Reklama

Reklama

Okupovaná kolonie

(seriál)
  • USA Colony
Trailer
USA, (2016–2018), 25 h 16 min (Minutáž: 40–50 min)

Hrají:

Josh Holloway, Sarah Wayne Callies, Tory Kittles, Amanda Righetti, Paul Guilfoyle, Peter Jacobson, Mary-Bonner Baker, Kathryn Morris, Kim Rhodes (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Příběh dramatu Colony se odehrává v nedaleké budoucnosti v Los Angeles. Město se nyní nachází ve státě, který silou okupují vetřelci. Někteří lidé si zvolili, že budou spolupracovat s místními autoritami a budou těžit z nově nastoleného pořádku co nejvíce. Jiní se rozhodli přidat se k rebelům a tím pádem i pociťovat následky. (Zdroj: http://www.serialzone.cz/) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Falling Skies meets Jericho wannabe The Leftovers. Není to ovšem zdaleka tak príma, jak to zní, v PILOTU se totiž stane velký kulový. Je sice fajn, že máme sympatický postavy na obou stranách barikády, vypravěč je ale zatim děsně nudnej. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Možná by se z toho časem něco vyklubalo, ale první díl mě absolutně nezaujal, takže pokračovat nebudu - na to mám ve frontě až příliš mnoho seriálů. Josh Holloway byl "dobrý" opravdu jen v těch "Lostech"... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Píše se mi to nerado, ale obávám se, že seriál plní pouze objednávku sionistických struktur. Aby ovčanstvo (nejen americké) bylo připraveno na subliminální, exoterické úrovni, na plnou militarizaci policie, zrušení fyzické hotovosti, a vytvoření sběrných táborů pro lidi se „závadovým“ myšlením. A zejména, aby ovčanstvo akceptovalo fiktivní příčinu „z vesmíru“ (viz hrozba z „afghánských jeskyní“). Seriál nás tedy připravuje na život v dokončeném NWO. ✔ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nenápadný seriál, který, i přes relativně krátkou desetidílnou první sérii, stihl představit zajímavou koncepci invaze cizího druhu na Zemi, kde se zatím neznámí kolonizátoři prostřednictvím pověřených vládních činitelů a represivních orgánů snaží udržovat poslušnost občanů navzdory aktivitám hnutí odporu. Vzhledem k tomu, co již bylo řečeno, co bylo jen naznačeno a co se stále skrývá pod rouškou tajemství má Colony poměrně velký potenciál. Tvůrčímu týmu patří pochvala i za skvělý casting. 1. série. 80% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Fajn. Holloway je za ultra spravnaka, ale po x serialoch kde bol hlavny hrdina za polozaporaka na presdrzku je to paradoxne prijemne osviezenie. Ostatni su vo svojich rolach vyborni. Aj ked scenaristi barlickuju kde sa da aby sa dej mohol tak rychlo niekam uberat, pri sledovani to nevadi. Vyroky Snydera vratane verejneho vysielania su krasnou i ked extremnou ukazkou politikarcenia. S2 pozriem. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Pilot: Prozatím mám pocit, že by mohlo jít o podařený seriál, něco ve stylu kultovnějšího seriálu "V" Uvidíme jak to bude dál... ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

První série je oproti tý druhé naprostej shit. Jsem rád, že jsem tu první sérii vydržel, ta druhá za to fakt stojí! ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Strašně nevyvážený seriál, chvíli děsně baví a chvíli děsně nudí. Mohl by to být jinak docela slušný sci-fi seriál, ale místo spousty vaty by to chtělo více akce a napětí. Diváka to vtáhne přímo do děje bez nějakého vysvětlení, měl jsem pocit, jakoby mě dvě série utekly.Kromě hlavních postav dost nezajimaví herci. Dívat se na to dá, ale brzy vyšumí. Nevyužitý potenciál, škoda. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Nový seriál od stanice USA Network padnul do mého hledáčku hned od úvodních fází vývoje. Upřímně, koho by nelákalo sci-fi u kterého znovu spojí síly Josh Holloway a tvůrce Lost, Carlton Cuse? Ono vlastně obsazení je dost silnou stránkou, kromě Hollowaye se tam v dalších rolích představí Sarah Wayne Callies (Prison Break), Amanda Righetti (Mentalist) nebo Peter Jacobson (House MD). Jestli bych měl něco vytknout, tak je to právě Sarah Wayne Callies, protože ta celou dobu vypadá, že se rozbrečí. Má jen jeden výraz v obličeji (jako všude jinde), ale jak se hned na konci pilotu ukáže, tak bude mít co hrát a nebude jen na ozdobu. Navíc má s Hollowayem skvělou chemii. Příběh je zasazen do nepříliš vzdálené budoucnosti, kdy Zemi okupují „vetřelci“. Nikdo neví, jak vypadají a co chtějí. Celý pilot v sobě nese příjemné tajemno a vážně dobře buduje napětí a zbytek série v tom pěkně pokračuje. Závěr pilotu navíc přináší zajímavý (i když ne úplně nečekaný) twist. Postupně seriál sice trošku šlápnul na brzdu, ale líbí se mi, že se nebojí obětovat vedlejší postavy v případě, že to bude mít dopad na hrdiny a líbí se mi, jak se příběh vyvíjí. Trošku jsem však čekal více devastující finále, třeba příště. První série mě tak bavila od začátku až do konce a vážně se těším na pokračování. Za mě je to letos jedna z nejlepších novinek a to minimálně ve svém žánru. Co mě však zaujalo nejvíce, jsou otázky, které seriál nabízí a ty se netýkají vetřelců. Jak daleko zajdete, abyste ochránili vlastní rodinu? Upřednostníte svou rodinu před přítelem? Budete spolupracovat nebo se přidáte k odporu? A hlavně - co byste na jejich místě dělali vy? 2. série Ani druhá série neztrácí nic na zajímavosti a baví podobně jako seriál první. I když se samozřejmě vzhledem k událostem pravidla hry trochu mění. Docela jsem zvědav, co se bude dít dál, protože vygradování téhle série stálo za to. 3. série Během třetí řady, hlavně její první poloviny, jsem se nemohl zbavit dojmu, že znovu sleduju Falling Skies akorát s jiným obsazením. Ale musím uznat, že to mělo vcelku spád. Toho pocitu jsem se zbavil, když se Bowmanovi dostali do Seattlua děj se vrátil k životu v kolonii. Je jedině škoda, že Colony se do historie zapíše jako další seriál, který není pořádně zakončen, protože ukončení by tomu slušelo. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Parta lidí posbíraných z víceméně kvalitních seriálů a to včetně scénáristů a režisérů, zkouší rozjet s využitím jednoduchého sci-fi prvku, už tolikrát profláknutý námět o rozdělených rodinách, kolaborantech, odboji..prostě o vzepření se moci. Pokud nemají v rukávu něco opravdu originálního, tak je pilot jen další pozvánka k nekonečnému seriálu, který vám ukrojí desítky hodin z vašeho života. Jsou seriály, které mi za to stojí...tento k nim ale patřit nebude. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na konci prvního dílu titulky položily sugestivní otázku "Co bych dělal na místě hlavních postav?", a po první řadě je moje odpověď stále stejná. Nemám dost informací. Seriál udržuje zájem laciným, ale účinným způsobem. O reáliích světa neříká téměř nic a tak nezbývá, než si souvislosti domýšlet a doufat, že se konečně objeví epizoda, která nabídne alespoň nějaké odpovědi. Bohužel první série je stěží průměrná a nemá čím dalším zaujmout. Vše je nedotažené, atmosféra rozbředlá a i když se postavy neustále ujišťují, jak je okupace brutální režim, tak si lidé ve srovnání s Generálním Gouvernementem nežijí až tak špatně. Scenáristé se drží hodně zkrátka a seriál tím trpí. Druhá série naštěstí výrazně přidala na kvalitě a napětí. A ta třetí se jí minimálně vyrovnala. Příběh se elegantně vypořádal s pastí neustálého zvyšování sázek a reálie světa konečně začínají dávat smysl. Bohužel třetí série je také poslední. Přešlapování na místě a tápání ve tmě seriálu zlomilo vaz. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to seriál V. Oceňuji, že je to civilní a tím pádem věrohodné. Není to založené na efektech, ale na scénáři. Dobrý tah je, že alespoň v první sérii vetřelce praktiky nevidíme. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Silnejšie tri hviezdy. Mať to seriózne zakončenie, tak to zdvihnem aj na štyri. Postavy maximálne sympatické, Josh Holloway bol vždy sympaťák. Žiadna postava nie je čiernobiela, každý má svoje tajomstvá, svoje pohnútky, svedomie či náznaky svedomia, každý robí chyby. Je to vlastne taký ešte viac light Falling Skies. Je to sci-fi, ale sci-fi tam toho moc nie je, v podstate ide o survival či už v mestskom prostredí, tak v divočine, príprava na veľkú udalosť, ktorej sme sa kvôli predčasnému utnutiu nedočkali. Nechcem tvrdiť, že je to veľká škoda, pretože boli seriály, ktoré mali omnoho lepšie cliffhangery, ktorých ukončenie zabolelo nezrovnateľne viac (Flash Forward, The Event, Surface, Invasion, Wayward Pines, atď.), ale vedel by som si predstaviť ešte zo dve série, pretože svet, ktorý nám bol predstavený a nie jednoduchý konflikt, čo sme zistili až v ďalších sériách, to všetko by bolo fajn preskúmať viac. Škoda. Josh jednoducho má v seriáloch smolu. Uťali mu aj Intelligence, uťali mu aj Colony. Tak snáď nabudúce. ()

Ashar 

všechny recenze uživatele

První díl nám toho moc neprozradil, nevíme kdo jsou vetřelci, jak se tam dostali a co vůbec chtějí. Chybí mi informace a připadá mi to, jako bych začal sledovat seriál od prostředka. Třeba se něco dozvím v dalších dílech. Zatím nic moc. ()

Shedom 

všechny recenze uživatele

Už to tu niekto spomínal a musím sa pridať-tak nízke hodnotenia ozaj nechápem. Očakávala som trapné akčné béčko so všetkými možnými klišé amerických seriálov, ALE zďaleka to nie je v takej miere, aby bol seriál v modrosivom. Josh Holloway je tu veľký sympoš, oveľa väčší než v LOSTe a „Lori“ mi neliezla na nervy vôbec (čo sa nedalo povedať o TWD), zbytok castingu je OK a to americké typické hranie (prehrávanie) je v únosnej miere. Celá prvá séria, ktorá má paradoxne najnižšie hodnotenia a všetci na ňu nadávajú ma totálne dostala – je to project blue beam v praxi ako vyšitý, samozrejme až pokým sa reálne neobjaví prvý mimozemšťan – v poslednej epizóde prvej série. Potom sa seriál uberá iným smerom, o nič horším alebo menej reálnym. No práve to naznačovanie v prvej sérii a hlavne ten fakt, že nikto z bežných, do kolónie uzatvorených občanov žiadneho aliena nevidel a mnohí ani nikdy neuvidia, je úplne kľúčové pre pochopenie „systému“, ako fungujeme a ako ho na nás aplikujú. Pozrite sa, ako ľahko sa to dá. Ono, čo som zbežne pozrela dátumy komentov, väčšina z nich je pred rokom 2020, no jo, to sa nám vtedy zdalo ešte veľa vecí nepredstaviteľných, všakže..?Aa ejhle! Zákaz vychádzania po 20:00 večer. Akože prečo? Lebo v zime večer po 20:00 sú v uliciach tie úplne najväčšie davy a je to hodne nebezpečné na nákazu respiračným vírusom..jo, jasné, školy, nákupáky, prímestské busy a vlaky v denných špičkách, tam to nebezpečné nebolo...no, dosť tejto témy, lebo pôjdem zbytočne do vývrtky... Takže po tom, ako nám pustia na oblohu nejaké holografické efekty a budú vybuchovať budovy a lietať drony nezvyklého tvaru.. až POTOM čo všetko budeme ochotní si nechať páčiť? Priatelia - pozerajte a učte sa. Tí, čo vedia, vedia, tí čo nevedia, otvorte oči. Zrušenie seriálu muselo prísť, prezrádzalo sa tu príliš veľa. ///„ Víte, jaký je rozdíl mezi inteligencí a mazaností? Jistě že nevíte. Kdybyste věděl, tak by si vás nikdy nevybrali.“ /// ///“ A kdy zaplatíte vy, že jste zaprodal celý svůj druh? Tohle se stane, když vložíte velkou moc do malé hlavičky.“/// ///Proč myslíte, že morálně zkrachovalému správci z ubohé univerzity dali do rukou vedení celého bloku? Nebo padlé televizní hvězdě vedení kolonie? - Viděli potenciál. - Viděli slabost. Věděli, že jste přesně ten typ krabů, který vždycky stáhne ostatní zpátky do kýble./// ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série - skvělá, nejvíce mě bavilo shánění inzulínu pro diabetika, strašně napínavé pasáže, dále, že Will pracuje pro kolaboranty a jeho manželka, Katie, pro odboj a tam atmosféra mezi nimi je prostě boží! Druhá série... Je snad ještě lepší. Nepůsobí jako jiné seriály. Kamera a vizuál vyvolává skvělou napínavou atmosféru, nedá se to s ničím srovnat, je to prostě povedené. Taky některé přestřelky jsou na jeden záběr, dávám 100% . Můj neoblíbenější seriál ever. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Není to úplně marné, ale dosti utahané, místy nepřehledné a hlavně bez vysvětlení. Kdo jsou ini, proč dělají zrovna to, co dělají atd. Moc mne to nchytlo, po první řadě vzdávám. za mne dvě a půl hvězdy. ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Falling Skies s mozkem a bez patosu. Ti lepší herci ze seriálů Lost, Prison Break, Heroes či House M.D. Seriál má dobrou premisu a daří se mu ji rozvíjet novými informacemi tempem, které je tak akorát. Těším se na každý nový díl. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělý seriál, který byl ukončen ještě před tím, než jsme se dozvěděli, jako to dopadne. Ale rozhodně mi není líto, že jsem jej sledoval. První série je zahřívací, druhá se parádně rozjede a první polovina třetí série je naprosto úžasná se skvělou post-apo atmosférou. Byla to skvělá cesta, přestože neměla cíl. Ale i cesta samotná může být cíl, no ne? ()

Reklama

Reklama