Reklama

Reklama

Žena

  • Švédsko The Wife (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena – a vy teď máte tu čest ji poznat. Joan Castlemanová (Glenn Closeová) je oddaná, prudce inteligentní a stále velmi půvabná kráska, zkrátka dokonalá manželka. Čtyřicet let strávila ve stínu svého charismatického manžela Joeho (Jonathan Pryce), jehož hvězdné spisovatelské kariéře obětovala svůj talent, sny i ambice. Celou tu dobu s humorem a grácií sobě vlastní přehlížela jeho nevěry a výmluvy na "umění". Díky tomu je však jejich manželství plné životních kompromisů. Teď se Joe chystá převzít Nobelovu cenu za svou uznávanou a plodnou tvorbu. A Joan se náhle ocitá na pokraji zhroucení. Stanout tváří v tvář největší oběti svého života a tajemství manželova úspěchu bude pro Joan jako rána z milosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chtěl bych poblahopřát i vám, Joan. Myslím, že lidé manželku nedoceňují.“ - „Já svou ženu doceňuju. Hodně ji oceňuju.“ - „Tak jsem to nemyslel. Myslel jsem zbytek světa.“ A právě na tom zbytku světa někdy záleží nejvíc…Z výrazů tváře a gest manželky je divákovi jasné, že tu něco nehraje. Ale ono ve filmu nejde ani o to znát pravdu. Spíš je to o tom, jak se s ní popasují hlavní hrdinové. Protože dostat cenu z rukou švédského krále a vyslechnout si potlesk plného sálu může být pěkné, ale na jednoho to už může být příliš. To pak můžou ven vyplout dobře (a léta) skrývané emoce. A tady se dostávám k tomu nejlepšímu na snímku, hereckým výkonům stárnoucích manželů. Pryce je výtečný, ale Close zvládá své pocity vyjadřovat ještě o něco lépe (a dočkala se za to alespoň toho Zlatého glóbu). Také mě bavilo, jak řada scén začne svůj pravý smysl dostávat až postupně (jako třeba takové zdánlivě nepodstatné radostné skákání na posteli). A závěr (který přišel v pravý čas) se také povedl, ona postava nezklamala. Celkově solidní 4*. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Působivé vztahové drama. Ten postupný vývoj soužití ústřední dvojice je velmi nepěkným obrazem léta potlačovaných emocí a postupně bublajícího hněvu, jehož kulminace je dříve či později nevyhnutelná. Zápletka je v podstatě strašně jednoduchá, přesto nesmírně poutavá a intenzivní zejména v brilantních dialozích. Nejsilnější článek tu bezpochyby tvoří Glenn Close, jejíž performance na oko dokonalé a přitom uvnitř brutálně trpící manželky je dechberoucí a zároveň pekelně autentické. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Glenn Close získa asi oscara. Ale je to skutočne za výkon? Jej postava je lepšia než ona samotná. Manželka, ktorá obetovala svoj talent a venovala ho z lásky manželovi, aby sa z neho stal slávny spisovateľ, hoci sám nevedel napísať ani leporelo. A ešte k tomu ju všade podvádzal. Dráma na vysokej úrovni so skvelými dialógmi a výborným scenárom, po dlhom čase naozaj film, ktorý pútal až do konca. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Manželství má být sdílení dobrého i zlého. Jednoho i druhého přicházejí během života různé dávky, ve vyšším věku toho zlého přibývá. Člověk by si měl vzpomínku na to lepší schovat na později jako takový "ohříváček", ale většinou to nikdo nedělá a pak se jen diví. Přijdou těžké zkoušky. A taková zkouška nadchází i manželce úspěšného spisovatele. Obětovala se a celý život se dívala na manželovy úlety, pády a držela hubu a krok. Teď mažel dostává Nobelovu cenu, je to cena i pro ni, za její oddanost a pomoc. Pro ni to je ale především uvědomění si všeho co bylo, co ztratila, co neměla. A všechny ty emoce přiletí najednou, během několika dní pobytu ve Stockholmu. Perfektně zahráno, uchopeno. Nenudil jsem se ani chvíli. 80% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

The Wife som chcela vidiet kvoli nominaciam Glen Close. Naozaj hra skvelo. Celkom pozeratelny film, ale tak na jedno pozretie. Mozno je urceny starsej generacii...neviem. Pan spisovatel mi bol hrozne nesympaticky. Milym prekvapenim a ozivenim filmu boli retrospektivne zabery 30 a viac rokov dozadu, mohlo ich byt aj viac. 65%. ()

Galerie (181)

Zajímavosti (6)

  • Přípravy tohoto filmu trvaly téměř 14 let. (mrborn2lose)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (mrborn2lose)

Související novinky

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama