Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně přenádherná řemeslná práce dotahující do dokonalosti každou scénu včetně krásných závěrečných titulků. Jenže díky tomu to na mě působilo docela průměrně, je to dokonalé možná až moc a příběh to má klasicky pohádkově jednoduchý, díky čemuž je ta 2hodinová až příliš. Písničky jsou pěkné a naštěstí jich není přehnané množství, byť v hlavě asi moc neutkví. Rozhodně ne třeba tolik, jako o pár let starší Bídníci. Trochu mi tam chyběl nějaký opravdový hudební climax. Emma Watson je ovšem kouzelná jako vždy a Zvíře... well, Zvíře bylo sympatičtější jako zvíře. Jako princ krasoň za moc nestojí. ()

zablaga 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rada Emmu, je nielen krásna a talentovaná herečka ale aj sčítaná a dobrá osoba, nikoho lepšieho si ako Bellu neviem predstaviť. Už než film vyšiel som vedela, že ma nesklame. Moja obľúbená Disneyovka je plná kníh, skutočnej lásky, ktorá premáha sebectvo a životného múdra. Videla som viac spracovaní tohto príbehu a ani jeden sa nepribližoval tomu, čo mám rada na pôvodnej kreslenej rozprávke. To, že sa ju tvorcovia pokúsili zachovať a verne napodobniť ma neskutočne teší. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, zvieralo mi v mnohých scénach hrdlo. Ale škoda je, že len pri spomienke na originál z roku 1991, ktorý pre mňa znamená jeden z vrcholov Disneyho renesancie. Dojímavé a akčné scény boli len pripomienkou nedostižného ,,originálu,, takže emócie vlastne pramenili z nostalgie. Čo sa však nedá uprieť je remeselná práca ( výprava, triky ) a kadencia hollywoodskych megastar ( aj keď väčšinou len hlasovo angažovaným ). Na mieste Belle si samozrejme viem predstaviť herecky zdatnejšie a aj vhodnejšie ( nepleťte si to s výrazom krajšie, pretože Emma je jedným zo zosobnení sex-appelu ) predstaviteľky, ale komercia si žiada tvár, ktorá dotiahne ľudí do kín. Takže, berme ujov, tety, bratov a sestry a vydajme sa na rodinnú pohodovku, ktorú vie dokonale ( momentálne ) iba Myšiakove štúdio. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Původní disney animák jsem neviděl. ANO, JE TO TAK! ŘEKL JSEM TO! Proto jsem neměl s čím porovnávat. Zprvu se mi honilo hlavou, že předělávky animovaných filmů na hrané jsou vcelku zbytečné, pak jsem si ale vzpomněl na hranýho Asterixe Obelixe a mise Kleopatru, což je jeden z nejlepších filmů co jsem viděl, a hned jsem od té myšlenky opustil. Je to hezký, milý, zpívá se tam pěkně (Alan Menken je bůh) a na efekty je to podívaná. A vlastně se mi strašně líbí motiv toho příběhu - že pravá romantická láska pramení z povahy, nikoliv ze vzhledu. Škoda, že ve skutečném světě to takhle nefunguje :( Oba hl. hrdinové samo sebou sympaťáci, Hermiona umí zpívat, čímž se už pomalu stává příliš dokonalou bytostí, což vlastně nevím, jestli se mi líbí, a Zvíře má hlas Kylo Rena ze Star Wars, což bylo hodně cool. Jinak je to ale vlastně dost průměrná pohádka, na kterou budete s úsměvem vzpomínat, ale po pár dnech vám z hlavy vymizí. Ale bavilo mě to. Nejlepší scéna: Pěvecký manifest Gastona v hospodě. Bomba! P.S. Nejdřív jsem si říkal: ,, FUCK THAT mluvící harmapádí!" Ale jakmile bylo odhaleno, jací herci je hrají, hned jsem se jim omluvil. Lepší 3* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak toto je opravdu parádně přetvořená klasika. Vizuálně dech beroucí, příběhově povedené a skvěle herecky obsazené. Toto fantasy se mi hodně líbilo i přes to, že se tu zpívá víc, než bych si před shlédnutím přál. Kupodivu se mi to i líbilo. Efekty jsou špičkové a filmu dodávají krásnou atmosféru. Ve filmu je i spousta vtipných momentů o které se starají roztomilí pomocníci na zámku. Já si film užil a můžu jen doporučit. Za mě 100% :) ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Jedno z největších zklamání dosavadního roku. Výborné obsazení spolu s příběhem dávali velkou naději, že by Disney mohlo natočit něco kvalitativně obdobného Knize džunglí. To se ovšem nestalo. A to to začalo ještě hůř nežli to ve výsledku vypadá. Nezajímavé, zbytečně dlouhé a zbytečně moc pompézních písniček, které celý příběh schazovali nehorázně dolů. Ovšem celkově hudba byla špatná a lehce připomínala jeden ze Shyamalanových filmů. A k tomu ještě pripočtěte ohromně kýčovité triky, které neustále museli ukazovat, kolik peněz do toho studio vložilo. Je až otravné, že je to natočeno zcela nezáživně a bez inovací. A tolik černochů. To už je strašné, to samé bylo již v Artušovi a teď tohle. Za chvíli bude středověk jen o nich. Za mě úplně zbytečný film, kde se však nad tržbama nelze pozastavit. Alespoň, že herecky to svou úroveň zcela jistě udrželo, obzvláště Emma Watson se sem perfektně hodila. Je velká škoda, že z toho nevzešlo něco lepšího, a proto si raději ještě někdy pustím Francouzskou hranou verzi....40%. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se na tuto pohádku těšila. Je tu docela dost písniček, ale žádná hitovka. Světlými body jsou tu muvící předměty a účast Emmy Watson a Kevina Kline. A zvíře má krásnou masku. Ale jinak jsem se dost nudila. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Moc hezky natočené a se zajímavým novým twistem. Emma je nádherná! Jediné, co mi jako vždy vadí a kazí celý dojem, jsou muzikálové části, které mne nutily přeskakovat děj, protože je prostě ze srdce nesnáším. ()

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Všetci to tu zrovnávajú s Popoluškou, tak pôjdem s davom - mne sa Kráska páčila viac ako Popelka. Možno sa na tom podieľa aj fakt, že Krásku mám radšej (ak beriem do úvahy klasické Disney rozprávky). Ale isto vyhralo aj to, že Kráska je muzikál a tie proste milujem. Plus Emma v hlavnej úlohe! Moje srdce od šťastia len tak skákalo. Páčil sa mi ten moment prekvapenia na konci, keď sa predmety začali meniť späť na ľudí (keďže som nepozerala celé herecké obsadenie dopredu) - a zisťujem, že je tam aj Ewan (ako som predpokladala podľa hlasu). A keď už sme na konci, tak pochválim krásne záverečné titulky. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina na pohádku s Emmou Watson a ... byla to pohádka s Emmou. Mou božskou Emmou. A hereckým skvostem (McKellen, Kline, Thompson, Tucci a McGregor) na pozadí. A že byla většina animovaná? No bóže! A že se tam dost zpívalo? No, to tak Disneyovky mají! A že jsem si vlastně "zvíře" zamiloval víc než samotného prince? To tak prostě bývá. A Emma byla boží! A bylo to vtipný. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bylo to od Disneyho, bylo. Dalo se tedy čekat, že se tam bude zpívat, dalo. Ale ke konci to už bylo tak nudně zdlouhavé a oni ne a ne přestat a navíc to stále prošpikovávali dalšími a dalšími kviky (čti: zpěvy), že už to začalo lézt akt na nervy. Princ byl větší frajer jako ten lvíček (čti: zvíře) a i tak byl jaksi unylý a musely ho komandovat svícen a konev. Kde se v Emmě vzala ta láska taky jsi z filmu nevyplynulo. Bylo tam pár dalších nesmyslů, ale nejvíc asi zamrzelo, že zvíře nebylo žádné zvíře. A pak ještě o něco horší skutečnost, že tady byla ta rasová vyváženost tedy sakra nevyvážená a ačkoliv se nepokládám nějakého rasistu, tak ta přemíra afroameričanů v "historicky laděné pohádce z Francie" vyznívala fakt divně, nepřirozeně...weird. chyběl tam ale nějaký asiat, Havajan, americký Indián a nějaký ufon. Zmalovanost postav ke konci byla taky pěkně ... nevkusná. No, nic jiného holt v kině nebylo a venku bylo hnusně. dalo se to, ale znovu fakt už ne. Dost podobné francouzské verzi z 2014. --- PS: Chápu, že české titulky musí spíše odpovídat významu věty než přesnému doslovnému překladu, ale tady mnohdy nesedí slova, která by význam vůbec význam neměnila (chapter nine = třetí díl). ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

No konečně. Tak dlouho jsem se na film těšila, až jsem se na něj zapomněla podívat. Zklamání se nekonalo, jen to na můj vkus nebylo dost kouzelné. Herci se rolí ujali skvěle, hlasy a hudba vynikající a celková atmosféra prostě pohádková. 4* ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Když přimhouřím očko na to, že Emma prostě hrát neumí (naštěstí v pohádce toho hraní není až tolik potřeba) a že vynechali pár písniček (z toho jednu mojí oblíbenou), tak to bylo opravdu povedené. Zpracování je skutečně pohádkové, s drobnými vložkami ohledně hlavních postav, které jim přece jen dávají alespoň trochu reálný nádech. Všichni herci zpívají krásně, takže ničí výkon zážitek neruší. Dvojka Luke Evans a Josh Gad je naprosto nejlepší :-) ()

javak810i 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech jsme se opět dočkali hraného remake další Disneyovské klasiky a jedné z oblíbených pohádek mého dětství - Krásky a zvířete. Stejně jako u předloňské Popelky se i tady dočkáme vhodně zvoleného obsazení, úchvatné výpravy a krásného vizuálního zpracování, které věrně odpovídá své kreslené předloze. V tomhle směru lze filmu máloco vytknout. Ovšem jednu osobní výhradu bych k němu měl - sice vím, že písničky jsou neodmyslitelnou součástí filmových pohádek Disney, ale neřadím se zrovna mezi jejich fanoušky a obzvlášť u Krásky a zvířete mi celkem vadily. 4* ()

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Kráska a zvíře je vším, co nesnášim na značce Disney: velkým naleštěným hovnem bez chuti a bez zápachu a to zvíře vypadalo jako Velkopopovický kozel. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Monumentální pohádka, které podráží nohy až přílišná věrnost originálu včetně úplného kopírování scén z animované verze z roku 1991. Ta špetka originality se nachází pouze v mírném přepracování písní, designu CGI postav a v závěrečném vyvrcholení, vše ostatní je úplně stejné jako u předchůdce. Ne, že by kopírování originálu a pouhá transformace animovaného filmu do hraného byla na škodu, ale v některých pasážích snímek působí zvláštně a ne vždy se tento způsob vyplácí, jako na příklad v romanci hlavních aktérů, která působí příliš strojeně a nuceně. Casting se povedl výborně, díkybohu že jde u nás i originální verze s titulky. Emma Watson je v titulní roli skvělá a i v tanečních a zpívajících sekvencích působí přirozeně. Zvíře v podání Dana Stevense je také velmi povedené a hlavně díky jeho hlasu působí osobitým a ozvláštňujícím dojmem. Luke Evans coby záporák je správně přepálený a často až zahranou, tudíž jeho výstupy patří k těm nejzábavnějším scénám v celém snímku. Ani zbytek osazenstva nijak nezaostává a výběr hlasů jako Ewana McGregora a Iana McKellena pro CGI postavy byly skvělou volbou. Co se týče výpravy a vizuálních efektů, tak si není vůbec nač stěžovat. Velkolepost sálá z každé scény a CGI je na takové úrovni, že je těžko rozeznatelné, co je z části reálný a již úplně vymodelovaný interiér. Hudební doprovod je na standardní úrovni, nijak nevyčnívá ani nevyniká. Nakonec se jedná o lepší pohádku než jsem čekal a v kině je to skvělý vizuální zážitek, jen ta šílená stopáž je na palici. 7/10 ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka obstojné a všechno bylo přímo úžasně barevné! Efekty tetelící se ve svitu slunce, či čehokoliv jiného. Jednotlivé postavičky z nábytku a příborů, hrníčků atd. pěkné a všeobecně milé. Tak proč, sakra do toho musíte vkládat muzikálové prvky?!? Nemám moc muzikály v oblibě, je pravda, že tady zas tak až moc nevadili, ale já to prostě nemám rád. Tak abych to shrnul, bylo to sice fajn vidět, na druhou stranu po pár dnech už si z toho moc nepamatuji... ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Z některých pohádek jsem ještě nevyrostla, ale takováhle směs infantility odrovnala i mě. Zvíře vypadá spíše komicky než hrůzostrašně a ještě vtipněji se chová - jako čtyřletý trucovitý chlapeček. Začarovaný sloužící do podoby mluvícího nábytku (už jen tohle!!!) mají rovněž způsoby dětí z MŠ. Korunu všemu nasadila Kráska. Slavná herečka má podobu průměrné dvacítky a kdejaká komparzistka jí předčí, což se neslučuje s pověstí nejnádhernější, nejoslnivější dívky městečka. Má působit laskavě, ale spíše na vše protivně hudrá: "v těhle šatech nebudu,jíst s tebou nebudu, nech mě být a dej mi pokoj.." V recenzích se psalo něco o vnitřní nezávislosti, rebelství, emancipaci a rovnocennosti, jenže dojem spíše protivnější až skoro namyšlený holky to nesmaže. Má úmyslně nezapadat do maloměšťáckého života, chce cestovat a tohle místo je jí malé, protože "vyniká" ,jenže vybočuje z řady spíše jako outsider.Je druhými znevažovaná a nepochopená,takže proč o ní povrchní Gaston, který chce mít vše nejlepší, tolik usiluje? Ač je někdy její vysmívané podivínství neoprávněné (čte na rozdíl od ostatních knihy, věnuje se tvůrčí práci - výrobě hraček, je vynálezkyní- vynález s pračkou poháněnou oslíkem už je však trochu přes čáru). V tomto muzikálu se mi jediná písnička nelíbila ani nezněla libozvučně, zapamatovatelně. Nevyužitá občasná atmosféra, například zasněžený zámek vypadá slušně, ale má málo prostoru a je nerozvinutá.Navíc mi to místy připadá jako další vykradačka Panny a netvora a nebo některých prvků ze staré franc.verze, nic původního, autentického. Můj favorit zůstává nepřekonatelný: J.Herz , P.Hapka a jejich ponuré hororové prostředí Panny a netvora s Hrubínovskou poezií. - Tenhle film si nechte v USA jako ukázkovej případ kýče. Abych však skončila nějak smířlivěji, tak Alenku v říši divů - 1.díl nebo Popelku ještě beru. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Okay! Špatné to nebylo. Ale trpělo to pár nepříjemnostmi a bohužel to byla hlavně má oblíbena Emma Watson :-) Ve scénách, ve kterých "komunikovala" s věcmi z CGI (skříně, svícny, vlci, prakticky cokoli se pohybovalo a nemělo, nebo by bylo drahé to udělat v reálu) jsem necítil, že by onu věc opravdu "viděla". Koukala někam mimo. A to konstantně. Je to škoda :-) Jinak příběh takový jednoduchý, příjemný, 1/2 toho je prakticky jen zpěv, což vůbec nevadí. Ale moc mi tam prostě to prostředí nesedlo. Animovaná verze má srdce, toto ne, pokuze pěkné efekty. Ale abych jen nekritizoval, spousta věcí se mi tam i líbila :-) Prakticky vše ostatní, co jsem neznímil. Vřelých 65 % ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama