Reklama

Reklama

And Then We Swam

(festivalový název)
  • Velká Británie And Then We Swam (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2014, 37 min

Režie:

Ben Finney

Hudba:

Ben Finney

Obsahy(1)

Přeplout Indický oceán na veslici bez doprovodné lodi si troufne jen málokdo. Když se do toho navíc pustí dva muži, kteří nikdy nestrávili noc na moři a nikdy neveslovali, půjde o hodně dobrodružný zážitek. V roce 2011 se Britové James Adair a Ben Stenning vydali z australského Geraldtonu na Mauricius na cestu dlouhou 5 600 kilometrů. Několik kilometrů od cíle se jim ale převrátila loď a z už tak náročné cesty se stal boj o život. (Expediční kamera)

(více)

Recenze (12)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V jednom sále týpek v sedáku a hadrech od TOP3 outdoorových značek bubákuje, že kdo neumí uvázat 99 ze sta uzlů, nemá chodit sám na Milešovku, a ve vedlejším sále dva bambulové v košilích ze sekáče, kteří si pletou vesla s lopatou a vodu znají jen ze sprchy, vypravují o tom, kterak málem překonali rekord v přeplavbě Indického oceánu, i když poslední úsek jeli kraulem. Opět jsem si rozšířil Obzory o pojmech jako jsou limity, předpoklady nebo dobrej a fakt blbej nápad. Protože se o finální části jenom mluví a chybí autentické záběry, postrádal jsem napětí, jinak je to pecka a jasná vzkazka všem, kteří nosí rukávky, že je čas nahlásit se na olympijskou regatu. (Obzory 2015) ()

by_ONDRa 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se britská verze verze Pata a Mata rozhodla převeslovat Indický oceán, aniž by věděli, co je to GPS, nebo, že světlice se má střílet do vzduchu :) ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Unikátní hned z několika důvodů. Odhodlání, způsob realizace, doprovodný komentář i vtipně nastříhaný materiál dává dohromady zábavné video, které nejen mapuje strastiplnou cestu dvou dobrodruhů. Nakonec se ukázalo, že každá dobrá pohádka má svůj šťastný konec. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Dvaja magori sa rozhodli, že prepádlujú Tichý oceán. Nevadí, že nikdy neboli na mori, však pohoda, to sa nejak zvládne. Šťastena bola pri nich a celé to bolo veľmi pekne, hlavne vtipne zostrihané a okomentované. Rešpekt a zároveň nechápavé krútenie hlavou nad ich nerozvážnosťou. ()

Rastman 

všechny recenze uživatele

Nebetyčný hovada, ale naprosto upřímně to mysleli. Velmi silný start Expediční kamery a upřímně, po tomhle mi všichni ostatní přišli příliš "obyčejní profesionálové". ()

Joker7 

všechny recenze uživatele

Pecka. Dva blázni, jinak se to říct nedá :) Ale kdyby jim nezachránili zadky, možná by skončili někde na dně oceánu... ()

DannyVlk 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a vtipné ztvárnění nekonečné plavby po moři. Oproti většině filmů, které jsou jen o tom jak moc je někdo úžasný a co všechno dokázal, si konečně jeden na nic nehraje. Britové se neustále shazují a dokonce ani zdravotní postižení nebylo nijak tupě omláceno o hlavu, aby nás hluboce dojalo. ()

Ironsky 

všechny recenze uživatele

Jasný vítěz letošní Expediční kamery.Snad jediný film v rámci festivalu kde nebyl na natáčení použit dron(možná ještě Alegria).Stačí si na nic nehrát a efekty nejsou potřeba.Respekt. ()

Reklama

Reklama