Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (674)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zmodernizované pohádky já sice ráda, ale sem tam se ráda podívám na naprosto pohádkovou klasiku a té se mi tady dostalo až až. Krásně převedené z animované pohádky do hrané, Krásku by těžko mohl zahrát někdo jiný než Emma Watson. Jen některých herců bylo skoro škoda na takové vedlejší postavy. Jediné, co bych filmu vytkla jsou písničky. Zdála se mi jedna jak druhá, ničím neoriginální, nezapamatovatelné, v ději naprosto zbytečné a postupem filmu i docela otravné. Ale jinak to bylo fajn. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Trailer mě nadchnul, ale samotný film mě bohužel zklamal. První nepříjemné překvapení se konalo v momentě, kdy mi došlo, že to je v podstatě remake animované verze z r. 1991, včetně těch písniček, a že tedy tento film nepřináší nic moc nového (dějově jsou oba filmy téměř totožné). Druhé zklamání mi přineslo výtvarné zpracování filmu - na první pohled se sice může zdát atraktivní, ale ve srovnání s úchvatným vizuálem francouzské verze z r. 2014 se tato americká verze vedle ní jeví jenom jako chudý příbuzný (nemluvě o tom, že Kráska a zvíře JE francouzská pohádka, která si o zpracování ve francouzštině vyloženě říká). A konečně mi moc nesedlo ani obsazení některých rolí - aniž bych to myslel nějak rasisticky, moc jsem nepochopil, co tam dělali ti herci černí pleti, a potom mě tam vyloženě iritoval Josh Gad, jakož i všechny davové scény, které byly vyloženě hrozné. Emma Watson je ovšem úchvatná a už kvůli ní stojí film za vidění, protože vidět ji v těch žlutých šatech vážně bere dech. Přišlo mi ale, že je strašně znát, že je postava Zvířete kompletně digitální, což mi úplně nesedlo a působilo to na mě umělým dojmem - scéna tance Krásky se Zvířetem tak působí prostě divně, když si uvědomíte, že při natáčení ve skutečnosti Emma Watson tančila s bůhvíčím, co pak v počítači nahradili Zvířetem - ve starších verzích od Cocteaua a Herze hrál postavu Zvířete skutečný člověk v masce, což se mi subjektivně líbí víc a přijde mi to i věrohodnější. Jak už jsem tedy v úvodu napsal, tento film mě hodně zklamal, přišel mi vyloženě americky povrchní a stereotypní (a k tomu i úmorně dlouhý), a jediné, co se mi na něm líbilo, byla krásná Emma Watson, která mě mj. velmi příjemně překvapila svým pěkným zpěvem. Pokud člověk nezná starší verze, může se mu tento film velmi líbit, ale když si je osobně vedle sebe srovnám, tato nejnovější mi z nich asi přijde nejslabší - bohužel. A to asi hlavně kvůli jménu režiséra - mj. stojí za dvěma hroznými částmi z upíří série Twilight - Bill Condon podle mě prostě neměl na to, aby natočil skutečně dobrý film. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Princ čekající na vysvobození, mladá panna čekající na svoji první felaci. Ti dva mají dvě hodiny filmového času, aby se do sebe zamilovali a zlomili kletbu. Určitě neexistuje nikdo, kdo by příběh o krásce a zvířeti neznal. Tahle verze vychází z letitého animáku, který mým bulvám unikl, tudíž nebudu srovnávat. Coby samostatné dílo si stojí velmi dobře. Je výpravou a kostýmy okázalé a trikovou složkou nešetří. Vše je kvalitní, na vysoké úrovni. Celek dotváří barvitý vizuál. To, co projde animáku, už hůře zpracovává hraný film. Mám na mysli muzikálovou složku, která má proměnlivou kvalitu. A bohužel ve větší míře ději nijak neprospívá, ba jej brzdí, za její produkci by se nestyděl leckterý zkrachovalý umělec, který se věnuje pokleslým muzikálům. Hudební čísla jako jediná na mě z celého filmu neudělala patřičný dojem. Ještě štěstí, že dabing to pokryl i pěvecky. A to je jediná kaňka na filmu, o němž, při vší úctě ke spoilerům, každý ví, jak dopadne. Tohle zpracování je úžasně kouzelné, nabité emocemi, prosycené příjemnými pohádkově strašidelnými kulisami, hradem, na němž předměty sdílejí prokletí s princem a mluví, což bylo milé, vtipné i dojemné. Finále mělo grády. Stojí za to zhlédnout ten omletý a prostinký příběh znovu. Určitě se v něm najde něco překvapivého, i když absolutně předem víte, že to celé dokonale predikujete. Snad poprvé je nasnadě erekce z Emmy Watson, Dan Stevens je trochu slizký princ, coby zvíře je zajímavější, status záporáka obstaral solidně nechutný Luke Evans. A úplně nejlepšími herci byly oživlé předměty. Celkově se jedná o pozoruhodnou adaptaci. Dovedu si ji představit na vánočním tv menu, kde by svojí kouzelně pohádkovou atmosférou dokonale zapadla. A mějte na paměti, že pokud vrchnost prosadí "proticitový" zákon, můžete si odskočit k takovýmto pěkným filmům, kde láska poráží čarodějné kejkle. Až na ty nadbytečné zpívánky, je to super pokoukání. 10/10 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Původní animovaná verze je jedna z mála disneyovek, které jsem bohužel neviděla, a myslela jsem si, že vidět rovnou tohle jako alternativu by se mi mohlo líbit o to více. Bohužel jsem ale dospěla k názoru, že by naopak bylo lepší původní disneyovku znát, a film by mě pak o to víc bavilo sledovat s tím, že srovnávám, jaké to oproti kreslené verzi je. Je dost možné, že původní Kráska a Zvíře od Disney působí jako klasická pohádka kouzelně, tady mi to ale nesedlo. Stylem mi to přišlo, že to zřejmě jen kopíruje příběh a scény tak, jak už byly zrealizované v animáku. Od hrané verze bych ale čekala přece jenom něco víc, než jen jednoduchý pohádkový příběh, jak už ho lidé znají. Chce to nějakou přidanou hodnotu, nějaké ozvláštnění. Emma Watson byla sice v této roli krásná, a celkově vizuální efekty byly dost propracované, ale jenom ten hezký vizuál mi zkrátka nestačí. Krom toho, zpívané scény působily v této verzi zdlouhavě, někdy až nudně. Něco zásadního mi tam chybělo a emočně mě to moc nezasáhlo. A to mám přitom pohádky ráda. ~(3,3)~ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ chcete vidieť Krásku a zviera v autorskom, jedinečnom vydaní, pozrite si radšej starý francúzsky film alebo Herzovu hororovú verziu, prípadne animovaný film. Condonovej verzii sa ako intelektuálny snob radšej vyhnite, tá je určená tým najšírším masám, je nakrútená tak, aby ste nadobudli pocit, že by ju presne takto nakrútil každý nájomný režisér u Disneyho a aby sa, nakoniec, neurazili ani tí náročnejší diváci, len si odfrfli, že to mohlo byť aj omnoho horšie. Najväčšou devízou je jednoznačne Emma Watson v hlavnej úlohe a po ukázaní pravej tváre Dana Stevensa som si asi nielen ja povedal, že bolo lepšie, keď strávil celý film v maske. Keďže sú tie Vianoce, tak je to za tri. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Už samotný animovaný originál je píčovina na entou, takže tu moc prostoru pro zprznění zprzněného nebylo. Docela mě zaujal komentář jednoho mého oblíbence, kterému se moc líbil děj a celkově ho snímek nadchnul s výjimkou muzikálových částí. Já to cítil přesně naopak. Muzikálové části byli tím jediným, co v této extrémně nudné píčovině za něco stálo. Hudba byla v naprosté většině času vynikající a taneční choreografie velice příjemné. Bohužel se příliš často tvůrci pokoušeli o něco jako děj a tam jsem nepopsatelně trpěl. I pohled na rozkošnou Emmičku se postupem času stal otravným. Člověk zřejmě od Kondoma nemohl čekat nějaké zázraky, ale tohle bylo špatné i na toho netalentovaného šulka, který je stále placen za to, že kurví kinematografii. Strašně mě srala i ta zvrácenou společností vynucená negerská infiltrace do kinematografie, snad jsem si nevšiml jiného partnerského vztahu než černobílého, nebo vztahu zženštilého muže se ženou s tak vysokým nadbytkem testosteronu, že by mohl pohánět menší elektrárnu na Ukrajině. Stále více a více mě tvůrci serou s tímhle genderově-kulturně-sociálně-politicky-sexuální korektností, která filmy nekonečně kurví, i když v tomto případě by byl snímek spolehlivě zkurvený i bez ní. Dialogy se nedaly poslouchat, děj se nedal sledovat. Při sledování mi bylo fyzicky nevolno. Nejvíce mě sral ten otravný živý nábytek. Celková poetika příběhu je maximálně zvrácená a komu podobné nesmysly utvářely dětství, tak je tím dodnes poznamenán. Zaplať pánbůh za Pokémony. Vždyť to byla naprosto ryzí ukázka stockholmského syndromu, kde se uvězněná zamilovala do svého věznitele. Sklepmistr Josef Fritzl je ze aplikování podobného postupu dodnes lynčován, přitom jen určitě v mládí viděl tuhle zvrácenou disneyovku, která mu poskytla dokonalý návod. Opravdu otřesně nudná záležitost s neuvěřitelně debilním příběhem a nebezpečně zlým poselstvím pro děti. Jednu hvězdu dávám za hezkou audiovizuální stránku a Gastona, který mi připomínal mé dřívější já z doby, když jsem ještě nebyl dokonalý. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Za mě to tedy bylo velmi identické s animovanou verzí. Tím chci říct, že i pohyby herců měly takovou tu lehkost a nesmyslnost, písní, co stály za prd a pod. tam bylo požehnaně.... Musím uznat, že věrně na plátno přenesly známou animovanou pohádku. Nicméně, když pominu písně, tak se mi to líbilo jak herecky, tak provedením... ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Zpívání přiměřené, oživlý nábytek také pobavil a "Hermiona" jako vždy okouzlila. "Zvíře" nádherné, ale občasná nedoladěná mimika mi trochu vadila. Nicméně, příběh klasika, romatika, hlavní lovestory a true love kiss. Za mě super zpracování a příjemná podívaná. ()

predators

všechny recenze uživatele

Pro mě je toto záležitost pevné vůle a odhodlání, jelikož od dětství známé téma jinak předělané, není oním tahákem, kvůli kterému bych to musel vidět. A taky je vysoce pravděpodobné, že tuto verzi, ač to může být škoda, neuvidím. Když prostě víte, o čem to je a jak to dopadne, a v zásadě se mění jen masky, hudba a kulisy, přiláká tato Beauty and the Beast jen zatvrzelé fanoušky. Nehodnotím... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Marcový Disney film tohto roku je "Beauty And The Beast" remake, ktorý vyzeral skutočne magicky. A tak som sa chcel vrátiť do detských čias s týmto filmom. A musím povedať, že filmu sa to skutočne podarilo. Mám pocit, že niekedy v roku 1995 som bol na "Beauty And The Beast" zo školy v kine a ten film som si zamiloval. A tento film má podobné čaro. Skladby sú také isté, scénky na seba nadväzujú rovnako a musím povedať, že aj atmosféra filmu je dodržaná. Takže reálne je to rovnako vynikajúce ako originál, že? Žiaľ nie. A to najmä z dvoch dôvodov. Prvým je otázka - "Je vôbec nutné, aby tento film existoval pre niečo iné, než aby zarobil peniaze?" Priznajme si, že Disney robia tieto remaky len preto, aby mali nejaké isté zárobky. Lebo všetky