Reklama

Reklama

Mythica: Hledání hrdinů

  • USA Mythica: A Quest for Heroes (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dívka jménem Marek je otrokyní, která se potají učí kouzelnickému umění. Jednoho dne jí osud nabídne šanci, která se jen tak neodmítá. Marek utíká z otroctví a dává dohromady družinu hrdinů. Ta vyráží na pomoc kněžkám uneseným krvežíznivými Orky... Marek je otrokyně, která se potají učí kouzelnicí. Jednoho dne ji pán pošle do města, kde jí skutečný kouzelník poradí, kam se má vydat, aby se kouzelnicí stala. Toho večera se vrací pozdě domů a poprvé se setká s Thanem, který pracuje u hlídky a zastane se jí. Marek se setká i s Dagenem, který je zloděj a okrade ji o peníze. Marek je při návratu chycena hlídkou a její pán ji pak zbije. Marek ho ale kouzlem zabije a musí z vesnice utéct. Marek pána zabila pomocí černé magie, jen o tom nic moc neví. Hledá v hostinci, kam ji poslal kouzelník, nějaké dobrodružství, ale nikdo ji nechce. Pak se objeví Teela, která nabízí za záchranu své sestry 200 stříbrných. Marek na nabídku kývne a vezme k sobě Thanea i Dagena...
Skupina vystopuje Orky, kteří by měli držet Teelinu sestru, ale Caeryn v jejich táboře není. I tak dojde k bitvě a skupina jen tak tak uteče. Dagen skupinu opustí, protože se naštve na Teelu, že nezmínila, že by Caeryn mohl držet obr. Trojice pokračuje v pátrání bez Dagena, ale Thane a Teela jsou nakonec obrem zajati. Marek se podaří osvobodit Dagena, kterého zajali Orkové. Dvojice pak vypátrá doupě obra a tam najdou Thanea, Teelu a Caeryn. Skupina musí bojovat s obrem i obřími pavouky... (TV Prima)

(více)

Recenze (56)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film bych mohl být hrozně zlý a psát o něm spoustu nepěkných věcí, doplněných humory o tom, že lepší bylo strkat si do uší hladová mláďata užovek, ale... On si to tenhle film popravdě moc nezaslouží, ano, je extrémně klišovitý, s velmi špatným cgi a hrozně přihlouplým dějem, jenže tenhle film nechce být nic jiného a každý, kdo někdy hrál Dračí doupě, nebo hodiny a hodiny seděl u RPGček, kde si sám budoval svoji družinu hrdinů jasně pozná, odkud vítr fouká a ještě předtím, než jsem si to ověřil, my bylo jasné, že tohle vzniklo pomocí komunitního financování. I rozložení postav odpovídá, kouzelnice, zloděj, válečník, kněžka-healerka (dokonce to dojde i tak daleko, že válečník neustále potřebuje léčení, přičemž jsem zavzpomínal na pár pokusů s hraním dungeonovek (o=´). Takže ano, jakožro film od profi produkce je to hrůzné, ale jako amateřina to vlastně celkem ujde, čili průměr, o jednu hvězdu snížený za to, že scénář finance nepotřebuje a ten měl být mnohem lepší a mnohem lépe klouzat po mrzkém bakšiši. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s obdobnými výplody z pera mistra Bolla si Mythica vede docela dobře. I když film trpí tradičními neduhy nízkorozpočtových výpravných fantasy a často se člověk neubrání smíchu, najde se tu pár dobrých věcí, jako jsou třeba hezké herečky, ne úplně dřevění herci, pěkné reálie, kostýmy a dokonce i vcelku povedená CGI pavlčí potvora. Jen je škoda, že místo peněz na několik málo štěků Kevina Sorba si madam Black nenajala někoho, kdo by dokázal nasnímat těch pár bitek, které tu byly. Každopádně když jsem si prolétl režisérčinu filmografii, čekal jsem megaprůšvih, ale nakonec to dopadlo k mé relativní spokojenosti a snad se podívám i na druhý díl. 50% ()

Grran 

všechny recenze uživatele

Inu Béčko, ale kdyby mělo víc peněz předčí mnohé Áčka v této kategorii D&D, která nejsou bohužel celkově moc povedená. Hudba se k filmu hodí, má to jistý vtip a kdyby nebylo scén, které film nadstavují asi stejně kvalitně, jako je nastavená bramborová kaše ve školní jídelně, má to i spád. Jen mohli tvůrci přeci jen se trochu zamyslet a nestřídat do očí bijící zimní scény kombinující v druhém záběru prostředek léta.. Nakonec to ovšem nebylo špatné a mám neurčitý pocit, že jednu z hlavních postav, ironicky kněžku, ztvárnila nějaká pornoherečka, nebo aspoň tak vypadá a popravdě bych se produktu s touto slečnou nebránil... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Spíše než o plnohodnotný film je Mythica pokusem několika cosplayových nadšenců natočit fantasy dobrodružství (což se jim za pomocí kickstarteru dokonce i podařilo). Dějově je to primitivní, efekty jsou vzhledem k rozpočtu mizerné, herecké výkony dost slabé, ale je z toho cítit nadšení pro věc. Poctivé kostýmy, moc pěkné lokace (proč se ale film po většinu stopáže odehrává v noci?) a slušné nasnímání, byť přes to všechno je z toho cítit amatérismus na všechny strany. Škoda, že Kevin Sorbo se tam mihne jen na pár minut. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem katastrofu, ale nakonec se z toho vyklubalo příjemné překvapení. Tak asi na úrovní nejlepších tolkienovských fan filmů.. Kevin Sorbo je zde něco jako Gandalf (jak to sám ohodnotil), i když je to jen cameo, potěšilo.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak dalo se čekat, že tohle nebude nic moc a také to nic moc není, ale tvůrci se celkem nadšeně snažili splnit nároky fantasy, jsou zde nějaké hrozné triky, je zde cesta, je zde skupina, které se možná dá i celkem fandit. Jo, já jsem nečekal nic velkého a to jsem nedostal, takže alespoň tě 40 %, to mi k tomu docela sedí. ()

tatanapope 

všechny recenze uživatele

I když to po grafické stránce nebylo nic moc a fakt , že se to celé točilo kolem najívní holky , co chce umět čarovat mě taky moc nebral , ale musím přiznat , že ač se to zdálo do jisté míry jako sračka pro puberťáky , tak to mělo velmi chytlavý děj :O , člověku se u toho nechtělo spát ani utéct z pokoje a dokázalo si to udržet mou pozornost , a to na tolik , že uvažuju , že bych se koukla i na druhý díl , tak že průměr *** si to zaslouží . ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

V časoch, keď boli mladí režiséri malicherní a zoslali na divákov filmy utrpenia, len jeden film sa im dokázal vzoprieť .... ale tento to veru nie je. Ako vždy orientačný beh lesom, poskladané kostýmy, digitálne efekty každého druhu, veľmi zlé súboje. Jedine na maskách si dali záležať. A aj tie ženy tam boli veľmi pekné. Najlepšie na tom ale je, že vy už túžobne očakávate koniec, nebojím sa povedať priam až happyend a ono si to pripraví pôdu pre dvojku. Ach. 1 z 5 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Když si to tak vezmeme... Kolik filmů s takovou tou ryzí tématikou dračáku vlastně vychází? Téměř žádné a proto jsem dal šanci Mythice. Není třeba chodit okolo horké kaše - ten film je klasický levný. Špatně natočený, zahraný, a hlavní zápletka o záchraně kněžky je dost plytká. Na druhou stranu má hodně daleko od zvěrstev Asylumu. Úhlavní skupina, kterou tvoří bojovník, zloděj, kněžka a úhlavní nekromancerka (v dabingu špatně jako „nekroromantička“), je na chudé poměry filmu docela sympatická, děj se zbytečně netáhne a člověka vezme i do hor, nebo lesů. Kostýmy nejsou úplně k zahození a CGI efekty, byť se vším ruku v ruce levné, jsem viděl už mnohem horší (obr byl prkennej, ale ušel). Zbytek jak říkám - levný, nepropracovaný, ale snažící se naservírovat děj, který jako by z oka vypadl nějakému tomu chvilkovému sezení s figurkami, kostkou a vypravěčem. Ve srovnání s Dračím doupětem (ano, myslím tu nechvalně známou filmovou adaptaci, kterou mám rád), je to brak, ale pořád... Mohlo být hůř. Osobně jsem zvědav, jestli se další díly někam technicky posunou, nebo se celá série ponese v tom, v čem první díl. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

S podobnými poloamatérskými projekty se to má tak. Parta slušných herců si velice pravděpodobně jako svůj žánr nevybere fantasy a parta fantasy nadšenců pravděpodobně nebude vynikat v herectví. I Mythica se potýká s tímhle handicapem. Dlužno dodat, že zdaleka největší superstar filmu, Kevin Sorbo, svým výkone bez problémů zapadl do průměru. Dojem nezachránila a výprava, ani scénář. Především na příběh jsem se spoléhal, protože ze zúčastněných čiší nadšení pro věc a nejspíš toho mají dost načteného. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Omezení levné ("kickstarterové") amatérské produkce jsou na vzhledu, rozsáhlosti i filmovém řemeslu jasně patrná, ovšem nedá se jimi omluvit vše, například klišovitý a plytký fantasy příběh (postavy, svět). Na druhou stranu se zúčastnění "cosplayeři" snaží a hlavní čtveřice, zejména tedy její ženská polovice, dobře vypadá, celý fandovský projekt tak působí přinejmenším nadšeně a sympaticky – objektivně na hezké 2 hvězdičky. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Kdyby mně někdo ještě před dvěma dny řekl, že budu víc nadšená z fantasy filmu s rozpočtem sto tisíc dolarů než ze sedmé epizody Star Wars, tak bych se mu vysmála. Ale stalo se. Film měl hodně chyb ať už od poměrně primitivního scénáře až po občas ujeté dialogy, ale já se pobavila a to je přesně to, co od filmu čekám. Super bylo jak healerka neustále léčila tanka :) Teď vůbec nelituju těch dvou hodin, které jsem strávila tím, že jsem v žebříčcích hledala filmy až na samém dně. Už mnohokrát jsem se přesvědčila, že hodnocení ČSFD nemůžu brát v potaz. Hurá na další díl :) Úplně jsem zapomněla zmínit Sorbouše, tak za mě super, sice se tam neohřál víc jak pět minut (tak malý rozpočet je i na Sorbouše moc), ale zahrál dobře. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Milé prekvapenie. Sprvoti som na to síce poškuľoval len tak, tak na pol oka, ale asi po pol hodine som si k tomu poctivo sadol "na obe oči". A to sa mi nestáva často, aby ma niečo odlákalo od plného pohárika. A neľutujem toho. Efekty "vďaka" hlbokým vreckám síce okaté, ale na moje prekvapenie použité vkusne. Čo ma však naozaj chytilo, boli kostýmy. Tie sa naozaj podarili. Nič prevratné sa síce nedeje, ale oceňujem, že sa to ani na nič prevratné hrať nechce. Zmes dobrodruhov je taká všehochuť, ale to je práve ono, čo mám na fantazy rád. Chvíľami som mal pocit ako pri hraní Skyrimu s niekoľkými postavami naraz. Na pokračovanie (ak budem mať príležitosť) si určite v kalendári vyznačím červené "iks". ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Noo, nebylo to tak hrozné,... ne bylo, ale já jsem v podstatě masochista a tak snesu skoro všechno. Ne vážně. Film je jak vystřižený z osmdesátek ve stylu Red Sonja atd. Jen ještě blbější scénář a vtipných momentů pomáluí. A taky je zbytečně dlouhý, ale úplná srač.. to taky není. Vše už tu bylo a vícemeně ve stejné kvalitě. Protože jsem hodná holka a chvílemi si dílko i udrřelo moji skoro plnou pozornost, a zdejší intoušové tu tu posílají zcela zbytečně ke dnu,dávám nadhodnocené tři hvězdy. Jsem hold dobrák. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Sice to má prachbídné triky, příšerné masky a příběh z propisky nudícího se středoškoláka hrajícího počítačové hry, ale krásná a slušně hrající Melanie Stone společně s příjemným hudebním podkresem z toho dělají vcelku koukatelné Béčko. Těšil jsem se na Kevina Sorba, ale měl tam jen jednu krátkou scénku. Musím říct, že je to škoda, protože jeho postava mohla dostat více prostoru. Možná v pokračování, které by snad mělo být? ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Klidně mě ukamenujte, ale mně se to líbilo a bavilo víc než super fantasy všech dob mistra pana Petera Jacksona Hobit: Bitva pěti armád, které mělo asi 1 000 000 krát větší rozpočet. Sice chudé, ale o to zábavnější. A ty ženský ... hmm. To v bitvě pěti armád byla jen jedna hezká Evangeline Lily - no pane Jackson, prachy nejsou všechno !!! Invence a srdce ... to je třeba. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Parta nadšenců dostala na svůj LARP na pár minut Kevina Sorba, tak to natočili, přihodili trochu CGI a generické orchestrální hudby, a vznikla Mythica :-) Příběh víceméně nulový, jak to tak u D&D bývá, ale nejde neocenit nadšení pro fantasy: Ras a povolání tu potkáte tolik, že by se tu leckterá větší franšíza mohla učit. Vzhledem k rozpočtu se ale všechny maskované či digitální potvory objeví jen na chvíli, takže ve finále je to zase jen příběh o partičce bělochů, škoda :-) Navíc se většina děje odehrává v noci, takže za své bere i ta pěkná fantasy barevnost. Hádám ale, že po předchozích výkonech tvůrkyně je zdejších 43 % slušným a odpovídajícím výsledkem :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, vzniká nám tu další fantasy série na poli levnosti, stupidity a nejasných myšlenek. Už ten podivně ukončený dramatický začátek dává jasně najevo, že to nebude nijak valné. Ohromný řvoucí (jak také jinak) obr praští vší silou jakousi dívku, která se z toho ihned sebere jakoby ji povalil lehký vánek. Účast Kevina Sorba nepřekvapuje. Děj je podivný a velmi často jakoby osekaný, což znamená, že plynulost žádná a mnohá logičnost přirozeně v tahu. Pro televizní vysílání na zaplnění vysílacího času tento výtvor může posloužit (a proto asi vznikají další díly), ale filmový zážitek tohle nemá sebemenší šanci navodit. ()

Reklama

Reklama