznitelem je zakletý princ, který čeká na pravou lásku, která by ho a jeho poddané vysvobodila z prokletí… Studio Disney pár let zpátky zjistilo, že si může vydělat pár set milionů přetočením svých animovaných klasik do hrané verze, takže po Alence v říši divů, Popelce a Knize džunglí přišla řada na Krásku a zvíře. Na úvod se přiznám, že jsem dosud žádnou z hned několika verzí tohoto klasického příběhu neviděl (minimálně ne celý), především tedy animovanou verzi z roku 1991, takže mně trochu zaskočilo, že hned po úvodním prologu se Emma Watosn dala do zpěvu a s ní hned celá vesnice. Tak jsem si říkal, inu proč ne, zpívá se i v mé nejmilovanější disneyovce Lví král, tak proč ne tady? No a pak mi došlo, to co už jsem tušil, Kráska a zvíře je pohádkový muzikál (což je žánr, který moc nemusím), samozřejmě plísnit muzikál za to, že se v něm moc zpívá, má asi stejnou logiku, jako nadávat na to, že se v akčním filmu moc střílelo, ale přesto mně některá hudební čísla přišla až moc dlouhá, a to na úkor hlavního děje. Samotný příběh o zakletém princi, který čeká, až ho vysvobodí pravá láska, není nijak objevný, prostě pohádková klasika, stejně jako poselství celého filmu, že pravá krása se skrývá uvnitř. Děj tak prakticky po celou dobu šlape, jak má, není příliš složitý, akorát místy byl na můj vkus až moc často přerušován hudebními čísly, ale v závěru (tedy spíš ve scénách těsně před závěrem filmu) jsem byl i já trochu dojatý. U hereckých výkonů nemůžu začít u nikoho jiného než u Emmy Watson, která sice Belle hraje v zásadě stejně jako Hermionu (ony ty postavy jsou si celkem podobné), ale i tak táhne celý film a to především ve scénách, kde je prakticky jedinou postavou, která není složena z jedniček a nul. Tím se dostávám k jejímu partnerovi „Zvířeti“ Danu Stevensovi a také k jeho služebnictvu především k Ewanu McGregorovi, Ianu McKellenovi a Emmě Thompson, kteří přispěli především svým hlasovým projevem a zrovna u nich je škoda, že nedostali větší prostor ve svých nezakletých podobách. Nejzajímavější a nejzábavnější je, ale bezesporu chvástavý krasavec Gaston, kterého si s chutí zahrál Luke Evans, který vytvořil skvělou dvojici s Joshem Gadem, který je v roli LeFoua… inu gastonsexuál (což po uvedení filmu vzbudilo menší poprask, ale mně osobně to vůbec nevadilo). Ono různých menších či větších zvláštností je ve filmu více (např. příběh se odehrává ve Francii, ale Belle učí děvčátko číst pomocí knížky v angličtině), ale co se výpravnosti filmu týče, tak v tom disneyovci odvedli kus dobré práce, sice místy je to až moc vyumělkováné (místy doslova umělé), ale ta pohádkovost z toho číší v každé scéně. Kráska a zvíře je tak staromilskou pohádkou, která do svého žánru sice nepřináší nic moc převratného, ale osobně stokrát raději zajdu na takový typ filmu, než na animák, kde tím nejzábavnějším fórem má být upšouknutí jedné z postav (viz trailer na Velkou oříškovou loupež 2). () (méně) (více)

Karlos8 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem žádné předchozí zpracování na toto téma neviděl, tak jsem o tomto příběhu slyšel už jako malý. V tomto případě jsem se dočkal hodně muzikálového zpracování, se kterým nejsem, alespoň co se týče hudební stránky, nikterak spokojen. Nepřišlo mi totiž, že by jakákoli píseň dávala příběhu větší smysl, natož aby ho dějem někam posouvala, což je poměrně škoda. Naopak jsem si v mnoha místech musel říkat, že výš už to snad ani nejde zazpívat. Emma Watson, sympatická dívenka z obyčejné vesnice, kde jsou mimochodem všichni úplně zaslepení a dělají, jako kdyby nevěděli o žádném prokletí "jejich" bývalém zámku. Naopak Luke Evans, to je kapitola sama pro sebe, ze začátku jsem mu dokonce i fandil, působil namyšleně ale tak zdravě namyšleně. Postupem času se z něj stal ale hlavní úhlavní nepřítel "netvora". Suma sumárum, kdyby nebylo tolik extravagance, tolik zbytečných záběrů ohledně postaviček na zámku a zpěvu, tak bych byl více méně nadšený, jelikož vizuálně je to na velmi slušné úrovni a příběhově taky. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama