Reklama

Reklama

III

VOD (1)

Obsahy(1)

V rozľahlom meste vypukne neznáma choroba, ktorá zasiahne všetkých obyvateľov a mnoho ľudí pripraví o život. Dve sestry takto prídu o svoju matku, ktorá zomrie na následky tejto neliečiteľnej choroby. Po jej pohrebe sa Ayia (Polina Davydova) rozhodne z mesta odísť, ale jej sestra Mirra je proti, takže musí zostať v meste. Mirra však taktiež ochorie a jej sestra sa o ňu musí starať. Mesto vydá nariadenie, v ktorom je napísané, že nakazení sa musia oddeliť od zdravých ľudí. Ayia však nehodlá opustiť svoju sestru, a tak sa rozhodne ukryť ju u miestneho kňaza otca Hermana (Lyubov Ignatushko). Choroba nad Mirrou prevezme úplnú kontrolu a jej sestra musí kvôli jej záchrane vykonať ťažkú vec. Jediná cesta k prekonaniu nákazy vedie cez ľudské podvedomie, do ktorého sa Ayia pomocou starodávnej knihy rozhodne vstúpiť. V tomto svete sa však skrývajú najtemnejšie tajomstvá jej sestry a cesta k jej záchrane bude plná nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Recenze (10)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Žánrovo sa jedná o horor, ktorý mi sedí (fantazmagorické svety) a v podstate som cítil paralelu k omnoho vydarenejšiemu "The Cell", len tá poriadna hororovosť tomu chýbala. Film je zručne nakrútený aj zahraný, obsahuje množstvo pekných obrazov a pomalá melancholická hudba nádherne dotvára atmosféru. Príbeh o dvoch sestrách, jedna je ťažko chorá a tá druhá sa za pomoci farárika a jeho šamanského rituálu musí dostať do jej podvedomia (alebo podivného sveta), aby porazila jej strach a súčasne aj zákernú chorobu. Od nejakej 40. minúty som si začal mädliť ruky, lebo som očakával nejaké poriadne démonické zjavenia. A ono to neprišlo. V podstate vidím najväčší problém v tom, že si tým svetom preplávala bez nejakého väčšieho vzrušenia. Nejaká príšerka sa tam síce objavila, ale bolo toho málo (gore chýbalo úplne). Režisér proste stavil všetko na atmosféru, hudbu a vizuál - čo síce nie je zlé, ale postupom času mi horor pripadal akoby v jednej línii a môj záujem ku koncu začal klesať. Rozuzlenie taktiež skôr nepodarené. Trochu lepší priemer. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Potenciál měl III slušný, zaujal mě okamžitě svým prvním trailerem, ovšem film nenabídl nic navrch. Film se proplouvá velmi pomalým tempem, připomínající mi až artovou tvorbu, což já osobně nemusím, ale musím vychválit solidní vizuál, skvělý soundtrack a 3 vydařené hororové sekvence, ale ničím jiným mne už film bohužel nezaujal. Třetí hvězda spíše z milosti, poněvadž z Ruska hororů příliš nevychází, ale Ruský SIlent Hill zůstane zřejmě brzy v zapomnění minimálně u mě. 50% ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V rozlahlom meste vypukne neznáma choroba, ktorá zasiahne všetkých obyvatelov a mnoho ludí pripraví o život. Dve sestry takto prídu o svoju matku, ktorá zomrie na následky tejto neliečitelnej choroby. Po jej pohrebe sa Ayia (Polina Davydova) rozhodne z mesta odísť, ale jej sestra Mirra je proti, takže musí zostať v meste. Mirra však taktiež ochorie a jej sestra sa o ňu musí starať. Mesto vydá nariadenie v ktorom je napísané, že nakazení sa musia oddeliť od zdravých ludí. Ayia však nehodlá opustiť svoju sestru, a tak sa rozhodne ukryť ju u miestneho kňaza otca Hermana (Lyubov Ignatushko). Choroba nad Mirrou prevezme úplnú kontrolu a jej sestra musí kvôli jej záchrane vykonať ťažkú vec. Jediná cesta k jej záchrane vedie cez ludské podvedomie, do ktorého sa Ayia pomocou starodávnej knihy rozhodne vstúpiť. V tomto svete sa však skrývajú najtemnejšie tajomstvá jej sestry a cesta k jej záchrane bude plná nebezpečných nástrah. - Subconscious horory sa v posledných rokoch objavujú velmi často a ja môžem s pokojným svedomím povedať, že III je na béčkovej hororovej scéne ich najsilnejším zástupcom. Tento minisubžáner má podla mňa ešte stále čo ponúknuť, pretože fantázii sa medze nekladú. III ma už na prvý pohlad pohltilo svojím vizuálom. Zábery na lesy a mesto z výšky boli naprosto neuveritelné. Herecké obsadenie bolo úplne presvedčívé a všetci podali perfektné výkony. Velkým prekvapením je pre mňa zistenie, že všetci traja herci majú vo svojej filmografii len 1! film, takže buď nastala niekde chyba, alebo som videl nadludské výkony troch amatérov. Režisér má taktiež môj rešpekt, keďže je to len jeho druhý film. Brutalita sa v tomto horore neobjavuje a krvi je tu úplné minimum. Pozoruhodné bolo pre mňa to, aký slušný bol celý priebeh. U hororov, ktorých základom je blúdenie v podvedomí býva najväčším problémom scenár. Je naozaj ťažké zrovnať napätie/dej/súvislosti v oboch rovinách, takže v tomto smere máva tento subžáner často deficity. Bolo to, aj keď len mierne, citelné aj u III. To však považujem len za malú chybu a tento horor považujem za tohtoročný nadpriemer. Podla záveru by sa možno dalo očakávať pokračovanie, ktoré by som si rozhodne nenechal ujsť. Spolupráca Ruska a Nemecka sa vydarila perfektne. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Takýto nemecký underground já velice ráda. A keď je pod ruskou taktovkou Dj Pavela ( ktorého music nesmiem ) tak prvé zaváhanie som po zhliadnutí snímku zotrela. Myslím, že nemci dali atmosfear a zbytok dodali rusáci. Hodně rušivých meditačných momentov na úkor celkového feelu, Ten totiž pôsobí až zbytečně civilne a "Ritual" tak strácí svoj potenciál. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej chorobe, ktorá zapríčinila smrť matky dvojici sestier, neostáva súrodencom nič iné, ako zaujať jasné stanovisko. Opustiť odľahlú dedinku a dostať sa tak do bezpečia. To čo však chce jedna, rázne odmieta druhá. Keď staršiu z nich postihne totožná choroba ako nebohú matku, neostáva tej mladšej nič iné, ako urobiť čokoľvek, aby ju zachránila od záhuby. Rozhodol som sa dať tomuto snímku šancu, lebo každý jeden z mojich "obľúbených" nešetril hviezdami, pričom sa všetci napriek obľube iného hororového subžánru, jednohlasne zhodli na priemernom hodnotení. Bohužiaľ, opäť za kreténa nebude nik iný ako "Carnifex", ktorý po dobu 80 minút nedosiahol takmer žiaden pocit. Mám rád "haluškuvé" filmy, pomalý rozjazd znesiem, dokonca viem byť občas trpezlivý, no keď pristihnem sám seba, utápajúceho sa v myšlienkach, čo vlastne odo mňa tento film chce, len ťažko horko sa moje hodnotenie prehupne cez dve "severky". Musím však dodať, že ma samotný film natoľko nudil, že som mu po pár desiatkach minút nevenoval až takú pozornosť, akú by si zaslúžil, a zároveň ma mrzí fakt, že som bol počas sledovania "iii" spokojný s kadečím, len nie s tým, s čím by som ako fanúšik hororu skrátka mal. Chvála aspoň za 2-3 pasáže, ktoré ma mierne prebrali, lebo inak by moje hodnotenie skĺzol veľmi hlboko - 40% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní, místy až magický příběh z blíže neurčené doby (trochu alternativní 19.století?), z německého města ve kterém se mluví rusky, kde zuří neznámá nákaza připomínající středověké morové epidemie a kde se skrytě praktikuje prazvláštní mentální šamanismus, nebo jak to nazvat. Filmu myslím nejvíc ubližuje jeho přemíra artovosti. Tím nemyslím artový vizuál (esteticky je Tri hodně povedené dílko), ale příliš 'artovou' komunikaci s divákem... No prostě diplomaticky řečeno je jazyk filmu občas trochu divácky nevstřícný. Dojem odtažitosti ještě umocňuje fakt, že zvuková stopa je dodělávána až dodatečně ve studiu, jak bývávalo časté i u starších filmů třeba italských, sovětských, nebo i českých (Vláčil). A občas se i trochu tloukla nevhodně zvolená 'moderní' hudba se staromilským obrazem. Film zajímavý, poetický i vcelku originální (respektive menšinový), ale hlouběji pod kůži se mi nějak nedostal. Třetí hvězda za několik působivých nebo krásných výjevů a obrazů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie. Některé z obrazů byly namalovány úchvatným způsobem a člověk se může jen domnívat, jak by působily na velkém plátně. Jejich sílu ještě umocňoval všudypřítomný hudebnáí podklad, který neměl daleko k dokonalosti. Nic nemůžu říct ani proti hercům a něco do sebe mělo i těch pár echt hororových záběrů. Jenže marná sláva i sebekvalitnější a sebekrásnější kusy látek jsou k ničemu, když není k dispozici dobrý krejčí, který by je spíchnul do nositelného celku. A to je i případ III. Koukalo se na to hezky, ale ve finále jsem měl pocit, že po dějové lince jsem se díval na natahované nic. Škoda nevyužitého potenciálu. 50% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Psychospirituální rusko.-německej spektákl, kterej se narovinu opravdu moc nepovedl. Dvě nebo tři scény stály za to, zbytek byl jen na sílu tlačenej posunovač minut. Nuda jako kráva. Pomalej rozjezd a ještě pomalejší finále. Tohle opravdu není nic pro mě. Nemám tyhle mindfuckový dílka moc v lásce, ikdyž jsem tomu dal šanci a čekal překvapení. Překvapenej jsem opravdu byl. Ale maximálně tím, že to bylo horší než jsem čekal. Od odpadu to dělí jen velmi malý procento. Jedinej fajn fuckt je lokace a docela sympatickej neokoukanej kást. 15% P.s: Zajímalo by mě do kterýho časovýho úseku by to rejža datoval. Jestli 20-30léta, tak to byl zrovna v Rusku hladomor . Nikdo tu hladově nevypadal :) ()

Wez 

všechny recenze uživatele

Popravdě,moc jsem tento film nepochopil a ani mi moc nesedl.Co bylo ale v celku dobrý byla práce s kamerou a opravdu moc se mi líbila hudba-ta byla skvělá,jinak mě ale film moc nezaujal ()

Reklama

Reklama