Reklama

Reklama

Léto k nepřežití: První den v táboře

(seriál)
  • USA Wet Hot American Summer: First Day of Camp
Trailer 2
USA, 2015, 3 h 54 min (Minutáž: 28–30 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Paul RuddJason SchwartzmanAmy PoehlerBradley CooperJaneane Garofalo a spoustu dalších hrdinů se vrací v seriálu od tvůrčí společnosti Netflix, který vychází z 15 let staré břitké komedie Léto k nepřežití (2001) o strádání sexuálně náruživého mladíka, který musí tři týdny koitálně abstinovat, protože je táborovým vedoucím a musí jít svým pubertálním svěřencům příkladem. Osm nových epizod nám přiblíží život táborníků a jejich dozoru v roce 1981, takže ještě před dějem původního snímku. (geklon)

(více)

Recenze (26)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo předpokládat, je seriál ještě o něco šílenější než film, ale zároveň mi připadá dramaturgicky trochu uhlazenější. Jistě, pořád to vypadá jako sbírka skečů ze SNL, ale má to přece jen kompaktnější příběh. Pokud na seriál bude koukat divák bez znalosti filmu, absolutně se nebude chytat na ty tuny narážek, které seriál dělají tolik zábavným. Herecká sestava je prostě kouzelná. Pokud ve filmu byli všichni ti třicátníci v rolích teenagerů k popukání, v tomhle prequelu už jsou z nich čtyřicátníci, takže je to logicky absurdní až běda a o to více legrační. Navíc doplnění původních postav těmi novými, které jsou neméně hvězdně obsazeny, tomu dodává šťávu. Kdo by třeba čekal, že se tu objeví hned pět herců z Mad Men v čele s Jonem Hammem a Johnem Slatterym. Ale dávají si to parádně. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu proti proudu... za mě rozhodně slabší jak původní film. První 2-3 epizody jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, někde v polovině si uvědomil, jak to do sebe nádherně zapadá a ke konci se jen zeširoka usmíval. Hroznej bizár, který bez znalosti filmu musí každýmu připadat jak totální odpad. Je super, že seriálu nechybí sebereflexe a podobná nálož originálních nápadů, jako u předchůdce... ale stejně tomu chybělo "to něco", co udělalo z prvního filmu menší kult. Mimochodem - má to fantastické otvíráky (ta hudba!) a Chris Pine si to dával! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nestačím zírat, jak pozitivně očividně celé osazenstvo vzpomíná na natáčení původní filmu, protože si jinak nedokážu vysvětlit, že se plných 14 let po jeho premiéře komplet vrátilo na plac Camp Firewood. Ještě větší respekt si pak zaslouží i ti, kteří při natáčení původního filmu byli neznámými přihrávači a teď jsou nefalšovanými hollywoodskými hvězdami. Navíc se nejedná o žádný čestný štěk, ale v případě Elizabeth Banks a Bradleyho Coopera o plnohodnotné role a v případě Paula Rudda snad i part nejhlavnější. Zlodějem scén zůstává i nadále Chris Meloni, na jehož postavě je nejvíc znát, v čem tkví největší síla Prvního dne tábora. Jde o ty nenápadné pointy, které skrz nejnemožnější situace musí posunout děj až tam, kde si ho pamatujeme z původního filmu. Činí tak někdy už za hranou parodie nebo přijatelného vkusu, ale za ty nostalgické chvíle s parádním soundtrackem to stojí od začátku do konce. Film byl o něco silnější i sevřenější a třeba Lake Bell nebo Jon Hamm mi sem vůbec nepasují, ale za ono klukovské nadšení, které z každého praštěného dialogu sálá, si i seriál nadprůměrné hodnocení rozhodně zaslouží. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

First Day of Camp je opravdu zvláštní seriál, jenž bych rozhodně nedoporučil všem. Velmi snadno si dokáže představit lidi, co tuto do extrémů dovedenou zábavu vůbec nepoberou, a vlastně se jim ani nebudu divit. Novinka od Netflixu totiž rozhodně není bez chyb. Vtipné pasáže se zde střídají s těmi méně povedenými a některé zápletky by se daly klidně vyřadit. Jenže jakmile se vám tenhle styl dostane alespoň malinko pod kůži, už se prostě nedá odolat. Ta snaha být každým coulem svý a přijít s co největším počtem nápaditých scének, se prostě musí ocenit. Obzvláště, když je díky uvolněnému obsazení servírováno v tak odpočinkovém balení. Ať už tedy bude patřit do té spokojené či nechápající skupiny, Wet Hot American Summer rozhodně stojí za zkoušku. Jen to nezabalte hned po křečovitém úvodu. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky původního filmu povinnost, ostatní diváci budou nejspíš nechápavě sledovat, co se to na obrazovce děje. První polovina seriálu byla až nečekaně civilní, ale poté se dostavila ta pravá "Showalter-Wainovská" ujetost, která až do konce nesundala nohu z plynu. Samozřejmě je nutné ocenit, že se tvůrcům podařilo sehnat prakticky kompletní obsazení z původního filmu a že i ty největší hvězdy (Rudd, Cooper, Banks) hrají v seriálu výraznou roli. Solidní čtyři hvězdy, ale podobně jako u filmu si umím představit, že hodnocení WHAS: FDoC klesne do modrých čísel. Tento druh humoru je dost specifický... ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tušim, že tohle bude jeden z těch případů, kdy se za fráze typu "ocení/pochopí jen ti, co sledovali/viděli XY" schovává docela obyčejně mizernej humor. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní druh humoru asi nesedne každému, ale když se nenecháte otrávit záměrnou trapností některých... mno, vlastně většiny scén, dočkáte se i opravdových komediálních perel. Super obsazení, které ocení fandové původního filmu, SNL i Mad Men, má sice poněkud potíž pořád vypadat jako teenageři, ale o to je to absurdnější a vtipnější. Ale ani u těch nejlepších scén nevybuchnete smíchy, spíš zůstanete zírat s otevřenou hubou, co se to kurva zrovna stalo... 4/5 ()

Lokutus odpad!

všechny recenze uživatele

křečovitě nevtipná směs nesouvisejících scének a epizodek naprosto vo hovně. Od takovýho obsazení bych teda čekal víc než takovouhle břečku. ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Wet Hot American Summer je najvtipnejší v momentoch, kedy si nerobí žarty z teenagerov, ale v tých, v ktorých žartuje na margo ZOBRAZOVANIA teenagerov a princípov filmového rozprávania. Akí ostávame krásne naivní, keď ide oň! ;) ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Tento počin opravdu ocení nejen (ale především) fanoušci pořadu Saturday Night Live. Ne jen, že se zde objeví staří i mladí známí z pořadu SNL, ale především kvůli samotnému ději, který je opravdu... jiný. Ze začátku se to ještě jakžtakž drží na uzdě ovšem od třetí epizody se to rozjede na plné pecky, a člověk neví jistě jestli se smát nebo si zakrýt oči a dělat, že to neviděl. Ovšem kouzlo toho všeho je v oné naivitě, zpracování a jisté síle, že tu aktuální epizodu prostě divák dojede do konce a ještě bude mít chuť na další a další epizody. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně film jsem neznal, alespoň ne do té doby než se o tenhle projekt začal zajímat Netflix. Pravdou je, že pokud se vám nelíbil film, tak je zbytečné se do seriálu pouštět. A to i navzdory skvělému obsazení. Na hercích je vidět, že je to natáčení bavilo a skvěle si ho užili a na nás, divácích je, abychom přijali jejich styl a humor. Protože ten je rozhodně originální a řekl bych i nenapodobitelný. Absurdita, ujetost, přehnanost a trapnost nezná hranic. Byla zajímavé sledovat, jak se postavy dostanou tam, kde jsou ve filmu, protože ten se dějově odehrává až po seriálu. Přesto všechno zapadne a dává smysl. Já jsem se bavil a rád se do kempu Firewood ještě znovu podívám, ale věřím, že tenhle humor nesedne každému. Tomu množství hvězd se podařilo vytvořit něco jedinečně zábavného. Navíc má seriál skvělý soundtrack, písničky jako Higher & Higher nebo "úvodní" Jane rozhodně obohatí můj playlist. "And you can rejuvenate this place with a new energy. So much so that by the end of August, everyone will feel like they're 15 years younger." ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

No tak asi jo. Je sice divné že staří kluci a holky, řada z nich i dost obtloustlá, skáčou po táboře a předstírají 17 let věku,  ale budiž. Vlastně je to docela sranda. Scénář je asi kompaktnější než u starého celovečeráku. 70% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto ujetý seriál(minisérie). Kdo, viděl film tak pochopí proč, kdo neviděl film a má rád hodně ujeté záležitosti, tak bude na nejvýš spokojeny. Seriál má ještě šílenější situace, než film a občas je těžké rozpoznat co je myšleno jako vtip nebo nějaká sofistikovaná narážka. Hodně záleží na tom jaký typ humoru máte rádi a co všechno jste ochotný skousnout. Obsazení je opět skvělé a je vidět, že herci se na toto natáčení moc těšili. A to ať už jde o navrátilce Banks, Cooper, Meloni, Rudd, Poehler atd. Nebo o nové tváře, kteří se objeví kvůli pár minutám, které rozhodně stojí zato Wiig, Hamm, Schwartzman, Cera nebo Pine. Je tu spoustu hvězd, ale žádná si nekrade prostor jen pro sebe a své jméno. Není to seriál pro všechny, ale kdo si k němu najde cestu, tak rozhodně nebude zklamaný. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Ten Netflix ma raz prisámbohu zabije. Už len samotný koncept, 30+ herci hrajúci 16-19 ročných supervízorov v detskom letnom tábore, je ujetý. Aj napriek niektorým veľmi suchým pasážam je seriál viac než zábavný. Seriálový upgrade filmového predchodcu vyšiel na jedničku. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Čtyřicátníci hrají puberťáky. Jak by něco takového mohlo být nudné? Naprosto odlišný druh humoru, který si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět - nic mezi tím. Já se přikláním k první možnosti a všech 8 dílů mě dokonale pobavilo. Někdy mě až překvapovala více než skvělá návaznost na film. Za mě super, chtělo by to víc takových šíleností. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Comeback roku. Obzvlášť faktom, že to dokonalo predchádza všetkým motívom z pôvodného filmu no ide to aj svojou cestou dní predošlých. Síce som počas sledovania pár krát zabudol, že všetkým má byť pod 20 ale aj to je vlastne obdivuhodné. A hlavne je to najbizarnejšia komédia široko ďaleko a to fakt že moc bizarná. Chcel by som aj third day of camp, ale ako samostatný nostalgický prológ je to na jednotku. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Seriálový prequel kultovní a u nás nepříliš známé komedie svojí šíleností a svérázným humorem poctivě navazuje na filmového předchůdce a servíruje nám trošku nevyrovnaný, ale stále velmi zábavný pohled na seznámení ústředních postav. Jak je u tvůrců zvykem, mnohdy se nebudete stačit divit, s čím vším přišli a jak i sebedivnější nápady dokáží přirozeně zapracovat do děje. Wet Hot American Summer rozhodně není pro každého, ale pokud máte rádi ujetý humor, či jste fanoušky původního filmu, pak nemůžete s tímto kouskem šlápnout vedle. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Když prý točili Přátelé, nad scenáristy postávali producenti, kteří jim je hned po dopsání brali z ruky a ptali se: "Je to vtipné? Je tohle vtipné?" a chtěli po nich stovky přepsání a úprav. A přesně tohle by potřeboval i tenhle seriál. Postavy jsou celkem ok - i když samozřejmě přehnané, ale to mi nevadí, větší problém je, že to rozhodně není vtipné. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Přestože se jedná o prequel, seriál silně "navazuje" na film a nevidět film, dám seriálu asi tak 2 hvězdy. V seriálu se uplatňuje stejný typ humoru, vyprávění, kamery, ujetosti i přehnanosti. Vlastně přehnané je to možná ještě víc, protože nyní 16leté hrají čtyřicátníci, na kterých to je často opravdu hodně vidět. Plus za postavy, které byly nové, plus i za to, jak dokázali vytvořit tento příběh před původním příběhem tak, že to naprosto dává smysl. Tohle je přesně příklad toho, jak udělat kvalitní pokračování "po 20 letech". ()

Reklama

Reklama