Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted je malý chlapec žijúci so svojím otcom, ktorý vlastní malý motel. Keďže motel sa nachádza v odľahlom kraji, nenavštevuje ho veľa hostí, no keď niekto príde, cíti sa tu ako doma. Pre otca so synom najhorší okamih nastáva vždy, keď ich hosť odchádza. Malý Ted si preto vymyslí vlastné metódy, ako hostí udržať v moteli aj vtedy, keď už chcú odísť. Tieto praktiky však nie sú pre zákazníkov vôbec príjemné... (Marceloo)

(více)

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takovýto film, který naprosto předvídatelným způsobem dospěje k předvídatelnému závěru, sic bez jediného klopýtnutí či řemeslného zaváhání, nemůže mít 105 minut.To fakt nejde, to je skoro neusledovatelné. Ideální stopáž by v tomto případě byla lehce nad 70 minut, pak bych šel možná i na 4 hvězdy, protože talent Macneill nesporně má, což dokazuje v mnoha scénách. V mnoha scénách bohužel naopak dokazuje to, že nemá ve scénáři dost děje, aby odůvodnil jejich existenci. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film mi zkurvil neděli. Dle komentářů na CSFD, jsem čekal zvrhlého parchanta, a přitom to byl normální kluk, který udělal to, co by udělal každý! Není to horror, není to ani drama, spíše trapná inscenace 110 minutová. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Strašne spomalený snímok, ktorý sa podobne ako rakúsky "Ich seh ich seh" snaží hrať predovšetkým na znepokojivosť a celkom dobre sa naňho pozerá, aj keď sa tam toho veľa neudeje. Osamotený motel na konci sveta, malý chlapec žijúci s otcom, ktorý čaká na nejakých návštevníkov, aby nebol sám, a väčšinou si kráti čas zbieraním zdochnutých zvierat z cesty či čmuchaním po izbách. Občas sa poháda s fotríkom, tak si na zvieratách vybíja zlosť, pričom je jasné, že úplne normálny byť nemôže, takže keď navštívi motel skupinka ožratých teenagerov, tak sa to už nejako vyhrotiť musí. Malý je talent a zahral to dobre (predovšetkým neotravoval), ale chcelo by to pritvrdiť, aj za tú cenu, že by film nepôsobil až tak uveriteľne. Horor to totiž podľa mňa nebol. Ako psychodráma OK. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V roku 2016 vznikol tento vcelku vydarený horor. O rok skôr prekvapivo vznikol horor s úplne rovnakým názvom... ktorý je však o niečom úplne inom. Niektorí vravia, že „verzia“ z roku 2015 je desivejšia, lebo je zbavená nadprirodzených prvkov (čo je ale blbosť, lebo kto videl verziu 2016, ten vie, že v skutočnosti v nej nešlo o nadprirodzené prvky). Súhlasím, že film s Davidom Morseom (ktorý to produkoval) je mrazivý (z predstavy, čo asi z chlapca vyrastie v budúcnosti), ale aj dlhý a vinou toho tempo upadá. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ted je malý chlapec, ktorý žije so svojím otcom, ktorý vlastní malý motel. Keďže leží v odlahlej časti, nechodí sem vela hostí, ale keď niekto príde, cíti sa tu ako doma. Preto je pre otca so synom najhorší moment vtedy, keď ich hosť odchádza. Malý Ted si teda vymyslí vlastné metódy, ako si udržať hostí aj keď sa chystajú odísť. Tieto metódy však nebudú pre zákazníkov vôbec príjemné. - Antikoncepčné horory fakt môžem. Síce si Ted nevybuduje charakter ako Esther, Lukas a Elias, alebo detičky od Eden Lake, ale v niektorých scénach bol fakt psycho. Všetky hlavnejšie postavy sú pre mňa známe tváre z hororov, takže som bol velmi rád. Vizuál je v tomto prípade perfektný. Taktiež ma potešilo to, čo je u takýchto hororov tradíciou, čiže príjemná hudba počas brutálnych scén. Väčšinou mi v hororoch vadí málo postáv, ale tu mi to napriek dlhšej stopáži nevadilo. Celkovo ma tento horor velmi potešil a som rád, že vďaka hororom sa nezaujímam o komerčné snímky. Namiesto Méďu Teda mi v pohode vystačí psycho decko Ted. + herec z House of 1000 Corpses + herec z Texas Chainsaw Massacre a Cloverfield + herec z Disturbia a World War Z + herec z Paranormal Activity 4 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Grilování přejetých vačic, potápění v bazénu, žhavé maturitní večírky. Trivago i sdružení dobrovolných hasičů doporučují Mt.Vista Motel.. Macneillovo „slow burn“ drama o nebezpečí zanedbání rodičovské péče je chvílemi natolik pomalé, že vás přestane spalovat a zbytečně svou formou kopíruje jeden z ústředních motivů vlastního obsahu (nuda je čekání na smrt).. Ti nezodpovědní tatínci. Když už synka před léty neutřel do prostěradla, proč mu nyní na ukrácení dlouhé chvíle alespoň nepustil televizi..? ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Goodnight Daddy ? Až sa za pár týždňov / mesiacov amíci „uvedomia“ a začnú pripravovať remake rakúskeho "Ich seh, Ich seh", tak dúfam, že dopadne aspoň tak dobre ako tento Chlapec. Mne sa však pravdupovediac "The Boy" páčil o malý kúsok viac než vyššie spomínaná vec a keby bol o nejakých 20 - 30 min. prestrihaný, tak mu kľudne dám o hviezdu viac, už len za to roztomilé finále, v ktoré som tajne dúfal. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

9 ročný Ted žije s otcom na okraji veľkomesta, kde spoločne prevádzkujú malý Motel pre okoloidúcich. Nakoľko ani jeden z nich nemá blízkeho priateľa s ktorým by trávil voľný čas, najlepšie sa cítia po príchode hostí. Dni plné samoty najhoršie zvláda malý Ted, ktorý však jedného večera dostáva šialený nápad. Nájomníkovi za každú cenu zabrániť k odchodu. Udeliť takémuto filmu "odpad", je totožné, ako tvrdiť o tvojom jedle, ktoré nikto neochutnal, že je lepšie ako od kuchára "bez čapice". Len zriedka kedy niekto na stránke ČSFD strieľa zo vzduchovky bez brokov, no keď sa ktosi objaví, je to takmer vždy ten, čo nikdy neumrie. Na to ze mas viac ako 8 rokov, je "strašne bolestivé", keď človeku nechtiac padnú oči na tvoje komentáre. Ale poďme k filmu. Áno, áno, "The Boy" je štruktúrou mierne podobný niekoľko krát omielanému snímku "Goodnight Mommy", no presto všetko je dostatočne osobitým, aby diváka napriek veľmi pomelému priebehu zaujal. Kto nemá rád drámy, nech sa mu zďaleka vyhne, lebo len samotný záver ho sťažka uspokojí natoľko, aby udelil vyššie hodnotenie ako sú tri ☆. V podstate sa celý snímok nič mimoriadne nedeje, no vďaka spracovaniu, hereckému obsadeniu či myšlienke, si ľahko nadpriemerné hodnotenie zaslúži (by me) - 55%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat, vydlácké děcko už nudí život na opuštěném místě, kde si nemá s kým hrát, proto hledá způsoby, které donutí hosty taťkovýho hotelu zůstat pokud možno navěky. :P Dobrý nápad, kterému ale něco chybí. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

V krátké době už druhý antikoncepční snímek o zparchantělým harantovi, který má za úkol diváka znepokojením zvednout ze židle. V tomto případě se mi líbil dost neurčitý charakter ústřední postavy, kdy si kluk až do samého závěru počíná naoko zcela neúčelově, takže i když si místy libuje v ubezdušování zvířectva všeho druhu, člověk by vzhledem k prostředí, ve kterém žije, malou psychickou poruchu pochopil. Problém snímku je však fakt, že se místy dost vleče, takže už i vzhledem k tomu bych (aspoň teda já) ocenil explicitnější grande finale. Kdo má rád filmy se zlýma děckama, bude spokojený. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro trpělivého diváka, libujícího si v pomalých filmech, se jedná o slastný zážitek, jenž ho přivede do stavu příjemného meditativního rozpoložení. Pro diváka pospíchavce, milce akce a překotných dialogů, dost možná 100 minut utrpení, proklikávání děje a proklínání celého filmového štábu. U depresivního jedince, trpícího existenciálními úzkostmi, může pak dokonce sledování tohoto filmu vyvolat sebevražednou náladu. Mně osobně tohle milé komorní dílko o malém psychopatickém sociopatovi dokonale sedlo a nemám důvod k nějaké závažnější výtce - tedy moje hodnocení je jasné. 90%. Snad jen nechápu, proč ho jakýsi expert zařadil do žánru "horror", ale za to nemůže film, nýbrž ona škatulkářská prasečí hlava. A moc rád bych se dočkal dvojky, odehrávající se u chlapečkovy maminky na Floridě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nudící se psychotický protiva nudil i mě. A to hodně moc. Já rozumím tomu, že má kluk v osamoceném motelu s minimem hostů celkem dlouhou chvíli, ale nerozumím tomu, proč se na to mám hodinu a třičtvrtě dívat. Konec byl sice jakž takž solidní, ale určitě se kvůli němu nevyplatí ztrácet s filmem čas. 10% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Určitě ne zlý film, ale hodně autorský a svojský a už předem odsouzený k tomu, že sedne jen malé menšině. Divnej film o divným klukovi žijícím na depresivním místě s neambiciózním otcem. Strašlivě zpomalený snímek stavící především na znepokojivé atmosféře (tvořené hlavně obrazem a hudbou), depresi a minimalistickém, mírně artovém, zpracování. Určitě je dobré od toho nečekat oddechový béčkový horor, ale naopak poměrně těžký psychologický film. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

No tak toto je absolutní blbost. Pořád jsem čekala, co cool se stane a nestalo se vůbec nic. Naprosto nezajímavé a nic horrorového se tu také neděje. Hodnotím to jako zbytečnou ztrátu dvou hodin života. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Oh, Boy! Čo s tebou? Po režijnej stránke to síce nie je zle natočené, ale nie je to vlastne ani dráma, ani horor, ani psychologicky prepracované, ani príbehovo prepracované, ani vlastne nič. The Boy sa snaží hrať predovšetkým na znepokojivosť, ale to je trocha problém, keď sa tu takmer nič zásadné neudeje a postavy nikoho nezaujímajú. V závere nastane jedno upálenie a to je celé, inak prázdnych 105 minút. Boy by mohol fungovať ako znepokojivá psychodráma, ale na tú nie je vôbec psychologicky prepracovaná a v podstate ani znepokojivá. Verím, že s iným režisérom z toho mohol byť príjemne mrazivý film a pri postavách ísť až na dreň, no Craig Macneel nič také neponúka. Síce sa na jeho film bez problémov pozerá, titulný chlapec odvádza výbornú hereckú prácu a aj pomalé tempo filmu sedí, ale v závere zostane iba pocit „to je celé?!“. Keď už nejaký ten „antikoncepčný horor“ tak radšej nedávny, výborný nemecký Ich seh, Ich seh. CELKOVO: 2* (4/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Hodně znepokojivý snímek o jednom chlapci, který si vyrůstal tak nějak sám s nenávistí, která jej kompletně prostoupila. Tohle rozhodně není něco, na co se kouká snadno. Mladý herecký představitel tu ukazuje, že dětští herci jsou nesmírně schopní a že dovedou zahrát tak, že z nich budete mít husí kůži. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Příběh malého kluka, kterému chybí společnost jeho vrstevníků...a tak se ve "svém světě" snaží zabavit jen jak může! 20% ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce všechno v pořádku, hudba je taky plus, ale tady výčet kladů končí. Největší mínus filmu je jeho délka, která je tak neskutečně natahovaná, že to snad není možný. Pocity, které film má zřejmě navodit se u mě rozhodně nedostavili a místo toho aby na mě The Boy působil znepokojivě mě spíš málem unudil k smrti. Finále to trošku zachraňuje, ale rozhodně nedokáže odčinit předešlých 90 minut. (40%) ()

Gray Wolfman 

všechny recenze uživatele

Jako pomalé filmy já můžu, ale tohle bylo fakt echt pomalé. 4x sem u toho usnul a to je co říct. Konec bohužel dost predvídatelnej, ale mělo to velice slušnou kameru a hudbu. Díky tomu za 3/5* ale už se na to asi nikdy nepodívám... Teda možná jen, až nebudu moct usnout, v tomhle směru to zabírá dokonale ()

Reklama

Reklama