Reklama

Reklama

Podivné okouzlení

  • USA Strange Fascination

Obsahy(1)

Klavírní virtuoz českého původu Paul Marvan (Hugo Haas) je vysoce uznávaným interpretem všude v Evropě, avšak v Americe jej prakticky nikdo nezná. Díky nové sponzorce, bohaté paní Dianě Fowlerové (Mona Barrieová), se mu však podaří podniknout úspěšné americké turné. Je na vrcholu slávy a bydlí v luxusním newyorském bytě, když se mu telefonem ozve jeho oddaná fanynka, půvabná tanečnice Margo (Cleo Mooreová), kterou krátce potkal v jednom z amerických měst. Dívka nemá v New Yorku kde bydlet, a tak jí muž u sebe poskytne dočasný azyl. Navzdory věkovému rozdílu se oba do sebe zamilují a po čase se vezmou. Tím však začne Paulův pozvolný, avšak neodvratitelný pád. Muž totiž není schopen uhlídat rodinné výdaje a především svou žárlivost… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

snaked 

všechny recenze uživatele

Paráda. Záběry na Prahu, Hugo mluví česky (a taky německy a francouzsky) v U.S. filmu. Ve filmu se jmenuje se Pavel, na stolku má fotku a není na ní nikdo jiný než Haasův milovaný bratr Pavel, který byl zavražděn v Osvětimi. Zvláštní sebetrýzeň. Hugo ve fraku, v supr župánku, elegentní, okouzlující. Skvělý. Ve formě. fotka ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Čech židovského pôvodu Hugo Haas patril v medzivojnovom období k úspešným a známym hercom. Bol členom národného divadla a objavil sa v mnohých filmoch. No kvôli zmene politickej situácie v Európe emigroval v roku 1939 do USA. Tam sa okrem herectva sa venoval i filmovej produkcii, písal scénare a usadol aj na režisérsku stoličku. Všetky tieto profesie zastával i pri realizácii snímku "Podivné okúzlenie", kde stvárnil postavu českého emigranta Paula Marvana, klavírneho virtuóza, ktorý sa v Amerike ožení s mladou, atraktívnou ženou. Vysoký vekový rozdiel, finančné problémy a jeho chorobná žiarlivosť sú príčinou krachu ich vzťahu. Z Marvana sa stáva opustený, chudobný a zlomený človek. *** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý Hugo Haas, který zde coby emigrant z Čech režíruje, produkuje a hraje v hollywoodském filmu, přičemž o hlavu převyšuje všechno, co se kolem něj na plátně objeví. Příběh je vyprávěný malinko zdlouhavě, ale přelom 40-tých a 50-tých let takový zkrátka byl. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další typický noirový Haas - starší muž původem z Čech, mladší žena, která mu ze života dělá peklo. Koukatelný průměr, který není špatný, ale nic moc se tady nestane, nějaké napětí nebo silné momenty taky nejsou. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sotva prumerne drama. Nicim zajimavy namet a jeste horsi scenar (doporucuji film Modry andel z roku 1930). Hugo Haas a jeho americka stopa je tak tim jedinym, co muze divaka zaujmout. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

S Cleo mel proste Haas stesti, nebo stastnou ruku, chcete-li... Tahle slecna mu spoustu momentu zachranuje (nechci rict hned celych filmu...). Stejne tak jako zde, v tomto, bohuzel jen prumernem, kousku o zarlivem manzelovi. P.S.: v jednovetne roli pohledna Geneviève Aumont, dale potesila velmi sympaticka Mona Barrie. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Zčásti jsem ovlivněn dabingem, ale i přesto - sakra, co to bylo za příběh? Haas hlavně v dramatických momentech perfektní, ale ten děj byl i na 75 minutový snímek příliš chudý. 4.5/10 ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Řemeslně je tahle písnička profesionálně zahraná, bohužel obsahově docela ...obehraná. Zarostlý Hugo Haas v hubertusu ve dveřích Armády spásy je ale neodolatelný - člověk by ho hned pozval na teplou sekanou, aby mu vyprávěl svůj životní příběh. Cleo Mooreová je ovšem důkazem, že ono titulní okouzlení bylo naopak docela pochopitelné. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Tentokrát velice banální zápletka, milostná zápletka chatrná, děj předvídatelný, ani Haas tentokrát neexceluje. Z jeho amerických filmů se mi zdá tento nejslabší. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Hugo Hass moc dobře uměl režírovat i pobíhat před kamerou a Podivné okouzlení je toho jasným důkazem. Z dnešního pohledu je to možná příliš komorní, ale dřív se takhle točilo a já mám tenhle styl točení ráda. Dává přednost příběhu a scénaři před čímkoli jiným, což by některým dnešním dramatům prospělo. Poctivé černobílé drama, které se nebálo zamyslet nad tím, co chce říct. 75% ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Banální příběh zajímavý jen účastí našeho velikého herce Huga Haase, který film i režíroval. Zajímavé je i obsazení obou hlavních ženských rolí.... ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Film nebyl vůbec špatný, ale radši bych ho viděla s titulky a v originálním znění. Hugo Haas s hlasem Tomáše Töpfera totiž opravdu nebyl nic moc... ()

karlee 

všechny recenze uživatele

Nic zásadního nebo převratného, ale poctivě odvyprávěný příběh. Pěkně plastické postavy, není komu co vyčítat, žádné čerbobílé mrchy, přesto ten život směřuje tak nějak samospádem dolů. Chválím i casting, všechny postavy do rolí perfektně sedly. ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Taková fajn povídka o tom, kterak mladá fanynka starýho kozla uhnala a pak na mizinu přivedla. Myslím, že to není spoiler, když je vlastně celý příběh vypsán v obsahu. To je právě ta vada na kráse, že i kdybyste si nic nepřečetli, víte kam se děj bude ubírat. Ovšem co se týče Hugo Haase, nemám žádnou výtku. Je to pan herec, který to všechno táhl a ke konci ještě vygradoval :-) ()

Reklama

Reklama