Reklama

Reklama

VOD (1)

Na vrchole Veľkej hospodárskej krízy bola v USA štvrtina obyvateľstva bez práce. Zo zúfalstva pracovali kdekoľvek a za ťažkú drinu si nechali platiť smiešne výplaty, z ktorých nemali šancu vyžiť. Zo strachu, že stratia aj to, čo majú, sa báli ozvať. Medzi sezónnych zberačov ovocia prichádzajú dvaja aktivisti, aby ich povzbudili k odporu. Ostrieľaný agitátor Mac (James Franco) a nováčik Jim (Nat Wolff) ich chcú presvedčiť, aby bojovali za spravodlivé mzdy a lepšie pracovné podmienky. Bohatí majitelia fariem však nechcú pristúpiť na žiadne požiadavky robotníkov, a už čoskoro dôjde ku krvavým zrážkam s ochrankou a políciou. (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podzimní sady obsypané rudými jablky a modrofialovými švestkami by byly skvělou kulisou pro romanci. Jenomže když to napsal Steinbeck, tak se velká idyla čekat nedá. Snímek není špatný, ale režie je spíš rutinní než invenční a postavám se nějak nedaří vyloupnout se z té historické fresky a zaujmout svou lidskostí. Možná je to už předlohou, Mac v podání Jamese Franca je sice silná postava, ale evidentně se zajímá jen o ideologii, nikoliv o lidi, kterým by měla vylepšit život. Naopak, česáče používá jako šachové figurky a bez váhání je obětuje svému abstraktnímu cíli. A to je sakra nebezpečná vlastnost a sakra nebezpečný člověk. Přesně takoví totiž rozpoutávají genocidy. SHRNUTÍ: Jak bylo před sto lety těžké říct si o zvýšení platu. ()

baclajean 

všechny recenze uživatele

Po filme "Why Him?" si Franco strihol spoluprácu s Cranstonom znova. Hoci Bryan sa mihne len na minútku-dve. Tentokrát však nejde o komédiu, ale o vážnu historickú tému, o boj, ktorý si vyžiadal sebazaprenie a odhodlanie v podmienkach, kde to bolo veľmi náročné. A zmenil naozaj veľa. Oceňujem tiež vhodný výber hudby, verne zobrazené prostredie i kostýmy. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Takže tentokrát Steinbeck... Franco rád adaptace a zřejmě hodně záleží na tom, jestli si zrovna vybere správný materiál. To se mu nyní podařilo a navíc se vyplatil i sázka na Nata Wolffa, takže se mu dílo nerozpadlo pod rukama. Bohužel je ale poněkud moc "normální" provedení a ačkoliv je námět na jisté úrovni působivý, zároveň je poněkud neaktuální. ()

BradleyT 

všechny recenze uživatele

Film, ktery se vymyka zabehnutemu systemu Hollywoodu - zadne hmatatelne dobro nezvitezilo nad zlem.. Postavy mlhave, presne jak ve filmu zazni: "Neni to o nas" A ja bych souhlasil, neni to o postavach, je to o te dobe, vse ostatni je vedlejsi, bohuzel film by mel byt precijen dramatictejsi nez jak se tu tvari. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Člověk dokáže překonat každou překážku, zdolat každého nepřítele, jen jedno ne... Nemůže porazit sám sebe.“ Vícero myšlenek z díla Johna Steinbecka, které zde zazní, je rozhodně podnětných a silných, samotné téma a příběh zajímavé, ani v rámci levicového vyznění se naštěstí netlačí na pílu. Viděl jsem v průběhu let celkem dost filmů (včetně nechvalně proslulé Anny proletářky), které vyprávěly o různých dělnických stávkách z konce 19. nebo prvních dekád 20. století, ale snad žádný z nich mi nepřipadal tak nudně a mizerně natočený, jako tenhle v rukou Jamese Franca. Narozdíl od většiny spolukomentujících Franca vůbec nepovažuji za špatného režiséra, některé jeho filmy, byť rovněž zde kontroverzně hodnocené, se mi hodně líbily (např. Boží stvoření či As I Lay Dying), ale teď mě už podruhé za sebou hodně zklamal. Mám pocit, jakoby se v druhé půlce nedávno uplynulé dekády režisérsky zcela vyčerpal, občas se mu tady podaří slušný kamerový záběr, ale samotný příběh plyne naprosto bez emocí a nemá žádnou silnější atmosféru. Herecké výkony mě nepřesvědčily (co vlastně pohledává teenagerská hvězdička Selena Gomez v historickém dramatu?) a tuctově syntetická hudba už naplno zabíjela veškeré pokusy o to, abych byl pocitově vtažen do příslušné historické epochy. Na slabé 2 hvězdičky to vytahuje hlavně více nadčasových myšlenek, které v dialozích zazní, což není zrovna Francovou zásluhou, ale jelikož jsem Steinbeckův román nečetl a seznámil se s ním zatím skrze tento film, mohu je brát určitě jako přínos. [35%] ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama