Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

Dlhý predlhý to muzikál pozretý len kvôli nominácii na Oskara, za costume design. Po hudobnej stránke príšerné, dva bodíky idú za sympatické animácie hovoriaceho čajníka, hodiniek a svietnika a ich replík. ()

MrKrahujec 

všechny recenze uživatele

V každém případě lepší, než kreslená verze, která (zvlášť u písniček) nebezpečně nabývala úrovně kýče až k téměř reklamovým hodnotám. Tady jsou písničky sice taky (vlastně úplně stejné), ale kupodivu nevadí až tolik. Samozřejmě, kvalita tohoto filmu nedosahuje ani Panny a netvora Juraje Herze, ani stejnojmenné Krásky a zvířete Jeana Cocteaua, ale tak už to chodí, když si tvůrci vyberou opravdu slavné téma. Už existující proslulá zpracování takového tématu jsou pak pro film sice velikou propagací, ale také velikou pastí při následném porovnávání. Ale tady se celkem podařilo do té pasti úplně nespadnout. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Mám u těchto nově zfilmovaných disneyovek pocit, že jsou si všechny podobné. Ale to mi nijak nevadí, protože to beru tak, jako že jen vždycky přibyde další šperk do Disneyho truhlice pohádkových pokladů. A jsem moc ráda za to, že tyhle klasické pohádky dostávají tak krásný kabátek. Koukala jsem i na filmy o filmu, reportáže a tak a je na všech vidět, kolik úsílí je to stálo. Jak si na všem dávali záležet. Aby kostýmy vypadaly každý jinak a přitom všechny nádherné a barevné, okázalé, prostě pohádkové. Přitom se ale drží předlohy co se týče třeba těch nádherných žlutých plesových šatů krásky. Emma Watson je profesionálka, ač tak mladá, prostě umí. Její partner měl sice trochu nevděčnou roli, věčně byl navlečený v těžkotonážním kostýmu, aby jeho CGI Zvíře mělo jeho pohyby. A ten hluboký zvířecí hlas, paráda, klobouk dolů i před Danem Stevensem. A tady narážím i na to, že soundtrack byl úchvatný a nejvíc mě dojala píseň právě Dana Stevense jako Zvířete - Evermore. Krásný vizuál, super herci, bezva animace, nádherné barvičky a písně - zkrátka se mi to líbilo každým coulem. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Prostinké převedení animovaného originálu si bohužel nevystačí s repetitivními písničkami, sladkobolnou zápletkou a přeslazeným vizuálním zpracováním, které nedokáže vykřesat špetku napětí ani ze zjevení "hrozivého" zvířete. Přehled velkým jmen se potom ztrácí v digitálních omalovánkách a mám pocit, že je cosi špatně, když je jediným zajímavým charakterem přihlouplý antihrdina. Takhle se pohádka nedělá. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Pro mě nuda. Nejsem velký fanda muzikálů. Ema Watson perfektní. Bez písniček nemá film co nabídnout. Česká Panna a Netvor, má daleko lepší atmosféru. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

V priehrští rôznych prerábok a alternatívnych adaptácií, ktoré vznikli od uvedenia originálu, ide o skutočný klenot. Tvorcom sa podarilo verne zachytiť čaro kreslenej predlohy a preniesť ho do moderného šatu digitálnej éry. Z môjho pohľadu ale snímka až príliš často prenecháva naratívne úlohy pesničkám, ktorých prítomnosť na každom rohu začne byť po chvíli mierne otravná. Naťahovať dej spievanými sekvenciami bola už síce jednou z hlavných charakteristických čŕt originálu, no ja som dúfal, že nová verzia ponúkne v dejovej štruktúre väčšiu pridanú hodnotu. Ritchieho Aladin je v tomto ohľade lepšie dramaturgicky podkutý a ku prospechu celého filmu sa vyznačuje väčším dôrazom na samotné rozprávanie. Aj napriek tomuto neduhu ale môžem film vrelo odporučiť všetkým romantickým dušiam. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Klady: výprava, kamera, hudba, samozřejmě kostýmy a celková atmosféra, vlastně celé zpracování prostě nádhera. Dal jsem slovensky dabovanou verzičku. Zápory: herecké obsazení mě nesedělo, ani Emma Watson, až moc opakující se zpěv. ()

Astonko 

všechny recenze uživatele

Ja vlastne súhlasím so všetkými tými 3-hviezdičkovými komentármi, no aj tak tomu nedokážem dať menej ako 4. Neviem prečo. V krátkosti to zhrniem takto: vizuálne a herecky veľmi podmanivé, no príbehovo ničím neobzvláštnené a pesničky, i keď sa môžu páčiť, ho nikam neposúvajú 6.5/10 ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Všechno krása Emmy Watson a kostýmy s efekty nezachrání. Nelze říct, že to není hezké, nicméně už od počátku si divák prostě musí pohrávat s otázkou, proč tvůrci vůbec remake kreslené disneyovské klasiky vlastně točili. Tady se však nabízí pouze jedna jediná odpověď...a to je škoda! Každopádně příběh stejný (líbivý, ale stejný) a písničky ubíjející a dlouhé. ()

CZ_Milka 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina je znatelně lepší, než první, konec bohužel zase sklouzává k začátku. Kostýmy a barvy přehnané, černošská zámecká paní asi musí být v rámci politické korektnosti. Písničky jsou šílené a hlavně zbytečné (proč, Pane Bože, proč?!?), v českém dabingu je to vyloženě uječená katastrofa. Víc, než 2 hvězdičky za střední část z toho nedostanu. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Na vysoké produkční kvalitě a minimu herců se rozvíjí často omýlaný příběh. Emmě věříme cit a Danovi těžký ksicht na nošení. Lepší scénář a udržení pozornosti chybí. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Už som možno veľmi starý na takéto filmové prezentácie, alebo to bolo až príliš rozprávkovo rozprávkové a preto pre mňa nezaujímavé. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 8/10 ... Soundtrack: 9/10 ... Didaktický potenciál: 9/10 ... Celkový dojem: 8/10. ()

Kvajet 

všechny recenze uživatele

Zprvu se mi kombinace Pýchy a předsudku, Noci v muzeu a prvních Letopisů Narnie zdála dosti slabá a rozhodně tomu nepřidala ani zabloudivší Hermiona. Sázka na klasickou látku vyšla, písně jsou stejně dobré jako v originálu a kvalita efektů hodně přidává finálnímu hodnocení. A poznámka od rýpavého diváka: Když už se rozhodnete zasadit děj do Francie, kterou pustoší mor, chudoba a lidé třou bídu s nouzí, není moc logické dávat zlaté ozdoby do kašen na náměstích. A slečna Grangerová je prý selka a všichni tam farmaří. To bohužel nesedí s obletem, který je udělán okolo vesnice, kolem kteřé nejsou KILOMETRY ŽÁDNÉ POLE. A černý křesťanský farář v té době ve Francii je jen třešničkou na dortu. Buď jak buď, 3 hvězdy si film odnese. Ale Disney, neprovokuj mě! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné spracovanie rozprávkového námetu. Zviera je tu síce príliš pekné ale digitálne akoby nie príliš dobre animované - robí príliš prudké pohyby. Zato Emma Watson je brilantná. ()

ChmelovaZ 

všechny recenze uživatele

Jsem dojata a mile překvapena. :) Film/muzikál splnil má očekávání a já odcházím z kina naprosto spokojená. Překrásná hudba, která vás dokázala vtáhnout do příběhu, jen mi teda místy vadilo, že titulky se značně lišily od originálního textu. Emma mě nezklamala a dokázala, že dokáže důvěryhodně ztvárnit i jinou postavu, než je Hermiona. :) Kdo se mi ale líbil nejvíc byl Luke Evans alias Gaston. Ten byl prostě s tou prdelkou na bradě dokonalej. :D Zahrál super hajzlíka, na jehož smrt bylo přímo potěšení pohledět. Těšit se můžete i na skvělého Ewana McGregora i Iana McKellena, kteří měli skvělé hlášky po celý film. S kým jsem moc spokojená nebyla, tak byl princ. Upřímně jsem ho měla radši ve zvířecí podobě, než v té lidské. :D Já nevím, představovala jsem si pro tu roli někoho mužnějšího, ale budiž. Film jako celek byl ale opravdu kouzelný a rozhodně ho doporučuju všem, kdo máte rádi Disneyovky. Mně skoro slzička ukápla. :) ()

mrGhostly 

všechny recenze uživatele

Remake perfektní a nostalgie neskutečná! V Disney dokázali svou největší klasiku bezchybně předělat do "moderního" kabátku, v němž navíc především díky hereckému výkonu E. Watson neztrácí vůbec na půvabu. Nechybí akorátní dávka od všeho - humoru, napětí, romantiky. Hodnotit scénář, výpravu apod. je zbytečné, protože film jde v téměř přesných šlépějích (vynikajícího) originálu. Vyzdvihnout je však potřeba kameru, triky a kostýmy, za něž by mohlo přijít i nějaké to ocenění. Dojem mírně zkazil český dabing, obzvlášť dabované písničky (katastrofa), v nichž takříkajíc neseděla aktérům slova do huby. Proto doporučuji, pokud nejdete do kina s dětmi, zhlédnout originální verzi. // 2D // dabing // 18. 3. 2017 // 90% - originál pravděpodobně posune hodnocení výše. ()

bez1 

všechny recenze uživatele

Na tuhle pohádku jsem se moc těšila a nebyla špatná. Ema Watson zahrála Krásku velmi věrně, Luke Ewans jako Gaston byl taky perfektní, ale bylo tam pár momentů, které mě vadili. To zvíře v animované verzi mělo ve výraze více emocí než v hrané verzi. A celkově bych čekala, že mě hraná verze víc emotivně zasáhne. Nestalo se tak. Taky mě ke konci dost iritoval ten dialog Krásky a zachráněného prince při tanci. Zdálo se mi to už zbytečné a kazilo mi to dojem z celého filmu. Čekala jsem zakončení polibkem nebo tak něco a ne že si hlavní hrdinové budou povídat o tom, jestli si má princ nechat narůst vousy. Přes všechny výtky, které k této nové pohádce mám, dám čtyři hvězdičky, protože oproti mnoha jiným pohádkovým příběhům, které jsem doposud viděla, to byla moc hezká a milá podívaná. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama