Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Na začiatku druhej série si Ash Williams (Bruce Campbell) konečne užíva svoj vysnívaný život v Jacksonville. Ale to len do chvíle, kým ho počas párty nenapadnú dvaja démoni. V tej chvíli je jasné, že svet opäť potrebuje jeho silu a Ash musí so svojim tímom opäť bojovať proti nesmrteľnému zlu. (Marceloo)

Recenze (28)

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hororový expert jsem tajně doufal, že se tvůrci po úvodní zpackané sérii chytnou za nos a kompletně pozmění koncepci té druhé. To by znamenalo odložit stranou přitroublé hlášky a rádobykomické situace, pro které tak jako tak není v hororovém žánru žádné místo; naprosto otřesné CGI uvést do podoby, která navodí dojem alespoň částečné realističnosti; no a následně vrhnout všechny své síly do budování opravdu ponuré a bezútěšné atmosféry. V ideálním případě navázat na odkaz mistra Alvareze a jeho geniální remake z roku 2013. Nic podobného se bohužel nestalo a Ash vs Evil Dead tak pokračuje tam, kde skončil. Navíc příběhově se seriál vyčerpal již v průběhu úvodní série, takže jsme od prvních chvil svědky natahované kaše, která se velmi rychle stane zcela nepoživatelnou. A bude hůř, o tom jsem přesvědčen. Rick Jacobsen a Craig DiGregorio, kteří jsou podepsáni i pod závěrečným dílem úvodní série, jenž jako jediný ze všech obsahuje náznak pravé hororové atmosféry, po vcelku koukatelném pilotu vyklízejí svá místa. Ze své pozice hororového odborníka si tak troufám tvrdit, že se Ash vs Evil Dead v průběhu druhé série potopí až k samotnému odpadu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začiatku druhej série si Ash Williams (Bruce Campbell) konečne užíva svoj vysnívaný život v Jacksonville. Ale to len do chvíle, keď ho počas párty napadnú dvaja démoni. V tej chvíli je jasné, že svet opäť potrebuje jeho silu a Ash musí so svojím tímom opäť bojovať proti nesmrtelnému zlu. - Druhá séria má velmi silný rozbeh, ale v druhej polovici jej akosi dochádzajú sily. Ash je stále v perfektnej forme a jeho hlášky sú nezabudnutelné. Poteší aj prítomnosť viacerých zabudnutých postáv, ako napríklad legendárnej Cheryl. Stanica STARZ sa našťastie nebojí žiadnych hlúpych obmedzení, takže krv a rôzne ďalšie telesné tekutiny tu tečú potokom. Z finále nemám úplne najlepší pocit a myslím, že dve série tomuto seriálu momentálne úplne stačia, a ak chcú tvorcovia pripraviť tretiu, mali by si radšej trochu počkať. + herec z The Evil Dead a Evil Dead + herec z Suburban Gothic a Trash Fire + herečka z I Spit on Your Grave 3 + herec z Wolf Creek + herec z The Midnight Meat Train a Darkness Rising + herec z The Boy + herečka z The Evil Dead ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze starých známých se do Ashových dobrodružství připojují Ted Raimi, Joel Tobeck nebo Stephen Lovatt. Lucy se sice ještě nepodařilo stát se kmotrem podsvětí, ale co není, může být ;) 2. série je rychlá, vtipná, plnà nápadů, které jinde nepotkáte. Nechybí cestování v čase, blázinec a nakonec tu není jen jedna Lucy, ale dokonce hned dvě. Víc nelze po téhle show chtít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký režisér Sam Raimi, spolu so svojim starším bratom scenáristom Ivanom Raimim, oživili v roku 2015 kultové horrorové dielo. Fanúšikovia fenoménu "Evil Dead" sa opäť môžu stretnúť s charizmatickým Ashom J. Williamsom a vrhnúť sa do boja proti temným démonickým silám. Tento krát vo forme televízneho seriálu, ktorý nesie názov "Ash vs. Evil Dead". Druhá séria bola vyprodukovaná v roku 2016. Pozostáva z desiatich častí: 1. Doma, 2. Pitevňa, 3. Posledná runda, 4. Opitý koráb, 5. Uväznenie, 6. V pasti, 7. Blud, 8. Ash dva krát rež, 9. Zase doma, 10. Druhý príchod. Je to šialená jazda plná krvi, násilia, hnusných démonov a čierneho humoru. Ash sa oháňa svojou motorovou pílou, strieľa na všetky strany z brokovnice so zrezanou hlavňou a hádže jednu drsnú hlášku za druhou. **** ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna mi přinesla těžké zklamání. Po první řadě jsem se těšil na výborný mix humoru, akce a brutality, ale tvůrčí tým tentokrát hanebně selhal. Skvělému humoru z první série tady chyběla lehkost, navíc se objevily fekální žertíky, které by se hodily leda do slabší teenagerovské komedie a došlo i na nudu, což jsem od Ashe v žádném případě nečekal. Bavily mě sice odkazy na původní film, ale nic se nemá přehánět, bylo jich přece jen poměrně hodně a pokud by se takto pokračovalo, měl bych z třetí řady velké obavy. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O trochu slabšia ako prvá séria. To ale neznamená že je to menej krvavé, alebo vtipné. Má to v sebe stále tú nadsázku a debilný humor a tiež je to prešpekulovanejšie v rámci vrážd. Čo oceňujem je predstavenie ďalšej sorty démonov, ktorá komplexnosť príbehu posúva ďalej. A rovnako je tomu aj v rámci takých dejovým zvratov ako cestovanie v čase a ďalší návrat do Cabin in the woods. Pekných a chutných dievčat je tu tentoraz pomenej a ak sa aj nejaká zjaví odíde pomerne rýchlo zo scény. Čo je trochu škoda. Inak stále taká pohodová jazda k starým slasherom za sprievodu parádnej hudby a sympatických postáv. 2. séria - 80% ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série byla spíše zklamání, neboť očekávaní návratu klasiky v seriálové podobě byla veliká. Hlavně scénář pokulhával, rychle tvůrcům docházel dech v nápadech a krvavé řežby se okoukávaly. Druhá série začíná velmi dobře a rýsovalo se to na milé překvapení, které by mohl překonat první sérii. Bohužel pátým dílem jde vše z kopce a stává se z toho směšný patvar s průměrným finále. Campbell je zkrátka boží, táhne celou sérii a spolu s perfektní řezničinou patří k tomu nejlepšímu. Opravdu nevidím důvod, proč by měl seriál pokračovat, neboť potenciál se zdá být vyčerpaný a pouze dobrá akce s vtipkujícím Campbellem nestačí.......6/10 ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se ubírá trochu jiným směrem než ta první. Už to není taková přímočará nářezová úchylárna, kterou bych dal na jeden zátah, ale pořád je to dobrá zábava s hláškujícícm Ashem a super hudbou (např. Alice Cooper) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série navazuje přímo na první příběhově a nasadila spíše více humoru než hororu. Není to na škodu, ale temnější atmoška posledních dílů by se mi líbila víc. Krve je zde opět hodně a všelijakých zmutovaných potvor a démonů taky. Celkově je většina dílů slabších než u první série, ale našláplej konec mi to vynahradil. Proto dávám 2. sérii 86% :) ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sérka má kulervoucí rozjezd, první dva díly jsou fakt maso! Další díly neztrácí tempo, objevuje se i Ashův tatík a dokonce i jeho sestra Sheryl, kterou kdysi na chatě zmasakroval. Hláškuje se o sto šest, přibylo mnohem více krve a zmizelo méně počítačových efektů a většina trikové práce je absolutní splatter gore gore gorefest!! A někdy i pěkně nechutnej, ovšem kurevsky humornej. Do party přibude Ashlyho starej známej z mladých let v podání Teda Raimiho a já se jen štěstím usmívám. Absolutní vrchol pro mě nastal v posledních dvou dílech, kdy se Ash a jeho parta vrátili v čase na začátek 80. let zpět na chatu, aby tam mohli být dříve, než tehdejší mladej Ash a aby mohli zachránit svět před zlem. A když se ve sklepě objevila hláškující Hernietta a profesor Knowby, tak jsem si málem cvrkl blahem a nechával se úplně unášet tím, jak tvůrci navázali na filmovou sérii Evil dead a co všechno dokázali vymyslet a perfektně skloubit. Bomba!!! Největší kult!! A ještě musím pochválit suprovej slangovej překlad do Češtiny, kterej je fakticky cool!!! ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria je podstatne slabšia ako prvá, Ashových hlášiek je menej, prvé epizódy série sú pomerne nudné a aj keď kvalitu neskôr potiahnu nahor masky a démon Baal je to príliš malou kompenzáciou za absenciu humoru a potokov krvi z prvej série. Pokračovanie je miernym sklamaním a som vďačný, že mám túto sériu už úspešne za sebou. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ash je zpět a s ním i hromada nostalgie, umělých mrtvol a ještě méně počítačových efektů. Vsadím se, že jedna epizoda této série byla dražší než celý jeden film z prvních dvou verzí Evil Dead. Nicméně je to ten správný a nám dobře známý humus. Zároveň ale pořádně černý vtip a též další rozšíření prokletého světa Evil Dead, který si takovýto přístup i práci s ním zasloužil. Pro fanoušky starých hororových klasik povinnost. Pro ostatní hnusárna bez děje, která spíše znechutí než pobaví. Já se spíše řadím do první kategorie. A negativa? Snad jen několik nudnějších epizod, které se zbytečně zaměřují jen na jedno místo jako je pitka v baru (psychiatrickou léčebnu nepočítám, ta byla Boží!). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. série začala absolutně bezkonkurenčně, obvlášť druhý díl byl možná nejlepší, nejbizárnější a nejvíc sleazy úplně z celého seriálu. Opravdu to vypadalo, že to bude šílená jízda. No, tehle pocit jsem měla asi až do pátého dílu. Nemůžu říct, že by chyběla akce, ale zkrátka se tomu trošku scvrkly koule a scénář nebyl tolik zajímavý, spíše otravný a bylo cítit kreativní sucho. Sedmý až devátý díl mě vyloženě moc nenadchl. Příběh byl ale celkově slušný, ucházející po stránce originality a nejspíš o kapku zábavnější než v první sérii. Obě mají ale své klady a zápory. V druhé se trochu víc dopilovala grafická stránka a CGI efekty, které nepůsobí tak uměle. Samozřejmě nechybí stylová hudba a perfektní dávka gore nebo chutných nechutností v každém díle. Dala bych si Ashe klidně do třetice a pak by asi stačilo. Každopádně před Raimim kloubouk dolů, že drží kvalitu. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bruce Campbell pořád ztvárňuje Ashe přímo lahůdkově a hlášky jdou pořád převážně do černého. Jen jich už není tolik. A i celkově působí druhá řada oproti té první o něco méně svěže, snad i trošku „studeněji“. Zamrzí i to, že téměř vymizel hudební doprovod v podobě rockových vypalovaček, Deep Purple nebo Whitesnake z první řady se už nekonají (možná kvůli nákladům?). Na druhou stranu se zase přitlačilo na gore a krví nebo černým slizem se tu šetří ještě méně než minule. Já obecně nemám problém večeřet u prakticky jakéhokoliv seriálu, ale Ash mi v tomto ohledu občas dal zabrat. Ne že by Ash vs Evil Dead nabízel přímo koncepční epizody, ale zápletky jednotlivých dílů jsou příjemně nápadité. Márnice, posedlé auto, uzavřená policejní stanice nebo další, ještě důkladnější návrat na prapůvodní místo činu... Zajímavě seriál pracuje i s tím, jak Ashe vnímá jeho vlastní otec nebo obyvatelé domovského města. Není pro ně Ash Williams, bojovník s démony a zachránce světa, ale Ashy Slashy, magor co odjel na chatu a motorovou pilou rozřezal na kusy svoje kamarády a přítelkyni. Místy by nechybělo mnoho a seriál by se klidně mohl přehoupnout do hororového dramatu. Tak daleko se ale samozřejmě nikdy nejde. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gruhá řada ještě ubrala na horovosti a přidala na trapnosti. Výsledkem už není až tak zábavná taškařice, ale spíše ponekud obskurtní a poněkud nejapná slátanina, která se sice dá shlédnout bez větší újmy na zdraví, ale moc nepobaví a už vůbec nepoleká. Za mne dvě otlučené hvězdičky. ()

Reklama

Reklama