Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmový režisér Walter Darman má všechny důvody ke spokojenosti. Dobře se oženil, má přiměřený respekt kolegů i podřízených a žije spokojeným rodinným životem na vysoké noze. I když jsou jeho filmy pro běžné publikum příliš umělecké. Jednoho dne Walter do drobné role narychlo obsadí krásnou, ale sobeckou a netalentovanou modelku Sherry Stewartovou. Když se ukáže, že dívka není schopna říct své tři věty přesvědčivě, udělá Walter to, co by na jeho místě udělal každý: jednoduše Sherry vymění za schopnější herečku. V té chvíli si však podepsal krutý rozsudek. Sherry se cítí dotčena a myslí si, že Walter ji chtěl jen ponížit. Rozhodne se, že se režisérovi za každou cenu pomstí, přičemž nasadí veškerý svůj um a půvab... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na Haasovy filmy z USA jsem byl zvědav, nakonec jsem viděl jen tenhle jeden. Přišlo mi to utahané, z hlediska psychologie lehce načrtnuté a až srandovní, příběh na pár vět je roztahován a postavy činí rozhodnutí, která divák odhadne. Závěr nebyl špatný, ale celý snímek byl tak studený, že ve mně nevyvolal příliš emocí. Takže jako jediný dobrý nápad na tomhle filmu se mi jeví Tomáš Töpfer :-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príbeh z námetom s filmového prostredia, je vykonštruovaní ako väčšina podobne ladených dejových prešmyčiek, kde ide o náhly zvrat pre určitú "malú" nezrovnalosť... ale aspoň je zasadení do prostredia, kde to nepôsobí nejak moc zašle. Chýba tu trošku viac tej vyhrotenosti pri napätí a bolo by to o kus lepšie, takto to len zapadne medzi priemer. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nebyl bych tak přísný jako Bebáček, ale možná že jen málo utírám prach. Škoda, že jsme přišli vinou dabingu o Haasovu angličtinu. Hlavní chyba Jiné ženy je její celková akademičnost - postrádám skutečné emoce, spodní proudy, tedy to, co noir činí noirem. Tady jde jen o naplnění žánrové formule. Aspoň ta kamera byla pěkná a taky mě bavila Haasova schopnost sebeironie. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná s hodnocením trochu přeháním, ale já tohle období Haasovy tvorby nekriticky obdivuji a před panem Haasem smekám. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pomsta vyhozené adeptky herectví na režisérovi jako film-noir. Nějak mi přijde, že všechny ty Haasovy americké filmy jsou na jedno brdo. Ale tenhle byl o chloupek zajímavější. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

H. Haas mě překvapil, jaké filmy v U.S.A. dělal. V tom nejpodstatnějším je příběh pro mě přesvědčivý, jen moc nevěřím v tak schopnou ženskou, která by uměla tak taktizovat. Většina žen se nenaučí hrát ani ty nejjednodušší společenské hry, přestože bez potíží jsou absolventky vysokých škol. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Formálně dobré téma, i když si to přiznejme, bylo to tu několikrát. Kam se ovšem poděla akce, napětí, zaujetí? Za pozornost tak stojí výhradně Haasův strhující portrét ženskou rafinovaností ruinovaného muže. ()

snaked 

všechny recenze uživatele

Protekční čtyři hvězdičky pro Huga. Hlavně za tu sebereflexi a reflexi umění/zábavy a ironii. Ani ten dabing mi nevadil. Ale originál si najdu. // Můj první zhlédnutý film amerického období HH // ()

5150 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale docela příjemná noirovka (super stopáž). Sledování filmu coby alibi, bylo později daleko lépe promyšleno a provedeno tak ve dvou - třech dílech detektivního seriálu "COLUMBO". ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Žádný noir jsem už pár měsíců neviděl, takže jsem se rád do tohoto světa zase vrátil, i když Jiná žena nebyla nijak strhující nebo originální. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Bčko s klasickým noirovým námetom vylepšuje na Haasove pomery pekná noirová kamera (nasvietenie tvárí, scéna so zažatou lampou), ozvláštňuje ho filmové prostredie a - celkovo oproti rade jeho iným 50´s B noirs - je výnimočné režisérovým autobiografickým kontextom a záverečnou sebairóniou. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Fantastický závěr, nemyslel jsem si, že by mohla být úroveň filmu tak vysoká, aby to tak dopadlo, ale Haag nezklamal. Americký happyend se nekonal. Ještě že tak, jinak bych musel snížit své hodnocení. Takže vlastně kvalita celého filmu je až v poslední minutě. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přečkal jsem to bez úhony a nebýt to dílem Haasovím ( v pravdě autorským ), 2* by musely stačit. Film svou snahou evokuje filmy A. Hitchcocka nebo jsem minimálně na něj při sledování filmu myslel nejvícekrát, zvláště ale svým urputným scénářem jeho filmů nedosahuje ani náhodou. Motivace postav jsou chabé, některé dialogy skoro směšné. Oproti tomu je závěrečná scéna ( zvláště v kontrastu s tou první ) pěkně un-happy, celkový výraz to ale povyšuje jen pramálo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Cleo Moore jako FF se podarila na vybornou. :-) Jinak je to (na poradny noir) moc upovidane, a navic se mi zda (bohuzel), ze ten rozpocet taky asi nebyl buhvi jaky... ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Je to jen průměrný noir, ovšem dobře zahraný Haasem. Děj je opravdu velmi předvídatelný s konec je takový laciný, uspěchaně odfláknutý. Ovšem ta žena to měla vymyšleno schopně. ()

AlfrédHič 

všechny recenze uživatele

Dle mého mnohem zajímavější film, než třeba Žena bližního tvého, daleko dotaženější a napínavější, ačkoliv se mi poměrně líbila celá americká tvorba tohoto výjimečného československého filmaře. Navíc zde přidali zajímavé doporučení pro filmaře a bylo to krásně depresivní a hitchcockovské... ()

Reklama

Reklama