predchádzajúce akosi peniaze zarobili. Ale na druhú stranu som si pri tomto filme povedal jedno. Ak by som tento film nikdy predtým nevidel, stále by som si ho užil ako film sám o sebe. Pretože ma skutočne do tohto magického sveta vtiahol presne tak, ako som čakal. Vďaka skvelej muzike, skvelej vizuálnej stránke filmu a nádhernými exteriérmi. Plus Emma Watson ako Belle je absolútne vynikajúca. A dokonca mám pocit, že ani dabing nie je najhorší. Kevin Kline ako otec Belle je skvelý. Ale aj ostatní herci tomu dávajú správnu charizmu a skutočne som si tieto postavy začínal užívať stále viac a viac. Úvodná skladba ma síce akosi v slovenskej verzii nenadchla, ale potom to už skutočne stálo za to. A všetko čo som vo filme chcel mať som v ňom dostal. Druhý problém je ale trošku závažnejší a to je pre mňa plynutie času v tomto filme. Kým v originále sme absolútne nepoznali ako plynie čas, tu máme naznačené, že to veľmi dlho nie je. Pretože Gaston hľadal otca Belle v lese dokopy 5 dní. A hoci je možné, že čas plynie v zámku úplne inak než v realite a preto sú aj ľudia z dediny stále rovnako starí ako zakliati hrdinovia na zámku. Lenže potom to už je pre mňa neskutočne komplikované rozprávanie a vôbec sme ho nepotrebovali. Pretože v originále to bolo spracované predsa vynikajúco. A nepotrebujeme to tu nejako komplikovať a zavádzať divákov. Prešlo 5 dní, kým na zámku to boli mesiace? Potrebujem si dávať takéto otázky pri pozeraní filmu? Nie, to rozhodne nie. Celkovo som si ale film náramne užil a pripomenul som si aj magické časy, keď som ako malý chlapec videl prvýkrát animovanú verziu. Ak však chcete názor, ktorý film by som odporúčil viac, tak potom jednoznačne animovanú verziu. Tá je podľa mňa oveľa magickejšia. Hodnotenie: B+ ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Zpracování je vážně krásné..a to je vše. Emmu Watson nesnáším a příběh je klasická plačkoidní hloupina. ()

Zazie 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře byla zpracovaná už mockrát. Osobně mám radši temnější, hororovější verze (třeba ta se Zdenou Studénkovou nebyla špatná). Rozjuchané svícny, skříně a čajové konvice mě iritují. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa je Beauty ďaleko od krásavice (ospravedlňujem sa fanúšikom Hermiony) a Beast ďaleko od skutočného netvora, skôr je to taký milý kozlík. Je tiež pravdou, že tých piesní tam bolo priveľa a naozaj dej veľmi neposúvajú. Niektoré z nich ale boli pekné. Páčili sa mi tiež hovoriace predmety, ako svietnik, či hodiny. Gotická vizuálna stránka bola tiež zvládnutá veľmi dobre, kostýmy sú bezchybné. Mladé publikum sa môže pobaviť, ako rozprávka je to obstojné dielo. Škoda len, že ide o stokrát obohratý príbeh. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu moc zdejší nadšené hodnocení. Kráska a zvíře s Vincentem Casselem je úplně stejně kvalitní a přitom oba filmy jsou naprosto průměrné. Tuto novinku do vod průměrnosti shazují zejména trapné muzikálové písně. Pochválil bych naopak vizuál a úžasnou Hermionu. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Nemám to jak obsáhle zhodnotit. Kouzla animáku to nedosahuje z velké části: Nejlepší píseň je stará dobrá Beauty and the Beast a zbytek písniček, zvlášť na začátku, nestojí za moc na to, kolik se jich do nás snaží narvat. Výprava je skvělá, ale digitální bordel je opět až moc překážející. Delší než bych chtěl, herecky slušný, hlavně Evansův Gaston je úlisný jak má být. Neurazí. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama