Reklama

Reklama

Vánoční crazy komedie. Pátý díl úspěšné série se značkou Kameňák opět sleduje neskutečné karamboly kolem starosty Pepana, který tentokrát opravdu nemá klidný adventní čas. Zdá se, že Kameňákov neproslaví, protože nepřející občanští aktivisté mu zhatili plán – postavit obří skokanský můstek na nedaleké hoře Říp. A to si přímluvu obstaral osobně u samotného pana prezidenta! Zázraky se však dějí, zvláště o Vánocích, a prezident ve finále jako vždy překvapí. Než ale dospějeme k happyendu, u kterého se dojme celý Kameňákov i celé lidstvo, zažijeme během čtyř adventních týdnů typický kameňákovský mumraj. (Indigo Film)

(více)

Recenze (285)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lhal bych, když bych řekl, že jsem se nezasmál. I proto jsem neustále bojoval s tím filmu nedat odpad, ale aspoň tu jednu hvězdičku. Pralo se to ve mně opravdu důkladně, protože Vánoční Kameňák je prostě strašná sračka. Nakonec jsem ale vypil flašku okeny, jednu hvězdičku sem narval a už o tomhle filmu v životě nechci slyšet. Je mi Mělníku líto...tak hezké město to jinak je. ()

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

Holocaust humoru a genocida tradiční kultury. Poetologický posun od série "vtipů" ke stvrzování nejhorších společenských jevů (xenofobie, šovinismus ad.) z toho činí něco mnohem více nesnesitelného, než byla původní trilogie. Podpořeno Státním fondem? To je pravý kameňák. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo se ráno nestydí, ten se večer nebavil." Kameňákovský humor nikdy nepatřil k mým nejoblíbenějším, ale ani mi nikdy neublížil. Proto jsem se do Kameňákova beze strachu vydal i na vánoce a dopadlo to podle předpokladu. Trochu nudy, několik vousatých vtipů a pár novějších pokusů o vtip. A přestože s tímto snímkem nejsem nijak zvlášť spokojen, tak mi jen tak neprošuměl kolem hlavy a pár okamžiků si dokonce budu pamatovat celý život - jen si nemůžu vzpomenout, které to jsou. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Ani nekorunovaný král české komedie Troška na to neměl žaludek. Vystavět vánoční příběh kolem skokanského můstku z Řípu a bordelu plného tlustých kurev může jen zdegenerovaný buran Bystroň a zasloužilý umělec Brabec se na jeho úroveň degradoval sám. Dejdar by za předvedené kreace měl být oceněn pozvánkou do Bohnic. Jedna za přehlídku kůzlat. ()

castor odpad!

všechny recenze uživatele

Ublinknul jsem si, několikrát. Podřadný humor, stokrát omleté vtipy, nespočet roliček celebrit, které nikoho nezajímají, laciné vystavění „příběhu“. Výborný kameraman F. A. Brabec nemá na režijní židli co dělat, povedla se mu Kytice, ale jinak je to packal. Trapnost zase krapet postoupila. Nejhorší tuzemská filmová série bohužel pokračuje. ()

MM_Ramone odpad!

všechny recenze uživatele

"Kameňák 5" je naozaj veľmi zlý film. Scenár je len chaoticky riadeným tokom navzájom prepojených vtipov. Čo je v podstate zaujímavý nápad, ale samotná realizácia nie je vôbec uspokojivá, obzvlásť keď sa to opakuje už piaty krát. Zdeněk Troška je režisér, ktorého ja raz nedokážem pochopiť. Mne ten jeho štýl príde desne buranský. Najviac svoje filmy ničí tým, že obsadzuje nehercov alebo totálne podpriemerých babrákov, ktorí nedokážu presvedčivo zahrať ani prd. Bolo mi z toho až trapne. "Kameňák 5" je odpad! ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnost postoupila na high level. Neříkám, že se to nedalo očekávat asi jsem tupej nebo ne dost způsobilej, ale spoustu těch narážek jakože kameňáků jsem prostě nepochopil, především ty po kterých následuje nějaký tupý zvuk který mi jakoby říká : Máš se gebit kreténe! Prej humor pro dělnickou třídu, tak to díky bohu, že já beru prachy za to, že dělám hovno a nepatřím k ní. A když už nevíme kam v trapnosti zajít tak zostudíme hlavu státu a navrch to jeden rok před vánoci dáme do kin a za rok před vánoci na dvd. Tomu říkám kameňák!!!0% ()

pepo odpad!

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že prvé štyri kameňáky sú úplné dno a už to už hlbšie nemôže padnúť, ste omyle. Absolútne teroristický film ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak Kameňák čtyřka už byl špatný a čekal jsem, že se Vánoční speciál ponese ve stejném duchu a myslím, že ten klesl ještě o stupínek níže. Film není vůbec vtipný. Zdejší "vtipy" jsou založený pouze na sexuální narážky a to sráží film ještě do větší propasti, protože to je hodně trapný, místo toho, aby se člověk u toho nějakým způsobem pobavil. Vůbec mě to nebavilo. Nechápu, jak se k tomu herci z původních kameňáků od Trošky nechali upsat. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nečakajte prekvapenie. Ani dokonca tá Vianočná atmosféra nieje dostačujúca. Zabudnite na Vianočnú atmosféru Pelíškov. No a k hereckým výkonom netreba komentár, pretože nik kto hrá v Kameňákoch sa nemôže nazývať hercom. Iba ak skrachovaným.Po trilógii Zdeňka Trošky sa Kameňáku chopili iní tvorcovia. Štvorku mal pod palcom Ján Novák a bola to najhoršia časť série. Päťku si zobral na starosť F.A. Brabec, ktorý má za sebou isté projekty a podarilo sa mu blbosťou prekonať aj hroznú štvorku. Ísť do Kameňáku je ako naraziť na dno. Do Vianočného Kameňáku sa dostali iba povinné scény s vtipmi, ktoré zväčša poznáte, na budovanie vzťahov postáv alebo vašej priazne nie je čas. Vtipy sú skôr kruté, väčšinou ošúchané. Iste, niektoré možno považovať za celkom odvážne, no kadencia je relatívne nízka, čo je problém. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Je to sr....ka, snad i o malinkatý kousíček lepší než předešlé Kameňaky....co se týče kamery :-) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Na CSFD je to jenon banda dementů a nic víc. Hele Kameňák dávám odpad! Ukažte lupeny vy dementi vylízaný a nebo co spíš čekáte vy bando ujetých čůráků? Inteligentní komedii, super příběh a akci jako svině? Vlezte mi do řiti vy odborníci nemocný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|60%| Shlédnuto v kině. Původní trilogii mám moc rád. Prostě taková bláznivá Troškovina. Ta trilogie je složená ze skvělých vtipů. Nechápu proč to má tolik odpůrců, no, nevadí. Čtvrtý díl už nebyl veden Troškou, tak jsem byl zklamán, na průměr a slabé 3 hvězdy jsem to teda nakonec dal. Tenhle pátý díl není o moc lepší jak čtvrtý, možná je víc normálnější. Čtvrtý byl špatný v tom, že měl ohrané a zkopírované vtipy. Zato, tento Vánoční Kamenák si na nic nehrál, ikdyž vtipy moc nefungovali, ale zasmál jsem se o něco více. Herecká sestava je furt dobrá, ikdyž to není už ono. Další díly bych už radši vynechal. Ale na zabití a odreagování večera to nebylo úplně nejhorší. Lepší průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Frnk a vtipný Brabec uletěl na střechu. Nevrátí se do artových vod české filmové poetiky, aniž by se nestyděl, že nebyl dost bystrý, když s Bystroněm obcoval u hranic Kameňákova. Původní sestava únavou materiálu netrpí. Kdo přežil nejapný humor předchozích dílů, může se herecky ztrapňovat i dál. Vždyť už ale nikdo z obyvatel nebyl vtipný. No dobrá, relativně vtipně to táhla omladina a její výstupy v nevěstinci. Nastínění problémů ve společnosti by mohlo fungovat, ovšem ty správné prostředky nebyly k dispozici. Když chci mít ve filmu prezidenta Zemana, nelze použít dvojníka, který ho blbě imituje, a je snímán tak, aby mu nebylo vidět do tváře. Předpokládám, že se nejednalo o poctu Ed Woodovi a oslavu jeho tristních režijních postupů. Brabec nemá do něj daleko. Některé původní herce v jejich rolích nahradili noví (Pepík/Jaroslav Blažek, Julča/Kristýna Hrušínská), Eliška Bučková nám moc hezky zazpívala a celé to bylo nasnímáno kvalitně. Ovšem Vánoce by s tímhle trávil jen vrah vánočních svátků, zloděj vánočních dárků a milovník zapařených genitálií Santa Clause. Pane Brabec, to jste si ale nadělil divný film. 2/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mám pro Kameňáky nějakou zvláštní slabost. Obávám se, že hodnocení jednotlivých dílů je mezi zdejším uživatelstvem spíše otázkou zvyku, než čehokoli jiného Jinak si nedovedu představit, proč se uživatelé koukají na 5. díl, když se jim 4 předchozí nelíbily. Režisér se sice již párkrát vystřídal, ale to lidé opravdu čekají nějaký zázrak a přetransformování konceptu, který se jim doposud nelíbil? Nechápu, jaká zoufalost takové uživatele pohání. Tohle je zřejmě filmová databáze plná masochistů. Kameňák každý nesnáší, přesto si ho většina zdejších amatérských kritiků nenechá ujít. Samozřejmě s pokusy udělat 5 vtípků během minuty značně vzrůstá riziko, že většina vtipů bude nekonečně trapných, což se taky stalo. Nicméně se našla pěkná řada vtipů, nad kterými jsem se s chutí zasmál. Osobně mi příběh vůbec nevadil a podařilo se mu alespoň malinko s velkým předstihem navodit vánoční atmosféru. Trošku mě ve vánočním speciálu zaskočil zvýšený výskyt sprostějších vtípků. Úplně nejlepší byla alkoholická návštěva pražského hradu. Naopak více se dalo vymazlit neskutečně trapnou věštkyni Růžu. Navíc byl i zvukový doprovod těch nejtrapnějších vtípků. Celkově jsem však mile překvapen a ty 3 hvězdy ze sebe dostanu. Docela by mě zajímalo, kolik těch zdejších expertů tento díl opravdu vidělo. ()

Reklama

Reklama