Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policajtovi sa po rokoch pátrania podarí chytiť a zabiť nebezpečného vraha, ktorý unášal a zabíjal nevinné obete. Vrah sa venoval okultizmu, a preto je jeho úkryt plný tajuplných symbolov. Policajt si ako dôkaz z miesta činu odnesie ručne vyrobené bábiky, ktoré sa však nedopatrením dostanú k jeho dcére. Bábiky sa tak ocitnú v nesprávnych rukách a policajt po tom, čo sa pri vražde v jeho oblasti objaví symbol známeho vraha, zisťuje, že tento prípad sa ani zďaleka neskončil. (Marceloo)

(více)

Recenze (22)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Policajtovi sa po rokoch pátrania podarí chytiť nebezpečného vraha, ktorý unášal a zabíjal nevinné obete. Vrah sa venoval okultizmu, a preto je jeho úkryt plný tajuplných symbolov. Policajt si ako dôkaz z miesta činu odnesie ručne vyrobené bábiky, ktoré sa však nedopatrením dostanú do rúk jeho dcére. Bábiky sú však v nesprávnych rukách a policajt po tom, čo sa pri vražde v jeho oblasti objaví známy symbol, ktorý používal vrah, ktorého zabil, zisťuje, že tento prípad ešte ani zďaleka neskončil. - Na horor Worry Dolls som sa celkom tešil, pretože ho nikto nikde nespomínal a ja mám horory s panenkami velmi rád. Spolu s tématikou voodoo v tomto horore dobre fungovali, ale zdalo sa mi, že sa tento horor vôbec nesnažil o niečo zaujímavé a držal sa len predpísaných línií, čo je škoda, pretože téma bola vhodná na nejaké tie spestrenia. Prekvapivo tu je obrovské množstvo krvi, ktoré som u tohto štýlu hororu neočakával, ale vraždy nie sú príliš nápadité a využívajú hlavne nástroje, ktoré boli v hororoch populárne počas 80's. Masky boli dosť nedbanlivo spracované a na človeka, ktorý s takýmto javom v hororoch nemá skúsenosti, budú zrejme pôsobiť vtipne. Herecké výkony sa mi páčili, aj keď príbeh o rozpadnutej rodine tu mohol byť nahradený niečím iným, keďže v podstate k ničomu neslúžil. Na začiatku sa mi páčilo zobrazenie malomesta v USA, lenže toto prostredie nebolo neskôr až tak výrazné. Páčila sa mi aj zaujímavá hudba počas napínavejších scén. U techniky však bola problémom kamera, ktorá sa občas až príliš triasla, ale inak vyzeralo všetko prijatelne. Na záver však musím uznať, že takýto námet by si zaslúžil trochu lepšie spracovanie. + herečka z Halloween II a Smothered + herec z Tales of Halloween a Dementia + herec z Devil's Due ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že bude divák napriek toľkému množstvu preliatej krvi v úvode, sledovať iba podpriemernú "possession" maškarádu na úrovni TV počinov, v ktorej hrajú prím gorálky od Natálky. Choďte radšej na zmrzlinu - 35% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Byrokratický detektiv způsobí smrt řady nevinných. Prokleté panenky si nacházejí své oběti po smrti sériového vraha. Pomocí pradávné magie (okultismu ne) do nich uzavřel svůj strach, děsy a hrůzu, které pak ovládnou toho, kdo si panenku vezme. Průměrný slasher s několika hezkými scénkami - nejlepší je fulciovské vrtání hlavičky. Krví se sice nešetří, avšak většinu dalších útoků si divák domýšlí. Zahradní nůžky i ty obyčejné se míhají, skleněný střep podřezává, leč divák vidí už jen tryskající rudé fontány. Pokud by byl film napínavější, rozhodně by to nevadilo. Jenže mezi útoky plyne děj líně a atmosféra se vytrácí. Pěkné je, že za veškeré hovadské chování postavy zaplatí tak, jako třeba detektivova parťačka (to byl nápad, vydat se na cestu do domu sama...). Mrzelo mě, že detektiv nakonec ztrestán nebyl! 2,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Začátek s vrtačkou celkem navnadil ale to bylo asi taky to nejlepší co ve filmu bylo. Jinak jde vyloženě o film s TV lookem, nesympatickejma postavama a celkem primitivním příběhem. Napětí a hororový atmosféry je zde velice pomálu. Hodně slabý 2hvězdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Případ brutál sériového vraha byl uzavřen. Vrah je po smrti. Zbyla po něm jen skříňka s prokletými figurkami. Ty se záhy dostanou k osmileté dceři vyšetřujícího detektiva. Jejich distribuce mezi další lidi nebude trvat dlouho. Film si hraje na originální flákanec, v hororovém odvětví lze najít nemálo spřízněných variací. Design panenek spočíval v kusu dřeva a omotaném špagátu, film se ale tímto ubohým designerským nápadem neopomene zmínit v úvodních titulcích, jako kdyby to byl velenápad. Vedle toho se v nich dočtete, kdo tenhle počin inicioval. Produkci, scénář a hlavní roli spáchal jistý Christopher Wiehl, který má do kvalitního herce daleko, emoce ohledně zavražděných přátel projevoval s výrazem zkušeného kameníka, scénář měl, jak když jednotlivé kapitoly opsal z jiných filmů, a produkce je téměř céčkového ražení. Vlivem těchto faktorů je film úplně bez napětí, na což rezignoval i režisér Padraig Reynolds, který poměrně stereotypně vrhne před diváka několik krvavě vyvedených scén, přičemž zřejmě pochopil, že jinak ten film zajímavým neudělá. A tak si divák několikrát za film očistí šat od litrů krve, až film doklopýtá do finále, po němž by měl i čaj sílu v poměru se slabotou, která se vyřítila. Cast je nemotorný, poměrně děsivým rozměrem disponovala především malá holka, jinak z herců nikdo nijak nevynikal, režisér měl zřejmě slabost pro plavovlásky, kterým daroval celé ženské obsazení. Užijete si monotonní srajdu, u níž se kvalitativní pozitiva hledají jen obtížně. 5/10 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že s tímto režisérem, to jde spíše poslední dobou z kopce. Dva a půl roku očekávaný Slasher Open 24 Hours, byl nakonec jen průměr a nejnovější Dark Light, byl dokonce podprůměrný až televizní Horor. Padraig Reynolds, má na svém kontě celkem čtyři filmy/Horory a tenhle jeho druhý, je pro mě ovšem velikým překvapením. Už ta úvodní scéna, kde vrah provrtá hlavu policajta skrz na skrz, mě solidně odrovnala. Příběh, je o prokletých, dřevěných panenkách, vyrobené šamankou, kdesi v Guatamele, které se dostanou k nevinným lidem v podobě přívěšku, který z nich udělá vraždící psychopaty. Jsou tu celkem tři povedené, brutální, krvavé vraždy, příběh mě oslovil, bylo to napínavý, má to slušný tempo, postavy celkem sympatické a finále bylo pěkně intenzivní. Za mě podařený Horor a určitě se podívám na režisérovo prvotinu Rites of Spring, ať to mám hezky komplet. (210. hodnocení) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení, zvlášť po nepochopitelně nízkém zdejším procentuálním hodnocení. Obyčejný film se zjevně nevysokým rozpočtem, s lehce televizním vzezřením, s obyčejnými herci, a přitom záživná i zábavná oddechovka... Tedy pokud vám přijdou zábavné krvavé vraždičky. Jistě, Angel Heart, Chucky ani třeba Fallen to sice není, ale určitě to není ani žádné aušusové videobéčko, na které se to v prvních minutách tvářilo, nýbrž slušně napsaný i natočený krimithriller okořeněný trochou vúdú. Nečekaně dobrá postava je černá vědma, nejslabší bohužel asi hlavní hrdina, kolem kterého padají lidi jako mouchy a on se tváří, jako by se snad nic vážného nedělo. A to, že kvůli své parťačce nestřelil bez rozmýšlení Ethana mezi oči, když ten mu navíc svým černým utahovákem prznil bývalku, považuju za těžko stravitelný scénáristický kiks. Ale jinak nadprůměrná spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá báchorka lehounce se dotýkající voodoo, která se svoje rezervy snaží vyrovnávat hojnými stříkanci krve. A docela se jí to daří. Líbila se mi i proměna všech zúčastněných, když na ně panenky seslaly amok. Zejména holčička působila docela děsivě. Záporem jsou sice snaživí, ale i tak prkenní herci a také mě fascinovalo, jak bral hlavní protagonista ztrátu svých přátel. Zmohl se maximálně na to, že zařval jméno zamordovaného a o sekundu později už měl na tváři kamenný výraz a jel dál, jakoby se nechumelilo. To bylo místy až legrační. Ale jinak fajn průměr, který ani nenadchne a ani neurazí. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nebudu tvrdit, že je snímek nějaký jedinečný ve své zápletce, ale to napětí zde do určité míry je a především se mi líbilo, jak je to vedeno drsnou cestou, ale nejen v tom krvavém smyslu, ale třeba i v tom, jak je zde zahrána dětská postava. Ta holka je místy skutečně děsivá a stačí na ní jeden jediný pohled, aby vám přeběhl mráz po zádech. „Worry Dolls“ není skvělý film, ale přišlo mi to minimálně průměrné, i trochu lepší. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Konečně něco pořádného za rok 2016! Konečně něco koukatelného s pořádným nápadem! Jsem velmi potěšen a s nedočkavostí jsem čekal na finále filmu! Ať žije okultismus a jeho tajemný symbol. 80% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Zaujimavy namet na horor,v ktorom sa rucne vyrobene babiky nedopatrenim dostanu medzi ludi,ak nejaku clovek dostane do ruk,zbavi sa strachu a zacne byt agresivny,z toho vyplyvaju rozne krvave vrazdy,ktore su na dobrej urovni,film nenudi a je to celkom dobra zabava,myslim,ze sa mi to pacilo...:-) ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Teej škody.. Tohle se mělo natočit za normální peníze a mohl to bejt sakra nářez. Už začátek jak jsem slyšel zvuk motorovky..teda vrtaku :) krve dostatek i dobrej námět..bohužel schází peníze a to je vidět všude.. herci, efekty...chjo.. :( 5O% když už něco může bejt dobré gore..tak je to amatérský film..jaká škoda.. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Herecky mimoriadne slabé dielo. Šamani už aj v Guatemale, no kto vie čo ešte multikulti prinesie. Celé to bolo také nepresvedčivé, neuveriteľné. Slabotina. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Amatérsky a trápny horor, kde patričnú hororovú atmosféru nemožno ani z ďaleka očakávať. Námet však vynikajúci, hodný oveľa kvalitnejšieho spracovania ako možno vidieť v tomto snímku. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Docela pohodový horor. Policista zabije chlápka, který vraždil. Tento chlápek měl,ale u sebe panenky, které byly posedlé. Ty se později dostanou k jiným lidem a kolotoč vražd pokračuje. Hned prvně mě překvapil styl filmu čekal jsem něco ve stylu Dětské Hry kde budou vraždit panenky,ale je to spíše ve stylu, že ty panenky jsou jen prostředek ke vraždění. Hned první scéna je hodně povedená, ale i ostatní vraždy též ujdou a jsou krvavé. V rámci žánru lepší průměr. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Tak známky horroru to mělo díky použitému woodoo námětu a celkem slušnému gore. Bohužel bylo nutno "nějak" děj rozjet a tak samozřejmě (jak jinak u US filmů) nastoupila jedna iracionálnost hnedle na počátku. (spoiler:docela by mě zajímalo "co jiného" měl tatínek připraveno za "dárek" v autě pro svou dcerunku?? či se "předměty doličné" mohou jen tak rozdávat na potkání??). A pak tak trochu nastoupil "nechtěný" humor ;-) v podobě vypořádání se se zahradníkem. (tedy více bych se nasmál, pokud by se daná situace odehrála na tom pohovoru :-))) něco ve stylu: Tak jste prošel pane - múžete nastoupit .....kuch, kuch, kuch :-)).... ale dost té srandy a ted vážně ;-) Námět rozhodně zajímavý, i hudba nebyla vybrána zle. Hlavní protagonista sice působil jako prkno, nicméně o to více to vyvažovala jeho "dcerunka", která svou úlohu zvládla znamenitě. Závěr se sice dal předvídat, každopádně nebylo to tak "okaté" jak u většiny obdobných počinů bývá. Nicméně "co to bylo"? to na samém konci??? to jsem nějak nepochopil (a asi nebudu jediný ;-)) ()

Reklama

Reklama