Reklama

Reklama

Ash vs Evil Dead

(seriál)
Trailer 2
USA, (2015–2018), 15 h 13 min (Minutáž: 27–43 min)

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo, Jill Marie Jones, Lucy Lawless, Samara Weaving, Hemky Madera, Peter Feeney, Damien Garvey, Indiana Evans (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(30)

Seriál Ash vs. Evil Dead je dlouho očekávaným pokračováním kultovní hororové série, kterou odstartoval film Lesní duch. Bruce Campbell se vrací v roli Ashe, doplňovače zboží, stárnoucího proutníka a lovce příšer, který má místo ruky motorovou pilu. Posledních třicet let se mu úspěšně dařilo vyhýbat se zodpovědnosti, dospělosti i hrůzám ze světa zla. Když se však rozšíří smrtící epidemie a lidstvu hrozí zánik, Ash je konečně donucen čelit démonům - svým vnitřním i těm skutečným. Jak se ale ukáže, osud rozhodně nemá v plánu propustit tohoto nevšedního hrdinu ze svých "ďábelských" spárů. Vedle Bruce Campbella se v seriálu představí i Lucy Lawlessová jako tajemná Ruby, která věří, že za propuknutím nákazy stojí Ash; Ray Santiago v roli přistěhovalce Pabla Simona Bolivara, idealisty, z něhož se stane Ashův věrný parťák; Dana DeLorenzová coby Kelly Maxwellová, náladová divoška, která se snaží utéct před svou minulostí; a Jill Marie Jonesová jako Amanda Fisherová, zneuznaná policistka státu Michigan, která se rozhodne vypátrat darebného Ashe a dokázat, že je zodpovědný za strašlivou vraždu jejího partnera. (Cinemax)

(více)

Recenze (357)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se seriál nese ve výrazně komediálnějším duchu, o litry krve i děsivé momenty tu není nouze. A když se do toho Ash po pomalejším rozjezdu opřel, byl to nářez, jak se patří. A i když je to občas trochu nevyvážené a sem tam se nějaká ta slabší epizoda najde, až do finále první řady jsem v podstatě neměla větších výhrad. O to víc mě překvapilo, jak na můj vkus mizerné season finale bylo, nudná přehlídka nechuťáren bez ladu a skladu, korunovaná naprosto idiotským chováním Ashe. Uvidíme, jak z toho ve druhé řadě vybruslí. 1. série - 80% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Normálně nehodnotím seriály takhle brzo, ale nemůžu si pomoct. Tohle je naprostá DOKONALOST! V životě jsem neviděl dílo, které je více věnované věrné fanouškovské základně, než toto. Raimi si je vědom, co stvořil za kult a teď z pozice zazobanýho producenta dokonale využívá neomezené tvůrčí svobody a dává nám megaporce toho, co jsme vždycky chtěli vidět. To je prostě tak dobrý, že to slovy pomalu nejde vyjádřit. Jede to na komediální vlně, jako Armáda Temnot, Bruce Campbell nezastavitelně hláškuje, že se u toho gebim nahlas, ALE při hororových scénách to neucukne ani o píď a je to věrné tomu nejdrsnějšímu z prvních dvou dílů. Prostě gorefest se vším všudy. Kvituju i nové postavy, které k Ashovi sednou a opravdu se tam hodí. No a ten soundtrack! Fakt nevím jestli mi někdy nějaký projekt udělal větší radost a i kdyby od teď všechny díly (zatím jsem viděl 4) stály za hovno, tak to za to furt stálo. Totální zábava. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,UŽ SE BLÍŽÍME! TVŮJ ČAS OPĚT NADEJDE…“ /// Ty nejlepší (osvědčený) triky a filmařský postupy z kultovní trilogie v novým příběhu, ve kterým se Sam Raimi a hláškující macho (jakej tady dlouho nebyl) Bruce Campbell znovu postavili svýmu osudu a vydali se (chvíli i společně) na cestu proti proudu sraček. A rozhodně není důležitý, že záměrně strašit začnou až v závěru. Tenhle démonobijec s motorovou pilou ve mně vyvolal hromadu nostalgickejch vzpomínek, který rozhodně ovlivnily moje hodnocení! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju!. 2.) Hledá mě moje ruka. 3.) Všichni mě považujou za hlupáka. Nakonec je stejně zabiju nebo vojedu. 4.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zatímco letošní rok s horory se jeví jako nejslabší, hororové seriály jedou na plný plyn.¨ Skvěle se povedl AHS:Hotel, Scream Queens, ucházející byl i Scream a teď to bude válet Ash vs Evil Dead, který svým pilotem zasáhl úplně každého. Zatímco Remake Evil Deadu se nesl ve velmi brutálním, syrovém a špinavém směru, který byl bohužél strhán kritiky, že neobsahuje humor..Já jsem však rád, že seriál i remake se každý nese v jiném stylu a oba dva jsou perfektní. Hateři se doufám klepají momentálně na čelo, pač kdo by 2x chtěl koukat na to samé viď? Bruce Campbell je zde ve vynikající formě a ve svých 57 letech nemá problém opíchat svůdnou kočku na hajzlu, hláškovat jak mladistvý a kosit démony v trátolišti krve. Takhle ultra brutální a vtipnou šlehu horor žánr akutně potřeboval jako sůl. Chválím i masky démonů a s oživlou panenkou bych si dal klidně i sólovku. Snad si i ostatní díly udrží obdobnou vysokou laťku, zatím nadměrná spokojenost a blížící se orgasmus.( Zajímavé, že najednou nikomu nevadí Slow Motion .. Pche sheep) Story 7/10, Atmosféra 9/10, Gore 10/10, Vizuál 8/10, Akce 9/10, Napětí 8/10,Humor 10/10 Zábavnost 10/10. 90% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze 10 epizod je na dany tema trochu moc. Jasne, Ash je furt ten starej znamej namachrovanej idiot co nejde pro hlasku daleko a krev tu misty strika ze vseho a na vsechny strany, takze v tomhle ohledu bez problemu, jenze je to cely tak trochu stereotypni, obzvlast, kdyz clovek skoukne vsechny dily najednou. Rek bych, ze celkove je to tak pet skvelejch dilu a pet prumernejch. Nicmene bavil jsem se a na min nez 4* to rozhodne neni. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S01: Raimi & Campbell se vrací aneb jak vzít fanouškovský kult po 30 letech, nikoho nenasrat a nezklamat. Mladí sidekickové jsou nějakých pár dílů otravní, než jsem si na ně zvyknul, ale Ashe hlášky fungují a i přes občasný CGI neduhy, co je tady hlavní devizou, je kopec skvělých démoních masek a krvavých brutalit, za čímž stojí spousta poctivý dřiny. Ve výsledku vděčná, zábavná béčková retro blbost na oddech. 80% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na seriály koukám spíš výjimečně, ale tuhle událost letošního podzimu jsem si nemohl nechat ujít. Ash je totiž hrdina mého křehkého dětství. Někomu na zdi v pokojíčku visel plakát Backstreet Boys, někomu kozatá Pamela. Mně tam visel Ash; neúnavný bojovník se Zlem, hláškující borec, šílenec a drsňák s monumentální bradou jak z komiksu. A je fakt bomba, že ten chlápek se ani po X letech vůbec nezměnil - teda až na těch pár vrásek a pivní mozol. Démony kosí s grácií, hlášky cedí jak za starých lesních časů a sem tam nějakou přeřízne i jinak než hororově ("Lidi mě často podceňují, ale nakonec je stejně všechny zabiju, nebo vojedu"). Je sice pravda, že úvodní díl má jasnou Raimiho stopu (šílený spád, nepřirozené úhly kamery), což následující díly bohužel nedodrží, komediální stránka lehce převyšuje tu hororovou a CGI je občas víc, než je zapotřebí, ale kurva... to jsou naprostý zbytečnosti, protože Ash je zpátky a já si to neskonale užívám. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ash se vrací a s ním přichází i zcela nevhodně umístěný humor, přepálené CGI efekty a lacině vypadající masky. Při tom potenciál smrtelného zla je obrovský. Jen by si tvůrci museli rozmyslet, jestli chtějí natočit kvalitní hororový seriál nebo primitivní zábavu pro popkornové publikum. Oboje dohromady zkrátka zkloubit nelze. Jakožto hororový znalec tedy Ash vs Evil Dead uděluji pouhé 2 hvězdičky a to především za poslední epizodu, kde ke slovu konečně přichází opravdová hororová atmosféra. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Raimi is back! Frajer s vlastním tvůrcovským dotykem, který ovládá atmosféru, gore, humor, zběsilou kameru a hororový prvek. Zážitkový potenciál, vyvražďovací scénář, násilí, nechutnosti, krev, lekačky - všechno zpracované delikátně a s láskou. Pilot seriálu strčí Alvarezův remake do kapsy. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádnej skalní fanda Evil Deadu a možná proto mi pilot přijde zábavnější než celá původní trilogie. 90% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Oživit legendární černohumorný horror Evil Dead s původní hlavní postavou zní jako fajně ujetý nápad a je pravda, že prvních několik dílů to jen potvrzuje. Bruce Campbell má na šedesátníka pořád dost energie a kde mu něco schází, tam to ihned vyplní podařeným vtípkem. Zprvu se zdá, že by seriál mohl představovat takovou odlehčenou verzi The Walking Dead, ale za to s mnohem většími brutalitami. Koupele krve, kousky mozku a střev letící přímo na obrazovku jsou středobodem každého dílu. Bohužel časem se ukáže, že scenáristé nemají, co dalšího nabídnout. Příběh vlastně jen slepuje náhodné scény, postavy nemají po 20 dílech o nic barvitější charakter, než po prvním dílu. Nápady došly nějak brzy... 6/10 ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

30/30 Přítomnost Lucy Lawless v seriálu Ash vs Evil Dead nemohla vyvolat větší nadšení nejen mezi diváky Starz. Dlouholeté herecké setkávání Lucy a Bruce Campbella dráždilo už v dobách Xeny. Tolik důvodů k radosti, celý starý tým Renaissance Pictures je zase spolu, hudba je Joea LoDucy, Michael Hurst režíruje, Tapert a Raimi produkují. Nicméně formát je zrádný a deset půlhodinových dilů v sérii není úplně to pravé. Čili místo čekání doporučuju tři maratony a výsledný zážitek bude jedině lepší. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Americký režisér Sam Raimi, spolu so svojim starším bratom scenáristom Ivanom Raimim, oživili v roku 2015 kultové horrorové dielo. Fanúšikovia fenoménu "Evil Dead" sa opäť mohli stretnúť s charizmatickým Ashom J. Williamsom a vrhnúť sa do boja proti temným démonickým silám. Tento krát vo forme televízneho seriálu, ktorý nesie názov "Ash vs. Evil Dead". V priebehu rokov 2015 až 2018 boli vyprodukované tri série, ktoré dohromady obsahujú tridsať epizód. Je to šialená jazda plná krvi, násilia, hnusných démonov a čierneho humoru. Ash sa oháňa svojou motorovou pílou, strieľa na všetky strany z brokovnice so zrezanou hlavňou a hádže jednu hlášku za druhou. Popri tom mu asistuje mladý nelegálny prisťahovalec z Hondurasu Pablo Simon Bolivar a drsná sexi židovka Kelly Maxwellová. ***** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak první řada je kompletně za mnou a mohl bych se tu začít předhánět v tom jak to bylo moc cool a groovy, ale to už tu napsali jiní. Každopádně bezkonkurečně největší seriálovej náser loňskýho roku. Provázela ho velká očekávání a ty naplnil beze zbytku. A my všichni umolousaní na ošuntělých véháeskách odrostlý vetchý kmeti kterým už táhne na Kristova léta jsme šťastní za návrat toho nejultimátnějšího killera co jí má motorovou k tomu prořízlou hubu plnou nehorázných hlášek a vůbec nám nevadí, že Ashovi narostlo kapku panděro a přibylo pár vrásek, když je to pořád ten největší kosič démonů co kdy žil. Velkolepý návrat k tradici a pěkně vztyčený prostředníček směrem k tomu stupidnímu a bezkrevnýmu remaku od jakéhosi packala jménem Alvarez. To vše je zapomenuto. Jinak samotné zakončení první řady mě trošku překvapilo, ale zase nechává otevřená dvířka pro řadu druhou, které se prý dočkáme koncem tohoto roku. Tak jako tak za řadu první nezpochybnitelných 100% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro mladý to musí být jako Živí mrtví na speedu. K PILOTU seriálového Ashe jsem si otevřel lahvové pivo a vzpomněl si na něj až na úplným konci: nic podobného se mi u bedny v životě nestalo!! Je zpátky!!! ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Těžká jistota. Funguje to a v podstatě to může být nekonečně dlouhé, protože stejně jde jen o to, že Ash je pořád (ještě větší) pablb ale pablb k sežrání. Deset dílů je mi teda celkem málo, ale beru. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocení jsem teda čekal podstatně víc. Začátek celkem ujde, pár dobrých hlášek a scének se objeví během celé první série, ale ke konci mě to už moc nebavilo (dost stupidních a trapných scének) a i jako celek to nemůžu hodnotit nijak zvlášť pozitivně. Asi je to fakt jen pro největší skalní fandy původních filmů. Druhou sérii asi už nedám... 55% ()

Související novinky

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Brooklyn 99 se nakonec neruší

Brooklyn 99 se nakonec neruší

14.05.2018

V posledních dnech zažívali seriáloví fanoušci jednu ránu za druhou. Nedávný konec Ash vs Evil Dead totiž doprovodilo zrušení Exorcisty, The Expanse, Designated Survivora, Lucifera, Posledního chlapa… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Sam Raimi chystá remake Proroka

Sam Raimi chystá remake Proroka

26.01.2016

Režisér hned dvou slavných trilogií (s Ashem a se Spider-Manem) si už tři roky hledá svůj další filmový projekt. A teď to vypadá, že ho konečně našel. Sam Raimi jedná se studiem Sony o remakeu… (více)

Reklama

Reklama