Reklama

Reklama

Okupovaná kolonie

(seriál)
  • USA Colony
Trailer 2
USA, (2016–2018), 25 h 16 min (Minutáž: 40–50 min)

Hrají:

Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Tory Kittles, Amanda Righetti, Paul Guilfoyle, Peter Jacobson, Mary-Bonner Baker, Kathryn Morris, Kim Rhodes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Příběh dramatu Colony se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles. Město se nyní nachází ve státě, který silou okupují vetřelci. Někteří lidé si zvolili, že budou spolupracovat s místními autoritami a budou těžit z nově nastoleného pořádku co nejvíce. Jiní se rozhodli přidat se k rebelům a tím pádem i pociťovat následky. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Mufuck k tomuto seriálu (1)

Okupovaná kolonie (2016) 

Colony má zajímavý námět v podobě života v okupovaném Los Angeles, které je pod stálým dozorem ufounů odněkud z vesmíru. Ufounům, namísto pustošení a přímého vyhlazování úplně celé civilizace naráz, bohatě postačilo při příletu na Zemi obklopit ( zřejmě nejen ) město andělů desítky metrů vysokou zdí, rozdělit ho na bloky a pak do čela vlády a policie dosadit kolaboranty. Půlka města tím pádem stále bydlí v luxusních domech se zahradou, nosí kvádra s kravatou a jezdí nablejskanejma kárama. Ale tím se trochu hůře navozuje pocit nějaké okupace z vesmíru. Na druhou stranu, lidem spolupracujícím s novým řádem se přece musí dát nějaká motivace, a proč ne tedy v podobě hezkého a rádoby bezpečného života v krásném domě se zahradou. Mimozemšťané jsou ale bohužel zatím v nedohlednu, a jen se o nich mluví a mluví, a tak si první sezóna prozatím musela vystačit s několika jinými dějovými linkami. Tou hlavní je odboj lidí proti útlaku ze strany "vetřelců" . A ironií osudu se stane, že hlavní mužská postava, zvláštní agent Will Bowman, zjistí, že v odboji je i jeho žena Kate. A tak chtě nechtě bojuje proti "jejímu" odboji bok po boku s dalšími lidskými kolaboranty, kteří slouží v ozbrojených složkách pod vlajkou nové ufokolonie. Ale ne všichni tito policisté kolaborují, jen aby si ochránili vlastní zadek, měli větší příděl potravin a nebo snad v zájmu ideologií. Pár jich má i jiný důvod, jako v případě "ztraceného" Sawyera, který má touhu vrátit syna zpátky ke své rodině, tam, kam patří. Seriál ale zatím moc nesnese označení post-apokalyptický. Jediná zatím pořádně viditelná apokalypsa, kromě několika očouzenejch mrakodrapů v pozadí, je za celou tu dobu možná ta, že Sawyerovi zlobivý kluk od vedle přejel na kole pelargonie před barákem a poničil mu tím jinak perfektně střihnutý trávník. Ano, pár ulic nevypadá úplně vábně, ale ruku na srdce, nynější LA nabízí místy tento pohled už nyní, ufoun neufoun. Jiné je to ovšem za Zdí obklopující Kolonii, tam to vypadá, že jsou široko daleko všude neobydlené a zničené ruiny. Jinak právě samotná myšlenka kolonie a bloků je výborná. To samé i umístění továrny nebo rozdělení obyvatelstva do zón podle toho, jestli pracují nebo nepracují pro nový režim. Některé pasáže dokáží velmi dobře navodit atmosféru útlaku a bezmoci proti vládnoucí třídě kolaborantů, která má stále skoro všechny myslitelné výhody jako za starých časů, a okupace ji vlastně moc nepoznamenala. Ale ve strachu z těch nahoře musí žít stejně asi každý, i kolaboranta může prásknout přece ještě větší kolaborantí řiťolezec. Takže celkově shrnuto, minimálně jako pokoukání na zabití času při chmurném večeru Colony vystačí úplně v pohodě. Prostě dobrý a napínavý sci-fi seriál s prvky kriminálky, a pro fanoušky žánru povinnost ke shlédnutí. A ještě k tomu tu hraje Apollo Creed. Uvidíme co přinese druhá série ... Druhá série velmi dobrá, sice opět bez více viditelné účasti ufounů, ale i tak má gradující napětí. Úroveň seriálu neklesla, naopak. ()

Reklama

Reklama