Reklama

Reklama

N.H 10

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Napínavý thriller o mladém páru z Dillí, jehož cesta na dovolenou se kvůli incidentu u dálničního motorestu změní v boj o život, představuje v kontextu bollywoodské produkce nezvyklý žánrový úkaz. Ačkoli film vychází z tradice amerických snímků o násilnických venkovanech, věnuje se sociálním problémům charakteristickým pro dnešní Indii. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (13)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Survival s Hixploitation prvky je zkrátka koktejl, který mi chutná. Filmu se nedá upřít solidně dolující napětí, empatizmus vůči hlavní hrdince ( Ano i tady tahá celý film žena!), slušní záporáci a vcelku fajn zvraty, byť některé předvídatelné, přesto potěší. Gore je zde poméně, mrtvých za to celkem dost. Minusy: levnější look, tuctové story. 70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

K indickým filmům přistupuji tak trochu jako ke korejským. Mají svůj specifický přístup a já ho tak přijímám. Tady jsem byla překvapená, jak se do toho obuli a ukázali, že to umí stejně dobře jako druhá část zeměkoule. Anushka byla jak čertice a bylo tam vše, co se od thrilleru očekává a možná ještě něco navíc. Například jedna pomstoidní akce, která se týkala jedné vesnické rodiny a kde se omylem připletl jeden mladý manželský pár, který si jen spletl cestu, nám je zcela vzdálená. Jo, mělo to šmrnc a ta holčina to zvládla tak, že si po natáčení musela vzít asi hodně dlouhou dovolenou. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tuctové hixploitation z Indie za nižší badget, ktorú keby človek nevidí, nič sa nestane. Story neoriginálne neoriginálna, dejová linka zas predvídateľnejšia, než zápletka v Kobre 11. Jediné čo sa tomuto snímku relatívne podarilo, je v určitých pasážach vyvolať akési pocity úzkosti. Konanie postáv balancujúce na hranici z dementnosťou zráža "N.H.10" do kategórie priblblých thrillerov bez štipky sebazáchovy, ktoré vynakladajú veškeré úsilie zaujať po jednej jedinej stránke - relatívne snaživých, uveriteľných hereckých výkonoch. Inak nevidím žiadny potenciál ani snahu, k čomu smelo možno priradiť aj záver, ktorý je ako to už býva pre túto krajinu zvykom, dostatočne pritiahnutý za vlasy. Pre diváka v Indii možno niečo nové, pre Európana, ktorý takýto druh filmu prehĺta takmer každý druhý deň na raňajky, strata alebo len vyplnenie voľného času. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, velmi nízkorozpočtové, ale až překvapivě funkční a hladké přesazení hixploitationu do indického prostředí. Skrze konvence subžánru, který původně vznikl v kontextu dosti odlišné kultury, přitom NH10 zvládá reflektovat významné problémy dnešní Indie - především tedy narůstající sociální stratifikaci a fenomén vražd ze cti (ten je v silně patriarchálním prostředí rurální Harijány, kam je děj snímku zasazen, obzvláště rozšířený). Navzdory předvídatelnosti a spíše slabším hereckým výkonům si navíc film dokáže po celou udržovat určité napětí. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak na Indii asi dobrý, ale mě to moc neoslovilo. Stupidní chování hlavních postav k takovým snímkům neodmyslitelně patří a proto to většinou neřeším. Protože bych to musel rozebírat skoro u káždýho druhýho filmu. Jenže tady je to extrém. Úplně mě to vytáčelo. Jinak Anushka Sharma je celkem fešná a dobře se na ni dívalo, ale ten její macho mě sral od úplnýho začátku. A nakonec se ukázalo, že vetší "koule" a víc rozumu z tohohle páru má přece jenom ženská. Děj je x krát viděnej a čitelnej a nepřichází s ničím novým. Teda až na sociální problematiku na indickým venkově což nás asi těžko chytí. Navíc ve filmu párkrát zazní otřesný indický písničky. Nic proti, ale sem se to rozhodně nehodilo. Postupem času mě film začal víc a víc nudit. Ubrání na stopáži by určitě nebylo na škodu. Jako není to úplně špatný, ale za sebe bych to nikomu nedoporučil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicky thriller: bohaty par z mesta vs. banda hnusnych vidlakov. V ziadnom ohlade to nic nove neprinasa. Napinave to tiez nejak extra nie je. Zaporaci su priemerne hnusni. Hlavny hrdinovia zo zaciatku celkom sympaticki sa postupne stale viac spravaju dementne. Finale v ktorom hrdinka na aute kantri jedneho vidlaka za druhym je uz cista komedia. Potesi aspon trocha krvi a vdaka tomu, ze je film lacny, tak neobsahuje ziadne trapne CGI. Ja uz prilis tento typ filmov nesledujem a napriek tomu mi pripadal strasne obohraty. 4/10. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom ako si naivný hrdina z mesta s pištolkou v ruke myslí, že prejde cez rozum "natvrdlým" dedinčanom. Svoju osudnú chybu si uvedomí až v okamihu, keď sa z natvrdlých dedinčanov vykľujú sadistický magori, ktorí nemajú zábrany vraždiť a zabíjať. A tak seba aj svoju ženu privedie do smrteľne vážnych problémov. Inak drsný film, ktorý si nikto v skutočnom živote nechce ani predstaviť. Anushka so šialeným pohľadom, po tom ako zistila, že jej zabili manžela, čo sa samozrejme očakávalo od začiatku filmu, sa mi ale páčila veľmi, jej pomstu som si užila a ona asi tiež. Takže záver filmu na 10 hviezdičiek. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kdybych si nemohl v popisku přečíst, že je to z Indie, místa "laciné, neschopné a nadbytečné" produkce filmů, vůbec mě to nenapadne. Je to sice předvídatelné do poslední scény, ale zabaví to víc než dobře. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Já nevím, mně to nějak na začátku asi uniklo. Tak on se chce vložit mezi partu násilníků, aniž má ke rvačce jakékoli předpoklady. No, budiž, asi jsem to prostě nepobral. Jinak však jde o velmi svižný snímek, kde v podstatě není nějak hlucho. Tedy mimo začátku. Kečupem se hoooodně šetřilo, takže nějaké gore prostě nečekejte. Anuskha Sharma kusanec tedy je, to je fakt, a zdá se, že umí i hrát. Alespoň v tomto snímku byla velmi dobrá. Mně se také hodně líbily titulky přímo ve filmu. Když si někdo zapálil, nebo se jen objevila krabička cigaret, ihned vpravo dole vyskočil nápis „Kouření zabíjí“. Proč však v zrcátku odjíždějícího automobilu titulek „Objekt v zrcátku je blíže než se zdá“ mi uniklo. No, pro mne dobrý filmík, ale gore by u těchto snímků prostě chybět nemělo. Lepší průměr. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil náhodou,,díky zde Tauxovi,který to překládal.Hixploitation z Indie,to už i mě nahlodá to vyzkoušet.Jenom to bohužel od půlky filmy nebylo to pravé ořechové.Všechno to začne, když si pár jednou chce vyjet na výlet,který se díky jedné nezůčastněné potyčce stane tím impulsem,kde začíná to,co divák očekává.Arjun prostě chtě nechtě si nenechá dávat facky jen tak od někoho,tak si to chce vyříkat.Inu Meera je proti,ale to by nebyl film a šup ho,jsme v buši,kde si to banda vidláků s jedním retardem k tomu,vychutnává lehké mučení,kde musí opět stačit facky.Tahle tak cca 20 minutová scéna je to nejlepší z celého filmu.Napětí je právě zde a láme se tu chleba.Pak už je to klasická honěná po celou dobu až do konce.Určitě nejvíc co si pamatuju je,že Meera jela na kole,což u thrilleru či hororu,kde utíkáte jak Gabe Logan(PSX hra) jsem viděl snad poprvé a házet po někom kamení jakbysmet.Je samozřejmé,už z posteru k filmu,že hlavní je tu žena kdo bude tahat film do finiše.Samozřejmě těch much i zde je samozřejmě pár,ale nejsou to k danému tématu až tak strašné.Nejlepší je,když je Meere uvězněná u nějaký báby a druhá řekne,že se nemůže dostat z toho bytu snad 8 let.No a pak je venku se synkem,ostatní uvězní během pár minut :) Jsem labužník,takže jsem čekal trochu těch červených brusinek,ale zde je to hodně low detail či spíše žádný.Je pravda,že film utekl jak voda,hluchá místa zde nejsou,ale žádná hitparáda to taky není.70% ()

piskoteka 

všechny recenze uživatele

Netušila jsem, co od indického thrilleru čekat a docela překvapil. Na jednu stranu koukatelný film, na druhou se z toho Indie vytrácela. I když, tanec a zpěv do thrilleru moc nepatří :-) Zápletka dobrá, dvě hodiny utekly rychle, vyvražďování mohlo být trochu méně, ale budiž. ()

Reklama

Reklama