Reklama

Reklama

Miliardy - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, 2016, 11 h 22 min (Minutáž: 54–59 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney, Glenn Fleshler, Stephen Kunken (více)
(další profese)

Epizody(12)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (15)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahák seriálu je jasný, mocenský boj dvou gigantů, kteří mají neomezené prostředky aby se zničili navzájem. Přidejme k tomu business prostředí a máme zde seriál inspirující se u Margin Call, Wall street apod. Celé to funguje tak, jak má, Giamatti jako vždy skvělý, Lewise moc nemusím, ale rozhodně mě neobtěžuje. Seriál bohužel pokulhává na tom, že je to seriál plánovaný na více sérií a snaží se zaujmout i běžného, nijak vyhraněného diváka. Do dramatu plného investic,hedge fondů a akcií tedy zbytečně přidává postavy a vztahy, které vytvářejí atmosféru rodinného dramatu, aby i ti koho nebaví peníze, měli na co koukat. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče kladných stránek, ani nevím, kde začít. Zkusím to od příběhu - souboj dobra a zla je ihned rozmetán tím, že žádné dobro ani zlo není. Obě strany se schovávají za svou pravdu a bez jakýchkoliv pochyb jdou za svým cílem (např. Donnie nebo čtení profilu pacienta). Když dojde na přímou konfrontaci Chucka a Bobbyho, divák se rochní blahem, protože tyto chvíle jsou maximálně našponované a nedá se odhadnout, které z eg dříve padne. Tím se dostávám k postavám. Nejen Chuck a Bobby, ale i jejich manželky a nejbližší kolegové jsou skvěle napsané a zahrané postavy, viditelně si s nimi tvůrci dali hodně práce. Za mě je kromě dvou hlavních pánů skvělá hlavně Maggie Siff, které věřím každé slovo i grimasu. Opravdu věrohodně zahrané. Tempo seriálu je rychlé, každý díl je poutavý. Jediným neduhem může být, že v rychlém tempu a spoustě jmen se někdy může divák ztrácet. Osobně se mi to ale stalo jen jednou. Co mě zklamalo - čekal jsem hlubší ponoření do života na burze ve stylu Big Short, což zde bohužel není. Proto první série "jen" za 4, ale do další série jdu opravdu s chutí. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nějak jsem dospěl názoru, že Showtime je jednou ze stanic s nejlepšími výtvory v dějinách televize (viz mí milovaní Shameless), a proto jsem musel s velkou chutí po nějakém velmi obyčejném dramatu sáhnout zrovna po Billions, třebaže v záplavě obrovského množství serošů, co bych rád zhlédl, disponují rovnou šesti, brzo již sedmi řadami. A ta první byla přímo perfektní! [viděno na SkyShowtime] ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nicneříkající svět Wall stretu mi byl už při upoutávkách u prrdele, šel jsem po osobním souboji dvou jistot a šel jsem správně. Zmatečnost shortů, raisů a já nevim čeho mi brání v plný palbě, ale perfektně hraný řezavý a otevřený dialogy lanařící ke špatnostem nebo poctivosti, ty mě teda uctívaly. Lewis přece jen trochu vyčnívá nad zbytkem, umělá hádka z desátýho dílu se sotva omrzí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Moc jsem o tom dopředu nevěděl, nečetl a viděl jen trailer, ale jakmile se v něm objevila egoistická postava Bobbyho a zakousnutého pitbulla Chucka, bylo jasné, že tohle budu chtít vidět a nebyl jsem ani v nejmenším zklamán. Svět finančníků je mí vzdálen, ale tady to nehrálo moc roli, max. pár prvních dílů, a byla to jen kostřička kolem které se stavělo tělo celé atmosféry a souboje dvou titánů. A tělo je to stavěné bravurně. Obě manželky a další postavy a herci blízké ústředním postavám jsou také výborné, ale Lewis i Giamatti nezklamali ani v nejmenším, až je mi trochu líto, že se Giamatti většinou objevuje jinde jen v menších rolích a nebo větších ve filmech, které mě zase míjejí, protože hraje výborně a roli politického pleticháře na úzce vyvedené cestičce za tím, po čem prahne, si užíval. Podobně jako Lewis, který to s množstvím projektů také zrovna nepřehání a ne vždy TO musím vidět, ale ten jeho vypočítavý sociopatismus byl někdy až mrazivý. Rozhodně plus také režii a scénáři, protože to prostě má drajv a dokáže stále překvapovat zvraty i myšlenkovými pochody. Jeden z mála seriálů, kdy jsem se skutečně na další díly těšil a doufám, že pokračování, nezazdí-li se, bude přinejmenším stejně tak dobré. --- PS: Mimochodem velké díky za titulky KevSpa, LuAn, Lucifrid ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama