Reklama

Reklama

Miliardy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2023), 78 h 58 min (Minutáž: 49–61 min)

Hrají:

Paul Giamatti, Damian Lewis, Maggie Siff, Malin Åkerman, Toby Leonard Moore, Liz Celeste, Marko Caka, David Costabile, Jeffrey DeMunn, Terry Kinney (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(84)

Držitelé cen Emmy® a Zlatý glóbus® Paul Giamatti a Damian Lewis excelují ve spletitém dramatu o mocenské politice v newyorském světě velkých financí. Mazaný a protřelý státní zástupce Chuck Rhoades (Giamatti) se dostane do ostrého střetu s geniálním, ambiciózním králem spekulativních investičních fondů Bobbym "Axe" Axelrodem (Lewis). Oba využívají veškeré své moci, vlivu a taktik, aby se navzájem přechytračili. V tomhle aktuálním, provokativním seriálu jde totiž o miliardy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (53)

Miliardy (2016) 

Po první řadě musím říct,že jsem víc než spokojený.Námět vypadá jako mix filmů Sázka na nejistotu a Vlk z Wall Streetu,ale na rozdíl od řečené psovité šelmy jsem se u tohoto seriálu ani na moment nenudil a ani jednou mě nepřemohl mikrospánek.Obsazení je výborné,příběh mě od počátku strhl,díky tomu,že jsem před časem viděl Sázku na nejistotu,jsem k vlastnímu překvapení zjistil,že se vcelku orientuji i ve světě velkých financí,takže mě nějaká ta zmínka o shortování nemůže rozhodit a navíc-Metallica.Plná spokojenost. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Po první sezóně jsem se seriálem velice spokojen. Téma je jasné: svět velkých financí, prosáklý nelegálními praktikami, který se, od ne až tak dávné krize, stal bolavým místem pro spoustu Američanů. Tvůrci postavili příběh na souboji mocného finančního magnáta a státního návladního, přičemž nechávají postupně vyplouvat na povrch množství detailů, které ovlivňují mnohdy až fanatické chování obou hlavních postav. Musím pochválit skvělé obsazení, atmosféru, scénář i soundtrack. Přestože se občas vyskytly slabší momenty, jako celek funguje seriál výborně a já se už těším na další řady. ()

Pilot (2016) (S01E01) 

Po shlédnutí pilotního dílu jsem měl v podstatě jasno. Tenhle seriál ze světa velkých financí se mi bude určitě líbit. Byl jsem maximálně spokojený s obsazením i s tématem příběhu a radostně očekávám intriky v množství větším, než malém. Vždycky jsem měl rád záležitosti bez tradičních kladných hrdinů a předpokládám, že tady se jich mnoho nenajde. ()

Přidělení práv (2016) (S01E02) 

Druhá epizoda se mi už tak povedená nezdála, měl jsem pocit, že tempo příběhu poněkud pokleslo, neintrikovalo se tak razantně, jak jsem očekával a situaci v tomto směru zachraňoval hlavně pan Hall a jeho záludné zákulisní tahy. Damian Lewis sice patří mezi mé oblíbené herce, ale musím uznat, že Paul Giamatti dělá z Chucka Rhodese o něco zajímavější postavu. ()

YumTime (2016) (S01E03) 

U třetí epizody jsem se výborně bavil, vedle výkonu Paula Giamattiho musím vyzdvihnout i Malin Akerman, kterou jsem dosud znal jen z několika spíše průměrných komedií, ale Lara je v jejím podání dokonale chladná mrcha, a to mě baví. Příběh měl tentokrát parádní tempo a já jsem byl úplně spokojený. ()

Krátký stisk (2016) (S01E04) 

A to jsem v předchozím komentáři pochválil dobré tempo příběhu... Děj čtvrté epizody neměl takový spád, přestože nebyl nezajímavý, na mě ale působil roztahaným dojmem. Tvůrci se evidentně snažili udržovat v chodu příliš mnoho dějových linií, každé se pak věnovali příliš povrchně a celek pak vyzníval poněkud nekonzistentně. Musím ocenit Mettalicu, ale je jasné, že James Hatfield je skvělý hudebník, ale herectví by měl přenechat jiným. ()

The Good Life (2016) (S01E05) 

Ani pátá epizoda mě příliš nenadchla. Děj mě bavil, vyšetřování, které vedl státní návladní postupovalo, ale něco tomu prostě chybělo. Myslím si, že by příběhu pomohlo lepší tempo a něco, co by mu dodalo šťávu, návštěvy S/M klubů asi nestačí. První a třetí díl byly v pohodě, takže nechápu, kde se stala chyba. ()

Dohoda (2016) (S01E06) 

Tvůrcům se v šesté epizodě podařilo navodit zvláštní (pro americky hovořící- speciální) atmosféru plnou nejistoty, která se k celé tahanici o dohodu velice hodila. Opět jsem se nenudil, ta přetahovaná mě docela bavila, přestože šlo ve výsledku jen o další verzi porovnávání, kdo ho má většího. I tentokrát jsem však měl pocit, že tomu prostě něco chybí. ()

Rvačka (2016) (S01E07) 

Sledování sedmé epizody jsem si užil o ten kousek, který mi pořád chyběl, víc. Ani nevím proč, asi tomu tak bylo díky odbočkám ze světa financí, bavila mě Lara se svou snahou zprostředkovat synům setkání s realitou i Bobbyho úvodní výbuch emocí. ()

Boasts and Rails (2016) (S01E08) 

Osmá epizoda sledovala dvě hlavní dějové linie. V první se vše točí kolem informátora, kterého dokázal úřad návladního umístit do Bobbyho firmy, ta druhá vynáší na světlo Axelrodovo největší tajemství. Vzhledem k tomu, že se jedná o 11. září, očekávám v dalších dílech pořádnou hysterii, hon na čarodějnice, případně lynčování. ()

Kde je k sakru Donnie? (2016) (S01E09) 

I tentokrát se tvůrci přidrželi dvou hlavních dějových linií, oběma zainteresovaným stranám dělá velké starosti zmizení Donnieho Caana, mezitím musí Axelrodova rodina čelit očekávané nenávistné kampani. Epizoda disponovala kvalitní atmosférou, měla velmi slušné tempo a bavila mě. ()

Kvalita života (2016) (S01E10) 

Velmi dobrá epizoda s kvalitní atmosférou, stále se něco dělo, přestože jsem od "pohřebního" dílu očekával daleko melancholičtější náladu. Tvůrci se naštěstí nevydali obvyklou cestou, místo toho naplnili epizodu zajímavým dějem a malými vítězstvími na obou stranách, takže jsem se mohl skvěle bavit. ()

Magické myšlení (2016) (S01E11) 

S jedenáctou epizodou přišlo lehké zklamání, předchozí díl mě totiž hodně namlsal, takže jsem čekal něco víc. Pravda, přišlo pár zásadních informací a zajímavých interakcí, ale tempo příběhu výrazně pokleslo a místy jsem se trochu nudil, což je škoda, ale budu doufat, že to byl jen nádech před závěrem první série. ()

Rozhovor (2016) (S01E12) 

No vida! A pětihvězdičkové hodnocení je zpět. Závěr první sezóny se tvůrcům hodně podařil, nechyběla kvalitní atmosféra, událostmi nabitý děj a na rozdíl od předchozí epizody nepostrádal příběh ani slušné tempo. Tentokrát mě nejvíc bavily obě hlavní ženské postavy, finanční převod před výpovědí i přípravy na útěk mě fakt pobavily. ()

Série 2 (2017) (S02) 

Druhá sezóna na mě působila prakticky stejným dojmem jako ta předchozí. I ty slabší díly u mě nespadly níž, než na čtyři hvězdičky, protože jsem se skoro celou dobu skvěle bavil. Vyloženě mě těší, že se v seriálu nevyskytuje žádná opravdu kladná postava, takže může téměř neustále docházet k propracovaným intrikám, výlevům cynismu a podobným záležitostem, které způsobují, že se těším na další a další díly. ()

Zacházení s riziky (2017) (S02E01) 

První epizoda druhé sezóny posloužila evidentně hlavně k tomu, aby si divák připomněl předchozí děj a aby si uvědomil, jaká hra se bude hrát tentokrát, prostě typický úvodní díl, jež nás seznamuje s dějem a připomíná jednotlivé postavy. Faktem je, že vůbec nebyl špatný. ()

Odraz mrtvé kočky (2017) (S02E02) 

Tak, minule jsme se seznámili, takže teď jsem čekal, že se to rozjede. No nestalo se, děj byl sice zajímavý, nenudil jsem se ani na moment, ale tempo příběhu bylo přece jen trochu líné, čekal jsem že druhá epizoda bude o něco živější. Nezbývá, než doufat v další díly. ()

Optimal Play (2017) (S02E03) 

Na třetí pokus už to vyšlo, tenhle díl na mě fungoval. Mám rád poker a je mi jedno jestli ho hraju na živo, ve Far Cry, nebo se na něj dívám ve filmu nebo v seriálu. Pobavilo mě zbrojení před hrou, Taylor mi silně připomínala Třináctku ze Stranger Things, jen nesympatičtější, ale zabodoval i Brian s letuškou. ()

Přísaha (2017) (S02E04) 

Čtvrtá epizoda se mi tedy nezdála být příliš přesvědčivou. Příběh přitom měl svůj potenciál, ale tvůrci se z nějakého důvodu rozhodli, že ho nevyužijí a nechali děj jen pozvolna plynout, tempo šlo stranou a odbočku s Wendy jsem moc nepobral. Kdyby v tomto dílu její dějová linie chyběla, pravděpodobně by mi to bylo jedno. ()

Currency (2017) (S02E05) 

A po slabší epizodě přišlo znovu zlepšení, opět se vesele plánovalo a intrikovalo, do děje se vrátila atmosféra, příběh měl spád a Damian Lewis mohl zase jednou ukázat, že ty chladnokrevné zmetky umí. Uznávám, nebylo to na čistých pět hvězdiček, ale po předchozím dílu to bylo vítané zlepšení. 5*- ()

Související novinky

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

Hank Azaria ztvární Tima Cooka

22.08.2021

Slavný herec a komik Hank Azaria ztvární jednu z vedlejších rolí současného šéfa Appleu Tima Cooka v novém antologickém seriálu Super Pumped od stanice Showtime. Projekt se bude zabývat vzniky… (více)

Reklama

Reklama