Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

heyda 

všechny recenze uživatele

Nechápu moc zdejší nadšené hodnocení. Kráska a zvíře s Vincentem Casselem je úplně stejně kvalitní a přitom oba filmy jsou naprosto průměrné. Tuto novinku do vod průměrnosti shazují zejména trapné muzikálové písně. Pochválil bych naopak vizuál a úžasnou Hermionu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní disneyovský film z roku 1991 jsem neviděl, takže jsem k nové verzi Krásky a zvířete přistupoval jako nepopsaný list, ale zároveň plný očekávání, protože podobné filmy z posledních let jako Popelka a Maleficent mě nesmírně zaujaly a okouzlily. Po zhlédnutí mohu s klidem a zcelka upřímně říct, že se tvůrcům podařilo vytvořit nadmíru kouzelný film, který je plný nádherných scén, hezkých písniček a rozličných charakterů. Rovněž musím ocenit, že byly do filmu zahrnuty rasové a dokonce i sexuální menšiny. Líbivá a sympatická pohádka hrající všemi barvami a znějící všemi tóny, která se rozhodně neztratí v průměru. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Toľko vágnych a nudných pesničiek nie je ani v najvačšom muzikály všetkých čias... Tým sa minutáž natiahla do neuveriteľnej dĺžky. Je to veľká škoda, lebo vizuál je krásny, triky slušné a herecké obsadenie príjemné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Krásný, pohádkový film o známém příběhu Krásky a zvířete. Je to krásně barvité, efekty jsou velmi dobré a Emma Watson září. Oceňuji velmi dobrý český dabing, líbilo se mi hlavně, že nadabovali i písně a nemusel jsem tak číst titulky. Jinak co mi trošku vadilo na filmu, že tam mohlo být o trochu méně těch písní. Ty sice byly celkem hezké, ale bylo jich tam až moc. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Revuálně rozjuchané disneyovské písničky jsou jak přes kopírák - skoro v každém filmu studia jsou úplně stejné. Možná někdo namítne, že to je Disneyho rukopis, podle mě už je to ohrané, sterilní a neživotné. Musela jsem je přetáčet. Ani mě nenadchnul posun příběhu: z psychologické romance (Kráska se zamiluje do Zvířete, když v něm objeví dobré srdce) z toho u Myšáků udělali akční podívanou s jedním zhrzeným nápadníkem a útočícími vesničany. /můj komentář č. 2 400/ ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Oproti českým pohádkám možná trochu kýčovitější, ale naprosto mě svým celkovým vzhledem film uhranul. Emma Watson je úžasná, celou dobu je sice obklopená hlavně geniálními triky a CGI postavami, ale nevadí mi to a ve finále je to velmi vtipné a muzikálová čísla až famózní. Condon je evidentně umí a pokud jsem hrané Popelce dal 4, tak tady na tu 5 prostě musím! ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

[Výzva od PZ] Nejde zrovna o žánr, který bych (ještě v neděli ráno) vyhledával. Ke zhlédnutí jsem byl "donucen" v rámci výzvy od PZ (pro neznalé Petry Zumrové). Bohužel jako dobrý filmový kritik musím být schopen objektivně ohodnotit film i mimo svůj oblíbený žánr. Každopádně hudebně to až takové peklo nebylo, leč žádná z písní mi v hlavě neutkvěla, což u muzikálu považuji za největší negativum. Herecky to až taková křeč nebyla, i když Hermiona Krásková oplývá spíše vzhledem než uměním zpěvu a herectví. Celý film a přerod vztahu mezi kráskou a "zvířetem" je přes notorickou známost této lehce zoofilní klasiky koukatelný. Největší negativum pak vyjma zmíněných písní zůstává samotné zvíře. Chvilkama bylo prostě až moc roztomilé, než aby se do něj HK nemohla zamilovat prakticky na první pohled. Příště bych prosil pořádné monstrum. 64% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dalo se to ,spíše jako pohádka pro děti, těm se to bude líbit. Jinak velký plus za sympatický francouzský svícen Lumièr a hodiny, ti byli fakt vtipní. Pak napůl homosexualní parťák od Gastona se taky povedl. Něco mi tam ale chybelo a jejich "laska" mi přišla hodně nevěrohodná a hraná, takže mě to ani nijak nedostalo, takže 3/5. ()

Aja2001 

všechny recenze uživatele

Úžasný rodinný film. Je to sice téměř doslovné ztělesnění animované verze, ale totální nadšení od 9ti leté, 16ti leté tak mé maličkosti. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Adaptací Beauty and the Beast už za ta léta bylo nepočítaně a dovolím si tvrdit, že tato z roku 2017 nepřináší kromě neuvěřitelné přemíry kýče téměř vůbec nic nového. Celý film je totiž podáván poměrně zkratkovitě, což ve stínu předlouhé stopáže nedělá zrovna dvakrát dobrý dojem. Avšak nechápejte mne špatně - při scénách, kde se zpívá či tančí, film funguje tak jak má, přičemž tento dojem posiluje i výtečný Luke Evans a jeho záporná postava. Bohužel, mimo tyto atributy už mi snímek Beauty and the Beast neměl co nabídnout, pročež film řadím do průměru, byť vizuálně krásného a uchu lahodícího. PS: Doufám, že nejsem jediný, kdo v kině zažil mírný šok, když se na plátně objevil Ewan McGregor a Ian McKellen! (Viděno v kině CineStar Jihlava) „Think of the one thing that you've always wanted. Now find it in your mind's eye and feel it in your heart.“ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Ako muzikál to vôbec nefunguje (viď POMO), pritom sa tu kvíli že až. Emma Watson by možno zafungovala ako Popoluška, ale ako Bella je totálne mimo (mali im to vymeniť). Luke Evans je príliš veľký sympaťák, aby zahral slizáka a slizáka Gaston potrebuje rovnako, ako Bella krásu a (hlavne) šarm. Zviera v poriadku. Výprava ako z veľkofilmu. Angličtina (ako mi neustále prízvukovala moja polovička) brilantná. Ale i tak sa pýtam... za čo som to vlastne chcel dať 3*? ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Důslednější a opulentnější převod animovaného filmu do hrané podoby si nedovedu představit. Je to kýč, ale vyčítat to Disneymu je blbost. Chybí tomu invence (fakt frame-by-frame přetočený animák!), ale ta je nahrazena neprůstřelnými produkčními hodnotami. Do pár let přestanou svět tyhle disneyovské sázky na miliardovou jistotu bavit, protože dál než Kráska a zvíře se v tomhle konceptu zajít nedá a bude to furt to samé. Ovšem tento nablýskaný fetiš jsem si užil do posledního okénka, protože se na něj jednoduše nádherně dívá. 90 % ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že kreslená Kráska a zvíře mě vždy minula. Toto moderní muzikálové pojetí lákalo už z traileru na velmi podařený muzikál. Jaké to bylo? Dobrý, bavilo mě to. Jako pohádka to má jistě své kouzlo a příběh je správně pohádkový. Písně jsou ve filmu dobře zakomponovaný a jsou zvučné. Herecky to je super. Luke Evans hraje nafoukaného hezouna skvěle a Emma Watson dokazuje, že pohádku herecky utáhne. Pak zajisté potěší Ewan McGregor jako svícen a sir Ian McKellen jako hodiny. Vizuálně je to pěkné. Disneyovský hrad jako vyšitý, sněhové vločky a jeden rohatý princ. Pak přichází ten zlom. Hezky se na to kouká, pěkně se to poslouchá, ale najednou mám pocit, že to je vše a nic po dokoukání mě nezaujalo. Hudbu mi z hlavy zmizela, příběh a zbytek filmu taky. V porovnání třeba s Hvězdným prachem (2007), který jsem nedávno viděl, tak taky mám nulovou chuť znovukoukání. Hvězdný prach jako pohádka bavila, pěkně se na ní koukalo a ještě se u toho člověk pobavil. Tohle mi prosvištělo před očima a já si to užil, ale upřímně si z toho moc nepamatuju. Přesto na jedno pokoukání více než solidní. (70 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po chvíli mi začali tie piesne liezť na nervy. Kráska a zviera je pekná rozprávka. Rovnako ako Aladdin a všetko ostatné, čo teraz Disney s veľkou radosťou prerába. Nerozumiem tomu. Od hraného filmu očakávam väčšiu odovzdanosť.. Aj nejaký zmysel. Rozprávka, nerozprávka. Všetko je to rýchle. Kokos o dvoch knižkách pokecali, zaspievali pesničku a odrazu bum. Animák je podobný ale tá Menkenova hudba je tam lahodná, animácie tiež. Neviem asi som len starý a mám potrebu hateovať veci pričom moje argumenty za veľa nestoja, ale naozaj mi to prišlo ako strata času. Emma Watson pekná ale vidno tu jej herecké limity. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tato klasická pohádka nikdy nepatřila mezi mé oblíbené a první polovina nasvědčovala tomu, že se jedná o zatím nejhorší kousek z hraných Disney pohádek. Velká rutina, která ničím nepřekvapí a příliš mnoho písní, okázalých scén, které pořádnou romanci brzdí. Naštěstí druhá polovina je po všech směrech chytlavější, písně více zapadají do všech scén a tvůrci nakonec dokážou vytěžit z diváka tížené emoce. Scéna, kdy ústřední hrdinové tančí sálem opravdu chytne za srdce. Herecky opět klobou dolů, nad pěveckými výkony všech herců a hned se mi vybavil La la land, kdy jsem byl překvapen. Vizuálně se nedá nic vytknout a především postavičky nejrůznějších věcí oživovaly celý příběh. Úrovně Knihy Džunglí to nedosahovalo, ale Popelce se rozhodně vyrovná.......7/10 ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Ano, možná méně uvolněná a moderní forma, která je tak ceněná u Popelky, tahle pohádka ale hraje prim tam, kde mě právě Cinderella zklamala. Ať se totiž vyprávění snaží sebevíc držet původního animáku, osvěžující aktualizace se dostalo v podstatě všem charakterům, především pak hlavní - neuvěřitelně sympatické dvojici. A právě postavy dávají takovým pohádkám život a smysl. Přepis některých scén je sice možná až příliš doslovný, v rámci celku ale přeci není nutné to fungující měnit. A buďme upřímní, dnešní hlavní cílová skupina stejně animovanou Belle pravděpodobně nikdy neuvidí. Můžeme tedy diskutovat, zda mělo smysl hranou kopii točit, zda nešlo jen o to přihrnout na Disney účet další miliardu dolarů, ale v okamžiku, kdy vznikl remake téměř bezchybný, film, který sice šetří s invencí, ale zábavu rozdává na všechny strany, chytrá pohádka, která zahřeje u srdce... Be My Guest! 9/10 ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře, hraná, s mega rozpočtem a tím téměř nejlepším co herecká Anglie může nabídnout, má jeden velký problém a to jest, že téměř imituje (přehrává) Krásku a zvíře, animovanou. A to je v podstatě i na Disneyho animáky nudná, průměrná a v mnoha ohledech špatná. Písně jsou nic moc (a že tam krom efektů nic dalšího není), ale když je převedete do češtiny, tak jsou příšerné. Utrpení. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Mile prekvapenie. Trailer vyzeral trochu trapne a hlavne s nie uplne perfektnou tvarou Beasta, ale film ako celok je mily a fajn. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama