Reklama

Reklama

Žena

  • Švédsko The Wife (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena – a vy teď máte tu čest ji poznat. Joan Castlemanová (Glenn Closeová) je oddaná, prudce inteligentní a stále velmi půvabná kráska, zkrátka dokonalá manželka. Čtyřicet let strávila ve stínu svého charismatického manžela Joeho (Jonathan Pryce), jehož hvězdné spisovatelské kariéře obětovala svůj talent, sny i ambice. Celou tu dobu s humorem a grácií sobě vlastní přehlížela jeho nevěry a výmluvy na "umění". Díky tomu je však jejich manželství plné životních kompromisů. Teď se Joe chystá převzít Nobelovu cenu za svou uznávanou a plodnou tvorbu. A Joan se náhle ocitá na pokraji zhroucení. Stanout tváří v tvář největší oběti svého života a tajemství manželova úspěchu bude pro Joan jako rána z milosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chtěl bych poblahopřát i vám, Joan. Myslím, že lidé manželku nedoceňují.“ - „Já svou ženu doceňuju. Hodně ji oceňuju.“ - „Tak jsem to nemyslel. Myslel jsem zbytek světa.“ A právě na tom zbytku světa někdy záleží nejvíc…Z výrazů tváře a gest manželky je divákovi jasné, že tu něco nehraje. Ale ono ve filmu nejde ani o to znát pravdu. Spíš je to o tom, jak se s ní popasují hlavní hrdinové. Protože dostat cenu z rukou švédského krále a vyslechnout si potlesk plného sálu může být pěkné, ale na jednoho to už může být příliš. To pak můžou ven vyplout dobře (a léta) skrývané emoce. A tady se dostávám k tomu nejlepšímu na snímku, hereckým výkonům stárnoucích manželů. Pryce je výtečný, ale Close zvládá své pocity vyjadřovat ještě o něco lépe (a dočkala se za to alespoň toho Zlatého glóbu). Také mě bavilo, jak řada scén začne svůj pravý smysl dostávat až postupně (jako třeba takové zdánlivě nepodstatné radostné skákání na posteli). A závěr (který přišel v pravý čas) se také povedl, ona postava nezklamala. Celkově solidní 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomu koncu sa ani nečudujem. Len by ma zaujímalo, že kde ten pisálek vzal všetky tie informácie a podozrenia. Námet rozhodne zaujímavý, jediné čo mi tu trocha chýbalo bolo viac dramaticky vypätých situácií a príbeh by som možno ešte trochu potiahol. To najlepšie sú však herecké výkony a zvláštna melancholická atmosféra, o tom niet pochýb. Nadpriemer. 75/100 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Björn Runge sklízel menší či větší úspěchy v rodném Švédsku, jeho kousky těšily zejména festivalové diváky, nyní se širšímu publiku představuje psychologickým dramatem jednoho manželského páru, který čeká velká událost. On je romanopisec na absolutním vrcholu, ona dohlíží, aby si včas vzal prášky na srdce. Společně odlétají do chladného Stockholmu, aby si převzal prestižní cenu, udělovanou na základě poslední vůle švédského vědce a vynálezce dynamitu. Bude ovšem Nobelova cena ve správných rukou? Nevyplují na povrch roky potlačované skutečnosti? Slavnostní ceremoniál se blíží, napětí mezi partnery roste. Lehce se otřeme o literární společnost, která znevažuje ženské autorky, dotkneme se role ženy v životě, potažmo úspěchu muže („Celá ta léta se dusíš v obřím hrnci roztrpčenosti?“). Jedenasedmdesátiletá Glenn Close odešla během své bohaté kariéry šestkrát jen s oscarovou nominací, její minimalismus divákovi vždy hned napoví, v jakém rozpoložení se nachází, jak oddanou manželkou byla a je, jak potlačuje svá přání a zájmy. Třeba to na posedmé vyjde. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tohle pro mě prostě nefungovalo. Herecký výkon Glenn Close je jediným světlým bodem v celém filmu a také napětí mezi její postavou a postavou Jonathana Pryce. Příběh je utahaný, nudný a nezajímavý. Zajímavým se stává až v posledních 20 minutách filmu, kdy se konečně objeví nějaká gradace. Každopádně, kdyby tento film nevznikl nic by se nestalo, maximálně bychom přišli o herecký koncert Glenn Close, ale ten ona dokáže rozpoutat i v jiném a daleko lepším filmu. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Brilantní dialogy manželského páru o manželovo výkonech vedoucích k udělení Nobelovy ceny za literaturu. Dotčená manželka si svůj hněv nevybije ve své domovině, nýbrž v hlavním městě švédského království v den slavnostního udílení Nobelových cen. Manžel a současně laureát Nobelovy ceny nemůže uvěřit oprávněnému rozhořčení své ženy, které vede až k uvědomění si, že jako spisovatel skutečně stojí za nic. 78% Celosvětový příjem k 20. 2. 2019: $17,835,573 ()

Galerie (181)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (mrborn2lose)

Související novinky

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

76. Zlaté Glóby – výsledky

76. Zlaté Glóby – výsledky

07.01.2019

Prestižní 76. Zlaté Glóby, udílené asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu, byly vyhlášené první lednovou neděli z hotelu Beverly Hilton v Kalifornii. Předávání cen moderovala dvojice herců… (více)

Reklama

Reklama