Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zločinec (Wallace Chung) je během policejního zásahu střelen do hlavy a odvezen do nemocnice. Tam ovšem odmítne operaci, při které by mu kulku vyjmuli, aby získal čas a jeho muži ho mohli zachránit. Policista (Louis Koo), který akci řídil, jeho plán prokoukne, ale rozhodne se hrát s ním, aby dostal celou jeho bandu. (LangiJ)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Johnnie To na stará kolena blbne s green screenem a digitálními kamerami. Že se veterán neuzavírá novým technologiím, je samo o sobě sice chvályhodné, ale výsledkem toho je bohužel jen samoúčelné technologické demo, které pouze v záblescích připomene dávno minulou tvůrčí bravuru Johnnieho Toa. "Three" lze popsat jako desátý nálev z jeho fenomenálního "PTU" cezený přes drama o lékařské etice. Fakt, že hongkongský deník SCMP Toovu novinku ve výroční bilanci umístil na 11 místo z 52 hongkongský filmů uvedených v kinech tento rok stvrzuje jednak nevalné kvality domácí produkce, ale možná také touhu hongkongských diváků vidět filmy o policistech, kteří už jsou tak sežraní systémovou rutinou, až zcela rezignují na morálku. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Musím jít trochu proti proudu a označit Three za vynikající film s tím, že s některými výtkami, které jsou proti němu vznášeny, nesouhlasím a s jinými sice ano, ale nepovažuji je za tolik významné, aby mi pokazily zážitek. Nemyslím, že by se film špatně rozjížděl, tápal mezi žánry nebo zdržoval údajně nadbytečnými dějovými linkami s nemocničními případy. Řešení problémů různých pacientů totiž slouží k odhalování charakteru lékařky (Wei Zhao) v podobném smyslu, v jakém komplikace při vyšetřování odhalují postavu policejního superidendenta (Louis Koo). Trochu "navíc" je tam možná postava Sueta Lama, ale i ona nakonec - kromě dělání humorů - přispívá k budování napětí. A o tom vlastně celé celé Three je - skrze pečlivé dávkování informací a emoční realismus při vykreslování postav To stupňuje očekávání, co se stane příště a v co nakonec celá načrtnutá situace vyvrcholí. Ono vyvrcholení diváky příznačně rozděluje, protože je jednak proti zvyklostem heroic bloodshed (a HK kriminálek celkově) jednak ironizované zvolenou formou (zejména hudebním podkresem) a jednak mu ubližují slabé triky. Pro mě bylo závěrečné zúčtování rozhodně víc osvěžující, originální a opojné, než nepříjemně groteskní. Jediný zásadní problém filmu tak vidím právě v úrovni speciálních efektů, protože klíčování a CGI pozadí tady opravdu tahají za oči. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po zajímavém traileru, který mě navnadil, mírné zklamání. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnou, jestli chtějí natočit drama z nemocničního prostředí nebo krimi thriller, kdy se policie snaží vypátrat kumpány zraněného zločince. Krimi část mě bavila, ale linka s nemocničními případy mně tam přišla zbytečná. Na to, že až na jednu výjimku vůbec neměly vliv na děj, je zbytečně rozpitvávali a jen jimi natahovali čas. Chování postav v některých momentech taky bylo mírně mimo. No a konec to dorazil - zpomalená přestřelka, zázraky, akrobacie... Spíš do komedie, ne thrilleru. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Konverzační krimi thriller je už sám o sobě poněkud netradičním typem filmu, přidáme-li slušnou porci nemocničního dramatu, tak máme žánrový koktejl, který dokáže snad jen hongkongské studio Milkyway. Neohrabaně těžkopádný rozjezd naznačí, že se žádné další bezchybné Drug War tentokrát bohužel nekoná. Zápletka se však přesto rozjede a scénář si vás nakonec aspoň částečně získá. Pocitu nevyužitého potenciálu se ale přesto nezbavíte. Tradičně velkolepá přestřelka je podána v podivném (ne)chtěném slapstick slow-mo formátu, který působí velmi velmi velmi rozpačitě. S přimhouřenýma očima ušmudlané 4 hvězdy. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Po výborném Drug War dostáváme průměrné snímky završené touto hloupostí, kde nepomůže ani účast Kooa, který ostatně vypadá, že hraje spíš z povinnosti než cokoli jiného. Velká škoda, být to natočeno jako za starých časů Toa, měli bychom skvělou kriminální žánrovku, takto máme lehce zaměnitelný snímek. ()

Reklama

Reklama