Reklama

Reklama

The 87th Annual Academy Awards

(pořad)
Publicistický
USA, 2015, 176 min

Režie:

Hamish Hamilton

Scénář:

Liz Feldman, Dave Boone

Účinkují:

Neil Patrick Harris (moderátor), Rosamund Pike, Bradley Cooper, Emma Stone, Benedict Cumberbatch, Eddie Redmayne, Keira Knightley, Felicity Jones (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Sledujte naživo 87. ročník odovzdávania najprestížnejších filmových cien z Hollywoodu. (TV Doma)

Recenze (66)

castor 

všechny recenze uživatele

Když vezmeme herce, jakkoliv trpící nebo nemocné postavy to mají snazší, akademikům jednoduše vyhovují. Favoritka Julianne Moore, která ve snímku Still Alice zápolí s Alzheimerem i Eddie Redmayne, který trpí nevyléčitelnou ALS. Tentokrát ovšem nemám nic proti. Ostatně znovu si každý přišel na své – ten mluvil o homosexuálech, další o právech žen, Afroameričanech, Mexičanech, o smrtelně nemocných.. jenže tahle angažovanost k tomu prostě patří. Když srovnáme s tuzemskými předávacími večery, reakcí publika, celkovou šťávou a atmosférou, nelze nedat minimálně tři hvězdy. Já budu štědřejší. Potěšil mě navíc muzikálový úvod slušného moderátora Neila Patricka Harrise (a pak ve spodním prádle), uvolňování hranic a strefování se do celebrit (Travolta), minimum trapných momentů, Everything is Awesome, čtení pečlivě střežených tipů.. Hollywood prostě žeru!! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Letošním filmový rok zakončený, tak nějak symbolicky předáváním slavného plešouna jde hodnotit veskrze pozitivně pokud odhlédneme od celkem rutinní a ničím nepřekvapujícím ceremoniálem, a bude nás zajímat především kvalita nominovaných filmů, jelikož v tomto aspektu letos akademie výrazně potěšila a i většina filmů z oskarového období překonala kvalitou díla posledních let z tohoto období. Nejvíce cen si rozdělili Grand Hotel Budapest a Birdman a můžeme říci, že celkem zaslouženě, stejně jako ostatní výherci jednotlivých oceněních. Bez větších překvapení, ale o to zaslouženější ocenění. Co se týče ceremoniálu, tak Neil Patrick Harris je výborná volba, bohužel po výborném nástupu jde kvalita a atraktivnost show výrazně dolů. Objevilo se sice pár zajímavých momentů ( ukecaný tvůrce Idy, Travolta vs Idina Menzel nebo Iňarritovo poselství), ale celkově monumentální 3 hodinová podívaná docela nudila. ()

Reklama

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Během písně Awesome jsem čekala kdy na scénu vtančí i Barney, během proslovu Patricie Arquette jsem nechápala za co že to utlačovaná Meryl Streep skandovala (asi jak řekl Jared, za to že je každoročně nominovaná ze zákona). Američané se opětovně poplácali po ramenou, že jim Sniper tolik vydělává a během děkovné řeči z písně Selma si Oprah uvědomila, že je černá a celý život tím byla poznamená. Slabý podprůměr jak show tak ocenění. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"Benedict Cumberbatch is not only the best name in show business, it's also the response you get when you ask John Travolta to pronounce Ben Affleck." Věděla jsem, že převzít štafetu po Ellen bude hodně těžký úkol, ale doufala jsem, že zrovna Neil Patrick Harris se toho ujme dobře, bohužel mě hodně zklamal. Vtipné vtipy a scénky by se daly počítat na jedné ruce, bezkonkurenčně nejlepší byla parodie na Birdmana/Whiplash. Vrcholem večera byli John Travolta (jako posledně) a Idina Menzel, to byla naprosto bezkonkurenční dvojice. Příjemné překvapení byla taky Lady GaGa (když si sundala ty záchodové rukavice z červeného koberce), na kterou nás lákali snad celý přenos a kterou jsem skoro nepoznala, jak vypadala normálně. No a co se týče ocenění, tak tam už nejsem spokojená vůbec. Ocenit Birdmana jako nejlepší film roku má snad být vtip, pro mě to byl (ještě spolu s Grandhotelem, který dostal stejný počet sošek jako Birdman) jeden z vůbec nejhorších filmů co jsem za posledních několik let viděla. Budiž, alespoň jsem si spravila chuť na hereckých kategoriích, Eddie, J.K. Simmons a Julien Moore vyhráli naprosto oprávněně, takže gratulace alespoň jim. 3* ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Úvodní číslo Neila Patricka mě bavilo a bylo mi jasné, že do toho zakomponuje svůj talent na zpěv a tanec. Se zbytkem moderování problém nemám, pár skvělých vtipů, ale mohlo to být lepší. Co se vítězů týká jsem šokovaná, hlavně hlavním filmem. Vypadalo to, že hlavní film získá Boyhood ale když Oscary začal sbírat Birdman, tak jsem si říkala, že zde není něco v pořádku. Birdman se mi ze všech filmů líbil nejméně, ale nezazlívám, že vyhrál, někomu se líbí a někomu zase ne. Jinak jsem spokojená, že píseň vyhrála Glory a také jsem ráda za zpěv Lady Gaga, která mě překvapila a za následnou přítomnost Julie Andrews, která mě dojala. Jsem zvědavá na další ročník, na další filmy a na následujícího moderátora. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Ceremoniál byl kritizován za nízkou etnickou rozmanitost nominovaných umělců. Na to presidentka Akademie Cheryl Boone Isaacs odpověděla: "V posledních dvou letech jsme učinili největší kroky v historii, abychom se stali více diverzifikovanou a otevřenou organizací přijímáním nových členů a zakládáním nových členských kategorií. A osobně bych velmi ráda viděla a těším se až uvidím větší kulturní diverzitu mezi všemi nominovanými ve všech kategoriích." (Gypaetus)
  • Ve Spojených státech se na přenos dívalo pouze okolo 37,2 milionu diváků, což činí tento ceremoniál nejméně sledovaným od 81. ročníku v roce 2009. (Gypaetus)

Reklama

Reklama