Reklama

Reklama

Léto k nepřežití: První den v táboře

(seriál)
  • USA Wet Hot American Summer: First Day of Camp
Trailer 2
USA, 2015, 3 h 54 min (Minutáž: 28–30 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Paul RuddJason SchwartzmanAmy PoehlerBradley CooperJaneane Garofalo a spoustu dalších hrdinů se vrací v seriálu od tvůrčí společnosti Netflix, který vychází z 15 let staré břitké komedie Léto k nepřežití (2001) o strádání sexuálně náruživého mladíka, který musí tři týdny koitálně abstinovat, protože je táborovým vedoucím a musí jít svým pubertálním svěřencům příkladem. Osm nových epizod nám přiblíží život táborníků a jejich dozoru v roce 1981, takže ještě před dějem původního snímku. (geklon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (26)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Jak se dalo předpokládat, je seriál ještě o něco šílenější než film, ale zároveň mi připadá dramaturgicky trochu uhlazenější. Jistě, pořád to vypadá jako sbírka skečů ze SNL, ale má to přece jen kompaktnější příběh. Pokud na seriál bude koukat divák bez znalosti filmu, absolutně se nebude chytat na ty tuny narážek, které seriál dělají tolik zábavným. Herecká sestava je prostě kouzelná. Pokud ve filmu byli všichni ti třicátníci v rolích teenagerů k popukání, v tomhle prequelu už jsou z nich čtyřicátníci, takže je to logicky absurdní až běda a o to více legrační. Navíc doplnění původních postav těmi novými, které jsou neméně hvězdně obsazeny, tomu dodává šťávu. Kdo by třeba čekal, že se tu objeví hned pět herců z Mad Men v čele s Jonem Hammem a Johnem Slatterym. Ale dávají si to parádně. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Čtyřicátníci hrají puberťáky. Jak by něco takového mohlo být nudné? Naprosto odlišný druh humoru, který si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět - nic mezi tím. Já se přikláním k první možnosti a všech 8 dílů mě dokonale pobavilo. Někdy mě až překvapovala více než skvělá návaznost na film. Za mě super, chtělo by to víc takových šíleností. ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu proti proudu... za mě rozhodně slabší jak původní film. První 2-3 epizody jsem jen nevěřícně kroutil hlavou, někde v polovině si uvědomil, jak to do sebe nádherně zapadá a ke konci se jen zeširoka usmíval. Hroznej bizár, který bez znalosti filmu musí každýmu připadat jak totální odpad. Je super, že seriálu nechybí sebereflexe a podobná nálož originálních nápadů, jako u předchůdce... ale stejně tomu chybělo "to něco", co udělalo z prvního filmu menší kult. Mimochodem - má to fantastické otvíráky (ta hudba!) a Chris Pine si to dával! ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Upřímně film jsem neznal, alespoň ne do té doby než se o tenhle projekt začal zajímat Netflix. Pravdou je, že pokud se vám nelíbil film, tak je zbytečné se do seriálu pouštět. A to i navzdory skvělému obsazení. Na hercích je vidět, že je to natáčení bavilo a skvěle si ho užili a na nás, divácích je, abychom přijali jejich styl a humor. Protože ten je rozhodně originální a řekl bych i nenapodobitelný. Absurdita, ujetost, přehnanost a trapnost nezná hranic. Byla zajímavé sledovat, jak se postavy dostanou tam, kde jsou ve filmu, protože ten se dějově odehrává až po seriálu. Přesto všechno zapadne a dává smysl. Já jsem se bavil a rád se do kempu Firewood ještě znovu podívám, ale věřím, že tenhle humor nesedne každému. Tomu množství hvězd se podařilo vytvořit něco jedinečně zábavného. Navíc má seriál skvělý soundtrack, písničky jako Higher & Higher nebo "úvodní" Jane rozhodně obohatí můj playlist. "And you can rejuvenate this place with a new energy. So much so that by the end of August, everyone will feel like they're 15 years younger." ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

First Day of Camp je opravdu zvláštní seriál, jenž bych rozhodně nedoporučil všem. Velmi snadno si dokáže představit lidi, co tuto do extrémů dovedenou zábavu vůbec nepoberou, a vlastně se jim ani nebudu divit. Novinka od Netflixu totiž rozhodně není bez chyb. Vtipné pasáže se zde střídají s těmi méně povedenými a některé zápletky by se daly klidně vyřadit. Jenže jakmile se vám tenhle styl dostane alespoň malinko pod kůži, už se prostě nedá odolat. Ta snaha být každým coulem svý a přijít s co největším počtem nápaditých scének, se prostě musí ocenit. Obzvláště, když je díky uvolněnému obsazení servírováno v tak odpočinkovém balení. Ať už tedy bude patřit do té spokojené či nechápající skupiny, Wet Hot American Summer rozhodně stojí za zkoušku. Jen to nezabalte hned po křečovitém úvodu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • V roce 2014 oznámil Netflix, že natočí tuto mini-sérii k filmu Wet Hot American Summer (2001), ovšem na rozdíl od sequelu, že půjde o prequel se skoro stejným obsazením. A ačkoliv herci už zestárli, i přesto v této mini-sérii hrají své mladší verze než v původním filmu. O natočení seriálu režisér a scenárista David Wain usiloval dlouhá léta. (Patw)

Reklama

Reklama