Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

Nemezzis 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujal Dan Stevens a hodně dobrá práce animace zvířete. Zpivání bylo překvapivě ku prospěchu a jsou tam i drobné, vtipné momenty. Dobré obsazení. ()

hladovyjelen 

všechny recenze uživatele

Bylo to vlastně celkem hezký. Já si ale nemůžu pomoct a Emmě Watson jsem neuvěřila ani slovo. Prvoplánové reakce a všechno. Na druhou stranu jsem byla okouzlená z vizuální stránky a výkonem Luka Evanse, což byla fakt nádhera. A největší tragédie přišla s titulky. Kýč poberu jen do určité míry. Tohle bylo moc. ()

maitrea 

všechny recenze uživatele

Ten příběh známe všichni, princ kterého dožene pýcha a krásná mladá dívka, která se ocitne ve správnou chvíli na správném místě a prince který trpí určitým vzhledovým nedostatkem, zachrání svoji velikou láskou. Až na afroameričanky ve šlechtických šatech, kde chyběl jen esesák se jménem Mughamba a určitých únavných tanečních kreacích stolového inventáře mě pohádka pohladila především vizuální stránkou.I když jsem zasedl k filmu trochu skepticky naladěný,pohádka si mě získala a okouzlila.Má totiž jedno velké plus, tam někde uvnitř vás zahřeje. Na chvíli jsem byl zase ten malý kluk co si čte pod peřinou v teplíčku,zatímco venku se prohání všemožná pohádková havěť. ()

Serjoza 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování klasické Disneyho pohádky má všechno! Scenérie, po kterých se tají dech, velmi sympatické obsazení - a to neříkám jen kvůli kráse Emmy Watson, z Gastona a digitálního Lumiera jsou moje rázem nejoblíbenější postavy, dále tu správnou magickou atmosféru a řadu hezkých písniček, které by pravděpodobně vyzněly daleko líp, kdyby se promítalo v originále. Takhle mi musí stačit jako obvykle ucházející český dabing, nicméně za verzi s titulky bych tu byl raději. Už jen kvůli Rentonovi, Gandalfovi a Trelawneyové. Rozjezd je pozvolnější, nemůže ale nudit už jen tím, jak skvěle je to natočené a jak úchvatné obrazy nám tvůrci předložili. A ano, Emma taky super. :) 80 % ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Do poslední maličkosti vypiplaná k dokonalosti jedna z mých nejoblíbenějších pohádek! Probudí všechno - strach, smích, dojetí... báječná Emma Watson, která je tak nádherná, až to možné není. Písničky nenásilně chytlavé mi v hlavě znějí ještě teď... luxusní filmový zážitek bez jediné chybičky... není nad prima odpoledne strávené se třemi kouzelnými kráskami, i když nějaké to zvíře chybělo, že Romčo (zkouška pozorností :-P)??! ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Pekne spracovana rozprávka, efekty na výbornú, milá zmena - muzikál. U mna za 90%. V originálnom znení to je skvelé, herci hrali naozaj dobre, presne na tento typ rozprávky... ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Velika skoda, kdyz krasnou, vizualne povedenou a dobre obsazenou pohadku zabije nekonecne mnozstvi nudnych pisnicek, ktere jsem diky bohu mohla preskocit. Stacilo trochu, aby "disneyovka" nebyla tak detska a mohla se vyjimat hned vedle genialne povedene Zloby, kralovny cerne magie. ()

KraLuban 

všechny recenze uživatele

Boha jeho prooooč?? To byla moje nejčastější otázka u tohohle "díla". Strašně dlouho jsem se tak příšerně nenudil. Co je u animovaných disneyovek tak tak,tady bylo naprosto k nesnesení - zpěvy, barvy, blivný optimismus. Ale zpět k mým otázkám proč, které se mi honily hlavou: Proč se tu dop*dele zpívá co pět minut, navíc úplně o ho*ně? Proč musí mít dop*dele anglofonní svět vše genderově, etnicky a nyní i sexuálně vyvážené? Mimochodem, od tohoto filmu oficiálně nenávidím tento druh úlitby multikulti společnosti - ty černé, asijské a teplé momenty v pohádce/fantasy fakt jsou jako pěst na oko. Proč musí být dop*dele princ nejhnusnější postava ze všech? A tím myslím poté, co se zázračně změní zpátky, předtím byl docela k pokoukání. Proč jsou dop*dele všechny hlavní postavy úplně ploché a všechno se to musí dohánět rádoby kouzelným nábytkem? Proč proč proč...? Hrůza a děs, pokud by tam nebyla Emma Watson, které nám od dob Hermiony vyrostla a je prostě nádherná, bylo by to na jednu * a oficiálně na titul pí*ovina roku, ne-li dekády. Takhle usmolené 2*, nějakých 40%. Už nikdy více!! ()

doogiemus 

všechny recenze uživatele

Aby bolo jasné, muzikály nemusím, veľmi nemusím. No ale čo som mal robiť, keď v tom hraje Emma?! Vizuálne to bolo pekné, pesničky ok - celkovo by som tomu dal možno 3 a pol.....ale za Emmu, hmm, krásnu Emmu, by som dal ešte tri hviezdy navyše, čo však nejde. Dám plný, nesúďte ma... ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem se toho po všech těch kritikách obával, ale dvě hodiny proběhly za solidní zábavy. Přes veškerý půvab Emmy Watson je netvor jejím slabým protihráčem (a kromě toho je málo děsivý) a nejlepším hraným zpracováním této pohádky stejně zůstává Herzův majstrštyk Panna a netvor. Do takového filmu také rozhodně nepatří nadměrný počet herců černé pleti, což je nesmyslná americká korektnost. ()

raru 

všechny recenze uživatele

Vizuálne nádherné a to je asi tak všetko,ale musím si sebakriticky priznať,že muzikály sú môj nejneobľúbenejší filmový žáner. Kvôli Emme to ale bola povinná jazda,pretože to je najviac nadaná mladá herečka súčasnosti,len keby natrafila na ten pravý,osudový scenár,ktorý by ukázal čo v nej je... ()

Rhea 

všechny recenze uživatele

Hmm, vážně slabota, jednu hvězdičku dávám jen za výpravu a triky, jinak tam nestálo za řeč zhola nic Mrzi mě, že jsem se včera kvůli tomu připravila o dvě hodiny spánku, dnešek byl krušný. Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Emma Watson fakt neumí hrát, troufám si říci, že i já se svou introvertní povahou, která nedokáže moc šaškovat a před někým se předvádět, bych to zahrála minimálně stejně, ne-li líp. Velmi mě ty její rádoby procítěné grimasy iritovaly. Písničky byly ubíjející, k příběhu se mnoho říci nedá, protože ho všichni známe a je to pohádka, takže žádné skryté myšlenky a hluboké životní pravdy tam určitě nikdo hledat nebude. Já vlastně ani nevím, co více k tomu napsat, protože se mi nedaří to dát nějak koherentně a souvisle dohromady, tak bych to asi uzavřela tím, že to je typický disneyovský kýč. Pochválen buď Juraj Herz za Pannu a netvora, to mělo alespoň grády a nebylo to vůbec tak cukrově ulepené. ()

Tnovakov1 

všechny recenze uživatele

Když jsem vyšla z kina cítila jsem se úplně stejně jako když jsem vešla. Tenhle film mě vůbec nijak neobohatil, ani nezklamal. Prostě stokrát ohraná pohádka. Myslela jsem si, že by ji pro tentokrát mohli pojat nějak kreativněji, ale to jsem se mýlila. Podle mě z velké části byl film proslaven díky Emmě Watson, která ale roli vystihla na jedničku. Nevím, co bych filmu ještě vytkla, prostě když člověk zná tu pohádku a podívá se na trailer, přesně ví, jak pohádka začíná i končí. ()

Mudrlant 

všechny recenze uživatele

Nuuuuuuuuuuuudaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nastesti jsem si dobre u tech cajdaku zchrupnul....jsem nevedel ze uz tak davno bylo na francouzske vesnici tolik cernochu. ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře, další klasická pohádka předělaná do moderní podoby. Obsazení bylo vybrané na jedničku, především pak Luke Evans, který byl jako padouch perfektní, zpracování parádní, trikově, barevné, mluvící a pohybující se nábytek, pro malé děti absolutně dostačující. Příběh jako takový byl natočen již několikrát, takže opravdu nemá čím překvapit a pro mě, jako dospělého diváka bylo množství písniček velmi otravné a délka taky dala zabrat. Ale celkově se jedná o pěknou a povedenou pohádku. ()

Krail 

všechny recenze uživatele

Co říct ... Prostě předělávka kreslené verze do písmene ! Vážně ,kreslená verze se od této liší jen málo věcma . A chtělo by to méňe zpívání a více originality a příběhu ! Jinak Emma Watson byla krásná jako obvykle. A zvíře a vlci jsou taky skvěle naanimovaní. A jednou jsem se dokonce zasmál. Ale pokud jste v pubertálním věku tak si užijete jen Emmu ... a proto hodnotím za 3 hvězdy ! ()

Dataminer 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pěkné, ale oproti původnímu animovanému filmu nepřináší zhola nic nového. Jen převedeno do hrané verze s digitálními efekty. Nic víc, nic míň. Vhodné pro ty, co chtějí mít tento příběh odvyprávěn od Disneyho a nechtějí se přitom dívat na kreslený film. P.S. - je to Disney, tak musí divák počítat s tím, že je to prošpikováno zpíváním. Disneyho pohádky jsou prostě vždy muzikály. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama