Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bůh existuje. Žije v Bruselu. A je to pěkně nesnesitelný morous, který nosí ponožky do pantoflí a celé dny tráví vymýšlením absurdních zákonů a znepříjemňuje lidem život. Je to trochu jiný příběh, protože tenhle Bůh má kromě syna Ježíše ještě manželku a malou dceru, která ho nemůže vystát a jednoho dne pošle na truc všem lidem na světě SMS s datem jejich smrti. Co se asi stane, když se někdo dozví, že mu do konce života zbývá měsíc, nebo naopak 62 let? (Aerofilms)

(více)

Recenze (390)

Fifer 

všechny recenze uživatele

Česká kritika (např. Fila) film trochu neprávem hanila, protože už si zkrátka režiséra zapsala jako naivního kýčaře (Mr.Nobody) a ten přece nemůže natočit nic dobrého. Jenomže tenhle snímek je přece hlavně komedie a jako komedie velice dobře funguje. Navíc Dormael je vizuálně nadaný režisér, takže zábavnost filmu nespočívá jen v dialozích, ale je to často i humor vizuální. Dobře jsem se bavil, i když je pravda, že ani zde se Dormael nevyhnul momentům, které již byly za hranou: žena pozorující svoji ruku, mluvící ptáček, který k hrdinovi promluví atd. Kdyby měl Van Dormael po ruce dramaturga, který by mu dokázal vyškrtat některé kýčovité pasáže, tak to mohla být naprosto kultovní záležitost. I tak je to moc dobrý film. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Neobvykle pojatý snímek s cynickou, černohumornou, něžnou, poetickou i vtipnou stránkou. Tak jako život sám. Pravda pojetí Boha je poněkud nestandartní, ale komu to vadí, snad jedině JEMU. Slabý příběh ve velmi silném zpracování. Za mne 65%. Víc nedám, neb hodně věcí bylo na můj vkus nedotažených a bylo to nechutně dlouhé. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Ach to je Film! Na počátku byly oupenspejsy. A samozřejmě Adam a Eva. S ceudlkami. Každý měl sice trochu jinou, ale brzy se s tím vypořádali… Jak to asi může dopadnout, když má Bůh trochu neurózu a dceru k tomu? Nezbývá než vstoupit na svět… pračkou. Absurdní svět dávkuje humor zhruba stejně jako hlubokou poetiku, tak jen vstupte. „Když zjistil, kolik mu zbývá času, sedl si v parku na lavičku a rozhodl se, že se z ní nikdy nehne.“ ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Hodně nudný snímek. A ze vší té absurdity bylo jen několik povedených vtipů, dle mého gusta. Pro mě to byla ztráta času. Přehmat. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Tady máme zářný příklad toho, jak udělat z diváka úplného kokota. Nejlepší scény se daly vidět v traileru, který působil děsně kůl a já byl natěšenej, jak malej Jarda, když mu táta slíbil, že mu konečně řekne, jak se topí děti. Začátek nasvědčoval tomu, že půjde o film s nadhledem a originalitou. Bůh je tu vyobrazený jako naprostý zmrd a třeba taková sbírka Zákonů schválnosti nemá chybu. Jenže! Holka uteče, začne hledat apoštoly a z filmu se stane jen otravná, nudná, sebešlehačská kokotina, co dokáže zapůsobit zřejmě jen na dokonale artově rozvinutého diváka. Scény s Bohem sice občas zachraňují, ale je jich tak mizerně málo, že by jeden zaplakal. Našinec pak musí čumět na sto let dlouhé seznamování se stále novými postavami, které jsou asi tak zajímavé, jako náhled do soukromí Andželíny Džolí. Vrcholem je závěr, který má tedy skvělou myšlenku, ale proveden je nadMíru přiblble. Pokud se jednalo o komedii, byla asi tak zábavná jako když musíte třikrát za noc čůrat, v baráku vypadne proud a vy si musíte svítit třicet kilo těžkým svícnem. Dědek na obláčku je tu ale zachycen opravdu svěžím pohledem, tudíž to pro mě úplně v kanalizační rouře neskončilo. ()

Romeo5 

všechny recenze uživatele

Originální a plné dobrých myšlenek..Nejdřív jsem pomyslel "trapné a ujeté" jenže ono je to nabité flozofií o našem pohledu na bytí a žití, navíc tu forma zvítězila nad dogmaty... ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Skvělý je ústřední nápad a postava Boha, takhle jsem si ho vždycky představoval. Scény s ním jsou vtipné, bohužel trailer ukazuje tak polovinu vtipných scén. Zbytek je nesourodý nudný balast, kdy jsem si říkal, že to je pořád horší a horší. Nedokážu pochopit jak někdo dokázal slibný námět takhle zkonit. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak od spojenia Francuzska plus Belgicka by som necakal taku mega-ko*otinu ako bol tento film,u ktoreho absolutne nechapem oznacenie komedia,ani raz som sa nezasmial,vobec to nebolo vtipne,skor naopak,nudne,trapne,nezmyselne,ubohe,Catherine Deneuve na stare kolena pada na herecke dno a chrape s opicami,bohuzial,ale tato zalezitost si nezasluzi ani odpad...:-) ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Takový ten pocit, když si během závěrečných titulek a odchodu z kinosálu uvědomíte, že se jedná o suverénně nejlepší film posledních dvou tří let. A taky ten pocit, že ačkoli se jednalo o projekci teprve třetího dne festivalu, bylo jasné, že už nic lepšího neuvidíte. Zbrusu Nový zákon je originální vtipnou komedií, která baví diváka od začátku do konce. Dormael se nebojí lehčích rýpnutí, která překvapivě nejsou urážlivá, protože je snad nikdo nemůže brát vážně. Možná i opak je pravdou - film může být i skvělou reklamou na víru a hledání smyslu života v komediální a moderní podobě... Natočené sice jinak, než je běžně ve zvyku, ale přitom svižně, zábavně a snímek je tedy schopný oslovit každého. A tak to má vypadat. ()

Ihuj 

všechny recenze uživatele

Originální a nápadité. Občas jsem se i zasmál, většinou je to "jen" úsměvné. Chybí hlubší myšlenky a nekorektnost je nahrazuje jen částečně. Z příběhů apoštolů mě zaujal možná jen jeden. ()

katsigg14 

všechny recenze uživatele

film v některých pasážích až příliš pro sluníčkáře, kýčovitá a prvoplánová poselství. s ohlédnutí od tohoto lze výtvor považovat za podařenou oddechovku s nenáročným jiným pohledem na křesťanství a lásku. ()

suchosch odpad!

všechny recenze uživatele

Na komedii málo vtipné, na černotu málo černé, na úlet málo ulítlé. Místo toho hodně předvídatelné, hodně ukecané, hodně otravné. (Ale pro lidi, co na Facebooku sdílí různá moudra a dojímadla, to musel být skvělý film.) ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Nebylo by špatné, kdyby se dal ten náš, mnohdy neradostný život na Zemi restartovat, aby se to, co nefunguje nebo nějak drhne napravilo a my bychom pak byli jiní, lepší! Bohužel tohle je možné jen v našich představách a naši fantazii. Vynikající film s ještě lepší myšlenkou. Všechna ta dramata našich životů jsou tu zabalena do komediálního hávu. Nemá cenu se rozepisovat o čem to celé je. Je to třeba vidět a vybrat si to své! P.S. To, že škodolibý a lidem nepřející Bůh žije v Bruselu všichni víme, jen v reálu se jmenuje evropský parlament! No a pak je tu Kevin!!! ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Absurdná divadelná hra, ktorá ako celok funguje bláznivo, no každý si môže niečo iné zobrať z tohto filmu Sympaticky podané, no ťažko sa mi hodnotí taký tip filmu. ()

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Bitva cizojazyčných filmů začíná

Bitva cizojazyčných filmů začíná

25.10.2015

Poslední měsíce filmového roku vždy patří hlavně oscarové líhni. Americké snímky se předhání v tom, kdo urve nejvíc pozornosti, to samé ale dělají i celovečeráky ze zbytku světa, které touží po… (více)

Reklama

Reklama