Reklama

Reklama

Okupovaná kolonie

(seriál)
  • USA Colony
Trailer
USA, (2016–2018), 25 h 16 min (Minutáž: 40–50 min)

Hrají:

Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Tory Kittles, Amanda Righetti, Paul Guilfoyle, Peter Jacobson, Mary-Bonner Baker, Kathryn Morris, Kim Rhodes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Příběh dramatu Colony se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles. Město se nyní nachází ve státě, který silou okupují vetřelci. Někteří lidé si zvolili, že budou spolupracovat s místními autoritami a budou těžit z nově nastoleného pořádku co nejvíce. Jiní se rozhodli přidat se k rebelům a tím pádem i pociťovat následky. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (41)

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - skvělá, nejvíce mě bavilo shánění inzulínu pro diabetika, strašně napínavé pasáže, dále, že Will pracuje pro kolaboranty a jeho manželka, Katie, pro odboj a tam atmosféra mezi nimi je prostě boží! Druhá série... Je snad ještě lepší. Nepůsobí jako jiné seriály. Kamera a vizuál vyvolává skvělou napínavou atmosféru, nedá se to s ničím srovnat, je to prostě povedené. Taky některé přestřelky jsou na jeden záběr, dávám 100% . Můj neoblíbenější seriál ever. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Parta lidí posbíraných z víceméně kvalitních seriálů a to včetně scénáristů a režisérů, zkouší rozjet s využitím jednoduchého sci-fi prvku, už tolikrát profláknutý námět o rozdělených rodinách, kolaborantech, odboji..prostě o vzepření se moci. Pokud nemají v rukávu něco opravdu originálního, tak je pilot jen další pozvánka k nekonečnému seriálu, který vám ukrojí desítky hodin z vašeho života. Jsou seriály, které mi za to stojí...tento k nim ale patřit nebude. ()

Reklama

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý seriál, který byl ukončen ještě před tím, než jsme se dozvěděli, jako to dopadne. Ale rozhodně mi není líto, že jsem jej sledoval. První série je zahřívací, druhá se parádně rozjede a první polovina třetí série je naprosto úžasná se skvělou post-apo atmosférou. Byla to skvělá cesta, přestože neměla cíl. Ale i cesta samotná může být cíl, no ne? ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na konci prvního dílu titulky položily sugestivní otázku "Co bych dělal na místě hlavních postav?", a po první řadě je moje odpověď stále stejná. Nemám dost informací. Seriál udržuje zájem laciným, ale účinným způsobem. O reáliích světa neříká téměř nic a tak nezbývá, než si souvislosti domýšlet a doufat, že se konečně objeví epizoda, která nabídne alespoň nějaké odpovědi. Bohužel první série je stěží průměrná a nemá čím dalším zaujmout. Vše je nedotažené, atmosféra rozbředlá a i když se postavy neustále ujišťují, jak je okupace brutální režim, tak si lidé ve srovnání s Generálním Gouvernementem nežijí až tak špatně. Scenáristé se drží hodně zkrátka a seriál tím trpí. Druhá série naštěstí výrazně přidala na kvalitě a napětí. A ta třetí se jí minimálně vyrovnala. Příběh se elegantně vypořádal s pastí neustálého zvyšování sázek a reálie světa konečně začínají dávat smysl. Bohužel třetí série je také poslední. Přešlapování na místě a tápání ve tmě seriálu zlomilo vaz. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál, který, i přes relativně krátkou desetidílnou první sérii, stihl představit zajímavou koncepci invaze cizího druhu na Zemi, kde se zatím neznámí kolonizátoři prostřednictvím pověřených vládních činitelů a represivních orgánů snaží udržovat poslušnost občanů navzdory aktivitám hnutí odporu. Vzhledem k tomu, co již bylo řečeno, co bylo jen naznačeno a co se stále skrývá pod rouškou tajemství má Colony poměrně velký potenciál. Tvůrčímu týmu patří pochvala i za skvělý casting. 1. série. 80% ()

Galerie (598)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se ve městě Los Angeles a ve studiu - CBS Studio Center v USA. (willy1)
  • Názov baru Bowman´s sa podobá na názov baru z diel klasika americkej literatúry Williama Faulknera. Tento bar sa nachádzal v okrese Yoknapatawpha, fiktívnom dejisku jeho poviedok a románov. (mivr)
  • V 7. díle 1. série Broussard objeví Will Bowman (Josh Holloway) knihu, jejímž prostřednictvím se povstalci dorozumívají, její název je "Nostromo" (1904), též jako "Věrný Nostromo" od spisovatele Josepha Conrada. Román zobrazuje kromě psychologických a dobrodružných zápletek sociální a politické poměry provázené válkami a kapitálovými machinacemi, s podobnými situacemi se můžeme setkat i v seriálu. (willy1)

Reklama

Reklama