Reklama

Reklama

Kolem světa po obratníku Raka

(seriál)
  • Velká Británie Tropic Of Cancer
Velká Británie, 2010, 6x59 min

Scénář:

Simon Reeve

Hrají:

Simon Reeve
(další profese)

Obsahy(1)

Obratník Raka vymezuje severní hranici tropů. Je to úchvatná a přitom snad nejvíce sužovaná část světa. Britský cestovatel Simon Reeve už objel rovník i jižní hranici tropů, obratník Kozoroha. Cesta kolem obratníku Raka však byla jeho dosud nejtěžší zkouškou. Od západu na východ protíná tento obratník Střední Ameriku, Karibik, severní Afriku, Arabský poloostrov, Indii, jihovýchodní Asii a Havaj. Měří téměř třicet sedm tisíc kilometrů, a suchou nohou se překonávají pouště, řeky i hory. Během cesty se Simon potkal s pozoruhodnými lidmi, narazil na doutnající konflikty a ocitl se rovněž v nejúchvatnějších krajinách naší planety. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Marze 

všechny recenze uživatele

Příroda v přelidněné Indii pěkně zdecimovaná. Bangladéš hrůza. Proč se vlastně tak množí? Aby posílali své děti do práce za hrstku rýže jak zaznělo v díle Bangladéš? ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Mezi cestovatelskými dokumenty lepší standard. Více než za tři hvězdy, ale čtyři hvězdy jsou až až... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem Bangladéš - fakticky mě hodnocení nezajímá, ale s tou chudobou a dětskou prací už by měl někdo SAKRA něco dělat! ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Dokument s vaší denní dávkou emocí. BBC těžko uvěřit nestrannost a zbytečně od dokumentu o zemi zabíhá do velmi prapodivného odbojářského magazínu. O autenticitě záběrů se pak divák může jen dohadovat. A při stavu dnešních médií lze o pravdivosti dosti úspěšně pochybovat. Záběry rozmazaných obličejů za noci, kdy se za svitu luny reportéři dostanou do totálního obklíčení, při kterém jim na záda takřka dýchají "po zuby ozbrojení" vojáci, z nichž ale neuvidíme ani fň. Pokud si tedy odmyslíme zdramatizování celé situace, vyjde nám z toho pohled na věc z jedné strany. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama