Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (390)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(50th KVIFF) Dobrá úleťácká zábava. Dormael je sice tak trochu kýčař, který hodně obětuje všeobecné líbivosti (ať už jde o některé zdejší humory či imitování jezera hlubokých životních pravd, ačkoli se spíš brodí v kaluži), ale Zbrusu Nový zákon má naštěstí tolik bizarních nápadů a s nekorektností koketujících fórů, že mi to nezabránilo si projekci užít. Kdyby se z filmu vypustily všechny ty rádoby oduševnělé kecy o vnitřní hudbě atp., mohlo se jednat o opravdu pamětihodný snímek. I tak ale spokojenost - divácky rozhodně jeden z nejpřístupnějších a nejpříjemnějších (přitom současně ne hloupých) zážitků festivalu. 75 % ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci Francouzského festivalu jsem si si jako první filmovej dezertík objednal Zbrusu Nový zákon a hned jsme vyhmát pochoutku na druhou. Nevybavuji si žádný film, kde by tak šikovně a originálně byla vykombinovaná něha a romantika s cynismem a černým humorem. Benoit je bůh, o tom po tomhle filmu už vůbec nepochybuju a francouzi mistři světa v neortodoxních, ale divácky vděčných a s nadhledem odvyprávěných příbězích. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Absolutní feel good, jemuž vládnou herci a od Gondryho vypůjčené rekvizity. Nejít to humorem občas naproti i tomu nejjednoduššímu diváku, šel bych do plných. 4 a ½. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další francouzská jednohubka, která se inspiruje Amélií z Montmartru, ale přitom se stále drží tak trošku zkrátka. Vše ostatní vynahrazuje nápad, který si normální smýšlející osoba nikdy nemůže vymyslet. A pak už jenom stačí Benoît Poelvoorde, aby dokonal zbytek a je tu rázem zaděláno o nejzajímavější a nejoriginálnější francouzskou komedii současnosti. Osobně musím říct, že Benoît se mi za sérii filmů utvrdil, že je jedním z nejlepších evropských herců současnosti. Škoda jen, že tady ta jeho postava je spíš zlá, nežli vtipná. Každopádně i tak film samotný rozhodně stojí za shlédnutí. Tenhle Zbrusu Nový zákon dokáže nejednou překvapit a svým světem doslova i učarovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €8,555,500Tržby USA Tržby Celosvetovo $13,484,000▐ veľmi osviežujúce a trefné spracovanie, plné účelových nápadov a heftov, delikatesa /100%/ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem film odstřelil po 10 minutách,ale po druhé projekci spokojenost. Za 5 let se divákovi změní vkus a sleduje filmy jinýma očima. Film má originální a trhlý příběh a skvělého Benoita Poelvoorda, kterého musí milovat každý, kdo jej zná. Kdyby se celý film zaměřoval na to, jak Benoit vymýšlí zákony a kazí lidem život, tak by to byla událost roku, ale i tenhle směr mě bavil. Zábavné, trhlé a milé. Libilo. Příběh****, Akce>Ne, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí*. 7/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zákon 2125: Krajíc namazaný marmeládou spadne na zem vždy namazanou stranou. Pokud ne, marmeláda byla namazána na špatnou stranu." Takže Bůh prý sídlí v Bruselu, vymýšlí nesmyslné zákony, neustále prudí a bez počítače je vyřízený. Z toho soudím, že Bůh je hlavní evropský byrokrat Jean-Claude Juncker a tak mu navrhuji exil v Uzbekistánu. Než se rozhodne, zda mou lákavou nabídku přijme, tak se přiznám, že hledání šesti nových apoštolů mě nijak zvlášť nebavilo, neboť bylo poměrně utahané. Nicméně tam byly vtipné okamžiky, ale skoro za všechny může dokonalý Bůh. Ale abych ostatní jen nehaněl, tak odstřelovač François byl velmi dobrý, experimentální sebevrah Kevin mne bavil s každým pokusem víc a víc a dabování porna taky nemělo chybu. Jen tomu trošku chybělo tempo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Už veľmi dávno som sa na nejakú komédiu netešil tak, ako práve na Brand new testament, predsa len zaujímavá a originálna zápletka v podaní režiséra vydareného Pána Nikta sľubovali mnoho a našťastie nič z toho nesklamalo. Hlavne prvú tretinu som bol z toho úplne nadšený, dejovo je to vynikajúce a nadmieru nápadité, takže jedna skvelá sekvencia strieda druhú, nechýba ani humor, ktorý mi na rozdiel od väčšiny štandardných komédií prišiel vtipný a navyše mi to v niečom prišlo aj tak príjemne dojemné, hlavne fáza s prvou apoštolkou. Následne sa už to aspoň dejovo síce trochu zhorší, za čo môže hlavne to, že tí nasledujúci apoštoli mi už neprišli až tak zaujímaví, aj keď predsa len taký úchyl a zabijak mali tiež niečo do seba, no stále si to udržuje vysokú kvalitu, nápadov je stále dosť, no hlavne sa to po celý čas nesie vo vynikajúcej atmosfére, akú mávajú francúzske, trochu fantasy ladené filmy, napríklad tie od Jeuneta a tak ma to stále veľmi bavilo. Obsadeniu tu nemám čo vytknúť, tá božská trojčlenná rodina už nemohla byť vybraná lepšie, pričom malá Pilly Groyne to ťahá až prekvapivo dobre, ale ani vedľajšie postavy nesklamú. A režijne to už ani nemohlo byť lepšie, perfektná atmosféra a tá nápaditá vizuálna stránka, Jaco van Dormael ma ani v najmenšom nesklamal. Takže keby si celý film udržal úroveň prvej tretiny, neváhal by som s plným hodnotením, ale aj tak sa mi to stále veľmi páčilo. Brand new testament som určite nevidel posledný krát a kiež by podobných filmov vznikalo viac. 80% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně originální, ovšem nechutně roztahané až ke dvou hodinám. Občas jsem se zasmál, po zbytek jsem jen zíral na jakou francouzskou ptákovinu to vlastně koukám...5/10 ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus až příliš pro divácké a kýčovité, ale zase je to vyváženo hezkými absurditami a několika málo výtečnými fóry (u mě vede skákající Nick). Celé je to obestřeno základní tendenční ideou, že být Bůh žena, je nám všem líp, to mě na tom trochu štvalo, přestože je to spíše podprahové sdělení, jinak je to zpracováno krásně a zábavně a řek bych, že modrá barva kvalitě filmu teda rozhodně neodpovídá. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem leccos jiného, než pokus o našroubování krátkých, rádoby moralistických storek do neokoukaného rámce. Fest prosraná šance na špičkovou komedii. Vznikl plážově se vlnící filmík, který jednodušším může dodat pocitu, že popatřili na neuvěřitelné umění a ještě k tomu jim docvaklo, o čem to cirka bylo. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Je to takový nenápadný film. A přitom! ... Jestli jsem si až doteď myslela, že Bůh vypadá jako Morgan Freeman, tak už si to nemyslím. Protože Benoît Poelvoorde… je mnohem, mnohem zábavnější. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Rozjelo se to celkem slibně, ale pak to upadlo do průměru. Frantíci umí ve svých komediích rozebírat neotřelá témata a tohle bylo jedno z nich, ale výsledek je takový trochu divný. Nevím asi jsem čekal něco jiného.55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zajímal by mě sestřih bezpečnostních kamer kostela, ve kterém by se Nový zákon v neděli ráno promítnul na obraz Poslední večeře nad oltářem. Možná by to byla větší zábava, než tahle francouzská snaha přivodit papežovi infarkt. Smích je nejlepší lék a Francie nejlepší lékař, ale klika, že jsem měl jen malou rymičku, protože i v záplavě dobrých nápadů se dá utopit. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Plně chápu výčitky zminující líbivost, případně že film v divácích chce vyvolat dojem jakési spirituálnosti a hloubky, aby se po jeho zhlédnutí cítili chytřejší a obohacenější. Ovšem jako komedie snímek IMHO neselhává. Lepší 4 hvězdy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Scala-ČSFD projekce/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Obraz 10/10/// PLUS: film plný emocí, od melancholie přes humor až po morální poselství, skvěle zvolená hudba, neotřelá práce s kamerou a celkově kouzelný fantaskní vizuál, z kina jsem odcházel s úsměvem na tváři MÍNUS: asi někdo neskousne fantasy prvky a jiný výklad náboženství./// Shrnutí: Hledám alternativu slova příjemný, protože takto na mě film od začátku do konce působil. Užíval jsem si každou scénu. A když už mě ta která scéna nepřekvapila svým nápadem, byl jsem potěšen obrazem, hudbou, dialogy, myšlenkou, stylem vyprávění. Na Zbrusu Nový zákon se klidně podívám vícekrát./// Celkem 88%/// ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama