Reklama

Reklama

V hrané adaptaci animované klasiky Kráska a zvíře společnosti Disney, jež je ohromující filmovou oslavou jednoho z nejpopulárnějších příběhů vůbec, velkolepým způsobem ožívají příběh a postavy, které diváci znají a zbožňují. Kráska a zvíře popisuje pozoruhodný příběh Krásky, bystré, krásné a nezávislé mladé dívky, kterou ve svém zámku uvězní děsivé zvíře. Navzdory strachu se spřátelí se zakletým zámeckým služebnictvem a uvědomí si, že se pod obludným zvířecím zevnějškem ukrývá vlídná duše skutečného prince. (Falcon)

(více)

Recenze (675)

epicek 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se abych se v kině nenudil, jelikož nejsem velkej fanda originálu, ale nakonec mě to bavilo víc než jsem čekal. Vizuálně nádherná podívaná, písničky byly fajn ( hlavně Gaston v hospodě a jeho refrén) a herecké obsazení podle mě sedlo tak jak se očekávalo. Na pohádkový sobotní večer v kine s dobrou spolecnosti je to podle mě ideální volba, jelikož sám bych si na to určitě nezašel. The master is not as terrible as he appears! ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě tam štvalo to zpívání, kord když se ti čeští moc neuměli trefit, no a ten princ nebyl vůbec pěkný. Jinak Emmu samozřejmě miluju a když to samé říkala zvířeti, tak mi ukápla slza, protože jsem si představoval jak to říká mně. Moc hezká pohádka a dlouho jsem neviděl tak super 3D efekt jako byla ta sněhová koule. ... MKUH 3D ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Animovanou předlohu neznám, takže nehodnotím, jak moc se převod do live verze povedl. První třetina byla otravná. Lidi ve vesnici zpívali, jak moc je ona divná, pak ona zpívala, jak moc se cítí být divná, pak zpíval nějakej trouba, jak moc se mu líbí, že je divná... . Trochu nuda. Když došlo k interakci krásky a netvora, bylo to podstatně lepší, dokonce i vtip tam byl a paradoxně nejlepší chvilky byly ty s oživlými věcmi. S nimi se pojí i nejlepší okamžik filmu a tím je večeřová scéna včetně písně. To druhou třetinu vynáší do nadprůměru. Ten ovšem končí okamžikem, kdy se vše zvrtne...nebudu spoilerovat...a děj pak dostane spád, který je bohužel neodvratný a tím pádem nepřekvapivý a ...prostě jde o finále, které všichni známe z drtivé většiny pohádek. Skvělý vizuál, CGI a výprava, uchovávají závěr filmu i přes tu předvidatelnost nejhůře v průměru a stále tak přispívá ke zmírnění rozladění, ze začátku příběhu. Pro děti je Beauty and the Beast trošku temnější, ale pro dospělé je to hodně předvídatelné. V součtu je to pak skvostně udělaný film, s velmi profláknutým příběhem. Takových filmů je víc, ale ta síla této kombinace, je až dekadentně přitažlivá. To jak moc je to dobře udělané a jak moc je to provařené jsou jediné dva aspekty, čím vás tato adaptace překvapí. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

Původní Disney kreslený film jsem viděla asi jen dvakrát, ale příběh samozřejmě znám a tenhle film by mě nalákal super obsazením i tak. Těšila jsem se, ale přesto jsem byla příjemně překvapená. Je to pohádka a na nic jiného si to nehraje a to je dobře. Písničky se mi moc líbily a byla jsem překvapena, jak zněly hlasy herců, u kterých jsem nevěděla, že umí zpívat, převážně Emma Watson. Ostatních herců bylo na vedlejší role ale skoro škoda :D Každopádně jsem velmi nadšená, ani chvíli to nestálo, písničky zbytečně neotravovaly, naopak, a dobro vyhrálo :) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Disney vzalo jednu ze svých animovaných klasik a předělala ji do hraného filmu, ve kterém se opravdu hodně zpívá a nepochybuji, že z něj bude kasovní trhák a spoustě malých dětí udělá neskutečnou radost. Já osobně mám, ale s filmem Kráska a zvíře několik menších problémů. Všechno působí až příliš dokonale a uhlazeně. Zároveň zde chybí jakákoliv intence k nějakému novátorství a všechno je hráno opravdu hodně na jistotu. Také zpěv hlavní představitelky Emmy Watson mi přišel až nepřirozeně umělý a pravděpodobně hodně studiově upravený. Vrchní pozlátko má Kráska a zvíře opravdu nádherné, pokud se ale podíváte více zblízka, zjistíte že tu jaksi chybí nějaká duše nebo radost. Já za tím vidím spíše kalkul filmového studia. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nadmíru pompézní, nabubřelé, oslněné vlastními nápady a vpravdě neomezenými možnostmi počítačové animace. Tudíž okázalá forma prakticky pohlcuje maličko infantilní obsah. Proč jen mně milé Zvíře připomíná Velkopopovického kozlíka kříženého s Hellboyem, kterému někdo přišil lví tlapky a nasadil zubní protézu s ostrými tesáky ? I tak je na pohled daleko sympatičtější nežli princ, který se z něho posléze vyklube. Zrovna tak veškeré mluvící předměty ztrácejí mou přízeň v okamžiku, kdy poznávám jejich lidskou podobu. Kromě toho marně přemýšlím, zdali je prezentovaný velkolepý ples multikulturní už povinně či prozatím ještě dobrovolně. Pohádka tak ve výsledku přes veškerý použítý make-up připomíná kočovný cirkus, v němž roli direktora převzali výrazně nalíčení klauni, které jsem nikdy neměla ráda - takže spíš odpuzuje nežli přitahuje ... víc jak 2,5* na misku vah přihodit nemůžu. ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Skvělá ukázka, že méně je někdy více. Film srážejí zbytečné písničky a zbytečné příběhové linky (Jako k čemu byla pro příběh důležitá smrt Belly mamky?). Film je skoro o hodinu delší než ten původní animovaný a přesto se mu povedlo ztratit to původní kouzlo i budování atmosféry. Byla to taková vizuálně pěkná, uspěchaná nuda. Emma Watson nemůže zachránit všechno, ale hezky se na ní kouká, to zas jo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to strasne kycovite a pisnicky me taky nezaujaly, jen zbytecne natahovaly stopaz. Emma Watson fajn, jinak prumer s odrenyma usima. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Okrem vzrušenia z krásnych kostýmov, nie je v tejto Kráske a zvierati veľa nového, čo by mohla ponúknuť. 3/10 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Vánoce na BBC nabídly i novou verzi Beauty and the Beast a docela s chutí jsem se na to podíval. Emma Watson je krásná a tahle role já seděla na míru. Oživlý nábytek byl fajn a zpívání nijak nerušilo. Příjemná pohádka. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

V některých chvílích sice moc digitální a přemrštěné, ale jinak nádherná feel good pohádka s neskutečně dobrým obsazením! Nečekané, 4 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Emma Watson byla vynikající! Krásná pohádka, docela překvapivý závěr, napínavé a chvilkami i strašidelné. Spokojenost! ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Nakonec jsem dojat a mile překvapen. Úžasný rodinný film. Kráska a zvíře je velkolepou pohádkou natáčenou s pečlivostí a řemeslným umem, která je plná krásy, humoru i emocí obsazení, kulis, kostýmů, ohromující hudbou.... zkrátka obrovská nostalgie všechno mi přišlo dokonalé. Emma Watson předvedla výborný výkon. Dana Stevense nenadchne, ani neurazí lepší pohled byl na něj když byl jako zvíře. Luke Evans je dostatečně slizký a zábavný. Excelentní výkon Kevina Klinea. Vedlejší role Ewan McGregor, Ian McKellen a Stanley Tucci. Film vás vtáhne a nepustí a budete na něj myslet ještě dlouho po závěrečných titulkách. Dlouho ale opravdu dlouho jsem neviděl tak krásný, romantický, vtipný film! ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Skutečná romantická tragédie. Vesnická holka chce vztah s někým mimořádným. Po značném úsilí se jí podaří sbalit bizona a ono se ukáže, že jeho blahorodí je ve skutečnosti tak podprůměrné, až to bučí. Oživlý inventář vám po dvou hodinách už pěkně brnká na nervy, protože na rozdíl od našich mluvících spotřebičů, nemá vypínač, Emma je křečovitá a můj pocit z filmu nejlíp charakterizuje vrcholná taneční scéna ve zlatých šatech. Na plakátu působí půvabně a romanticky, ale na plátně je strnulá a nucená. Úhledné tři a zklamání navrch. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Moc divadelní méně filmové... Jsem rád že stále existuje pevná hranice mezi animákem a filmem a že se snad do budoucna žádného podobného filmoanime mutanta nedočkáme. +Ten otřesný dabing Zvířete. Vizuál, Satir... postavy ROZHODNĚ NE! to je tak asi všechno. Nesnáším muzikály +velmy nudná tragedie... závěrečné střetnutí jsem nepochopil vůbec, parodie na Piráty? O finálním rozuzlení ani nemluvim.. tam by dostal cukrovku i kůrovec! 35% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Možná jsem k tomu filmu zbytečně krutý, ale ty písničky bych z toho vypustil úplně. Ve svém životě jsem jako první verzi tohoto příběhu viděl film Panna a netvor Juraje Herze. Nic lepšího už určitě nebude a Disney je ve srovnání s touto klasikou zbytečná ztráta času. 50% ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Na další ztvárnění této pohádky jsem se tak úplně netěšil, ale bylo to nakonec milé překvapení. Nehledě na to že na vizuální stránku velice hezky kouká, je tu dobže zvládnutá humorná stránka a casting, který se mi úplně na papíře nelíbil, tak na obrazovce se mi zalíbil. ( 22.9.17/MAC ) ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je Popelka krev a mlíko a kde i přichcíplá Nasťa, válcovaná od začátku do konce životnou Marfuškou, projeví trochu života, nabízí kráska Bella jen pomalé kýčovité umírání. Jako chápu, že pro prince, který čeká už "tisíc" let, je ta rychlost OK a určitě si ji užívá, ale pro diváka je to prostě KO. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Ne ne ne a NE!!! Prostě nemůžou, opakuji, nemůžou(!!!) být ve staré Francii černoši. Jděte s korekností už do prdele, celý holy-úd. Ještě beru nějakého žebráka, co připlul na lodi z jiných krajů, ale mezi šlechtou? Oni NEVIDÍ, jak idiotsky vypadá černoch navlečený v barokních šatech? Je to úplně stejné, jako kdyby v nějakém filmu třeba Columbus připlul na pevninu, kde by byl nějaký kmen v džungli a mezi černochy tam byl bílý šaman, ale ne stylem, že by to byl trosečník, ze kterého by oni toho šamana udělali, ale vážně myšlený bílý šaman rodilý mezi černochama se všemi těmi kmenovými ozdobami. Nasrat. Písničky samozřejmě opruz a Watson jako kráska určitě ne. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Lví král láme rekordy

Lví král láme rekordy

22.07.2019

Studio Disney má za sebou pohádkový víkend. Nejdřív se Avengers: Endgame vyhouplo před Avatara a stalo se tak oficiálně nejvýdělečnějším filmem všech dob, následně šéf Marvelu Kevin Feige oznámil… (více)

Mulan nabírá obsazení

Mulan nabírá obsazení

16.04.2018

Asi vám neuniklo, že jde do kin jedna hraná disneyovka za druhou. V posledních letech se slavil úspěch s Popelkou, Knihou džunglí nebo Kráskou a zvířetem a příští rok dostaneme Dumba, Aladina a Lvího… (více)

Reklama

Reklama