Reklama

Reklama

Já, Earl a holka na umření

  • USA Me & Earl & the Dying Girl (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film, který je důkazem, že pravé přátelství překoná vše, Já, Earl a holka na umření, přináší výjimečně zábavný a povznášející příběh, jenž si získá vaše srdce a vyvolá ve vás smích! Seznamte se s Gregem Gainesem, svérázným teenagerem, který se snaží nenápadně proplout střední školou, zatímco většinu času tráví se svým “spolutvůrcem” Earlem natáčením parodií na klasické filmy. Jednoho dne Grega jeho matka požádá, aby se začal věnovat smrtelně nemocné spolužačce. Gregovi se nejprve nechce, pak se ale pustí do svého dosud nejambicióznějšího projektu. Zbaví se strachu z okolí a se svými blízkými naváže vztahy, jaké si nikdy nedokázal představit. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (202)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skvělá dramedie, která je sympatická nejen postavami a příběhem, ale i zpracováním, které v sobě skrývá nepřeberné množství nápadů a vychytávek, které činí z tohoto filmu naprosto jedinečný zážitek. Během sledování tohoto filmu jsem si normálně říkal, že vidím něco, co pravděpodobně už nikdy neuvidím. Tolik nápadů pohromadě jsem ve filmu hrozně neviděl. A sympatické je také to, že vzdává hold celé řadě jiných filmů, takže i poctivý kinofil si v tomhle filmu najde celou řadu skrytých a nenápadných vtípků. Škoda jenom, že nosná linka tohoto filmu je vlastně hrozně smutná a musím říct, že závěr filmu mě normálně oddělal a to se mi hrozně dlouho nestalo. Příběh ze života, u kterého se budete nahlas smát, ale i brečet v rámci celých 105ti minut tohoto filmu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $6,758,416Tržby Celosvetovo $9,146,168▐ sladko kyslí námet v silnom prevedení, ktoré zasiahne /80%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vy-ni-ka-jí-cí nezávislý filmový crossover mezi teenagerskou komedií ze střední, subžánrem romantické komedie/dramatu s nevyléčitelně nemocným a kreativní výtvarně invenční art crazy komedií, jaké točí třeba Michel Gondry, jehož Prosíme přetočte se snímek motivem ,,švédování" filmů podobá nepominutelně. Dva amatérští filmaři, tentokráte v pubertálním věku, se značnou slabostí pro artové klasiky světové kinematografie, a jejich spolužačka s leukémií, tenhle rámec tu byl již nespočetněkrát, ovšem Alfonso Gomez-Rejon k němu přistoupil překvapivě originálně - nesentimentálně, nepodbízivě, bez citového vydírání diváka. Zajímavá je formální složka, kupříkladu zakomponování pásma animace do struktury filmového vyprávění, připomínající třeba nedoceněný Jenningsův snímek Malý Rambo, postmoderní narace a struktura díla, členění na kapitoly, výborná minimalistická hudba Briana Ena... Esence amerického nezávislého filmu... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chvílemi, až nesnesitelná hipsterovina s rádoby divnými postavami, o kterých si máme myslet, že jsou cool. Tomuhle filmu jsem nevěřil nic. Přišlo mi to hrozně vykalkulované, tak aby to neprvoplánově chytlo za srdíčko. Bohužel je to spíše jen špatně napsané. Ke konci se to navíc změní v hroznou ubulenost. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOSTAL JSI PŘÍLEŽITOST, ABYS REÁLNĚ NĚKOMU ZMĚNIL ŽIVOT…“ /// Není to dojemnej romantickej příběh, ve kterým holka s leukémií umírá schoulená v chlapecký náruči. Chce to bejt něco jinýho, ale přesto mám na konci oči plný slz. Snaha o jakejsi neutrální pohled vychází, stejně jako útok na milovníky filmovýho média. (Voni si chlapci totiž vobčas něco natočej…Žádný domácí video, úchyle.) Příběh, ve kterým je Greg odsouzenej k přátelství k umírající dívce, má totiž větší přesah, než jednu nemoc. Navíc jsou ty postavy celkem sympatický… ale abych dal 4*, muselo by mně bejt tak vo 20 míň. (roků samozřejmě) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej román, kterej v roce 2012 napsal Jesse Andrews, číst nebudu. 2.) Mám dojem, že mi hvězdy nepřály. 3.) Jsem neviditelný, osamělý a nenávidím se. 4.) Thx za titule „blackky“ a „Jitoz“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžem sa smiať, bolí ma to.“ Pôvodne som bol rozhodnutý dať minimálne 80%, lebo začiatok je fakt skvelý, osviežujúci a plný originálnych detailov (animované scény, Wolverine, plyšová megapanda). Potom ale film pokračoval a napriek veľmi sympatickému učiteľovi v podaní Jona Bernthala sa tempo vytratilo a začalo to stagnovať. A na konci to síce bol doják, ale jednak nie veľký (čo je asi zle?), jednak som čakal väčší priestor pre Bernthala a jednak to už skrátka nebolo ono. Z deja sa vytratilo plno predtým naznačených postáv, motívov a vedľajších dejových liniek a trvám si na tom, že množstvo vecí nie je dokončených. Opatrných 70%. Mix 50/50 a The Edge of Seventeen. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Meh, tomu říkám cheap trick. Nemám příliš v lásce filmy, které mi lžou, jenom proto aby ve mě něco vyvolaly. Vnímám to trochu jako berličku, nicméně tu a tam se najdou výjimky, u kterých jsem ochoten to odpustit. V případě Me & Earl & the Dying Girl za to může ani ne tak miloučký příběh, sympatický casting nebo pohodový soundtrack, jako spíš ten úžasný nápad s přetáčením filmových klasik do jakýchsi pseudo-parodických teenage verzí, které byly v každém ohledu jednoduše dokonalé. Jo, to mě dostalo. Všechno ostatní už jsem někdy, někde viděl a upřímně, příliš to se mnou neudělalo. 7/10 je fér :) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tématicky jsem si tenhle snímek nepořídila zrovna ve vhodnou dobu, ale je celkem dobře zpracovaný, a kreativita se mu upřít nedá, když vezmu v úvahu to množství filmů zaměřených na stejnou nemoc. Plus výborný soundtrack, takže neváhám a pálím čtverec. Kdo jsi Jesse Andrewsi ? ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Když natočíte takovou pecku, je víc než pravděpodobné, že vás chňapne Fox Searchlight. Tohle drámo má naprosto všecko..napětí, vcítění, Hugha Jackmana, naprosto dokonalou Olivii Cooke, pohodáře Jona Bernthala (kterého obvykle nemusím) a hlavního mimoně, který by potřeboval profackovat. Vážně. Jak sám říká, toto není klasická romantická komedie a o to je to zajímavější...90% ()

castor 

všechny recenze uživatele

O umírání mezi puberťáky zase trochu jinak. A znovu bez parazitování na vážném tématu. Těmhle dvěma hvězdy sice moc nepřály, leč fanouškům nezávislých romantických dramat ano. Tedy do určité míry. Nebude to úplně o vytahování kapesníků, Earl a další si jdou svou vlastní, jinou cestou. A to je jenom dobře. Nepodbízí se, nehledají viníky. Tvůrci představují tak trochu neviditelné hrdiny, přičemž vše se začne točit okolo okaté holky, kterou zevnitř sžírá leukémie. Zase tu máme mladé hrdiny, které spojuje smysl pro kousavý humor i bystré poznámky. Chemie mezi ústředním duem není tak silná, navrch si troufám tvrdit, že pro Dakotu Fanning (Teď a tady), Josepha Gordon-Levitta (50/50) nebo Shailene Woodley (Hvězdy nám nepřály) tvůrci na podobné téma napsali zajímavější/silnější postavy. Něco mezi třemi a čtyřmi. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že podobné filmy ho už dostat nemůžou, že už proti nim přece musí být otupělý vzhledem k tomu, že téma rakoviny vídáme na plátně minimálně jednou ročně. Jesse Andrews však dokázal postavy zhmotnit, máte pocit, že sledujete osoby žijící vedle Vás, o to více film dokáže ranit, i když si to nechcete připustit. Film se může navíc pyšnit velmi zajímavým režisérským pojetím, sympatickými herci a příjemnému humoru. Poselství filmu je opravdové a pro mě hodně bolestivé. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Indie podle mého gusta. Až nečekaně osobitá a nápaditá režie servíruje svěží nápady i odkazy na slavná díla a scénář nám pro změnu předkládá skvěle vystavěný příběh plný sympatických a osobitých postaviček i v těch nejvedlejších rolí (chtělo to více Offermana i Jona Bernthala!), které vám prostě musí přirůst k srdci. Vývoj i vztahy hlavních charakterů skvěle fungují, režii se skvěle daří střídat humornější i emotivní pasáže, a koho nedojme závěrečné promítání, ten snad ani nemá srdce. Thomas Mann zvládá hlavní part na jedničku a Olivia Cooke konečně ukazuje, že jí je na seriálový Bates Motel vlastně škoda. Prostě jedna z nejlépe natočených nezávisláren posledních let. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

I kardinální zrady se odpouštějí s filmem, který není tím, čím se na první pohled zdá být. Nevěřte nikomu a umírajícím holkám z Bates Motelu obzvlášť! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film. S veľkou chuťou a osobitosťou natočený aj zahraný. Hromada odkazov na staré klasiky potešila a scéna s pozeraním filmu dojala ako máločo v poslednej dobe. 9/10 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Příjemnější filmařský počin o mládeži zatím odnikud v posledních dvou letech nepřišel.!!! Moc pěkný a i hluboký příběh. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý snímok, ktorý ma nútil neustále premýšľať a trochu odbiehať od deju. Film sám o sebe ani zas tak hlboký a zaujímavý nie je, ale tých myšlienok v pozadí a predovšetkým tá úprimnosť - proste zaujal. Skvelý námet v silnom prevedení, ktorý zasiahne. Tak tento film na mňa zapôsobil tak, ako tvorcovia zrejme pôvodne zamýšľali. Príbeh to bol teda určite zaujímavý, každopádne absencia humoru je na mieste, lebo snímka je vážna. Dialógy mi neprišli fádne, ale nebolo tu nič, čo by som si ešte dlho po zhliadnutí pamätal. Pekný film. Hoci sa nevyhol všetkým klišé, práve originálny štýl rozprávania aj natáčania je najväčších prínosom tohto filmu. Podarilo sa mu život teenagerov podať o čosi autentickejšie a inakšie, ako som bol zvyknutý. Stojí za pozretie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jeden s tých menej výrazných, ale o to viac prekvapujúcich filmov. Možno ma to prekvapilo hlavne preto, lebo som absolútne netušil o čo tu pôjde. To ale neznamená, že keby som tušil o čo tu pôjde ma to neprekvapí. Aj keď príbeh zas tak veľa neponúkne, je to celkom sympatické, horko sladké v rámci postáv a obsahu a hlavne záver sa (s hudobným doprovodom) neskutočne podaril. Obľúbený soundtrack: Brian Eno - The Big Ship. 80% - 4* ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už tomu bude pár let, co si za štědrovečerní film vybírám z kategorie "nové nezávislé drama/komedie s trochou romantiky" a první tři filmy byly pro mě špička: 500 dní se Summer, 50/50 a Perks of Being a Wallflower. Pak se tedy dostavil kvalitativní krok dolů, ale stále spokojenost s Teď a tady a Lásky čas. Earl a umírající holka vhodně doplňuje druhou trojici, je to příjemný divácky zážitek s dobře namíchanými ingrediencemi sympatických postav, vtipných hlášek, romantického sbližování i dojemných momentů... jen mám dojem, že již nenabízí nic, co by mě vystřelilo do filmového vesmíru nebo jen prostě bylo nezapomenutelné. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kopec smiechu, troška slzičiek a pramálo klišé. Po The Edge of Seventeen ďalší bohovský coming-of-age so skvelo napísanými postavami, ktoré sa vyhýbajú klasickým tínedžerským škatuľkám. ()

Reklama

Reklama