Reklama

Reklama

Arzenál


Nová věčnost (E08)

(epizoda)
  • USA The New Eternity (festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký historik David Bordwell, rakouský experimentárot Peter Kubelka, či americký režisér Godfrey Reggio a další hvězdy stříbrného plátna ve filmové sci-fi na téma, co bude s digitálním záznamem mého vystoupení za sto let. Pro případ, že se celý okolní svět zdigitalizuje Vám také poradíme, jak si podomácku vyrobit vývojku a ustalovač. Osmý díl z osmidílného cyklu obrazově vytříbených autorských dokumentů inspirovaných péčí o české filmové dědictví v době digitalizace. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl, jehož nedostatky jsou symptomatické pro celý cyklus. Mnoho osobností, které by k tématu dokázaly poutavě mluvit desítky minut, ale slyšíme od nich jednu dvě věty. S tím související neschopnost udržet a rozvést myšlenku. Tematická rozbíhavost. Nahodile působící skladba záběrů. Jednostrannost (digitální technologie ničí film a nemá budoucnost). V podstatě upoutávka na přínosný dokumentární seriál, kterým Arzenál nebyl. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl cyklu mi přišel trochu jako shrnutí ostatních a recyklace zbytků, které se do předchozích dílů nevešly. Záběry z archivů byly fascinující a depresivní, tak i ve starém rozpadlém kině. ()

Reklama

Reklama